W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

można tu spokojnie mieszkać

Dla przyjezdnych :
Plaże,morze,klify - to nie namalowane obrazki wciąż takie same
Kamienna góra - ma niepowtarzalny klimat
Trójmiejski park krajobrazowy,już teraz z ogrodem botanicznym - przepiękna leśniczówka
Nabrzeże,bulwar
Różne gatunki nietoperzy przy jednostce Babie doły
Różnego typu propozycje rozrywki jak np park technologiczno naukowy,kolibki czy wspomniany ogród botaniczny
Kolegiata NMP
I wiele innych
Gdynia jest niewielka,przejrzysta,czysta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

heh

Rewa też Gdynia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdynia moje miasto,mój dom.

Ja też,choć boli mnie że staje się taka betonowa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli dla kogoś szczytem marzeń jest jest praca w COB za 1500 zł, centrali czegoś tam za 1700 zł, monopolowym za 2000 (tak w monopolowym zarabia się więcej niż w centrali banku mówię o stanowiskach specjalisty st/mł bez znaczenia) to spoko 3-city to raj na ziemi... no chyba, że ktoś ma inż lub jest klepaczam kodu (bez tytułu) to wtedy 2500-5000 (podobnie handlowcy), ale to 10% społeczeństwa. Reszta, żyje za średnio 1900 zł. To takie kokosy?!- przy kosztach wynajmu niezagrzybionej kawalerki wynoszących 900-1100 zł?? No i ta nieszczęsna umowa zlecenie przy 85% ofert pracy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

moje Trójmiasto

Mieszkam od urodzenia w Trójmieście (58 lat). Jestem sopociakiem ( nie sopocianinem). Całe moje życie związałem z tymi trzema miastami i to był świadomy wybór. Jest tutaj coś nieuchwytnego, coś co karze mi tutaj wracać nawet z końca świata. Tutaj wszystko się zaczyna, czuć ten wiatr od morza. Ostatnio oglądałem album ze zdjęciami zburzonego przez rosjan i niemców Gdańska, a codziennie spacerując po gdańskim Głównym Mieście i Starówce jestem dumny z tego co po wojnie odbudowali Polacy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

TAAA...

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dwie-kobiety-spadly-na-tory-podczas-wsiadania-do-SKM-Przewoznik-wyjasniamy-sprawe-n96763.html

Śmieszne kto bierze udział w takich badaniach???
Ludzie z psychiatryka czy urzednicy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie przypis "materiał sponsorowany"

Propaganda sukcesu rodem z PRLu, ciekawe ile trzeba było zapłacić organizatorom za wpis na pierwsze miejsce na liście
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkalem w Orlando przeprowadzilem sie do Gdanska i bylo ok ale gdy odwiedzilem Gdynie to sie w niej zakochalem teraz mieszkam w Gdynii iniewyobrazam sobie mieszkania w innym miejscu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

gdyby wreszcie wszędzie wymienili ogrzewanie z piecowego na centralne, gdyby jeździło więcej autobusów zamiast samochodów, gdyby nie było takich korków, było by cudownie.
Okres grzewczy jest nie do wytrzymania na Babich Dołach, smród z kominów unosi się wszędzie,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

LUDU....

Jest taka piosenka,no może "dicko",ale:
....bo wszyscy Polacy to jedna rodzina......i tak trzymać
koniec tematu !!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

z Bogiem, rodacy, niech nas prowadzi Profesor Premier jaroslaw Kaczyński do wyzwolenia Polski!

Z pomocą Pana Prezydenta Dudy i Ojca CSsR Tadeusza wygramy i Polska wyzwoli się spod okupacji.. Jezu ufam tobie, zostań naszym królem Polski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

bos nigdzie indziej nie mieszkal...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wg. diagnoza.com Gdynia jest na 10 miejscu, Gdańsk na 8 a na miejscu 1 jest Poznań. Nie czytałam wprawdzie całego raportu tylko podsumowanie i tak jw z niego wynika.
Zatem w jakiej kategorii i w jakim rankingu ta Gdynia jest 1 a Gdańsk 2 ?
Żeby rozwiać wątpliwości jestem gdynianką i wg mnie najlepiej na świecie żyje się Gdyni ale bądźmy obiektywni i nie mijajmy się z prawdą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

GDAŃSK!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy tak dobrze?

Mieszkam w Gdańsku od 9 lat, przyjechalem z okolic Wrocławia.
Pierwsze spostrzeżenia:dlaczego tyle zaniedbanych miejsc blisko historycznego centrum miasta w porównaniu do Wrocławia. Duża niechęć do mieszkańców okolicznych mieścin. Mało firm produkcyjnych. Smutne centrum wieczorową pora, Rynek Wrocławia zyje całą noc. Odczuwam w Gdańsku żal niewykorzystanej szansy. Wszystko jest na półgwizdka
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jo to na wsi się mówi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na Kaszubach żyję się najlepiej :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jakiś c*otopedał jak poszedł na taki układ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

W co Gdynia inwestuje by ludziom zylo sie lepiej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4