WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Maluszek! I jeszcze jedno, nikt niestety nie zagwarantuje Ci pozytywnej energii. Gdyby ktoś ją rozdawał to uwierz mi sama stanęłabym po nią w kolejce! A najlepiej żeby pozytywną energię sprzedawali w sklepach :) Można by było ją kupić za każdym razem gdy poczujemy się gorzej. Niestety ale to musisz czerpać od siebie samej, bo jeśli czerpiesz energie wyłącznie od innych to długo tak nie pociągniesz.

A uwierz mi takiej energii masz niewyczerpaną ilość musisz ją tylko w sobie odkryć :)

Maluszek! Jeśli nie dajesz rady to weź sobie L4, nikomu nic nie musisz udowadniać ani się nie musisz nikim martwić bo nie wiem z jakich powodów jeszcze pracujesz. Tak czy inaczej ciąża powinna być wspaniałym czasem, przepełnionym pozytywną energią, która zapewne przyda się Twojemu dzidziusiowi i Tobie :) Jeśli czegoś nie dajesz rady to odpuść sobie. To ma być czas dla Ciebie i Tylko dla Ciebie! Nie myśl o innych. Chodzi mi o to, że powinnaś być bardziej egoistką i dbać o swój własny interes jakim jest dziecko :) A widzę, że ta praca Ci nie służy bo często piszesz, że jest Ci źle. To albo lubisz ten stan albo nie próbujesz zmieniać swojej sytuacji. Więc chyba należy Ci się porządny kop byś wzięła się w garść! :)
Tak więc głowa do góry i zadbaj o siebie! :)

Carolajna ja dziś wysłam formularz zgłoszeniowy na bezpłatną szkołe rodzenia w Kowalach.Jestem ciekawa co mi odpiszą.

dorotii pewnie masz racje że mam gorszy dzień i wszystko się dziś skumulowało.może jutro będzie lepiej.potrzebuje pozytywnej energii od Was tak jak byłam naładowana po ostatnim spotkaniu;)

Moje ulubione powiedzonko to:

Ktoś pyta: Który to już tydzień?
Ja odpowiadam: 21
Ktoś: to jaki duży masz już brzuszek !!!

A przytyłam póki co 5 kg, z czego 2 to chyba moje piersi...
No ale nic, taki urok, jest szansa dla tych bardziej złośliwych żeby mogli się do czegoś przyczepić

Mnie martwi to, że jestem prawie w 21 tyg. a nie czuję ruchów :(

W ciąży się tyje i nic na to nie poradzimy. Jak się potem karmi to się chudnie. I nie bardzo jest czas na jedzenie. Więc nie przejmujmy się. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 13 kilo i po porodzie tydzień już miałam zero, a z 3-4 miesiące później byłam lżejsza niż przed ciążą. Pamiętajcie że jak się karmi to jest dużo ograniczeń co można jeść i to bardzo pomaga przy diecie. A te przygadujące baby - ooo, już widać że w ciąży!!! i te pseudo uśmiechy to z zazdrości. Jak my wrócimy do swojej przedciążowej sylwetki to one dalej będą hodować swoje brzuchy, a my będziemy mieć małego słodziaka w domu w nagrodę :)

Ja się pakuję bo jutro lecę z synkiem do Irlandii do brata. Jego pierwsza wycieczka samolotem :)

Dziewczyny nie przejmujecie sie tymi kilogramami :) Mi ostatnio kuzyn tez powiedział, ze gruba jestem. Ale to raczej żartem, bo mial na mysli moj wielki brzuch ;p Jak ostatnio w kwietniu mnie widział to brzusio był malutki, a teraz nosze z przodu już porządny tobołek ;) Ale jak ma wyglądać kobieta w ciąży, jeśli nie ma być gruba ;p? (chyba, że jest na początku ciąży) Takie uroki ciąży, że przybywa kilogramów. Ogólnie mi tak śmiesznie z tym brzuchem, że tak szybko rośnie, bo w oczach sie powiększa:) Chciałabym do końca ciązy przytyć łącznie 12-13 kg i jak mi sie to uda, to będzie super. Jeśli nie,to płakać tez nie będę ;) Grunt to aby czuć sie dobrze, a zdanie innych nt naszego wyglądu jest nieważne.

Maluszek jeśli Twoja praca wymaga dużego skupienia i wysiłku, to nie męcz się tylko idź na L4. Nie ma sensu się niepotrzebnie stresować.

