W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja sie wyprowadzilem z Gdyni na obrzeza Trojmiasta...

rownie dobrze, zadna roznica...Tutaj caly region trzeba brac pod uwage , nie tylko jedno miasto..gdyz grono ludzi mieszka w osciennych miejsowosciacha pracuje i weekendy spedza w Trojmiescie
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14

I nawzajem.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 13

'' Ty '' wesoly romek z zoliborza '' ) masz daleko do morza to i mozg gorzej pracuje )

Masz straszna frustracje ktora moze wynikac iz nad Zoliborzem jest smog i ci zakloca fale myslowe ).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Port Północny to też Gdańsk i każe ci ktoś mieszkać naprzeciwko terminala kontenerowego? Było trzeba nie kupować mieszkania naprzeciwko wysypiska śmieci. To nawet dziecko wie, że tam śmierdzi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Wyraźnie napisałem, że od strony przystanków estakada wyposażona jest w 4 windy z których korzystam.
Nie 2 windy a cztery, od strony południowej nie ma zejść do przystanków tramwajowych. Jeżeli ktoś robi sobie skróty i zamiast skorzystać z windy woli nosić wózek to jego prywatna sprawa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

To z euforii.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mówią- cicho jak w Grobówku,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To by się zgadzało. Mieszkańcy Trójmiasta są strasznie zaściankowi, wyzywają wszystkich przyjezdnych od "kartuziaków",

...bo w większości dalej niż w Kościerzynie nie byli - stąd też przekonanie że w ich mieście żyje się najlepiej (tak jak w Toruniu).
To bardzo dziwne i żenujące gdy znajomi czy inni ludzie wydawałoby się na poziomie, jedyne co mogą o sobie powiedzieć to "jestem z Wrzeszcza" (że niby jestem taki super, nie z jakiegoś Chełmu, Osowy czy - o zgrozo - Żukowa.
Mieszkałem 5 lat w Poznaniu, 5 lat we Wrocławiu, od 6 lat mieszkam w Gdańsku, jakiś czas mieszkałem też w Dublinie i nigdzie poza Gdańskiem nie spotkałem się z takim zjawiskiem. To nie metropolia a Kozia Wółka gdzie ludzie się nawzajem wyzywają i licytują kto mieszka w Gdańsku 5-10 lat a kto jest "z dziada pradziada" czyli już całe 50 a jak ktoś ma auto z rejestracją inną niż GD to już w ogóle. I OK, zrozumiałbym gdyby takie "normy wartości" mieli półgłówki, dzieci w piaskownicy itp, niestety dotyczy to też elit.
Z przykrością stwierdzam że u wielu gdańszczan (gdynian zresztą też) w głowach mentalnie straszna wiocha i zaściankowość choć wydawałoby się że takie otwarte portowe miasto.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 34

brakuje informacji,że największa zachorowalność na wszelkiego rodz. choroby nowotworowe jest również

w trójmieście !!!...
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 9

pisowski aparatczyku

Tak latali po warszawce i wylapywali peowcow, albo lepiej stojac prz A! badali miny kierowcow opuszczajacych trojmiasto po weekendzie. Pisowska mier...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

ludzie to tylko odczucia mieszkańców!

co prawda ja uwazam że Trójmiasto jest idealnym miejscem do zamieszkania, ale to nie świadczy że wszystko jest OK

dla przykładu - w tym samym rankingu zadowolonych 4 miejsce zajmuja centusie.... gdzie jak wiadomo powszechnie aż 1/3 dni w roku ma alert smogowy według zachodnich standardów...

wiec...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ty pewnie z JPII, żyjesz gdzieś w niebie ?

- albo jesteś niewidomy ?
Aby przejść przez to ruchliwe skrzyżowanie na kładkę w postaci prostokąta są także wejścia od wschodniej i południowej strony.

Bardzo współczuję niewidomym lub źle widzącym, bo to jednak niesprawność, ale co do "mieszkańca?" - tak sobie żyjesz, a mogłeś zapytać mamusi, która wnosi wózek z dzieckiem lub osób starszych i niepełnosprawnych, którzy takie utrudnienia pokonują czasami kilkanaście minut.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

to tylko prośba, byś w Gdyni też pracy szukał

i wtedy będzie git
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 22

To bardzo proste...

Jeśli większości jest dobrze (w odróżnieniu od reszty kraju) to tym, którym jest niedobrze łatwiej zrozumieć, że to z nimi musi być coś nie tak. Więc, żeby to naprawić eliminują się sami albo popełniając samobójstwo albo przenosząc się do Sosnowca lub Bydgoszczy. Tam wśród sobie podobnym marudom czują się lepiej, a Trójmiasto z roku na rok jest coraz szczęśliwsze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z tych badań też wynika, że te 6,7% "zdenerwowanych" chce udowodnić, że białe jest czarne.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

A kto zlecał opinię i ją opłacał ?

To takie zasadnicze pytanko. Co do Gdyni jestem w stanie się zgodzić.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 18

kakas zapowiedz?

Teraz Jaroslaw sprawiedliwy Naczelnik nakaze Nas ukarac?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2