W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komentarze czytam i oczom nie dowierzam

Te słowne sprzeczki Gdańsk/Gdynia są żałosne. Zjedzcie wszyscy Snickersa.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rasa kaszubow
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

A ja właśnie rzuciłem jedną łajzę z Gdyni obłuża bo wstydzilem się ją zabrać do ludzi z tym swoim "jo", brakuje mi tylko tych korków na estakadzie haha
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 40

Czy może bardziej właściwe?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

.. zgadzam się :)

Gdynia jest super !!! Sopot przereklamowany, a Gdańsk dla mnie nic nadzwyczajnego po prostu jest...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 24

Rozumiem, że w wolnym czasie jesteś stałym bywalcem gdańskich muzeów, repertuar Opery i Filharmonii masz 1 paluszku a wzroku nie możesz oderwać od Neptuna. Brawo TY!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

w Gdańsku?

Nigdy!!!!Męża mam z Gdańska ale wiedział dobrze że tam mieszkać nie będę...no i żyjemy sobie w pięknej Gdyni.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 54

Dorne bajki

PO Land to brzmi ciekawie i jest wstepem do anschlusu do innych landow. A Kaszebe sa poddanymi krolowej Danii. czyli dalej idac oba Pomorza opowiedzialy sie za landyzacja i i glosowaly na PO Landy . A kraj jest w ruinie i aby zmniejszyc koszty naprawy kraju to bezzwrotnie uzyczymy POmorskich Landow za mala subwencje na dzialanie komisji sledczych ds waznieniepotrzebnych acz politycznie wyjatkowozasadnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jest super

Dużo jeżdżę po Polsce i na dłuższą metę nie zamienił bym 3miasta na inną miejscówkę. Bez różnicy Gdańsk czy Gdynia, sporo się pozmieniało na + przez ostatnie lata. Wiadomo że można było sporo więcej i lepiej zrobić, ale w skali kraju to i tak jest super. Do tego te okoliczności przyrody, łatwość znalezienia pracy itp.
Jeśli chodzi o rozwój to w Lublinie dobrze się dzieje i tam widzę duży potencjał. Toruń też wygląda świetnie, ale piszę to z perspektywy turysty bo nie mieszkałem tam nigdy.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdyni najlepsze mamy lotnisko w Kosakowie...

Pozdrowienia dla nowego miejskiego PRopagandzisty
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ale mają fajne góry, a w nich Władcę Pierścieni
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to za róznica

Co to za róznica gdy w Polsce ogólnie żyje się fatalnie (w porównaniu z europą zachodnią), byle dożyć do końca miesiąca o potem znów jakoś od nowa. Ludzie przeciętnie biedniejsi, głupsi, schorowani, zadłużeni, bezrobotni albo zapracowani na śmierć i nic z tego nie mają (no może tylko mandarynki z promocji w supermarkecie) ... więc o czym tu rozmawiać.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdańsk - siedziba amber gold

Nie dziwię się że tu nadal żyje się najlepiej
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jest super jest super ,wiec o co ci chodzi , wiec o co ci chodzi
no dobra a jutro cala gdynia z kwiatami do do prezydenta szczurka i na kolana , bo jak goabraknie to wszystko runie na morde
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam pracę w Gdyni :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 10

Lemingom na kredytach zyje sie zaj.biscie

Ale do czasu lemingi,do czasu.Wasz upadek jest bliski.Komornik juz sie zbliza,juz puka do twych drzwi,pobiegniesz go przywitac z radosci serce drzy.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Haha dobre na zyczenie ta ankieta 3 tenorow robiona
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bez sensu z tym morzem

A co Wam daje to może. Mieszkam w Gdańsku 10 lat i jakoś to moze mnie nie kreci, syf, dzieciaki, smród. Na te miasta pewnie głosowali ludzie ze śląska albo z gór
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

Zgadza się - tylko Bałtyk Gdynia... a u sąsiadów z Gdańska tylko Lechia ;-)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 13