W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia...

Jestem rodowitym Gdańszczaninem i jak jestem w Gdyni to troche jakbym przejeżdżał przez orunię dolną... az mnie ciarki przechodzą
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

Emigrantka

Od 10 lat jestem GDYNIANKĄ
....cieszę się każdego dnia,że tu jestem
GDYNIO NAJPIĘKNIEJSZA .....KOCHAM TO MIASTO i WSZYSTKICH GDYNIAN
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Diagnoza Społeczna

Diagnoza Społeczna...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnie ok 10 lat to totalna zapaść w rozwoju Gdyni. Cegielska była dużo lepsza a Szczurek gdzieś od 2005 chyba się wypalił czy coś
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Te cale trojmiasto...

To ty musisz poznac cwoku,zeby sie wypowiadac!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdynia to po Gdansku drugie miasto w woj. Pomorskim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z zamkniętymi oczami wysiadając na Dworcu w Gdańsku z pociągu wiesz, że to już Gdańsk ...

... no czuć, bo samo to jak wysiadsz w Gdańsku z pociągu to od razu uderza morskie żeśkie powietrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bogactwo pochodzi z pracy a nie z dotacji, wiec nie wiem czy dobra umiejętność żebrac... znaczy się pozyskiwania dotacji to coś czym należy się chwalić. USA w XIX wieku nie miała dotacji unii europejskiej, a jednak urosła do światowego mocarstwa. To samo można powiedzieć o Korei Południowej, czy Singapurze, więc zamiast się uczyć wypełniać formularze, może warto brać przykład z państw na innych kontynentach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raczej Kaszubi

Jak ci jo nie odpowiada to bujaj na południe Polski.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdynia to młodsza siostra WARSZAWY
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkam w Gdańsku od dawien dawna. Gdańsk to jedna wielka dziura a właściwie to te całe trójmiasto. Jedna ulica przez środek tej dziury ciągnie się już od Pruszcza Gdańskiego aż do prawie Wejherowa. A na boki od tej nitki to już same ciemności chociaż od niedawna na dawnych kartofliskach zaczyna sie coś powoli klarować. Tak bym powiedział.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

dużo ludzi jest zadowolonych że mieszka w Gdyni, nie raz to sam słyszałem, więc nie przesadzaj, zawsze można było mieszkać w gorszym mieście , a tu naprawde jest ładnie, no może opróczinnych dzielnic za gdynia główna w stronę rumii ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje topy do zamieszkania

-Suchanino lub Piecki (fajne widoki z wysokich pięter zwłaszcza latem)
-VII Dwór (fajny klimat)
-Stara Oliwa ( - || - )
-Orłowo czy tam Redłowo (fajnie wygląda ze zdjęć satelitarnych i te wzgórza blisko morza, ale ponoć palą czym się da w piecach)
-ul. Mariacka (najładniejsza ulica na świecie)
-Niedźwiednik (piękne widoki z wysokich pięter i pod samym lasem)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

ze względu na położenie i wiatry - tak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

trafnie powiedziane, aż dziwne skąd tyle minusów. ahh ta Gdynia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

patrząc na wyniki Szczurka czy powyższych ankiet

stwierdzam, że mieszkańcy tego miasta cierpią na syndrom sztokholmski
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

W najświeższych wiadomościach widzę tytuły:

Kierowca zaatakował innego nożem, bo ten nie dał się wyprzedzić nowość (194)
Dwie kobiety spadły z peronu na torowisko (148)
W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce (265)
Zabójstwo 5-latki: nowa opinia biegłych, Mariusz L. niepoczytalny i wymaga leczenia (177)

I się zastanawiam co trójmieszczanom najbardziej się podoba: Czubki, wypadki czy znowu cwane czubki?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1