WALKA O ŻYCIE

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Od dłuższego czasu obserwuje narastające zbydlęcenie użytkowników trójmiejskich dróg.
I nie chodzi tu już tylko o przykładowego Wejcherowianina czy mieszkańca Kartuz w golfie czy innym audi kombi w "dieslu" co by to nie znaczyło (słownictwo handlarza z Kartuz).
Co dzień mijam na obwodnicy kilka mocno wyeksploatowanych busów tak z tymi rejestracjami też jadących lewym pasem z prędkością 110km/h i mocno dymiących. Graty budowlane na pace w połączeniu z wiekiem auta i ambicjami młodego robotnika który dostał auto na dojazdy od szefa powodują blokadę przejazdu.
Kolejna sprawa i to dotyczy szczególnie gdańszczan to sytuacja w której lewym pasem jedzie samochód i zbliża się do osobówki GD jadącej za ciężarówką prawym pasem. Zawsze można spodziewać się wtargnięcia na lewy pas bez kierunkowskazów wprost przed maskę jadącego lewym pasem z dopuszczalna prędkością. Zaraz po takim nagłym hamowaniu kierowca osobówki GD wyprzedza ciężarówkę i zjeżdża na prawy pas w huku klaksonu.
Z innych emocji to pozdrowienia dla kierowców z Tczewa Elbląga Pruszcza Gdańskiego i wszystkich ościennych gmin. Obyście nigdy nie trafili na swoich ziomków którzy mają obrzydzenie do używania kierunkowskazów gdy będą zmieniali pas w okolicach węzła Karczemki na 3 nowych pasach bo możecie nie mieć już szczęścia i okaże sie ze kierunkowskazy jednak się przydają.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: WALKA O ŻYCIE

Zacznij włączać kierunkowskazy i będzie ok, a nie leczysz swoje kompleksy na forum....kolejny n-ty post jaki to jestem wspaniały a reszta to bydło. Opisujesz ościenne gminy, "jedziesz" po Gdańsku 9czy tam gdańskich kierowcach)....a mieszkasz pewnie w Gdyni lub Sopocie, co, gdzie są najbardziej kulturalni kierowcy co zawsze włączają kierunkowskazy, nie blokują lewego pasa i jeżdżą zawsze półrocznymi autami?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

trele morele\
Mieszkam w Gdańsku i...
Dziś obwodnica kierowca opla astry model wstecz kombi taki którym jeżdżą zombi w koloże blady siwo-niebieski metaliczny blokował lewy pas 110km/h od matarni do Sopotu :-)
Inny talencik w corsie granatowej 3 modele wstecz rejestracja GTC usiłował go wyprzedzić prawym pasem akcja bezcenna przy silniku 1,2 :-)
Kolejny mistrz tym razem rasowowiec sopocki GSP 121.. w full wypas sportowym aucie 60HP trąbił na nich i migał i trąbił i migał ...
Oczywiście wszyscy poza mistrzem angielskiej jazdy mieli flagi marynarki wojennej RP z dodatkowym napisem POLSKA aby nie było wątpliwosci skąd są mistrzowie.

Ja widze taka prawidłowość im bardziej zaniedbany człowiek w pogniecionych portkach czy poplamionej spódnicy w zapoconej koszuli bluzie czy marynarce w brudnych butach i przetłuszczonych włosach tym gorszy styl jazdy. A najgorsze są takie osobniki które poruszaja sie w autach służbowych lub tychg najstarszych choć to w sumie ci sami bo służbówka to skoda octavia ford focus czy mondeo ewentualnie opel od corsy po vectrę choć i insignia sie zdarza biedna a po pracy jak już to zabytkowy z tych samych stajni tylko 3-5 modeli wstecz :-)

UFFF... Jutro przesiadam sie na komunikację publiczną bo w piątek ludzie się myją :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

"UFFF... Jutro przesiadam sie na komunikację publiczną bo w piątek ludzie się myją :-)".....brawo za decyzję, tylko weź prysznic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

po co własnego smrodu się nie czuje

Trzeba być ekologicznym! oszczędzać wodę segregować odpady szanować zieleń płacić podatki i abonament.

A ty tu tak oooo wodę byś marnował.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a gdzie on ma ten prysznić weźiać? Do autobusa czy do tramawaja ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bystrzak, często odpisujesz sobie na posty?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

z całym szacunkiem ale o co chodzi z tym blokowaniem pasa 110km/h? a jaka jest maksymalna dopuszczalna prędkość jazdy po drodze szybkiego ruchu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to nie wiesz, że na lewym pasie można jechać (oczywiście tylko pod warunkiem, że Ci się spieszy bardziej niż innym) tyle ile fabryka dała?
Można poganiać (lewy kierunek na początek, bo to niby tak dyskretnie, potem mruganie światłami, na końcu klakson... pewnie jakby się dało to jakaś wyrzutnia rakiet, albo ostrzelanie wozu przed sobą) tych którzy jadą 150km/h (bo ja mogę więcej!), można też poganiać jadącego 130km/h (130??No przecież on stoi prawie, nie jedzie) mimo, że prawy pas cały zawalony tirami jadącymi po 50-70km/h. Na lewym można wszystko w Polsce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli ty nie i wszyscy wyczują ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wejherowo jak już
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Amator - masz stuprocentową rację. Codziennie wczesnym rankiem obserwuję chmarę busowanów z rejestracjami GKS/GKA/GWE/GST, które pędzą Chwaszczyńską/Wielkopolską, zajeżdżają drogę, nagle hamują albo dla odmiany wloką się lewym pasem.
Czarbudy, Śmumbudy i inne okołokaszubskie korporacje budowlane zjeżdżają się co ranek do miasta - istny koszmar. To samo jest po południu. Wiele razy widziałem, jak to burackie towarzystwo żłopie piwsko w samochodach, nie wyłączając kierowców. Policja drogowa powinna ustawić się na na Chwaszczyńskiej i zrobić akcje "Trzeźwy Kaszub".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wczorajsza akcja fiat panda GDA ... w kolorze s****zka metalic i oczywiście srebrne kombi oraz nowy odcinek słowackiego lotniskowy ze zmienioną organizacją ruchu.

Może i kierunkowskazy miał włączone ale znaki drogowe okazały się problemem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram apel o rozsadek na drogach 3miasta!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak wczoraj mąż pokazał mi na nagraniu z kamery co wyrabiał człowiek w mercedesie, jakiś nowy model, to byłam w szoku... godzina 7 z minutami, ruch do centrum Gdańska jak zwykle duży, a ten DEBIL, bo inaczej nazwać go nie można, urządził sobie slalom gigant... moim zdaniem zdecydowanie częściej kierowcy nowych aut szaleją i pokazują czego to ich auto nie potrafi... a już nie daj panie Boże, że jedziesz przed nim obojętnie jakim autem, bo zacznie na ciebie trąbić i światłami mrugać...bo mu się spieszy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wujek dobra rada: zjedź proszę na prawy pas.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kulturę wynosi się z domu, ale jak widzę, nie każdemu było dane...
nie należę do bandy Lewy jest mój, a ty widzę tak... żal
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolego/koleżanko, po której części mojego wpisu wywnioskowałeś/aś , że należę jako określiłeś/aś do bandy "Lewy jest mój"?

I jeszcze jedno: czy moja wypowiedź była niekulturalna?.....obraziłem Cię w jakiś sposób?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (15 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

Wypożyczalnia samochodów (131 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

Tani bezproblemowy przeglad auta gdzie w Gdansku? (30 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku zrobię tani bezproblemowy przegląd auta?