Volvo 240 GL

Przez 17 lat produkcji 240 dorobiło się miana funkcjonalnego auta rodzinnego. Seria 240 była produkowana od 1974 do 1992 roku (8.1974 - wprowadzenie, 08.1983 - gruntowny facelifting i nowy silnik 2.3, 12.1984 - dodanie katalizatora do wszystkich modeli, 09.1987 - wprowadzenie diesla 2.4, 07.1991 - wstrzymanie produkcji limuzyny, 1992 rok - ostatnie modele kombi). Jego następcą został model ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Auto moich snow

Ta bryczke naprawde chcialbym miec. Moze jest jakis szczesliwy posiadacz tego modelu w doskonalym stanie i chcacy go zamienic na mniejszego i nowszego (!) CC 900 (a wlasciwie 899) ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawie dobrze :))

kilka poprawek:
- diesel montowany juz duzo wczesniej
- silniki benzynowe: 2.0 2.1 2.3 2.7 2.8
- silniki diesla : 2.4 i zadko 2.0
- skrzynie biegow manualne: 4, 4 + overdrive oraz 5
- skrzynie biegow automat.: 3 typy 3 biegowe

zapraszam na:
http://www.klubvolvo.org.pl

Prawie dobrze - suplement

Skrzyń automatów były de fakto 4 modele :-))) Przy czym najlepsza europejska 4HP22 miała 4 biegi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

volvo 245

Mam 245. automat. czy mozna założyć skrzynię 4hp22 4 biegową??????

no i spox

W wakacje (najblizsze) bede kupowal auto. Jak do 10 tys znajde takie cos w niezlym stanie - biore. Tylko zeby instalacja gazowa byla, bo inaczej na benzyne nie wydole ;(

COŚ PIEKNEGO TO VOLVO!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

od kilera pomorze

volvo to najlepszasprawa na świeci 340
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PIĘKNOŚĆ!

Jak widzę to "kwadratowe pudełko" to aż cierki mnie przechodzą. Nigdy nie widziałem tak pięnkego auta!!!!

Łza sie w oku kreci...

Jeszcze rok temu ujezdzalem taki kredens... Super auto, nie do zajechania.. Oddalem je tylko dlatego, ze zostalo w rodzinie.. Po gruntownym remoncie jezdzi nim moj tata i autko sprawuje sie znakomicie!
Dla smakoszy - wyjatkowy samochod z charakterem!

Nie ma co , volvo to jest volvo i nic wiecej nie trzeba dodawac , nic wiecej komentowac :))

Ach te kanty.....

Wszystkie Volva są piękne, ale w szczególności te stare kanciaste, a określenie "kredens na kółkach" to komplement.Cudowny czołg. Takim można jeździć co najmniej 20 lat, a te wszystkie nowe auta po 5 latch nadają się na złom.

volvo 245

Piszesz 20 lat a ja 38 i ciagle super w bezustannej eksploatacji

Edgar

Volvo 244 miałem raptem 3 lata, nie było w dobrym stanie, a mnie nie było stać na remont, lecz mimo to ten wóz nigdy mnie nie zawiódł!!Miałem model z silnikiem 2 l z instalacją gazową, odpalał na gazie nawet zimą...

cudo swiata!

kocham volvo od zawsze.jak bedzie mnie stac to na pewno kupie.szkoda tylko ze az tak duzo pali.szwedzi to madrzy ludzie-wymyslili tak piekne auto bezpieczne i wygodne...tack somycke sverige!!!

chyba się potnę

Miałem do wzięcia VOLVO 242 srebrny metalik, alu felażki, w benzynie z 83 roku jeszcze okrągłe lampy z przodu, całkiem darmo!!! Tyle, że był skorodowany na wylot!!! Kupiłem se wzamian za 2 tysie fiata 125p LUDZIEEEEE!!!!!!!! Tym zlomem nie dalo sie jezdzic bo co 3 dni cos napieprzalo!!! Chce VOLVO sprzedam nerke i se kupie V240 w jakims z*******ym stanie!!!

klasyk

Volvo 240 to faktycznie piękny klasyk i chciałbym mieć coś takiego w garażu , używając go tylko sporadycznie dla przyjemności ,i naprawde to nie przesadzałbym z tymi nowymi autami które po pięciu latach nadają się tylko na złom ( jak pisał jeden z moich bezkrytycznych poprzedników )

Niedawno kupiłem 240 !!!!

