W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co takiego mega fajnego jest w Gdyni???

No co tam jest ciekawego i godnego zwiedzania? Na czym mozna zawiesić oko?
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 35

Na przejściu dla pieszych przy hali Olivia dziura głębokości do kolan - to samo na kołobrzeskiej pod wiaduktem
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

ktoś ci kazał tam mieszkać, Gdańsk jest duuuuuużo większy niż ta dzielnica
kupi taki mieszkanie na wysypisku i marudzi że śmierdzi, pretensje do siebie
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 23

jak to czemu?

Szanowny pan Czaplewski ma dziĘki badaniom prace oraz niezla płace choc w jego wypowiedziach czuje czasem bute i salony itp.itd
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

chyba raczej wsi

hihihi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Kocham Gdynię

Cieszę się, że mieszkam w Trójmieście, a nie w jakimś Sosnowcu czy Opolu. Chociaż wszystkie miasta i miasteczka są na swój sposób wyjątkowe to Gdynia jest i zawsze będzie dla mnie numer jeden :)
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 20

jo byli my
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Życie

Nad wodę blisko, sporo rozrywek, ale jakoś średnio mi się żyje.
Codziennie wyję w poduszkę, bo zagmatwałam sobie życie własnymi błędnymi wyborami i to, że tu mieszkam niczego nie zmienia, nie czuję się szczęśliwa.
Ale za oknem ładnie i miło, przynajmniej w niektórych dzielnicach - to fakt ;)
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 8

" hektarami pustych placow"

no i więcej pisać nie musisz bo widać że nie masz pojęcia co się ostatnio w Gdańsku dzieje :D
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 19

"Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce" ???

Przykład z wczorajszego dnia.

Zaspa skrzyżowanie JPII/Rzeczpospol. - zdezelowana kładka i zniszczone schody na nią. Jest godz. 13;36 wiatr - na jasno ubrana matka z wózkiem (spacerówka) próbuje się dostać na kładkę aby dalej móc wsiąść do tramwaju. Wiatr spycha ją do barierki, zatacza się przewraca się wózek, bo schody nie równe (dawno widać nie remontowane) , nie wie co ma trzymać dziecko czy wózek, ale nie daje za wygraną wdrapuje się na kładkę i już maszeruje dalej do windy i na dół do tramwaju.

Natomiast dla pardy i szpanu stoją przy jezdni - gdzie nie ma przystanku dwie POMNIKOWE windy - sprawne, nowoczesne - pewnie zafundowane z "unijnego prezentu dla Gdańska"nie maja jakiś wartości artystycznych czy historycznych więc i podziwiać nie ma co. Po prostu stoją i tracą użyteczność i zużywają się moralnie.

By żyło się lepiej.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 32

Nie nasz,ale chyba Twoj

Mój Gdańsk wygląda zupełnie inaczej i chyba piszesz o jakimś innym- swoim
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kocham Trójmiasto !

Przejechałem całą Europę, byłem w Kanadzie, Rosji i stwierdzam uroczyście, że najukochańsze jest Trójmiasto ze wskazaniem na Gdynię pomimo tego, że urodziłem się w Sopocie..
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 14

no

Ja urodziłem się i mieszkałem 30 lat w Trójmieście, ale od 5 mieszkam w małym miasteczku (praktycznie wsi) w innym województwie i podsumowując, to nie żałuję przeprowadzki. Jak się stęsknię to wsiadam w auto i jadę nad morze, a jak nie tęsknię to mam święty spokój i ciszę.

Jedno muszę przyznać, że jak jestem mniej więcej raz na pół roku, rozwój jest widoczny.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Naprawdę?

Z której strony? Jakoś nie doświadczyłem, pewnie robię coś nie tak...
A może to 3city jest shit city?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Próba w Gdyni - 150 osób, w Gdańsku - 380

Trochę mała próba. Ale pewnie na większej wyniki byłyby tylko nieco gorsze.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 19

Sopot z pewnością nie ładnieje....

Dworzec to architektoniczna obelga. Stare centrum i coś takiego? Kolejny wałek a architekt miejski pewnie miał 2 opcje. Zatwierdzić albo szukać nowej pracy.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 18