W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby chociaż normalny pracownik zarabiał 600-700 euro ,to może by i żyło się dobrze ale zarabiając 300-400 Euro przy tych cenach w Trójmieście ,i jeszcze wracasz zmęczony bo wymagania jakby płacili tyle co na zachodzie to gó...o nie życie.... choćbyś mieszkal nie wiem gdzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawda!

A ja się w pełni zgodzę! Jestem spod Białegostoku a teraz mieszkam pod Warszawą i uważam że Pomorze jest piękne. Z tego co słyszę od wuja z Helu to mieszka się u was dość przyjemnie. Jest praca, można utrzymać rodzinę, jest gdzie wyskoczyć - ostatnio kuzynka zabrała mnie do tej słynnej Zatoki Sztuki na obiad i było bardzo sympatycznie, zazdroszczę wam mieszkania nad "wielką wodą". Z tym, że wolę Gdynię od Gdańska - ten drugi jest odrobinę sztuczny, zatłoczony, a Gdynia to idealny złoty środek, nie ma tylu turystów ale architektura międzywojnia też cieszy oko. A i dworzec macie piękny. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dziwne że tak żyjesz ,przecież w Gdyni jest tyle zakładów pracy i ludzie zarabiają tu godnie aby korzystać z tych budowanych luksusów

Uwazaj zeby wam...

Wiezy Eifla nie wysadzili!

że co ?

Wrocław nie grzeszy wielką urodą i pięknym zagospodarowaniem terenu. Wystarczy zobaczyć jak w centrum wyglądają kamienice, jak popadają w kompletną ruinę zabytki, jak ludzie zachowują się w parkach. Mieszkańcy Wrocławia akurat nie powinni tu krytykować. W porównaniu ze 'stolicą' Dolnego Śląska pomorze jest bardzo zadbane.
Pomorze jest piękne. Ludzie w porównaniu z innymi miejscami w Polsce są zadowoleni, radośni i przyjaźni. Rośnie liczba przedsiębiorców, a płacę w porównaniu z kosztami życia są bardzo dobre.
Poza tym zawsze zaznaczam - zamiast narzekać, że jest brudno, brzydko, że mi źle - wykonaj jakikolwiek krok aby poprawić to co widzisz, aby zarówno Tobie jak i innym żyło się lepiej.
Pisałem to ja - Polak, rodowity Ślązak, pracujący w całym kraju, w miarę zadowolony z życia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widziałaś inne miasta chyb w snach albo w telewizji...przestań fantazjować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przejechałeś palcem po mapie chyba....o takim Gdansku czy Gdyni to żaden prawdziwy Europejczyk z zachodu nawet nie słyszał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Np w Centrum Riviera....dobre zarobki żeby żyło się lepiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W biedronce.....gdzie zarabiam tyle że stać mnie na wszystko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I pośredniak proponujący ludziom pracę za godne zarobki,aby korzystać z tych luksusów wybudowanych przecież dla zwykłych ludzi pracy

I opór zakładów pracy........typu Biedronka,Lydl Tesco itp. co gwarantują godne zarobki i korzystanie z dobrodziejstw wybudowanych w Gdyni....tu się po prostu żyje za te 1200-1400zeta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

W gdańsku plaże mają brudny żółty piach,i brudną wodę gdyż nie tak daleko wpływa Wisła.Plaże od Dębek w kierunku Helu,to są prawdziwe plaże....porównanie jak ścieku do kranówki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gdynia to wspaniałe miasto to fakt.

Mieszkałem w Gdańsku wiele lat i mam sentyment i wspomnienia ale teraz też już od wielu lat mieszkam w Gdyni i jest dużo lepiej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja zmieniłem pracę i wzięłem kredyt na 30 lat jak mi jeden doradzał podczas wyborów....żyję teraz jak w pączek w maśle o nic nie muszę się martwic
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

z całym szacunkiem ale niech Gdańsk sobie mordy Gdynią nie wyciera

znam to miasto i jego władze. Gdańsk jest ok ale bez przesady.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

ty zakompleksiony snobie z kartuz.

buhahaaaaa

gdyby....

Minimalne wynagrodzenie w polsce wynosilo 3tys netto to wszedzie by mi sie dobrze zylo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to dzięki temu deficytowi 330 ML (patrz poprzedni artykół)

...dziękujemy PO

czytaj więć uważniej i ze zrozumieniem

Gdynia ma I miejsce w kategorii samopoczucia mieszkańców - ich subiektywnych ocen i zadowolenia z jakości życia w swoim mieście, a także pod względem życiowego optymizmu..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1