WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Powiem Wam, że na myśl o karmieniu piersią też czuje się trochę niesfojo. Mam nadzieję, że odezwie się we mnie jakiś instynkt;-)

Trzymam kciuki za wszystkie badania.

Dorotiii, oplułam monitor czytając Twój sen. W sumie - to nienajgorszy pomysł, żeby się tak umówić na wspólne rodzenie. ;)
A moja macica chyba już chciałaby się pozbyć Małego, ale jeszcze jej nie pozwolę. ;)

Julka, nie ma tego złego. Przyczyniłaś się do wzrostu trzeźwości i ogólnie pojętej świadomości w społeczeństwie. ;)

Madleen, trzymam kciuki za owocną naukę. Jeszcze 'chwila' i będzie po wszystkim. :)

Ania, gratuluję synka!

Mamtu super, że maluszek rośnie i rozwija się prawidłowo. Nie mogę uwierzyć, że już na tym etapie maluszki tyle ważą i są takie długie. Fajnie! Sama się nie mogę doczekać swojego badania :)

Alkar kciuki zaciśnięte. Czekamy na relacje po badaniu!

Aga uśmiałam się na to wyobrażenie Ciebie z kotem i psem przy nodze. W sumie świetnie rozumiem Też mam kota i idzie za mną zawsze. Tyle, że nie przy nodze, tylko skrada się za mną jak taka mała karamba :) Dlatego zostawiam go zawsze w domu jak wychodzę.

Ja dziś ledwo żyję, uczyłam się wczoraj do 1:00 i padam dziś na twarz. Trzymajcie kciuki za dzisiejsze zaliczenie, bo coś czuję, że z obecnym stanem wiedzy może być ciężko.

U mnie słonko jeszcze świeci :D i chmurek brak :) na razie...

Marta domyślam się że nicnierobienie jest męczące na dłuższą metę, ale jak mus to mus. Chętnie bym Cię wynajęła na kilka dni żebyś mogła i u mnie w kuchni zadziałać ale boję się mieć Cię później na sumieniu ;)

Mamtu oby się obyło tym razem bez tych niemiłych skutków ubocznych!

Aga właśnie zmarzłam dlatego że męża nie było obok! Wyjechał znowu :( ale na krótko :)
A mam historię o spacerach z kotami :)) Kiedyś pojechałam ze swoją kotką do weterynarza (w Gdyni na Warszawską). A że była ciężka a ja z nią autobusem to nie brałam do klatki tylko...na smycz :) żeby wygodniej było. Wychodzę z nią od weta, a tu taki bardzo zawiaaany pan woła do mnie "Ooo jakiego ma Pani pięknego psa! Pierwszy raz takiego widzę" A ja mu na to: "Dziękuję, ale to jest KOT". Pan na moje słowa wytrzeźwiał w jednej sekundzie i skomentował "Ooo kuuu..waa, z kotem...na smyczy...po...bało ludzi do reszty" Heh...może weź swoją kotkę na smycz Aga? Bezpieczniej i nowe znajomości zawsze :D

Ania miałam identyczne "objawy" wskazujące że będzie dziewczynka :D i też będzie syn :) a moja pierwsza myśl kiedy się dowiedziałam o synku to "czyli zbrzydłam na marne?" buuu

Alkar kciuki zaciśnięte :)

no to i ja już dotarłam do kompa :) dzisiaj o dziwo o czasie i nie spóźniona :)

Mamtu super że malutki rośnie, pewnie po prostu będzie szczuplutki po mamie :) a ta macica to co już się szykuje do porodu?

Julka daj znać co kleks powie na tą twoją macicę :) ja jestem niemal pewna że on to widział tylko ci nic nie powiedział żebyś się nie denerwowała. Mnie tak parę razy już zrobił. Mam nadzieję że to jakoś się rozejdzie i nie będziesz miała z tym problemów!

