WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10

A ja nie mam ubranek :) mimo że ta sama płeć to już zdążyłam pooddawać ciuszki po synku. No a poza tym cały czas miałam ubzdurane ( o ja głupia) że drugie dziecko TO NA PEWNO dziewczynka, więc ciuchy po chłopcu nie będą potrzebne. Ale tak jak Selene mam słabość do kupowania maleńkich ubranek :)

Eeeh...niestety nie dam rady nawet dołączyć na spotkanie, logistycznie jest to niemożliwe. Na warsztatach też się nie spotkamy bo te zajęcia odbębniłam w ciąży z Filipem i w związku z tym nie zapisywałam się.

Współczuję Wam problemów ze zgagą. Na mnie działały... ogórki kiszone. Mnie dopada inną ciążowa dolegliwość, a mianowicie nocne skurcze nóg. Za mało magnezu i potasu - pewnie dlatego cały czas mam ochotę na pomidory.

Walerka też bym wolała się zamienić ale nie mam z kim :(

Julka, szkoda, że Ciebie nie będzie

Cześć!
Dzisiaj wolny dzień więc oczywiście przed 7 już byłam na nogach!
Ja też już przebrałam ciuszki po Maksie. Nawet nie jest najgorzej, z tych początkowych większość się nadaje, wiec powinnam dokupić tylko kilka rzeczy. Ale oczywiście pewnie kupię więcej niż trzeba bo się nie oprę. Mam słabość do kupowania dziecięcych rzeczy :)
Julka szkoda, że Cię nie będzie, a może dasz radę dojechać jednak :)
Dzisiaj zapowiada się ładny dzień, będzie można cały dzień na dworze spędzić.
Miłego dnia dziewczyny!

Ja nie mam sily sprzedawac zamieniam z kolezankami.
Wiem ze ciezko kupowac uniwersalnie bo nawet jak znalazlam dzinsy bez kwiatkow i takich innych to nitka byla rozowa.
Ide spac, mam nadzieje bez przerw tym razem

Walerka ja też oglądałam właśnie top model ;)

Aga szybko miną te praktyki i będziesz miała jeszcze dużo wolnego.

Ja właśnie przebrałam te najmniejsze ciuszki po Ksawerym, odłożyłam to co się nada dla dziewczynki. Jutro będę robić foty reszty ciuszków i na sprzedaż. Wrzucę Wam linka może któraś z Was sobie coś dla synka wybierze. Stwierdzam, że zdecydowanie łatwiej w tej kwestii jest posiadanie rodzeństwa tej samej płci. :)

Sonia super ze wsio ok. Ja sie odmozdzam I ogladam top model na tvn, caly czas sie utwierdzajac ze urody I inteligencji to Pan Bog nie daje razem.
Aga dasz rade, lato ma byc beznadziejne :-)

Jestem, jestem! :) U mnie cisza, bo zalatana jestem Nauki od groma i jeszcze trochę... Ale staram się Was czytać na bieżąco ;)
W dodatku trochę się wkurzyłam, bo nagle mi wylecieli z praktykami w sądzie w te wakacje (a miały być w trakcie przyszłego semestru, a zresztą też będą), no i zła jestem Co prawda to są tylko 2 tygodnie, ale tak strasznie mi zależało na Wydziale Karnym w Okręgówce, czego mi zagwarantować nie mogą mogę wybrać sąd i termin, ale nie wydział Wzięłam pierwszy możliwy termin, czyli 1-12 lipca, no bo im większy brzuch, tym gorzej wiadomo No i tak naprawdę jako pierwszy wybór zaznaczyłam jednak Sąd Rejonowy w Gdyni... Mąż mnie przekonał, że godzina drogi DO, 8 godzin w sądzie, godzina drogi Z POWROTEM to średni pomysł, szczególnie te dojazdy w godzinach szczytu i latem Aczkolwiek gdyby zagwarantowali mi mój wydział to bym się nie zastanawiała i dojeżdżała W każdym razie wizja moich wolnych dni znów się rozmyła, a raczej przesunęła w czasie No ale w sumie może nie ma co narzekać i szukać dziury w całym ;)

Julka, Apoloniaa, Panda - gratuluję synków! :) No i najważniejsze, że wszystko z nimi w porządku i zdrowo się rozwijają :) Póki co, chłopaki górą ;)

Ania83 mi paradoksalnie często na zgagę pomaga sok pomarańczowy ;)

Selene, te ciuszki dla dziewczynek są boskie mikro sukienki to w ogóle bomba ;) Wcale Ci się nie dziwię, ja też już nad sobą nie panuję w tej kwestii ;)

Olimpia, udanego wypoczynku! :)

Zonkaa, mi wypada wizyta akurat w 23 tc, ale na pewno też sprawdzimy jak się sprawy mają ;) Wierzę, że wszystko będzie ok! :)

Walerka, trzymam kciuki za Twoją koleżankę Miejmy nadzieję, że na strachu się skończy!

Carolajna, zdrówka dla mamy!

Marta, super, że udało Ci się zarezerwować nam miejsce :) A wymyśliliście jakąś alternatywę dla Basi? ;) Z filmikami to faktycznie fajny pomysł czekam kiedy i ja będę mogła je nagrywać ;)

Sonia, ale supernowo! :) Fajnie, że Ksawery będzie miał młodszą siostrzyczkę :) A Ty już zdrowa na całego? ;) Dla komarów nie miej litości! Chociaż póki co to one nie mają litości wobec mnie

Kurczę, Julka szkoda, że Cię nie będzie :( A na warsztatach będziesz?? :)

Selene, Sonia - zazdroszczę Waszym synkom, też bym chętnie na rower wsiadła ;) Ale usłyszałam od mojej ginki kategoryczne NIE ... No to nie...

