WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Dziewczyny, nie wiecie czy w Wojewódzkim można mieć majtki siatkowe po porodzie czy mają jakieś inne wymogi? Te fizelinowe są do d*py, a w zwykłych bawełnianych to jakoś nie teges. :/

Zamawiam w doz.pl. Przyzwyczaiłam się i lubię tam robić zakupy. Odbieram sama w aptece.

Mamtu, a z której apteki korzystasz? Zamawiasz i odbierasz gdzieś w stacjonarnej czy kurier Ci przywozi do domku?

Katka, ja tak ostatnio robiłam znowu porządki i w taki szał wywalania wpadłam, że wyrzuciłam swoje ulupione japonki:/ Nie wiem jak to się mogło stać ;)))

Dzień dobry!

Aga, a Ty spać nie możesz czy jak? ;)

Selene już wczoraj cały dzień milczała. U Pandy też cisza. Mam nadzieję, że to tylko odpoczynek od forum albo inne ważne sprawy. :)

Ja właśnie poczyniłam zakupy w aptece internetowej i z medyczno - kosmetycznego punktu widzenia jestem już prawie gotowa na rozwiązanie. Wiem, że to może trochę szybko, ale mam przeczucie, że mogę nie dociągnąć do sierpnia, więc niech to sobie wszystko spokojnie leży w szafie, a ja będę miała lżejszą głowę. ;)

Marta, ja mam strój dwuczęściowy, w który spokojnie wchodzę. A Ty pewnie chcesz jednoczęściowy, tak?

Miłego dnia!

Heja Dziewczęta:)))
Aga bidaku, jeszcze chwile i będziesz spała do poludnia:) Trzymam kciuki za wszystkie Twoje egzaminy.

Miałaś dzis tak głupi sen, że teraz jestem zmęczona. Sniło mi się, że bawiłam się z młodym słonikiem. I było to tak realne, że czułam jego skóre ... Jak tak dalej pójdzie to wyląduje w wariatkowie przez te sny ;)

Faktycznie, gdzie jest Selene? Może cichaczem pojechała na urlop w ciepłe kraje:)

Tak pisałyście a propos wyprawki i powiem szczerze, że ja kupiłam może z 3-4 rzeczy, a tak to rodzina i przyjaciele nam przywożą. I dla Młodej ciuszków już mam sporo, spacerówkę i fotelik sam posiadam, ale głebokiego wózka i łóżeczka jeszcze nie;) Szkoda, ze nawet nie mogę tego poprać, bo za jakieś 2-3 tygodnie będziemy mieszkanie odświeżać i robota byłaby na darmo...

Dziś chyba będzie jeszcze cieplej niż wczoraj, bo już jest 19stopni...

Dziewczyny, kupowałyście/kupujecie strój kąpielowy dla cieżarnej? Macie jakąś niedrogą firmę, którą możecie polecić? Bo ja w swój to się już nie mieszcze, a chciałabym czasem wyskoczyc na plaże czy nad jeziorko:(

Miłego dzionka Dziewczyny:)

p.s. Mamtu, wczoraj troche pojeżdziłam xlanderem xa sąsiadki i jestem nim zachwycona:) super się prowadzi i nie jest taki cieżki:)

witajcie o poranku,

Maluszek, dobrze zechociaz umiala sie troche zachowac ta Twoja kierowniczka - szkoda ze za pozno. Zawsze mozesz dostarczyc zwolnieie a czy to bedzie za miesiac jak planujesz czy za tydzien to zalezy od Ciebie. Powodzenia na wizycie u ginki.

Mamtu, super ze udalo ci sie wszystko wybrac - z tym jest chyba zawsze najwiekszy problem :)

Aga, dluga ta Twoja sesja, nie daj sie ale tez nie przemeczaj sie.

Ja dzis zabieram sie za porzadki w garderobie - zobaczymy czym to sie skonczy :) Wazne ze meza nie bedzie to moze uda mi sie duzo wyrzucic.

A tak w ogóle to gdzie się Selene podziewa?

