WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witam dziewczęta!
nie odzywałam się bo mąż był na weekend ale już pojechał więc nadrabiam zaległości...

My byliśmy wczoraj w zoo, złaziłam się strasznie, ale obeszliśmy wszystko! Aczkolwiek mój synek chyba jeszcze trochę za mały, najbardziej był zafascynowany robakiem który chodzi po szybie ogrodzenia tygrysa. Tygrys go nie zainteresował...

A w ogóle to jestem jakaś zmęczona ostatnio, czy wy też tak macie?

Dzień dobry weekendowo. :)

My wczoraj zaliczyliśmy aktywny dzień. Rano basen, potem wizyta u teścia (Aga, mąż mi pokazał te tory, więc już topografię Obłuża mam opanowaną ;)). Od teścia skoczyliśmy na Rewę - było cudownie, nie za gorąco, nie za wietrznie. Po plażowaniu odwiedziliśmy jeszcze moich rodziców, gdzie zaliczyliśmy grilla, a mąż - wstawianie nowych drzwi z moim tatą. ;) Wróciliśmy padnięci, ale szczęśliwi. :)

Ja właśnie zdałam sobie sprawę z faktu, że nie wiem czy dam radę być w czwartek na warsztatach. Mam obawy jak zorganizować się pod kątem regularnego jedzenia, szczególnie w porze kolacji (ok. 19:00), po której muszę sobie jeszcze zmierzyć cukier. Poza tym trochę głupio przyjść z torbą własnego prowiantu. ;)

Miłego popołudnia!

Dzięki Marta za linka ;) fajnie, że pamiętałaś :) Mam nadzieje, że się nie obrazisz jak skuszę się na tą bluzkę ;)

Dziewczyny dzięki za miłe spotkanie, fajnie było poznać nowe koleżanki :) Mam nadzieje, że wszyscy spotykamy się w czwartek na warsztatach :)

Dzień dobry! :)

Ania83 my też wczoraj zaliczyliśmy grilla ;) I nawet dostaliśmy szaszłyki na wynos, także dzisiaj obiad z głowy ;)
Co do farbowania włosów ja w pierwszym trymestrze farbowałam dwa razy i żyję. Teraz też, także bez obaw. Generalnie nie chodzi o samo farbowanie, bo niby w jaki sposób farba z włosa ma przedostać się do płodu? Chodzi o wdychanie tych różnych substancji, dlatego zaleca się farby bez amoniaku i farbowanie przy otwartym oknie (w każdym razie musi być wentylacja) :) Więc upiększajcie się śmiało :)

Sonia, ceny biletów do kina to jakiś koszmar :/ Jeszcze trochę i zrównają się z teatralnymi... No ale fajnie, że Ksawery zadowolony :)

Słoneczko, pochwal się później rezultatami jeśli chodzi o ten żel do nóg :) Sama jestem ciekawa.

Ja zabieram swoje papiery i lecę na podwórko ;)

Miłego dnia!

Aniu miałam ten sam dylemat jesli chodzi o farbowanie włosów, ale sama nie mogłam na siebie patrzeć i stwierdziłam że wszystko robię dla dziecka i pod dziecko, a co ze mną?? są dziewczyny które specjalnie przed samym terminem porodu idą do fryzjera farbować by slicznie wyglądać na porodówce, to ja chyba tez mogę ;P i zrobiłam coś dla siebie - farbnęłam włosy w zeszłym tygodniu - skoro jestem przyszłą Mamą to na dzień mamy sobie zrobiłam prezent :P

wczoraj kupiłam bielady żel do nóg dla kobiet w ciąży - przetestujemy :D jak podczas diety jak bardzo szybko chudłam kupiłam ich żel do biustu byłam bardzo zadowolona :) (Mąż też - co wieczór mi go wsmarowywał:P)

No i zakup odpowiednich butów uważam za wykonany :D i jeszcze w cenie takiej że hoho - 19,99 :P ale są idealnie takie jakich szukałam i już wczoraj w nich biegałam :)
Niestety nie udało mi się kupić stanika :/ muszę obserwować stronkę sklepu i jak tylko się pojawi w odpowiednim rozmiarze - zabukować ;) znów w biuście urosłam o kilka rozmiarów :)

Pochwalę się że idziemy w lipcu na wesele - ciekawe czy dam radę przetrwać bez zaśnięcia przy stole całą noc ;P

Ale tu cisza weekendowa. :)

Ania myślę, że spokojnie możesz włosy farbować.