Muszę wam za to opowiedzieć mój dzisiejszy sen :)
Śniło mi się że brałam udział w jakimś zbiorowym porodzie - przypuszczam że z wami tak naprawdę ale z imienia była nazwana tylko Julka :) w każdym razie poród odbywał się na plaży i te dzieci pojawiły się nagle wszystkie na hura i każdy brał swoje i odchodził i uwaga... zostałam ja z Julką i nie wiedziałyśmy które dziecko jest kogo a że była dziewczynka i chłopiec to powiedziałam Julce żeby brała dziewczynkę bo wiedziałam że tak bardzo chciała :)))
widzisz jaka dobra ze mnie koleżanka?? :))))

Alkar powodzenia na wizytach.
Carolajna i Maluszek powodzenia na glukozie :) Ja idę jutro ble.
Mamatu mam nadzieję, że fenoterol zadziała bez dodatkowych atrakcji i wszystko pójdzie tak jak ma! :)
No i mały się jeszcze kataru nabawił, chyba te 5 znowu się odzywają idą, idą i wyjść nie mogą....
"Mój" kot chodzi na spacery na smyczy :) i miauczy pod drzwiami żeby z nim wyjść też trochę ukradł duszy jakiemuś psu ;)

Aga, dobrze pamiętasz. Do Fenoterolu łyka się też Isoptin. Tyle, że on tak czy owak u mnie jakoś marnie działał. Może tym razem będzie lepiej, bo dawkę Fenoterolu mam na razie dość małą. :)

Pisałam coś o słońcu? No to odwołuję. Chmury przyszły i jest jak wczoraj. ;)

Alkar, trzymam kciuki za obydwie wizyty! :)

Marta, jakby mojemu psu wystarczał spacer po osiedlu to byłoby pół biedy, no ale bydlę moje kochane musi się trochę wyhasać ;) Koty to dziwne stwory, zdecydowanie ;)

Mamtu, a dobrze pamiętam, że w poprzedniej ciąży brałaś coś oprócz Fenoterolu? To nie było na złagodzenie jego objawów...?

Alkar, powodzenia:) I tylko dobrych newsów:))

Mamtu, trzymaj się dzielnie i mam nadzieję, że macica przestanie płatać takie figle, a organizm bardzo dobrze zareaguje na wprowadzenie Fenoterolu. Ściskam:)

Aga, u siebie na osiedlu widze często kobietę właśnie z psem na smyczy i obok spacerującego kota:) Kot jest chyba młody jeszcze, bo stale zaczepia psa i chce się bawić. Komicznie to wygląda;)

Alkar, kciuki zaciśnięte. Daj znać po wizytach jakie wieści. :)

Selene, teraz mi się trochę należy! Ostatnio w Gdańsku częściej świeciło, więc tym razem nasza kolej! ;) Chociaż boję się co ten wiatr tu przywieje, bo hula niemiłosiernie...

Mamtu super wiesci, ciesze sie ze jestes spokojniejsza
Aga gdxie Ty to slonce widzisz?? oddawaj je! ;)

Dzięki, Dziewczyny. :)

Marta, Fenoterol brałam w pierwszej ciąży, kiedy musiałam leżeć plackiem. Skutki uboczne są okropne i chyba rzeczywiście lepiej leżeć. ;)
A mojej macicy już nic nie 'zastopuje' - wczoraj podczas usg miałam skurcz za skurczem z kilkanaście razy pod rząd.

Zimno dzisiaj, rzeczywiście. Wprawdzie nigdzie się dziś nie wybieram, ale miałam problem z ubraniem Młodego z rana. Ale przynajmniej słonko świeci, więc jest dobrze. :)

Widzisz Marta, ja z kotem mam zupełnie odwrotny problem... Czasem się zastanawiam czy nie zamienili się z psem duszami. Moja kotka uwielbia z nami chodzić na spacery... A mnie to doprowadza do furii - wiesz, samochody itd, wystarczy chwila i będzie po kocie... Już nie wspomnę o tych spojrzeniach przechodniów kiedy idę z owczarkiem niemieckim na smyczy i kotem przy nodze... ;) No i zawsze wtedy kończy się na mini spacerku, bo przecież nie pójdę z nią w okolicę ruchliwych ulic...