Mam go od dwóch m-cy jadąc ulicami czuje sie naprawde wielki kiedy stanie na swiatłach jakiś cienias albo ford patrząc na niego z góry wyobrażam sobie co by z niego zostało gdyby miał ze mną bliskie spotkanie !!!!! . Ma 13 lat jest niebieski niklowane listwy pięknie swiecą w słońcu wspomaganko i promień skrętu mnie zachwyca !!! Namówił mnie na volvo kumpel i chyba tak mi zostanie do końca życia !!! pozdrawiam wszystkich na litere V

Niedawno kupiłem 240 !!!!

Mam go od dwóch m-cy jadąc ulicami czuje sie naprawde wielki kiedy stanie na swiatłach jakiś cienias albo ford patrząc na niego z góry wyobrażam sobie co by z niego zostało gdyby miał ze mną bliskie spotkanie !!!!! . Ma 13 lat jest niebieski niklowane listwy pięknie swiecą w słońcu wspomaganko i promień skrętu mnie zachwyca !!! Namówił mnie na volvo kumpel i chyba tak mi zostanie do końca życia !!! pozdrawiam wszystkich na litere V

MAT

CZY MOŻE KTOŚ MI WYSŁAĆ INFORMACJĘ ILE PALI GAZU VOLVO 240 Z SILNIKIEM 2.3 L NA SETKĘ JAKA JEST MINIMALNA GRANICA SPALANIA OCZYWISCIE KAŻDY CHCIAŁBY ABY PALIŁ JAK NAJ MNIEJ MOŻĘ MACIE JAKIŚ PATENT GAZ MAM LOVATO !!!!

sprzedam

chyba sprzedam swoje volvo 240 2.3 89 gaz sedan chce kupić troche nowsze samochod w dobrym stanie 0 601 808 545

WSPANIAŁE

Volvo 240 jest w maszej rodzinie od prawie 5-ciu lat tata kupił go od ambasady stanow zjednoczonych z przebiegiem 24 tys mil, wersja amerykanska, 92' sedan wersja "special delivery"2.3 l benzyna, pełne wyposazenie bez skory, pełna elektryka , klima, podgrzewane siedzenia, szyber, kolorek to fantastyczny lekko metalizowany granat, powiem tak nasza 5-cio osobowa rodzina razem ze sporym bagazem pakuje sie do niego na luzie, ja pokochałem ten samochodzik, wszyscy go pokochali , stał sie członkeim rodzinki , i mam wrazenie ze na zawsze zostanie z nami . Przez 5 lat naprawde intensywnej codziennej eksploatacji NIE BYLO ZADNEJ AWARII ( a zaliczył wyprawy do hiszpanii, grecjii , macedonii, oraz coroczne wyprawy na narty w gory) spalanie jak na pojemnosc nie jest az takie kosmiczne, dynamika naprawde przyzwoita jak na prawie 2 tonowe auto .pozatym mam ogromny sentyment , uczyłem sie na tej furce parkowac hihih łatwo nie bylo ale teraz juz z zadnym samochodzikiem nie mam problemow :) polecam to autko goraco !!!!!! posiadacze wiedza o co chodzi ;)

rewelacja

Mialem volvo 242 GT z 1979 roku i dzialalo rewelacyjnie. Niestety pewnej nocy jakies z***y ukradly bi ta bryke i calkiem rozwalili. Po kilkuletniej przesiadce na inne auta powracam do volvo. Tym razem 850.

KRASNY

Volviasa mam od połowy roku namówił mnie mój kolega, tak jak poprzednika. Kredens jest z*******y i bez awaryjny a ja się znowu zakochałem i to do końca życia. Kolega został dobrym kolegą

vv

fajny samochód ale ja traktowałbym go jako coś specjalnego(zabytek)i jeździł nim "od święta" a teraz nformacja dla PO jest 1 000 razy lepszy od 740 A ten koleś co pisał,żę będzie patrzył na fordy z góry to niech se kupi VOLVO FH12.

dla ubogich biznesmenów albo dla leasingowców.