Ksawery wczoraj zaliczył pierwszą wizytę w kinie. Całkiem fajnie było i wysiedział prawie do końca, dostał dyplom i jakieś tam słodycze :) Dla dzieci było za darmo ale dla dorosłych 18zł....uważam, że to lekka przesada jak za 30 min bajkę.

no więc grill nr 3 zaliczony.....pękam w szwach
co do fryzjera to tylko obcięłam włosy, co do farbowania to mam zamiar zrobić to sama w domu, ale.... cały cza się zastanawiam, czy w ogóle w ciąży farbować, słyszałam sprzeczne opinie. tyle że moje odrosty wyglądają tragicznie, więc chyba w następny weekend sobie farbnę, poszukam tylko farby be amoniaku.
Nie mogę uwierzyć, że pojutrze trzeba iść do pracy, tak już się wakacyjnie zrobiło. Chyba w czwartek oproszę już o zwolnienie, lenia mam. Poza tym zauważyłam, że jak się w pracy stresuję, o mnie dzieciak mocnjej kopie i się wierci, więc chyba to niedobrze dla niej/niego.

hej dziewczyny:)
dopiero teraz jestem w stanie usiąść do kompa bo rano źle się czułam.bardzo bolał mnie brzuch bo chyba przesadziłam na zakupach i trochę się nadźwigałam,ale teraz jest już ok.

kruszyna kopie więc jestem przeszczęśliwa;)

mamtu byłam wczoraj spięta bo się trochę stresowałam, ale nie było czym;)było mega sympatycznie i już nie mogę się doczekać następnego wypadu na pyszną sałatkę i kawę;)

Kochane, bardzo Wam dziękuję za wczorajsze spotkanie. Jak zwykle było bardzo miło. :)

Maluszek, jakbym Cię spotkała na ulicy, to w życiu bym nie podejrzewała Cię o nieśmiałość i stresy. Fajnie, że zdecydowałaś się wpaść. :)

Carolajna, miło Cię było poznać. Żałuję, że nie doczytałam o fryzjerze, bo skomplemetowałabym Twoją fryzurę 'na żywo', bo bardzo Ci w niej dobrze. :)

Katka, bardzo Wam dziękuję za wczorajszy transport i miłe towarzystwo w podróży. Podziękuj Mężowi. :)

Miłego weekendu! :)

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo. Fajnie się tak spotkać :) Siedze na tym ognisku i jestem niekulturalna, bo do Was pisze ;)
Ja się wybieram na warsztaty z moim mężczyzna, tylko on pewnie sie spozni.

Ja idę z mężem, ale na warsztaty w Gdyni:-)

Dzięki dziewczyny :) Jak zawsze było super :)

Co do warsztatów to czy tym razem może któraś z Was wybiera się ze swoim mężczyzną? ;) Bo mój tym razem pewnie nie odpuści i bardzo chce iść... Także pytam czy będzie miał towarzystwo ;)

no ja niestety nie dam rady być wcześniej na kawce bo do 15.30 pracuję. dziś wyszłam 40 min wcześniej dlatego byłam po 15 a żałuję bo bardzo chćetnie bym się wcześniej z Wami spotkała

Ja również dziękuję za miłe spotkanie! Od razu mam lepszy dzień dzięki Wam ;)

Aniu..zaskoczylas mnie pytaniem..powiem szczerze że nie mam pojęcia bo nie korzystałam z nagrania filmu..wiem że tam nagrywają na płytę dvd ale kompletnie sie tym nie interesowalam także nie pomogę..najlepiej zadzwoń i dowiedz sie w gabinecie bo nie chcialabym wprowadzić Ciebie w błąd..:-( także przykro mi ale nie pomogę w tej kwestii. :-(:-(

Na spotkaniu jak zawsze przemiło :)
Maluszek i tak trzymać :)
Marta ja jestem za kawą, ale nie wiem czy będę mogła na niej być ;) mogę mieć gości prze warsztatami, więc wstępnie tylko mówię tak :)
Młody się szykuje spać, więc zaraz lody, piwko (oczywiście bez %) i jakiś dobry film :)

Cieszę się, że jest Ci lepiej:)) A marudzic to każda z nas marudzi, bo czasem trzeba dla własnego oczyszczenia.

Dziewczyny, a może przed warsztatami 6 czerwca pójdziemy na kawę do Barbadosu albo wypijemy w Scandicu? Co Wy na to? :)

jestem naładowana pozytywną energią:)

dziewczyny dziękuję za miłe spotkanie:)było super.

Marta stres minął;)fajne z Was babki i odrazu lepiej się czuję psychicznie po spotkaniu z Wami.macie pełno dobrej energii w sobie:)

koniec marudzenia i narzekania.będę nad tym pracować a z Waszą pomocą myślę że się uda:)

a tu jest link sprzedawcy z allegro, u którego zamawiałam bluzkę (tą co miałam na sobie:)

http://allegro.pl/zwiewna-dzianinowa-bluzka-super-gatunek-kolory-i3258735218.html