Dorotii zdrowa postawa, wychodzę z takiego samego założenia ;)
tym bardziej, ze staram sie dobrze odyżwiać, a moja dieta to nie fast foody i chipsy same ;)

maluszek głowa do góry może masz też zły dzień, jutro napewno będzie lepiej.
Wczoraj widziałam się z koleżanką która ma roczne dziecko, wygląda super a przytyła w ciąży 25 kilo. Nawet brzuszek jej nie został także w ogóle się tym nie przejmujcie.
Ja wychodzę z założenia że w ciąży martwię się o dzidziusia i przejmuję się tylko tym czy jest zdrowy a jak ja wyglądam to w ogóle mnie nie zastanawia.

eeeeee to nie jest tak źle kochana - ja w 27 tygodniu mam prawie 13 i mój lekarz nic specjalnie nie mówi, nie jest to mało, ale widocznie taka moja uroda, bo ani się nie objadam specjalnie, tylko mniej się ruszam to fakt

nic się nie martw!!!

haze01 9,5kg mam do przodu:(

dziś mam naprawdę ochotę rzucić to wszystko w cholerę i iść do domu i nie wracać tu.źle mi:((((((

Maluszek, też to powiem: olej pieprz**** kierownice! I idź na zwolnienie:) Dobrze Ci to zrobi:)
Ja też chciałam pracować, ale wyszło jak wyszło i już się z tym pogodziłam i jest fajnie. Tobie też tak radze:)
Teraz Ty i dzieciątko jest najważniejsze, a nie jakaś kierownica i praca...

z tym zwolnieniem się zgadzam

Maluszek a nie lepiej wziąć L4 i się nie przejmować już pracą. Nie potrzebny Ci teraz taki stres...

maluszek olej ciepłym moczem kierowniczkę, niech się buja !!!
nie smutaj !!!

a ile przytyłas do tej pory jeśli mogę spytać ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej dziewczyny.

mam dziś mega poj.. dzień w pracy.dostałam opierdziel od jednej z kierowniczek a bogu winna byłam:(doła załapałam takiego że chciałam rzucić to wszystko w cholerę i iść do domu a jutro rzucić zwolnieniem:(

Carolajna nie przejmuj się. mi lekarka powiedziała że za szybko tyje i ją to martwi. wiem że mam sporo już na plusie ale co mam zrobić?też mnie to dołuje ale nie poradzę nic na to.

jest mi dziś mega źle.popłakałam się w pracy:(

a tak wlasciwie to jak ma kobieta w ciazy nie tyc, w koncu jest w ciazy i taka uroda.
te strony to akurat dla Marty dla wozkow ale sa tu osoby ktore sie bardzo znaja na fotelikach, tak z glowy to kojarze gerberek, jest tez strona chyba www.fotelik -info.pl gdzie sa wszystkie testy i komentarze, warto zagladnac.

Arabelka dzięki za podpowiedź z wózkami. Jakoś w sierpniu będę bardziej zagłębiać temat i pewnie pojadę do mama i ja i coś się wybierze :)

Moja mała też jakaś spokojna. Ksawery tak szalał mi w brzuchu, że nie przyzwyczajona jestem do takiego spokoju. Ale to dobrze :)

Dziewczyny, nic się nie przejmujcie takimi komentarzami na temat wagi. Nie warto - pewnie Wam babska zazdroszczą i tyle.

Dorotii, dzięki za informacje. Na pewno sobie wyrobię tę kartę. Takie rabaty warto łapać bo wszystko pieruńsko drogie :)

Aga, zapisałam się do szkoły rodzenia na Zaspie na Majewskich.

Julka, faktycznie ta hurtownia ma dużo niższe ceny. Mój wózek jest tam tańszy ponad 200 zł :D Trzeba będzie się wybrać. Dzięki!

Dzięki Walerka :). Wiesz, ja jak weszłam do sklepu to od razu powiedziałam, że wózek to ma być taki i taki i niech szukają, a fotelik to wiem, że chcę Maxi cosi właśnie (cabrio fix wstępnie). A babka taka zdziwiona, no i się pyta właściwie dlaczego ja chcę ten fotelik. Okazało się, że Cybex ma lepsze wyniki w testach, a do tego jest ponad 100 zł tańszy (akurat to nie miało wpływu, grunt to bezpieczeństwo). Poczytałam trochę, no i faktycznie - w testach wypadł fajnie. Ale przed zakupem na pewno jeszcze się zagłębię w temat, bo na razie to tak po łebkach. Ale dziękuję Ci bardzo za stronki, jak wrócę z uczelni to przejrzę :)

Inne tematy z forum

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...