WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Współczuję Wam strasznie tych skurczy, mi się zdarzały przed ciążą i wtedy brałam aspargin przez kilka dni, a teraz odpukać jest spokój i ani razy mi się nie przytrafiły. Też biorę Femibion o ile akurat nie zapomnę :)

Marta, mi wystarcza ok. 200 mg dziennie. 50 mg przyjmuję w suplemencie dla ciężarnych, a resztę dopełniam różnymi preparatami (ostatnio mąż mi kupił Asmag Forte). Nie mam jakichś konkretnych ulubionych, biorę to, co akurat jest w aptece. ;)

Najgorzej jest, kiedy zapomnę o magnezie - od razu mam skurcze, już następnej nocy. :/

Marta to Twoja dzidzia będzie bardzo aktywna ;P ja się boję żeby moja po mnie nie miała temperamentu bo w tym brzuchu to pewnie 24h na dobę będzie się kręcić :P

Na skurcze niestety nie mam żadnej rady, sama mam z tym czasem problem ale odkąd biorę witaminy jakoś się uspokoiło. Ja biorę femibion choć nie mam pewności czy faktycznie to jego zasługa :)

Mamtu, a ile mogę wziąć? I co Ty bierzesz?
Ja właśnie z piatku na sobotę obudziłam się z płaczem, bo tak mnie złapał skurcz, że nie czułam nogi od kolana w dół.

Marta, ja na skurcze biorę ogromne ilości magnezu, bo czasem tak mnie w nocy łapały, że budziłam się z płaczem i mąż mnie musiał reanimować. ;)

Cześć dziewczyny :)
Okropnie się wraca do pracy po 4 dniach lenistwa :)
My w piątek jednak pojechaliśmy na to ognisko, komary mnie tak pogryzły, że siedzę i nadal się drapię i nie licząc małej awanturki podczas powrotu do domu było całkiem sympatycznie :)
W sobotę pojechaliśmy na obiad do mojej cioci i babci, który przeciągnął się do grilla na kolację :) Ale że u nich ogród to cały dzień na dworze, na słoneczku :)
A wczoraj już tylko miejscowo. Pizza w Sempre na obiad :) (polecam gorąco jeśli nie byłyście) a potem czyste lenistwo :) Nie zrobiłam w domu kompletnie nic ;)
A co do włosów to ja mam w nosie czy bedzie je mozna związać czy nie, wyglądałam wstrętnie w tych długi przyklapniętych fuj... wolę takie :) Najwyżej będę miała opaskę na porodówce albo milion spinek.

Cześć Dziewczyny:)

Miałam pojechać w sobotę do Bobocentrum, ale skurcze nocne tak mi dały popalić, że nie dałam rady chodzić normalnie następnego dnia. Macie może jakiś sposób na skurcze łydek/stóp?
A wczoraj popoludniu pojechałam po kwiatki na balkon i dziś będę przesadzać;))

Mamtu, ja też nie trawie upałów:) Koktajl i kąpiel czas aktywować!

Walerka, nie daj się paskudztwu! Oby Cię ominęło:)

Podobno dziecko w brzuchu przesypia tyle samo godzin co noworodek. To ja się zastanawiam kto mi wczoraj buszował i kopał od 9 rano do 23... Nic nie pomagało, czy chodziłam czy leżałam czy siedziałam, czy zjadłam lub wypiłam - nic. Chyba Młoda ma adhd ;)))

Miłego dnia Dziewczyny:)

Sonia nie idź :P ja też nie idę :P więc będę namawiać Cię do złego :P

Właśnie się zastanawiam czy iść czy nie iść na ten awf. Jakoś tak mi dzisiaj nie po drodze bo mam dużo rzeczy do załatwienia a czasu mało...

Słoneczne dzień dobry ! :)

Mamtu, cieszę się bardzo jeszcze trochę i awansujesz na Obłużankę ;). Fajnie, że Wam się dzień udał, a Ty się mogłaś trochę oderwać :). A o warsztaty się nie martw bierz co potrzebujesz i już! Najwyżej będzie nam ślinka ciekła ;)

Lepa, no cóż robak to w końcu również ważny element fauny ;)
A co do zmęczenia to ja momentami wręcz przestaję kontaktować No ale u mnie z kolei to kwestia nadmiaru obowiązków związanych z sesją

Dobrze, że mówicie o tych włosach, bo ja z kolei chciałam swoje ściąć No ale na razie się wstrzymam ;)

A upały uwielbiam! :D Sonia, Dora - my wiemy co dobre ;)

Sonia, a Ty dzisiaj dzielnie na AWF śmigasz? :)

Walerka zdrowiejcie prędko! A właściwie Oby Ciebie ominęło i żebyś wcale zdrowieć nie musiała ;)

Nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam upolować dzisiaj czereśnie :) Wczoraj usłyszałam, że już są i postawiłam to sobie za cel dzisiejszego dnia ;)

Selene, a Ty korzystasz z uroków urlopu czy toczysz walkę z odpieluchowaniem? ;) Bo jakoś tak dziwnie bez Twojego porannego postu... ;)

Dzień dobry!

