Uważajcie!!!

Do szkoły Speak Up trafiłam przypadkiem, z chęcią zapoznania się z ofertą nauczania. Bardzo miła pani konsultantka zaproponowała mi cudowną gwarancję ,,Sprawdź czy się nauczysz". Miałam wpłacić tylko 100 zł i przez 3 miesiące mogłam chodzić na zajęcia aby zrealizować pierwszy poziom nauki w szkole. W razie rezygnacji nie miałam ponosić żadnych dodatkowych kosztów ponieważ niby na pierwszy poziom nauczania szkoła otrzymuje dofinansowanie a gwarancja jest po to aby poznać system nauczania szkoły. Okazało się jednak, że muszę zapłacić za okres który chodziłam i wystawiono mi super ROZLICZENIE KOSZTÓW na prawie 1200 zł. Konsultowałam sprawę z prawnikiem i umowa pisemna ma pierwszeństwo nad umową ustną a dokumenty, które Speak Up podsuwa do podpisania (pomijając to, że biorą na nas kredyt) są tak skonstruowane, że oni i tak wyjdą na swoje.
MUSIMY COŚ Z TYM ZROBIĆ!!! NIE DAJMY SIĘ OSZUSTOM!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uważajcie!!!

Niestety, potwierdzam że zerwanie umowy ze szkołą jest koszmarem szkoła wyjdzie na swoje - bo nalicza koszty, bank (ja miałam kredyt w Meritum - konsultanci - egzekutorzy należności bardzo chamscy) także wychodzi na swoje, bo musisz spłacić ile wziąłeś - nawet jeśli nie korzystałeś z kursu, czy wcześniej niż zaplanowano skończyłeś z nimi współpracę. Małe zainteresowanie ze strony "opiekuna". Grafik zajęć - do poprawy - trudno zarezerwować zajęcia - o deklarowanym pełnym dopasowaniu do ucznia - nie ma mowy! A absurdem był taki przypadek: chciałam zrobić przerwę w kursie (bo miałam sporo pracy), więc usłyszałam, że mogę złożyć pismo i załączyć - !!! usprawiedliwienie od dyrektora!!! Pismo złożyłam - bez załącznika (jestem dorosłą osobą), odpowiedzi się nie doczekałam, kiedy zapytałam o to opiekunkę (chyba po 2 m-cach od złożenia pisma) powiedziała, że zgody nie uzyskałam... a płaciłam cały czas..
Czuję się oszukana, zarobiła na mnie szkoła i zarobił bank. W nieroztropny sposób straciłam 4,5 tys. Uważajcie, co podpisujecie.
Najprzyjemniejsze w kontakcie ze szkołą były same zajęcia - dobrzy i mili lektorzy, ale administracja i zasady - KOSZMARNE!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0