Znowu musiałam elaborat wystosować... ;) Wybaczcie ;)

Sonia super że mogłaś się napatrzeć na swoją córcię :) i fajnie, że Doering potwierdził płeć. Możesz zacząć przygotowania :)

Wiecie co...niestety nie będzie mnie w piątek na spotkaniu. Strasznie żałuję, bo ostatnie spotkanie było rewelacyjne. Mąż miał wracać dzisiaj, ale niestety jego pobyt się wydłużył i wraca...w piątek około 15.

Sonia super, że wizyta udana :)
Marta stoliki na zewnątrz są już porozstawiane, fajnie że jednak udało się zgarnąć kanapy na górze.
My też byliśmy dzisiaj z młodym na rowerze, ale moje chłopaki szli z przodu potem długo, długo nic i ja. Już mi brzuch zaczyna się "stawiać" jak mam bardziej aktywny dzień. Ale dzisiaj i tak mam super humor bo urlop przede mną! dopiero w przyszły piątek do pracy :)
miłego wieczoru

Jakoś tu cicho ostatnio. Aga i mamtu ucichły i od razu jakoś mało postów ;P

Ja się rozczuliłam na wizycie u Doeringa. Rewelacyjne ma to usg. Tak wszystko było super widać. Potwierdził dziewczynkę więc już mogę być pewna na 100 procent bo on się nie myli w tej kwesti ;) Na 3d za dużo widać nie było bo chudinka jeszcze jest i malutka a na dodatek pępowiną zasłoniła usta i tyle miała z tego podglądania.

Potem byłam z Ksawerym na długim spacerze, młody na rowerze. Fajna pogoda dzisiaj, ale komary czy jakieś muszki mnie pożarły :/

Hello:)
Melduje zarezerwowanie miejsca w restauracji Friends (kanapy nad barem) w piątek od godz. 15.00. Hasło: Trójmiasto.
A jeśli będzie ciepło i nie będzie padać, to usiądziemy na zewnątrz. Co prawda nie byłam dawno na Piwnej i nie wiem czy są już rozstawione stoliki, ale mniemam, że tak:)

Też dostałam maila z informacją o imprezce dla Ciężarówek 6 czerwca;)

A gdzie zniknęła Aga? Mam nadzieję, że "opija" kolejne zdane zaliczenia/egzaminy ;)

Miłego wieczoru:)

Ja dostałam wczoraj chyba tego maila w sprawie warsztatów :)
A już się bałam, że nie ma miejsc.
Miłego wieczoru dziewczyny :*

Hej
Dostałam dzisiaj maila od organizatora czerwcowych warsztatów, Wy pewnie też?

Tak dużo piszecie że jak już chce coś podpisywać, to zapominam co komu. A z pamięcią ostatnio u mnie kiepsko.

u mnie tez dzialalo jak wypilam cos zimnego, ogolnie okropna matka byla od malego ja hartowalam, wtedy sie odsuwala i czulam ja. tez byla bardzo malo ruchliwa, ale to chyba pozniej bo teraz ma jeszcze za duzo miejsca zeby zimne zadzialalo.
Sonia - daj zna jak po.
ide pic kawe bo zasne

Sonia, fajnych wrażeń na badaniu:))

Maluszek będzie dobrze! Możesz też zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach, poleżeć 30 min jak poczujesz chociaż jeden ruch w tym czasie to znaczy, że nie ma co panikować. A jak chcesz to zawsze możesz jechać na IP.

Moje dziecko tym razem bardziej spokojne. Ksawery strasznie szalał w brzuchu, teraz się cieszę tym spokojem ;)

Za godzinę 3d u Doeringa. Nie mogę się doczekać!

Maluszek ja się zgadzam z dziewczynami jak się bardzo niepokoisz jedź na IP. Lepiej panikować niż coś przegapić. I odrobinkę optymizmu :)

Zonkaa, z tymi filmikami to dobry pomysł, bo jak Młoda fika to mojego M nie ma w domu. A jak przykłada dłoń do brzuszka to dziecko jest spokojne jak nigdy:)) Czuje respekt już za życia płodowego hihihihi

Maluszku, skoro słabo czujesz ruchy, to może maluszek tym razem inaczej się ułożył i kopie w stronę kręgosłupa :) Mimo wszystko, lepiej dla Ciebie byłoby upewnić się na IP że wszystko w porządku.

Mój to jakiś nadpobudliwy chyba jest, ostatnio kopie, przeciąga się i robi nie wiadomo jakie jeszcze wygibasy prawie non stop, już kilka filmików mężowi nakręciłam jak cały brzuch faluje... Boję się że po porodzie da nam w kość :D

Maluszek, nie ma co sie denerwować. Śmigaj do szpitala na IP.
U mnie zdarzają się dni, że nie czuje Młodej, ale tłumaczyłam sobie to tak, że fika w nocy kiedy twardo śpię.
A jeśli bardzo się zaczynam denerwować to siadam wygodnie na kanapie i delikatnie palcem próbuje Młodą pobudzić do fikania. Spróbuj może tak, a jeśli nie poskutkuje to szkoda Twoich nerwów i jedź na IP (tak jak radzą dziewczyny).