W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Thorunium

Toruń oczywiście - Gdańszczaninie, chcesz obejrzeć swe miasto w stanie sprzed wojny, Gdyniaku - usłyszeć doskonale zachowane "jo" - zapraszamy do nas z wizytą (autobaną jeno chwila).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

wieś

a ja uciekam na wieś z Gdańska , w miastach śmierdzi spalinami, czuć je coraz bardziej, dzisiaj aż niedobrze mi było od tego....chociaż w mieście żyje się wygodniej-ma się wszystko pod nosem , wszędzie jest blisko ...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co w tej Gdyni jest takiego cudownego?

Dla mnie to była by kara mieszkać w takiej zapyziałej i pozbawionej duszy Gdyni mającej kompleksy zapyziałego miasteczka.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 33

można zlikwidować wszystko,

a co tam, do przystanku na Startowej jest ok. 1 km., taka sama odległość jest do przeciwnego na Żwirki Wigury :))

To wszystko, aby się nam lepiej żyło "dla swoich"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Danzig fuer Sloiken aus ganz Westpreussen

Słoicy ze swymi przyzwyczajeniami w największej liczbie przybyli do Gdańska w 1945 r. Teraz, od 20 coś lat, jak tak podjeżdżam co czas jakiś z Chojnic, jest już coraz lepiej.. nawet cebuli lud spożywa jakby mniej,i machorki..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

a Trójmiejski Park Krojobrazowy tną aż furczy

Za 15 lat już tu nie będzie tak ładnie.

Powinno nam być wstyd jak to zmarnujemy takie bogactwo
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie się w Wejherowie podoba i już.

I nawet 500 zł na dziecko mają dawać - tylko jeszcze nie wiedzą na które......
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co ty chłopie pierdzielisz.

Nie spotkałem się z "nazywaniem przyjezdnych od Kartuziaków" a mieszkam tu 33 lata od urodzenia. Uwierz mi byłem dalej niż w Kościerzynie. Nawet dalej niż w tym twoim Dublinie. To że mamy zdanie takie a ni inne o kierowcach z Warszawy (cwaniactwo, wciskanie się na chama i nie używanie kierunkowskazów) czy Kartuziaków ( wjazd pod pędzący tramwaj , jazda pod prąd na rondzie itp.) przykładów na youtube czy w zdjęciach google na prawde ze świecą nie trzeba szukać. To wynika z faktu iż oni przenoszą swoje zwyczaje drogowe lub brak znajomości dużych skrzyżowań na nasze realia. I tylko tyle. Odnośnie Wrzeszcza też nie rozumiem twojego spostrzeżenia. Ja jestem z wrzeszcza i nie czuję sie lepszy. Sam wolał bym mieszkać na Osowie czy na Kowalach. Kwestia gustu. Piszesz że mieszkałeś 5 lat w Poznaniu, 5 lat we Wrocławiu, od 6 lat mieszkasz w Gdańsku, jakiś czas mieszkałeś też w Dublinie. No cóż. Mogę napisać tylko że bardzo mi przykro że Cie tak los pokarał. Licytacje o to kto gdzie dłużej mieszka wkładam między internetowe legendy. Sam napisałem Tobie ile lat mieszkam w Gdańsku i nie uważam żeby to było jakieś wywyższanie się a jedynie informacja. jeśli ty masz jakiś kompleks z tym związany to ponownie bardzo mi przykro.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

a Tczew?

przecież tu jak w raju.....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Chojnice, Prusy Królewskie

Najlepiej żyje się w Chojnicach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Sopot

Gdzie w rankingu jest Sopot pytam!!
Każdy wie że tutaj się żyje najlepiej :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

zly kaszub

Aga z um gdynia nadaje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bzdury!!!!

Najlepsze miasto do życia, to Nowy Dwór Gdański!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

raczej umiejetnosci korzystania ze wszystkim dostepnych narzedzi rozwoju

Sa ludzie ktorzy uwazaja ze radza sobie bez tel, komputera itd. głównie dlatego ze nie umieja z tego korzystac i dorabiają sobie do tego głębsza filozofię
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

W poprzednim tygodniu w niemieckim dzienniku środowiska biznesu Handelsblatt ukazał się artykuł Mathiasa Brueggemanna, w którym autor wprost pisze, że premier polskiego rządu Donald Tusk został nagrodzony stanowiskiem przewodniczącego Rady Europejskiej w podzięce za sprzyjanie Angeli Merkel w polityce europejskiej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dokładnie kolego. Ja np. dowiedziałem się że najgorszymi kierowcami są kierowcy mający blachy GPU... powiedział mi to koleś z Gdańska (30 paro latek) który się z Gdańska wyprowadził do... Rumi :D Który już sobie nie wyobraża powrotu do tego miasta. W życiu bym nie pomyślał, że można kogoś uważać za gorszego, bo ma na blachach 3 litery... Kumasz jazdę :D Z tego co opowiadał to Gdańsk, jest do mieszkania bardzo nie fajny, delikatnie mówiąc. Moim zdaniem najgorszym miastem w pomorskim jest Słupsk (bywałem i znam parę osób) To pozdro "mieszczuchy".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak, wczesniej mieszkałem w gdyni
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 14

Torunczyk

Urodziłem się w Gdańsku, mieszkałem od 1 roku życia w Toruniu a teraz. Mieszkam w sztutowie. Nie wrocilbym do.Miasta za chiny.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brawo Polacy, brawo PiS

Na wiosnę rusza przekop Mierzei wislanej. Wreszcie inwestycja od czasów przekopu Wisły
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8