Maluszek, ostatni egzamin mam 28 czerwca, także jeszcze trochę... Ale stwierdziłam, że jutro nie nastawiam budzika i śpię ile wlezie! :)

Doskonale Cię Marta rozumiem,nie wiem czy Wam opowiadałam jak mnie młody w pierwszej ciąży nastraszył.

Byłam po terminie,było już póżno,kładałam się spać i zawsze tak było że mały szedł ze mną spać i budził się też ze mną,więc jak codzień wieczór kręcił się jak szalony,ale nagle te ruchy jakieś intensywne jak by mu się coś działo w środku,troszkę się zaniepokoiłam,a może sobie wkręciłam...po czym nagle cisza...długa cisza,ja go budzę,głaszczę brzuch,naciskam,jem słodkie,nic,zero odzewu,czytam książkę o r******h na tym etapie ciąży,siedzę w nocy w kuchni,czekam na jakikolwiek ruch,on nic i tak minęło kilka godzin bo oka oczywiście nie zmrużyłam,położyłam się,nie pamiętam czy kimnęłam ale wiem że w środku nocy około 3.00 budziłam męża i jechaliśmy do szpitala,po drodze też zero jakiegokolwiek ruchu,tak bardzo się przestraszyłam,bałam się że coś się stało,no ale jak podłączyli KTG to był chyba najdłuższy moment mojego życia i usłyszałam rytmiczne bicie mojego szkraba,kamień spadł mi z serca,a ten wtedy dopiero się obudził i kopnął w sam środek czujnika,śmiałam się wtedy,no ale co mnie nastraszył to już moje,zwyczajnie sobie zasnął i to tak pożądnie.

Tak mu zostało do dziś,wariuje jak szalony w łóżku,po czym odpływa w błogi sen...Mam nadzieję że to drugie będzie spokojniejsze i nie wywynie żadnych numerów,a po r******h czuję że jest o niebo spokojniejszy od brata który non stop się ruszał.

ja u nas też wózek trzymałam w wózkarni, ale tachać się z dzieckiem i siatami zakupów, szczególnie zimą, to katorga ;/

mnie często w lewej pachwinie strasznie ciągnie i ogólnie lewą stronę mam obolała, ale tam Mała ma nóżki, wiec mnie po prostu tam obkopuje zdrowo ;)

Aga a Ty jeszcze długo będziesz się tak męczyć z tą sesją?

Piętro mam 3 ale idę z garażu to 4,w dodatku tu są schody wysokie i ciężko nogi zadzierać do góry...u teściowej też było 4 no ale schody normalne,a w Pruszczu u siebie też mam 3:)Wózek tu będzie na dole,więc jeden problem z głowy,pamiętam jak się usapałam wchodząc z wózkiem,dzieckiem i zakupami na 1 piętro,co dopiero na 3:)

Czy macie takie ciągnęcia w pochwie,szczególnie jak się nachodzicie?Bo ja już nie wiem czy to te torbiele mnie aby nie bolą,a dziś to już wogóle,trochę po mieszkaniu pochodziłam i ból że musiałam siedzieć,znów na chwilę wstałam i ból powracał,jak tak dalej będzie to trzeba się wziąść za prasowanie ciuszków bo póżniej nie dam rady.

Marta też się cieszę że się uspokoiłaś.wiem co przeżywałaś bo ja też tak nie raz mam że nie czuję małej i się denerwuję.

Aga mnie dziś też jakieś skurcze łapią.pewnie znowu te więzadła się naciągają i dlatego mnie boli.

Maluszek i bardzo dobrze, ze przeprosiła, chociaz tyle!
Ja pisałam do niech w poniedziałek i mi nie odpisali póki co, najwyzej się przypomnę ;)

Ania współczuję tego 4 piętra, pamiętam jak przy Młodym i potem z Młodym musiałam tachać się na czwarte - tragedia. teraz mamy mega luksus windę :)

Dla mnie karmienie w miejscu publicznym też by było krępujące, na szczęście nigdy nie miałam takiej potrzeby na karmienie. I zazwyczaj podczas karmienia alb osłaniałam sie pieluszką tetrową, albo po prostu wychodziłam. Choć mi nie przeszkadza również widok mam karmiących nawet z wywalonym cyckiem :P to ja sama się krępowałam ;)

Mamtu wicie gniazda jest fajne - ja ostatnio właśnie pogoniłam męża do piwnicy i posegregowałam ciuszki dla dziewczynki i typowe dla chłopca, które odłożyłam i pewnie będę potem jakiegoś sprzedawać.
Resztę już poprałam i nawet poprasowałam, więc wiem juz czego mi brakuje :) Teraz zostało nam kupno dużego łóżka dla pierworodnego, zeby Mała mogła odziedziczyć po nim małe :)
A czkawka rzeczywiście - zawsze mnie irytowała i teraz też irytuje, choć inaczej ją póki co odczuwam, bo Mała jest ułożona poprzecznie.