VOLVOMANIAK

VOLVO TO CALE MOJE ZYCIE...

obudowa

Witam poszukuje obudowy filtra powietrza do 240 b+g jesli ktoś ma i chce sie tanio pozbyc proszę o kontakt

volvo 240 d 84 rok

po tylu latkach pelen komfort plynie niczymm gondola po sekwanie . poszukuje blotnika i kierunku przod prawa strona

volvo 240 2.4d

Mam volvice od 4 lat.w rodzinie 4 różne volva.mój jest rocznik 83,pali 6-8lon/100km.silnik stan super.reszta ok.naprawd to auto wytrzyma jeszcze 20 lat.dziś już takich nie produkują.na dodatek w papierach ma pojemność 1.6.teraz kupuję 940.sprzedam z bólem tanio.okazja !!!!506 364 190

autko

Volvo is the best car in the world!

autko

Volvo is the best car in the world!

www.volvoforum.pl

www.volvoforum.pl

VOLVO 240

Mam go od kilku miesięcy . Wspaniały samochód.Ma dusze.

VOLVO 240

Pewnie, że to fajne auto, tydzień temu kupiłam Volvo 240 z 80 roku, w gazie , skórzane fotele, zero rdzy- stan bez zarzutu-czysty silniczek, wielki bagażnik. Samochód dla mojej rodzinki w sam raz.Zakochałam się w nim.Ostatni właściciel niebardzo chciał go sprzedać, ale dał się namówić...

nudny ale solidny

Tak to auto nie do zdarcia,czesto nawet jak cos ie popsulo dalo sie jezdzic dlugo.
Milaem 240 zielone i biale ,oba dawno temu sprzedalem nie bylem w stanie ich "zabic".Oba volva 240 jezdza do dzis,jeden z 1986 roku i z 1990.
Mialem tez volvo 740 ,mial lepszy silnik niz 240 mniej palil i byl szybszy.Mialem tez BMW 528 i Audi 100 oba auta byly wiecznymi skarbonkami cos ie zawsze popsulo.Mimo ze BMW i Audii byly mlodsze juz dawno sa na zlomowisku.
Volvo jest jednak samochodem ktory wygrywa ekonomia i dlugoscia uzytkowania.
Moim marzeniem jest najnowsze cross country z silnikiem d5 (disel).Ten ciezki pojazd jest komfortowy w srodku i niesamowicie zwinny.Po miescie gdy ktos mocno cisnie gaz spali mu maxymalnie 10 litrow ropy.Przy normlanej eksploatacji w miescie 8 litrow.
Auto wyroznia fajna ponadczasowa sylwetka i komfort siedzen oraz bezpieczenstwo.
Drugi model co mi sie podoba i probowalem go to najnowszy s 80 z silnikiemt 2,5 t.Auto naprawde o duzym luksusie i powaznych wartosciach trakcyjnych przy dosc niewielkim spalaniu .Ten model dorownuje mercedesowi a nawet go przewyzsza.Bo zeby dostac taki luksus i takie wykonanie oraz takie samo przyspieszenie trzeba dac 2 razy wiecej za mercedesa.

volvo

wykończenie w tych autach zawsze było rewelacyjne i naszpikowane rożnymi
bajerami ciekawe jak będzie teraz mam nadzieje ze jeszcze lepiej

Volvo 240

Rok temu sprowadziłem 240 z Niemczech zadecydował stan,cena i że było tylko (mimo wieku) 2 właścicieli.Nie byłem fanem Volvo jednak ten model ma to coś czego brak nowym samochodom ,nie pomylisz go z innym,prosta budowa,brak bajerów.To był samochód robiony dla ludzi ,dziś robi się szybko, nawet Mercedes nie jest solidny a klasa A to śmiech na sali.Volvo 240 niesamowita bryka.

Volvo 242

A czy widział może ktoś do sprzedania volvo 242 chętnie bym takie kupił. Info na maila auri1@op.pl