Walerka, zdrowiejcie! Trzymam kciuki, żeby prędko minęło. :)

Dora, ja czerwcowa, a upałów nie cierpię. Takie przesądy to nie dla mnie. :P Udanych badań!

Zapowiada się kolejny ciepły dzień, a przyszły tydzień ma być ponoć upalny. Marta, chyba trzeba będzie jednak aktywować te wanny i koktajle. ;)

Miłego!

No to mnie tez dopadlo na szczescie lagodnie. Noc spedzona z dzieckiem w lozku bo caly czas wymiotuje, ale taka kochana stara sie do wiaderka. Godzine temu napila sie wody i nie zwrocila takze mam nadzieje najgorsze za nami. Dobrze ze mlody baraszkuje w brzuchu to wiem ze ok. Staram sie pic duzo wody zeby nie odwodnic i mam nadzieje ze to taka pol dniowka bo tak mialy osoby od ktorych sie zarazilismy.

Dla mnie pogoda też idealna. Wieczorem to już w ogóle chłodno się zrobiło :)
Dora powodzenia na wizycie! Ja mam w przyszłym tygodniu i też muszę zrobić badania. TSH, ft4 i morfologia....ech to kłucie jest męczące.

Hej
Jesli o mnie chodzi, to piekna pogoda dzis byla. Temperatura idealna- ale ja jestem lipcowa i uwielbiam +25 ;-)

Zrobilam dzis calkiem spore zakupy dla malutkiej. Juz zajmuje dwie polki w swojej szafie;-)

Jutro wizyta u ginki. Mam chyba wyjde z b. dluga lista badan

Ja farbuje jedynie odpuscilam w 1 trymescie. polecam balejaz bo przy folii farba nie dotyka skory.
Ja mam zoladkowke w domu jak dotad padl maz i dziecko ja sie trzymam. ciekawe do kiedy.
Maluszek wyluzuj troche bo sie zameczysz do konca tej ciazy. brzuch boli to normalne za chwile zaczniesz miec skurcze przepowiadajace wszystko bedzie jeszcze bardziej sie rozciagac stawiac to normalne. Glowa do gory.

Maluszek! A gdzie Twoja pozytywna energia?! :) Przywołuję Cię do porządku :) Lepsza duchota niż ulewa za oknem :) przynajmniej w końcu słońce mamy!

ja mam dziś gorsze samopoczucie bo boli mnie cały dzień brzuch.do tego też mi dziś przeszkadzała duchota.

Lepa, ja dokładnie z tego samego co Ty powodu nie obcinam już włosów na krótko. W zasadzie od kiedy dowiedziałam się o ciąży nie noszę krótkich włosów - nie dość, że i tak jest mi wciąż potwornie gorąco, to wyobraziłam sobie sobie na porodówce z tymi 'kłakami' przylepiającymi się do twarzy. ;) Potem na poporodowej nie lepiej, na układanie w ogóle nie ma szans, więc odpuszczam i obetnę się pewnie dopiero po porodzie. :)

A co do samopoczucia - ja mam gorsze dni, kiedy jest gorąco, albo duszno. Zaczynam mieć problemy z oddychaniem.

Ja farbowałam włosy henną, jak się nie chce wybitnie zmienić koloru, tylko go podkreślić to działa idealnie. Nie niszczy włosów a jeszcze je odżywia a dodatkowo jest kompletnie bezpieczna. Ale to prawda, to chodzi o zapach i farby bez amoniaku są bezpieczne w ciąży. Jakbym miała blond włosy farbowane np na czarno to miałabym chodzić z 10 cm odrostem pod koniec ciąży? Ja teraz też na dniach muszę sobie hennę zrobić, ale waham się co do fryzjera... Mam odrośniętego boba i jak wytrzymam jeszcze trochę to zwiążę włosy w kitkę a myślę że to może być praktyczne pod koniec ciąży i po porodzie...

Cześć!
my mamy właśnie odpoczynek :) do teraz cały czas na nogach praktycznie od wczoraj (nie licząc wieczoru). Teraz mąż pojechał na mecz, a ja z Maksem oglądamy bajki i zajadamy truskawki :). Wczoraj z rana byliśmy w akpolu, mały sobie porysował, polepił modelinę i dostał nawet całkiem przyjemne prezenty, także było miło. A potem cały czas w plenerze. Oczywiście nie odmówiłam sobie kupna kilku malutkich ubranek dla córeczki :D
Dzisiaj rano basen, a potem rower padam z nóg zwłaszcza, że bardzo upalnie.
Ja włosy też farbowałam, tylko kupowałam farby bez amoniaku wtedy tak nie śmierdziały.
Lepa ja jestem strasznie zmęczona ciągle, ale u mnie to wynik anemii. Choć zaczyna być ciut lepiej, nowe leki chyba działają powoli.
Mamtu bierz prowiant i przychodź, ja bym się nie przejmowała :) mam nadzieję, że się zobaczymy.
Miłego popołudnia :)