W nawiązaniu do opinii jaką otrzymałem pozwolę sobie w kliku słowach ustosunkować się do niej. Oferta cenowa przedstawiona niniejszemu klientowi była najlepszą i najbardziej dopasowaną do
jego możliwości z aktualnie obowiązujących na rynku. W trakcie trwania procesu kredytowego udało się nie tylko wynegocjować lepsze warunki cenowe od tych zaproponowanych, ale także przy dużym zaangażowaniu pracy i mimo trudności proceduralnych banku zrealizowaliśmy zwrot zaliczki. Monitorując na bieżąco postęp procesu kredytowego i jego zawiłości - bezproblemowo i bezkosztowo udało się przesunąć termin płatności transz. Dostępność moje osoby do dyspozycji klienta czy to telefonicznej czy mailowej była nieograniczona nawet w momencie spędzania wakacji z rodziną. Zgadza się – bank popełnił błąd – błędnie naliczając opłatę za
prowadzenie konta w przypadku gdy koszt tego konta powinien wynosić 0 zł. Po sprawdzeniu i z weryfikowaniu dokumentacji w banku cała sprawa została wyjaśniona a opłata została cofnięta.
Jeśli zaś opłata za konto 10,99 za mc-a – błędnie naliczona przez bank wg. klienta ma być moją wizją zarobkową to ….. po prostu brak słów by do tego się ustosunkować .