W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce

Opinie do artykułu: W Gdyni i Gdańsku żyje się najlepiej w Polsce.

Mieszkańcy Gdyni, Gdańska, a następnie Torunia są najbardziej zadowoleni ze swojego miasta i twierdzą, że to najlepsze miejsce do zamieszkania - wynika z tegorocznej edycji Diagnozy Społecznej.

Rada Monitoringu Społecznego (złożona z psychologów, ekonomistów, demografów, socjologów) przedstawiła kolejną Diagnozę Społeczną dotyczącą tego, jak Polacy oceniają warunki i jakość życia. Badania prowadzone są co dwa-trzy lata od 2000 roku i uwzględniają ważne aspekty życia, zarówno ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ... to jest właściwe pytanie. Za moich czasów nazwywano je retorycznym.

Masz Pan u mnie browarka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem Gdynianinem , bardzo lubie Gdańsk. Tak więc nie wszyscy są jacyś uprzedzeni, zazwyczaj to jacyś ludzie z kompleksami. SUPER miasta Gdańsk uwielbiam architekture tego miasta, ma wiele ciekawych zakątków , jednak na minus jest powietrze na śródmieściu lub w wrzeszczu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem zadowolny z mieszkania w Trojmiescie

Pochodze z Mazur
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk morze utopionych możliwości

a ony tu chwalą i chwalą.
czyżby kolejne wybory nadchodzą? a może budyń boi się referenduma odwoławczego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

bo Trojmiasto powiedziało pislamistom STOP, nie macie tu wstępu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ktoś tu kłamie

Na portalu codziennypoznan.pl pisza dzis, ze to w Poznaniu wg badan zyje sie najlepiej.
http://www.codziennypoznan.pl/artykul/2015-11-30/w-poznaniu-zyje-sie-najlepiej-tak-wynika-z-badania-diagnoza-spoleczna-2015
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

:)

:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szadółlki to najlepszy przykład jak władza w Gdańsku ma w głębokim poważaniu zwykłego obywatela. Nie znam drugiego miasta w Polsce z takim problemem.

PO prostu siedział sobie człowiek z Excela i stwierdził, że taniej jest gdy wali smrodem na połowę Gdańska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy 2 ciekawe miasta. Sopot i Gdansk. Reszta to przedmieścia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie bez przyczyny dużo ludzi przeprowadza się np. z Warszawy do Trójmiasta !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja widziałam, wystarczy przejść się po bocznych uliczkach starówki, wyspie spichrzów. Oprowadzałam znajomych z Wrocławia, pytali się dlaczego wszystko jest takie zaniedbane i na starym mieście zamiast normalnych nawierzchni leżą pozapadane płyty yomb i trylinka sprzed 50 lat. O syfie w podwórkach nie wspomnę...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

W Gdyni PRopaganda znowu stawia na rankingi

To umiesccie ranking zdobytych funduszy unijnych, ranking ile mieszkańcy wydają na utrzymanie urzednikow, ile miasto zainwestowało w rozwój infrastruktury typu nowe drogi, wiadukty, remonty dróg i chodników i zestawcie to z innymi miastami. Tam Gdynia wypada naprawdę blado
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rzeczywiście, ambitne jak ch.. zadłużać się trzeba umieć i jest to wyrazem gospodarności ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze jednak jest to, że ten pryszcz na d... to tworzą sami gdańszczanie, którzy na potęgę się wyprowadzają bo w Pruszczu stać ich na mieszkanie w normalnej cenie. Faktycznie, jak się wjeżdża do gdańska od południa, to wrażenia są takie, jakbyśmy prze d...ę przejeżdżali: ciemno, ciasno i śmierdząco. To wrażenie mija gdzieś na wysokości tablicy "Sopot". A w Pruszczu, hmm całkiem dobrze się żyje, drogi i chodniki praktycznie nowe, mamy dwie pływalnie, mamy Faktorię, pokazy lotnicze, zabudowa jest tu zaplanowana i zadbana no i mamy wiadukty dzięki którym nie musimy stać przed torami kolejowymi, ba mamy nawet obwodnicę, kręgielnię, pierogarnię i straż pożarną. Markety i lumpeksy też są, jak wszędzie. Jedno czego nie mamy to jest nadmiar budyniu, każdy kupuje tyle, na ile ma ochotę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co takiego zrobił dla Gdańska Pis ?

,że takie brawa dajesz ,zresztą w mądrym Gdańsku Pis przegrał ,czyżbyś nie wiedział.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak kupowałem 30lat temu moje mieszkanie na Chełmie to nie było tego czuć

Od kilku lat to się zaczęło. Chyba dlatego że pod blokami zniknęła zieleń na Szadółkach, która wcześniej chłonęła ten smród. W każdym razie argument, że nie trzeba było kupować mieszkania na Chełmie, jest bez sensu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przegrana zawsze będzie przegraną. Przegrać z tak słabym miastem jak Gdynia? O nie, to Gdańsk naprawdę musi być słaby...Europejska stolyca kultury a może drogowej dziury? Nie to jednak "stolyca Kaszeb wito". Model gdański to jednak stan umysłu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6