Marta fajnie, że mała dała znać, że u niej wszytsko w porzadku i ze lekarz Cie uispokoił, co do antybiotyku.

Marta, cieszę się, że możesz być spokojna :). A z tymi dekoltami to ja mimo wieku jakoś nie bardzo je lubię... Właściwie to ja nie mam co pokazywać, może dlatego ;). Poza ciążą mój biust nie przekracza rozmiaru minimalnego B (ale to przed miesiączką) ;).

Sonia, no to wesoło u Was :). Najważniejsze, że będziesz miała męża przy porodzie! A na jak długo wtedy zostanie? Przypomniało mi się jak powiedziałaś kiedyś "w końcu zobaczy jak wygląda noworodek" ;). A z tymi Mazurami to ja też bym nie odpuściła, szkoda by było. Szczególnie, że Ksaweremu sił witalnych nie brakuje ;)

Mamtu, brzuch... no jakoś bez rewelacji... Spięty jest strasznie, generalnie czuję się taka przykurczona... Zobaczymy jak będzie jutro, może niepotrzebnie się przejmuje i to faktycznie kolejny ciążowy objaw... Chętnie też bym załączyła program "wicia gniazda", ale muszę poczekać do końca sesji ;). Ale co to będzie jak już zacznę wić! Strzeżcie się! ;) Fajnie, że wybraliście co potrzeba i masz poczucie spokoju :).

Maluszek, no to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę na pewno wszystko ok, tym bardziej, że Mała taka aktywna :).

Mamtu no niestety mąż teraz tylko do około 26 czerwca będzie i potem do końca września jestem sama :/ Także trzeba się nacieszyć.

Ja tam jeszcze nie mam prawie nic przygotowane. Znaczy się dużo mam po Ksawerym i trochę ciuszków dostałam ale mi się wydaje że jeszcze dużo czasu.

Carolajna,Haze odpisali mi wczoraj z tej szkoły rodzenia.zapisałam się na wtorek na 16.30.zapraszali mnie już wczoraj na pierwsze zajęcia ale nie byłam przygotowana na tak szybką odpowiedź od nich i nie dałam rady iść więc zaczynam od przyszłego tygodnia.

hej dziewczyny

jakoś się wyciszyłam i nic nie pisze ale nie chciałam Wam smucić.mam jakieś gorsze chwile....ale nie będe zamulać.

Katka chodzę do pracy.kierowniczka mnie przeprosiła i mało co jej teraz zęby nie wypadną tak michę szczerzy, ale mój żal do niej pozostał.chcę jeszcze pochodzić tak z miesiąc do pracy a potem już chyba odpuszczę.

Mamtu jeżeli chodzi o wymianę numerów to jestem za;)

Jutro mam wizytę u ginki na 18.30.mała się kreci jak szalona.

Zamówiłam dziś fotelik dla kruszyny i trochę mi się humor polepszył.Jeszczę łóżeczko muszę dziś zamówić.

Nic nie mam jeszcze skompletowane.jestem w lesie ze wszystkim:(ale pocieszam się że zdąże ze wszystkim.do września jeszcze zostało trochę czasu tak sobie to tłumaczę.

Sonia, dobrze, że masz Go teraz w domu. Zawsze to trochę bezpieczniej i spokojniej niż tak samej. On już teraz zostanie do porodu czy jeszcze 'wybywa'?

A moje dziecko ma dziś chyba czwartą czkawkę. Tylko mi brzuch skacze. Stwierdzam, że to chyba jedno z bardziej irytujących ciążowych uczuć. ;)

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...