W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkam tu od 6 lat

i zawsze mi się podobało, ale ostatnio ciągnie mnie na wieś, albo do mniejszego miasta.
życie w wielkim mieście bywa przytłaczające.
choć ma wiele plusów...
ciężki wybór - spokój i gorszy dostęp do wszystkiego, czy może szybkie tempo życia z wszystkimi udogodnieniami?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nawet jakby zapytac ludzi zyjacych w rozleglym szambie

gdzie im sie relatywnie najlepiej zyje to odpowiedzi bylyby zroznicowane I na ich podstawie mozna byloby wskazac obszary 'lepsze' I te 'gorsze'.
A i tak wszyscy siedzieliby w tym samym szambie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 6

Piszesz gdynianinie bo zazdrościsz czy co?

Ale mimo wszystko zapraszamy zobaczysz jak miasto wygląda
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 26

To fajne miasto, o którym piszesz jest za bardzo zakorkowane. I na plażę musisz jechac kawał drogi, a ja mam w centrum :)
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 47

W Gdyni? Chyba kpisz.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

W smrodzie z Szadółek

A niedługo wśród dioksyn ze spalarni żyje się idealnie. Tylko dlaczego u nas jest najwyższa zachorowalność na raka? Takie badania jak to powyższe to kłamstwo. Tak samo statystyka służy zazwyczaj politykom dla uwiarygadniania ich kłamstw
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 30

Mógłbyś mieszkać w fajnym mieście wojewódzkim

Daleko nie masz - jakieś 20 km ;)
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 48

to zasługa położenia nad morzem a nie samorządów

zapewne autorzy czyli znani lewicowi socjologowie Czapiński i Panek wywnioskowali taką diagnozę na podstawie rozmów z pomorskimi przedstawicielami PO rezydującymi czasowo w Warszawie za poprzedniego rządu.
popieram tę opinię 137 nie zgadzam się z tą opinią 59

Chyba takiemu Budyniowi się żyje najlepiej...

Bo takich głupich co pozwalają na pięć kadencji,to nawet w Korei chyba nie ma...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 27

Ha!

Oto swiadectwo braku wymagan czy jakiegos zasciankowego braku ambicji. Gdansk i najlepsze miejsce do zycia he, he, he. Ubogie, prowincjonalne miasteczko z hektarami pustych placow, oto nasz Gdansk.
popieram tę opinię 111 nie zgadzam się z tą opinią 219

to żyj jak ci się podoba , Budyń prezydentem znowu , ciekawe co znowu wymyśli.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 49

gdynie badali

psychologowie a powinni raczej psychiatrzy (patrz marychobezstronny) .
Gdyby ranking dotyczył wskaźników ekonomicznych i demograficznych,
(lub pozyskiwania środków z UE)
to gdyni nie byłoby nawet w pierwszej 20 jak nie 30.
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 145

Wiadomo, tutaj POpulisci sypali kasa przez ostatnia dekade

jak proporcje sie bardziej wyrownaja nikomu nie zaszkodzi a zyska Polska.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 186

Szkoda ze wladze konsekwentnie olewaja integracje taryfowa. Czlowiek wracajac z Warszawy doznaje szoku pourazowego gdy widzi ceny za komunikacje i "poziom" rozwiazan.

Sztandarowy projekt PKM powinien zmienic nazwe na "Jak obrzydzic ludziom swietna inwestycje"
popieram tę opinię 130 nie zgadzam się z tą opinią 22

Czemu mają służyć takie badania???

Nie ma to jak przypiąć sobie order - to naprawdę bardzo pociesza, że żyje się najlepiej w Polsce.. A jak wobec tego żyje Polska?
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 63

choć o 7 rano w drodze do pracy i o 17 w drodze do domu myślę inaczej, albo jadąc skmką obok przedziału imprezowego nachodzą mnie wątpliwości, to mimo wszystko zgodzę się z tezą główną artykułu
popieram tę opinię 290 nie zgadzam się z tą opinią 13