WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Dorotiii, ale sie uśmiałam jak przeczytałam o "pobiciu" 7 latka przez Twojego syna:] Młody daje sobie rade, a tamten to jakaś ciapa.

Moja przyjaciółka ma dwóch synów 10 i 6 lat. I ten 6 latek spuszcza łomot temu starszemu :) A jak sie nim zajmowałam jak miał 2-3 lata to jak mu coś nie pasowało to grzmotnął mnie zawsze najcięższą zabawką. Ale mimo wszystko uwielbiam tego Chłopca. A jak zrobi maślane oczka to ciotka jest wniebowzieta i owinięta wokół małego palca...

aaa, przypomniało mi się a propos farbowania włosów: jak ostatnio farbowałam to niestety kupiłam farbę bez amoniaku (Casting Loreal) i myślałam, że od zapachu padnę tzn smrodu ;) Musiałam co jakis czas wychodzić z łazienki, bo zapach był nie do zniesienia. Także tak jak pisały dziewczyny wentylacja powinna być.

Dorotiii, z tym wchłanianiem magnezu to masz rację - trzeba też przyjmować (o ile nie ma w składzie razem z magnezem) witaminę B6.

hej dziewczyny :) witam po weekendzie!
niestety się już skończył i mam przez to tyle zaległości w pracy że masakra... szybko wróciłam na ziemię.

Marta cieszę się że wszystko działa, mam nadzieję że będzie Ci dobrze służył.
Mamtu załamałaś mnie tymi upałami - ja ich nie znoszę! jak dla mnie w weekend była pogoda idealna i nie musi być już cieplej ani nawet o jeden stopień!

Selene ja walczyłam z tymi pieluchami a dzisiaj ja poszłam do pracy a Dominik do babci - na nowe dywany więc musiał dostać pieluchę.... bez sensu to wszystko :( Ja go będę w domu cisnęła ale nie spodziewam się cudów niestety. Trochę też mi szkoda wziąć 2 tygodni urlopu żeby nigdzie nie wyjechać tylko na kolanach ścierać tą podłogę .... ;/ nie wiem jak przejść ten temat.... .

Dziewczyny a z tymi skórczami to nie jest tak że trzeba coś brać razem z magnezem żeby się lepiej wchłaniał? coś mi się chyba obiło kiedyś o uszy... mnie też czasem złapie, ale to napewno nie jest taka skala jak wy piszecie.

Co do temperamentu to mi się nie sprawdziło - Dominik był mega spokojny w brzuchu i zapowiadało się że będę miała dziecko "kluskę" a tu uwaga mój dwulatek w dzień dziecka na trampolinie pobił 7 latka tak że ten się obraził i powiedział że więcej z nim skakać nie będzie ;/ jakaś masakra się z nim robi... dziewczyny znalazłam zajęcia takie adaptacyjne do przedszkola, zajęcia w każdą sobotę chodziły może wasze dzieci na coś takiego? myślicie że to jakoś może pomóc?

carolajna wygodnie ci będzie w takich obcisłych spodniach?

walerka trzymam kciuki że nie leżysz dzisiaj ty tylko cię ominie to świństwo!!

Carolajna, mi też się nie sprawdzają takie pod brzuszek z podobnych względów jak u Ciebie;) Musiałabym mieć jeszcze szelki.
Jak zamówisz te spodnie to daj znać czy są faktycznie fajne:)

Właśnie dostałam maila z zaproszeniem na 40stke do knajpy. Waszych znajomych pewnie to jeszcze nie dotyczy, ale wśród moich panuje trend imprez 40stkowych jak małych przyjęć ślubnych. I znowu: co założyć, bo to będzie połowa lipca i ciepło... Najchętniej założyłabym japonki i letnią sukienkę, bo mi juz teraz jest gorąco, ale do mojego faceta w gajerze chyba nie będę pasować ;))))

Dżinsów nie chcę, a mam tylko jedne takie sportowe, które do pracy niekoniecznie :( Poza tym getry no i sukienki :) A w te raczej się zmieszczę :)
Pewnie nie będzie tylko gorąco, więc chyba się skuszę, mi się nie sprawdzają takie pod brzuszek, bo mam boczki tłuste i mój brzuch zaczyna się mam wrażenie od samego dołu :)

Carolajna, fajne te spodnie. Do tuniki i dłuższej bluzki na chłodniejsze dni ok:)
Tylko obawiałabym się czy nie będzie Ci za gorąco latem. No i tak zastanawiam się czy jeśli jest 95% bawełny to czy one faktycznie nie będą sie wypychać ;)

Carolajna, wyglądają fajnie i cena ok.
Moje doświadczenia ze spodniami z takim pasem są niestety niezbyt dobre - nie trzymało mi się to na brzuchu (może w 9. miesiącu byłyby dobre), poza tym teraz, kiedy temperatury zaczynają przekraczać 20 stopni są dodatkowym 'ocieplaczem'. Mi o wiele lepiej sprawdziły się spodnie, które mogłam założyć pod brzuch.

