VIII Festiwal Latawca

Temat dostępny też na forum: VIII Festiwal Latawca
Festiwal Latawca jest imprezą sportowo rekreacyjną, podczas której odbywają się konkursy latawców: latawiec płaski, latawiec skrzynkowy, najwyższy lot latawca. Jak w poprzednich latach impreza odbywać się będzie na placu koncertowym przy Bramie Oliwskiej (były Plac Zebrań Ludowych).Program Imprezy:Godz. 16:00 – rejestracja uczestników konkursuGodz. 16:00-18:30 – konkurs latawcówOk. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

drobne kłamstewko

"w imprezie weźmie udział STEROWIEC – największy w Europie o wym. dł. 40 m i wys. 13 m:"
No więc, z tego co wiem, to nie będzie to największy sterowiec w Europie (sa w Europie znacznie większe sterowce, np: Zeppelin NT) tylko najwiekszy sterowiec w Polsce. Tylko, że trzeba wiedzieć, ze w Polsce jest tylko jeden sterowiec :D Poza tym, jest to sterowiec na ogrzane powietrze a nie na hel, więc nie jest to klasyczny, "rasowy" sterowiec.

sterowiec

I tu się mylisz. To jest "rasowy" sterowiec tyle że nie jest to sterowiec o sztywnej konstrukcji jakie najczęściej spotyka się w programach telewizyjnych. Więcej informacji o typach sterowców znajdziesz tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Sterowiec . Jestem w załodze tego sterowca więc raczej wiem co mówie, a raczej piszę.

Inne tematy z forum

Gdański Lotny Festiwal Piwa (3 odpowiedzi)

W tym roku zawitamy do Gdańska! I to w nowej, jesiennej odsłonie - "pod daszkiem"! Przedłużmy...

Ewa Farna - 15 lat na scenie (3 odpowiedzi)

Ewa Farna jest jedną z najbardziej lubianych i charyzmatycznych artystek na polskim rynku...

Gdańska Jesień Pianistyczna - Charles Richard-Hamelin (4 odpowiedzi)

Po raz pierwszy w Polskiej Filharmonii Bałtyckiej zagra laureat II nagrody Międzynarodowego...