hej Dziewuszki :)
super Mamtu że dzieciaczek rośnie :)
ja dziś też na wizytę do ginekołka i diabetologa - trzymajcie kciuki :)

a co do karmienia piersią to mam podobnie jak ania :( z tym że mnie myśl o ściąganiu też odrzuca niestety :( ale i moja mama i babcia i siostra nie miałaby pokarmu i karmiły z butli i jesteśmy wszystkie zdrowe więc myślę że tragedii nie będzie jak będę karmić mm a i tatuś będzie miał okazję zbliżyć się do malucha :)

miłego dnia :)

Aga, fajnie że masz psiora:)) Przynajmniej musisz sie ruszyc z domu. Mój kot nawet obróżki nie da sobie założyć hehe.
A taki spacer to samo zdrowie i dla Ciebie i dla Maluszka. No i po takim wdechu świeżego powietrza lepiej będziesz przyswajała wiedzę. Udanego spaceru:)

Dzień doberek! :)

Mamtu, mega się cieszę! Widzisz, jednak co forumowe kciuki to forumowe kciuki! :) A macica "się ogarnie" ! :)

Maluszek, Carolajna - trzymajcie się na tej glukozie ;)

Marta, u mnie piękne słońce, więc od razu wyskoczyłam do ogródka ale wróciłam jeszcze szybciej niż wyskoczyłam... Wieje, ziąb straszny... Ale dobrze, że chociaż to słońce wyjrzało, zawsze to jakiś plus ;)

Julka, dobrze, że masz męża w domu - wtedy marznięcie w sypialni nie jest takie znowu złe ;)

Selene, no to udanej wizyty gości ;)

Ja wciągnę śniadanie i chyba ruszę się na długi spacer z psem... Ostatnio mam poczucie, że tylko siedzę w tych książkach i jem, a tyłek rośnie :/

Mamtu, super wieści z Maluszkiem:) Bardzo się ciesze. A co znaczy, ze macica gorzej sobie radzi?
Brałaś już wcześniej ten Fenoterol? Może tym razem nie będzie palpitacji.
Mamtu, będzie dobrze:)))

Dzień dobry.

Wczoraj nie miałam już siły pisać, bo padłam. Wreszcie spokojnie przespałam noc.
Mały przybrał przez dwa tygodnie 300 gramów i waży teraz 1300, co oznacza, że ROŚNIE i na 99% nie ma powodów do niepokoju. Nadal jest niesymetryczny i chudziutki, ale rozwija się prawidłowo. :D
Nawet nie macie pojęcia jak mi ulżyło.
Żeby nie było za różowo okazało się, że moja macica coraz gorzej radzi sobie z sytuacją i lekarka musiała mi włączyć Fenoterol. Witajcie palpitacje serca i duszności! ;) Mam zalecone leżenie, ale przykuta do łóżka jeszcze nie jestem. :)
Następna kontrola za dwa tygodnie.

Madleen, gratuluję dobrego wyniku glukozy. :)

Carolajna, Maluszek, trzymam kciuki za wyniki. :)

Maluszek, jak samopoczucie? Trochę w górę czy dalej dołek? Przytulam.

Julka, najważniejsze, że z synkiem wszystko ok. Nie martw się na zapas. A w poprzedniej ciąży nie miałaś takich kłopotów? Wtedy nie wykryli tej wadliwej budowy czy to mogło się 'zrobić' dopiero teraz? Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze.

Carolajna, ja jestem nastawiona na mleko piersiowe, ale w dużej mierze jest to wynik moich dobrych doświadczeń związanych z karmieniem piersią.

Ania, witamy kolejnego chłopca w wątku. Gratulacje!

Miłego dnia!

witam!
Marta odpoczynek na pewno posluzyl, wiec odpoczywaj jak najwiecej choc domyslam sie,ze to siedzenie w domu bywa meczace. W zwiazku z tym moze zostaniesz mistrzynia kulinarna :)
Maks dzisiaj laskawy nie byl. wstal o 6.30. Dzisiaj mamy gosci. Kuzynka z synem wpada.
Milego dnia!