Dziewczyny ja nadal szukam spodni ciążowych :)
Co myślicie? http://allegro.pl/ciazowe-spodnie-z-kieszeniami-super-komfortowe-r-l-i3285585762.html

O rany, Marta, nie zazdroszczę Mnie na szczęście skurcze omijają i przed ciążą i w trakcie. No i oby tak zostało ;) A ja wiem tylko, że powinno się magnez łykać, ale co więcej to nie pomogę Ale skoro bierzesz tak wysoką dawkę i nadal Cię łapią to może zapytaj lekarza przy najbliższej okazji, hmm?

Nie straszcie mnie tym temperamentem jak Tymek będzie mój to nie wiem co to będzie ;) Za to temperament męża może śmiało dziedziczyć będzie dziecko anioł, tylko śpiące i jedzące ;)

Carolajna, mimo wszystko udanego dnia w pracy i oby szybko zleciał! :)

Dora, powodzenia na badaniu (przepraszam, ale wcześniej mi jakoś umknęło) :)

Selene, ja wierzę, że do końca Twojego urlopu będzie po wszystkim! :) Maks na pewno da radę (bardziej martwię się o Ciebie wrócisz zmachana jak koń po westernie ;) )! :)

Marta, ja też czasem lubię patrzeć na przedszkolaki (mam tę możliwość u mamy w pracy) :) Szczególnie fajowo jest jak jadą na wycieczkę trzymając się, w celu nie rozpierzchnięcia się, "węża Zygmunta" ;)

Selene, nasze odpieluchowanie w nocy zaczęło się długo po całkowitym odpieluchowaniu w dzień. Chyba na jedno z drugim w 'pakiecie' nie miałabym siły. ;)

Dzięki Dziewczyny, bo strach w oczach sie pojawił jak przestałam czuć kończynę ;))

Z okna widze przedszkole i dziś Maluchy jechały na wycieczke. Widok był rozbrajający:) Pani robiła im zdjęcia i za każdym razem dzieci krzyczały "jedziemy na wycieczke". Czad!
Czasem siedze na balkonie i patrze na te Maluchy i już widzę które z nich ma cechy przywódcze.

Mamtu dzięki :) - choć na razie czuję, że to walka z wiatrakami!
Odpieluchowanie na noc to na szczęście dopiero kolejny krok, choć już sama myśl mnie przerażą. No ale w końcu trzeba podjąć to wyzwanie!

Selene, nie ma to jak zdrowe podejście. ;)

Selene! Dobre :P O tym nie pomyślałam :P

Marta ja myślę, że mała mogła ucisnąć jakiś nerw. Ja co prawda miałam w drugą stronę, czułam aż za bardzo bo mnie przeszywał ból. Jak mnie pierwszy raz coś takiego złapało to byłam aż u lekarza i mi powiedział "Przejdzie Pani, jak Pani urodzi" - powiało optymizmem :) na szczęście przechodziło jak tyle mały się przekręcał.

Kurcze, Marta, to nieciekawie masz z tymi skurczami. 500 mg to strasznie dużo. A ja myślałam, że już gorzej być nie może. :/

Co do tego uciskania, to gdzieś czytałam (chyba dziewczyny w wątku 'wyżej' pisały), że tak może być, że podczas takich harców następuje chwilowe przerwanie dopływu krwi albo ucisk na jakiś nerw.

Selene, trzymam kciuki za 'Wasze' odpieluchowanie. Ciężki temat, nie ma co. Mnie najbardziej załamywało zasikane łóżko nad ranem.

Marta pewnie Ci uciskała na jakiś nerw jak tak kopała :)

Cześć dziewczyny!
Walerka trzymaj się, oby Cię porządnie ta grypa nie wzięła. Okropieństwo to jest jednak.
Dora powodzenia na badaniu!
Aga ja powiedzmy, że korzystam z uroków urlopu. Dziś sen do 7:00 więc zawsze to dwie godziny dłużej niż zwykle :) A poza tym dalej walczę z odpieluchowaniem więc albo wycieram podłogę, przebieram, wylewam z nocnika albo piorę. Dni są super fascynujące ;) ale nie mogę się poddać! w końcu to już 5 dzień walki!
Też nie lubię upałów, lubię ciepło po prostu. A dzisiaj znowu upał będzie. o 8 rano u mnie już było 20 stopni (i to w cieniu) czuję, że będzie dzisiaj masakra.
Marta na skurcze łydek ja też biorę magnez mniej więcej podobnie jak mamtu i w zależności co jest w promocji w aptece.
a co do tych ruchów to ja też słyszałam, że dzieci w brzuchu tyle śpią. Ale jakoś ja tego zwłaszcza przy Maksie nie zauważyłam, i to mu zostało. Jak w brzuchu tak w życiu :)
Cleanna jak dzidzia będzie miała temperament po Tobie to i tak idź w zaparte, że to po mężu ;)
Miłego dnia!

Dzięki Mamtu:) W sobotę wzięłam prawie 500 mg, a i tak noc sobotnia była stracona.
Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie (może sie spotkałyście z tym): Młoda szalała po lewej stronie na dole brzucha i chwile potem prawie nie czułam lewej nogi. Czy to możliwe by mi coś uciskała czy jednak nie?