WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Carolajna, nic na siłę. Najgorzej zmuszać się do czegoś bez przekonania.
W sumie, to sama byłam zdziwiona, że tak mi naturalnie jakoś to przyszło, szczególnie, że w czasie ciąży wizja 'zassanego ryjka' przy piersi nie napawała mnie optymizmem. ;)

Rany, Aga, nie zazdroszczę. Swoją drogą - dużo macie tych egzaminów w sesji. Zawsze tak czy ten semestr jakiś wyjątkowo napięty?

Julka, czyli jeszcze jest na co popatrzeć. ;) Ja w prawdzie nie gustuję w starszych mężczyznach, ale znam dziewczyny, które bardzo lubią męską dojrzałość. ;)

Mamtu, egzaminów mam jeszcze 6 + jeden pół egzamin pół zaliczenie... Całe szczęście, że to rodzinne mi wczoraj odpadło, a niektóre zaliczyłam też wcześniej, bo tak to miałabym 9 ...

Wydaje mi się, że jest koło 60. Ma córki mniej więcej w naszym wieku.

cieszę się, ze nie tylko ja mam takie odczucia związane z karmieniem piersia. Myślałam, ze jestem nienormalna. Nie chce się zmuszać, ale może instynkt się włączy i bedzie to dla mnie wielka radość.

Niech Dorotii napisze dlaczego Kleks. To ona wymyśliła i tak na niego się przezywa :P ja tylko powtarzam ;)

Heh, Julka, a w jakim wieku jest ten Wasz Pan Doktor?

Aga, razem raźniej. ;) Będziemy się wspierać. Ile masz jeszcze egzaminów w tej sesji?

No to Mamtu tak jak i ja :) I póki co 17 mam też egzamin z prawa pracy :/

Ooo tak cały F.iutowski :) nie powie żeby nie stresować niepotrzebnie. A w ogóle to kiedy chodziłam do niego na wizyty w czasie ciąży z Filipem, to myślałam o nim jak o takim poczciwym, wesołym Panu w starszym wieku. Taki Dziadzio :) w pozytywnym sensie oczywiście. Ale kiedy go widziałam w szpitalu, po porodzie, w "cywilnym" ubraniu, to zmieniłam zdanie :) Skórzana kurtka, złoty zegarek, gruby złoty łańcuch na szyi...normalnie nonszalancki Kasanowa :)))

Wizytę mam 17. 06. :)

Kurcze, tak się chwaliłam tymi moimi cukrami ostatnio, a tu dziś godzinę po śniadaniu (takim, jak zwykle, nota bene) 128mg/dl. I bądź tu człowieku mądry. ;)

A dlaczego Kleks?
Mam kanapki, ale zaraz obok jest McDonald i zjem coś niezdrowego :P

Mamtu, na pewno tym razem będzie lepiej ! :) Kiedy kolejna wizyta?

Dorotiii, sen pierwsza klasa! Całkiem mi się ta wizja podoba :D

Julka, niestety obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie nie poszerzę kręgów towarzyskich dzięki kotu na smyczy ;) Powiedzmy, że nasza kotka zbyt mocno ceni sobie wolność i niezależność ;) No i właśnie Madleen, chętnie bym ją w domu zostawiała tylko, że ona w ogóle w domu z nami nie mieszka ma swoje dwie wille na podwórku (domek letni i zimowy), bo przybłąkała się do nas 1,5 roku temu (zresztą była w ciąży i poroniła 3 kociaki) i była całkiem dzika. Ale w miesiąc oswoiła się i tak już z nami została. Ale do domu wchodzi tylko kiedy są drzwi otwarte na oścież i jest względnie cicho i spokojnie. A tak to boi się zamkniętej przestrzeni, jak zamknie się drzwi to już w ogóle panika Podejmowałam próbę jesienią żeby ją przyzwyczaić do domu, ale ona się po prostu nie odnajdywała i bardzo się bała No i sam weterynarz odradził mi to stwierdził, że nie ma co jej zmuszać, jak będzie chciała to wejdzie i zostanie. Tyle, że ja nie mogłam znieść tego, że zima, mróz za oknem, a ona tam No ale mąż wybudował jej taką chatę, od razu jak się przybłąkała na zapas, że hoho ;) Ocieplana, z tarasem ;) I najśmieszniejsze, że ona nie rusza się poza obręb podwórka, chyba że idzie się załatwić, wtedy leci na taką skarpę i tam załatwia swoje sprawy ;). Najfajniej jest latem kiedy całe dnie huśta się na huśtawce pomrukując tylko :)

Madleen, trzymam kciuki na pewno pójdzie świetnie! :)

