W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem skąd minusy. Stwierdzam tylko fakt i pokazuję, że na poznańskim portalu piszą to samo tylko...

...miasto inne. Dziwni jesteście ludzie. Stuknijcie się w te puste łby.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jakiej starówki...

pewnie mieszka już kilka lat tutaj i dalej się nie nauczył że to nie żadna starówka... ignorancja przyjezdnych nie zna granic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

wpadnij do nas co jakiś czas i sprawdź sam;))

do Gdyni - oczywiście
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żyję mi się świetnie w Gdyni!!!!!

Knajpy nawet ok, wporzo siłownie, teatry, kina, imprezy, koncerty. Morze, lasy, jeziora w pobliżu. Nigdy się nie wyprowadzę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Damian

Inwestycje na Pomorzu są finansowane w większości z UE, państwo znacząco dołożyło się tylko do stadionu, tunelu i do obiecywanej przez lata pseudo autostrady, czy to wina PO, że na pomorzu ludzie wiedzą jak poprawnie składać wnioski o dotacje, a nie krzyczą o podwyżki i trzynastki jak w zagłębiu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To pytanie jest z przestrzeni o ktorej nawet najwiekszy obibok

Hersz nierobow nie potrafi odpowiedziec. Budyn to pytanie bylo do ciebie i od momentu w ktorym zasiadles na tym stolku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oto polska właśnie

Każdy mieszka tam gdzie mu pasuje (czasem musi) i nic nikomu do tego.
wszyscy mamy kolegów , przyjaciół , rodzinę w sąsiednim mieście. Czy ze sobą patrząc w oczy też tak rozmawiacie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam ciarki

ze wstrętu nawet jak przez Gdańsk pociągiem przejeżdżam,nie wysiadam w gdańsku nigdy bo na szczęście od pamiętnych szkolnych wycieczek za komuny (do których byłam zmuszana ale nauczycielka i tak komentarze całej klasy musiała słuchać co tak naprawdę o gdańsku myslimy)nie mam żadnej potrzeby tam się zapuszczać.Wstrętne miasto i wstrętni ludzie....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

co za bzdury

kto cos takiego wymysla i kto glosuje? Tylko jakies oszolomstwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co to za brednie

Żyje bo żyje. Dookoła syfiaste miasto pełne śmieci dziur w jezdniach i chodnikach, Komunikacyjnych i drogowych rozwiązań wprowadzonych przez debila to nie sposób policzyć.
Upadłe firmy na każdym kroku.
PO-wska władza skorumpowana do granic możliwości. Do tego leniwa.
Bandyctwo na ulicach.

Gdańsk to nie kilka ulic wizerunkowych. To życie i bieda zwykłych ludzi którym pozamykano firmy i nikt nie pomaga. Wysiedlenia z mieszkań to już patologia tej władzy. Żadnej pomocy dla najuboższych.

Korupcyjne afery biorą początek w Gdańsku. Przewały i kolesiostwo.

Tak tak. Budynie i cała ekipa doprowadziła piękne miasto kwitnące dzięki ludzkiej pracy do ruiny. Zostały banki i budownictwo no które normalnie zarabiających ludzi nie stać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bo Gdynia tak ma ;)

Albo kochasz albo nie cierpisz. Zobacz choćby po wypowiedziach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obleśna wichura, spedziłem tam rok

Słupsk i Lębork.... Tragedia, mentalność lat 90 . Za to bardzo podoba mi sie Koszalin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

juz raz to pisałeś, zamieszanie robisz, niepotrzebnie bełkoczesz ;)

A powiedz mi gdzie ty byś w Gdyni kolejna drogę lub wiadukt zmieśćił ? Ty chyba wogole w Naszej kochanej Gdyni nie mieszkasz . Przecież ten ranking odzwierciedla przywiązanie i miłość do miast. A za Infrastrukture to podziekuj Piłsudzkiemu i Komunistom
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sopot Owszem, perła pomorza. Gdynia spoko, a Gdańsk odpada. Jedynie starówka ale zamieszkać w Gda ? Nie ma takich pieniedzy w tym kraju
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdynianin

dzięki Sopociaku. wzruszyłem się
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdynianin

Uwuś
Kocham Ci e w imieniu wszystkich Gdynian
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1