Uwaga uwaga uwaga! Znana aktorka prosi o kontakt

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Mamy nadzieję, że te słowa odnajdą adresata, pewnego uczciwego człowieka, który wprawdzie uszkodził cudzy samochód, ale chciał naprawić szkodę i zostawił za wycieraczką kartkę ze swoim numerem rejestracyjnym i numerem telefomu komórkowego.

Zdarzyło się to 5 lipca między 12 a 14. Znana i lubiana aktorka Teatru Wybrzeże, pani Krystyna Łubieńska, była na cmentarzu na Srebrzysku na pogrzebie znanego również wybrzeżowym czytelnikom redaktora Tadeusza Skutnika. W tym czasie został uszkodzony tył jej samochodu. Po pogrzebie pani Krystyna nie zauważyła uszkodzenia, wsiadła do samochodu i pojechała do domu. Szkodę zauważyła dopiero następnego dnia, a następnie znalazła kartkę za wycieraczką, ale ponieważ w międzyczasie padał deszcz, zapis uległ częściowemu zatarciu. Końcowe liczby numeru rejestracyjnego i telefonu komórkowego stały się nieczytelne. Pani Krystyna wierzy jednak, że ta osoba, która zostawiła kartkę. Że zgłosi się, skoro się tylko dowie, co się stało. My też w to wierzymy, bo przecież ktoś, kto zostawił kartkę, jest uczciwym człowiekiem. I nie pozwoli na to, by emerytowana aktorka musiała zapłacić za tę szkodę więcej, niż wynosi jej miesięczna emerytura. Myślę, że nie ma sensu odtwarzać zatartego napisu, skoro jest duża nadzieja, iż uczciwy sprawca sam się zgłosi i szkodę naprawi.
Pani Krystyny jest osiągalna pod numerem telefonu 600826013.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga uwaga uwaga! Znana aktorka prosi o kontakt

che,che znana trojmiejska aktorka.. :) widze znamy rozne definicje slowa "znany"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

no...

równie dobrze mogles napisac jestem ignorantem i idiotem, w teatrze nie bywam

przekaz bylby ten sam

nie udlawiles sie tym "che che"?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko bo ty jej nie znasz, nie znaczy ze ona jest nieznana. Wiadomo jest, że nie zna każdy jej. Przepraszam, ale to prawda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to czasem nie były rejestracje zagraniczne? A tele nie zaczynał się od +49 ? Bo to aż trudno uwierzyć że można jeszcze spotkać tak uczciwych kierowców...Szacun dla sprawcy!. Powodzenia w naprawie. :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rejestracja na kartce była gdańska, a numer komórki zaczynał się na 6. Zaskakujące, ale prawdziwe. Jednak nie wszyscy uczciwi wymarli w Polsce. Oby tylko ten uczciwy sprawca się nie rozmyślił.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a Ty sie tak nie dziw bo dostaniesz zeza

jezeli masz kiepskie zdanie o narodzie to zachowaj je dla siebie albo sie wyprowadz, bo narod to twoi znajomi, ludzie ktorych spoykasz na codzien, ci do ktorch sie zwracasz i apelujesz oraz chlebodawcy tj publicznosc owej slawnej aktorki

wiec nie wypada zebys lekcewazyl ich wszystkich
albo co gorsza dzielil rodakow na lepszych i gorszych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A Ty co się tak pienisz? Wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nawet było specjalne ogłoszenie w tej sprawie w dzienniku bałtyckim,domyślam się,że gratis bo to "znana aktorka"
ale jak mi facet uszkodził samochód i podałem numery rejestracyjne policji to dochodzenie trwa pół roku i jak na razie brak sukcesów w ustaleniu sprawcy,może dlatego,że nie jestem aktorem..
normalnie żal,jak sie poczyta takie posty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam kiepskie zdanie, bo mi jak uszkodzili caly przod na parkingu to nikt kartki nie zostawil. Mam nadzieje ze jego tez ktos przy okazji "przerysuje". Nie zycze osobnikowi nic zlego, ale tak zeby naprawa tania nie byla.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Możetrudno Tobie w to uwierzyć, .... prawdopodobnie wysunąłeś taką tezę, bo pewnie sam nie jesteś uczciwy i nie płacisz za swoje błędy. Niestety zwykle ludzie mierzą innych swoją miarą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...