Marta, może założysz firmę cateringową, co? Stałą klientelę już masz ;)

Dora, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale dla mnie karmienie piersią też wydawało się co najmniej dziwne. Mało tego - nawet dziś, kiedy myślę o tym, że miałabym przystawić dziecko do piersi, czuję się dość nieswojo, chociaż z karmieniem nie mam złych skojarzeń. Coś w tym jest, że nie dla każdej kobiety taka forma jest zupełnie oczywista. Ale na własnym przykładzie widzę, że w pewnym momencie może się to zupełnie odmienić, więc wierzę, że i tym razem 'instynkt' zwycięży. ;)

Carolajna, trzymaj się! :)

Dorotii tak w ogóle to jakby co to ja jestem jak najbardziej chętna na wspólny poród z Tobą :D na pewno na nim nie stracę :D

Marta nie łechcz mnie tak, bo wparuję na ten Twój Chełm (tam mieszkasz chyba?) Porwę Cię i nie wypuszczę do męża aż do września! Ja od 3 godzin robię sobie jajecznicę hihi

Tak, dr Kleks to przydomek artystyczny naszego poczciwego F.iutowskiego :)

carolajna trzymaj się w tej przychodni :)
masz coś do zjedzenia żeby potem od razu pochłonąć?

hehe a jakby moje babcie się dowiedziały że wzięłam chłopca a oddałam dziewczynkę to chyba by mnie powiesiły :)))

tak f.iutowski to właśnie kleks :) on nawet z porodem mi nie powiedział że zaraz urodzę żeby mnie nie denerwować!!
byłam u niego we wtorek wieczorem, na piątek miałam termin i mówi: Nic się nie dzieje, w poniedziałek proszę przyjechać do mnie do szpitala. Urodziłam w piątek, w niedzielę byłam w domu a w poniedziałek mąż w szpitalu odbierał wypis i go spotkał a ten mu mówi: od razu jak do pracy przyszedłem to sprawdziłem karty bo pewny byłem że będzie po wszystkim! taki to jest doktorek właśnie :) ale chyba za to go lubię że mi nerwów szczędzi :)

Mamtu, super ze wszystko z maluszkiem w porządku :*
A macica niech się tam trzyma w ryzach i da jeszcze się troszkę wykorzystać :)
Dorotii padlam czytając ten sen :)
W ogóle to czekałam 45 minut na pierwsze pobranie, wiec dopiero 20 minut minęło, pielęgniarka się dziwiła, ze się nie wepchnelam pierwsza ;) ale ja nie z takich. Przygotowali mi napój z cytrynka, najgorzej nie było i na razie dobrze się czuje nawet :) Ale wyniki za 2 dni będą.

Miało być F I U T O W S K I, ale cos mi moderator z automatu zmienia nazwisko ;))) bo chyba nieprzyzwoicie sie zaczyna hehe

Madleen, kciuki zaciśnięte:)

Julka, z chęcią porobiłabym coś dla kogoś do jedzenia, ale obawiam się reakcji na moje wymysły kulinarne ;)) Ostatnio u mnie bywa kuchnia marokańska. Wymyślam, bo w takich zwykłych polskich daniach nie jestem mistrzynią, a kuchnie świata są na razie u nas mało znane więc eksperymentuje ;)

Dorotiii,ten sen jest kapitalny:) W grupie raźniej! I jaka z Ciebie dobra koleżanka, że oddajesz dziewczynkę hihi.

Julka,też bym zadzwoniła do gina dla własnej spokojności. A ten Kleks to knutowski? ;)

właśnie miałam napisać o karmieniu jeszcze - ja uwielbiałam karmić, początek był trudny ale potem było super. Jeśli chodzi o nocne karmienie to też łatwiej jest karmić piersią - dziecko je, ty śpisz a tak to trzeba wstać, gotować wodę, mieszać dziecko się w tym czasie rozbudza i cyrk się zaczyna :)
Też nie uważam że mleko modyfikowane to nie jest nic złego i nic się dziecku złego nie stanie ale moje dobre doświadczenia pokazują że było wygodniej karmić piersią.
No i kwestia ekonomiczna - MM to koszt ok. 400 zł miesięcznie więc mało to niestety nie jest.

Dorotii!!! Hahahaha co za sen :))) i jaka dobra z Ciebie koleżanka :D też byłaś nastawiona na dziewczynkę w sumie...a mi oddałaś..booszzze...cudowna jesteś :)

Nie chcę się nakręcać przez tą swoją macicę i staram się nie myśleć o tym. Zadzwonię do naszego Kleksa i go wypytam. Jestem niemal pewna że on to widział i nic nie powiedział. To do niego podobne :)