WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Walerka, dzięki wielkie:)) Kiddicare tylko znałam, także bardzo dziekuje:))

http://www.kiddicare.com/

http://www.mothercare.com

najlepiej poprzegladaj i jak cos co sie spodoba to na

http://www.kelkoo.co.uk gdzie jest najlepsza cena.

fajny woezek ktory miala kolezanka to ten

http://www.mothercare.com/Mothercare-Mychoice-4-wheeler/psK0964,default,pd.html#q=my%24

ma gondole i fajnie sie sklada, pasuej na niego maxi cosi z adapterami, jest lekki. gdybym nie miala to bym sie na niego dwcydowala

Carolajna, mam podobny problem - męża bratanica ma pod koniec czerwca 4-te urodziny (zarazem siostra naszego chrześniaka), także też muszę pokombinować, ale na razie co innego mi w głowie ;)

Marta, ja tam i tak Cię podziwiam, że od razu nie wywaliłaś jej za fraki ;)

Walerka, do tego fotelika też dostępne są bazy. Bazę pewnie dokupimy, tylko później, w końcu nie jest potrzebna "na już" ;). A koszt jest niemały, także nie pali mi się póki co ;)

Madleen, ja również śpię z poduchą uważam, że jest zbawienna! ;) Chociaż robię sobie od niej dni wolne ;). Daj koniecznie znać jak wrażenie po szkole rodzenia! Gdzie będziecie chodzić ? (wybacz nie zarejestrowałam)

Madlenn ja tej poduchy nie ruszam - jak śpię na prawym boku to jestem brzuchem do niej zwrócona a jak na lewym to puducha jest za plecami i obie wersje są mega wygodne. Jakbym miała w nocy ją przestawiać to chyba bym zwariowała :)

co do zakupów w smyku to polecam się zapisać u nich na newsletter i na kartę stałego klienta - bardzo często przysyłają mi smsy ze zniżkami.
Dzisiaj np. też dostałam że dzisiaj i jutro wszystkie ciuszki i buty minus 30%. I ja już się tak rozwydrzyłam że bez smsa nie idę tam nic kupować ;p

Lucy witaj w gronie mam wrześniowo-październikowych ;)

Panda, trzymaj się mocno! I nie poddawaj się tym złym myślom! Maluszek na pewno jest spokojniejszy od leków uspokajających. Poza tym może kopie Cię w nocy kiedy śpisz. Mi się wydaje, że mój się właśnie tak przestawił i ma przez to ciche dni, a w nocy wariuje Przytulam Cię mocno!

Aga, fajna ta ściągawka z miesiącami. Ciągle mnie ktoś pyta który to miesiąc i zawsze się nad tym zastanawiam zanim odpowiem, bo ja operuję tygodniami :) No i dotarło do mnie, że we wtorek zaczynam 7 miesiąc matko przeraża mnie to! Ten czas leci zdecydowanie za szybko! No i gratuluję wyboru wózka, bardzo fajny. Chociaż ja osobiście też koniecznie ze skrętnymi kółkami z przodu Dlatego zakochałam się w x-landerze x-move. Wiem, że ma sporo mankamentów, ale chyba się już nie odkocham :P No i mężowi się bardzo spodobał :)

Carolajna, olej tę dziewczynę! Bzdury opowiada, a Ty niepotrzebnie się przejmujesz! Dorotii dobrze mówi!

Ja od jakiegoś czasu śpię z poduchą, o której wcześniej rozmawiałyśmy (kojec motherhood). I jest faktycznie bardzo wygodna, ale żeby odwrócić się z tą poduchą na drugi bok to już nie lada wyczyn :P Może właśnie specjalnie ma ograniczać ruchy żeby spać w tej teoretycznie najlepszej pozycji? Bo ja często przekręcałam się we śnie na brzuch i budziłam się z bólem spowodowanym uciskiem. Więc zawsze potem miałam wyrzuty sumienia, że młodego ugniatam

Ja też poszalałam w weekend. Byłam w smyku i w Ikei na matarni. Kupiłam kilka rzeczy dla maluszka. Kocyk, ręczniczki, pieluchy itp. No i zakupiliśmy w BRW w końcu łóżko i materac do sypialni! W końcu nie będę spać na podłodze na materacu :D Mam tylko nadzieję, że wody nie odejdą mi w nocy na nowym materacu :D

No i dziś pierwszy raz jedziemy z mężem do szkoły rodzenia, więc jestem podekscytowana. Nie mogę się doczekać widoku męża z lalką będzie ubaw :D

Mamtu ja wczoraj nad jeziorem też miała wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią, jakby bycie w ciąży było zbrodnią.

Dorotii rozważę też lego w taki razie :)

carolajna córa koleżanki ma 4,5 roku i ma też fazę na Lego - seria bodajże Friends taka fioletowa. Uwielbia to mało powiedziane, nawet do mnie z tymi klockami zawsze przychodzą.

Aga - a dlaczego ten fotelik akurat?
zastanow sie nad fotelikiem ktory sie montuje na bazie bo to bardzo ulatwia zycie

A wczoraj, jak się rozebrałam na plaży, to miałam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią. ;) Aż musiałam podpytać męża czy ja na pewno wyglądam na ciężarną czy może na grubą. Nie ma to jak obsesja na punkcie własnego brzucha. ;)

Marta, my mieliśmy XA dla Młodego i nie zamierzam zmieniać, bo sprawdził się idealnie. Nadawał się i do jazdy po chodnikach jak i w lasie, w śniegu i błocie też dawał radę. Ja byłam zadowolona, bo chciałam przednie skrętne koła,, które imho są wybawieniem w małych przestrzeniach, a poza tym bez problemu możesz obrócić wózek wokół własnej osi i to jedną ręką, nie gimnastykując się przy tym wcale. ;)

A tymi tekstami zazdrosnych, wrednych bab to się nie przejmujcie. Tak to już jest, że niektórzy nie znają umiaru ani taktu i tego się nie zmieni. :)

Muszę się udać do jakiegos sklepu i coś wybrać, właśnie tak myslałam nad grą jakąś :)

Czesc Dziewczyny:))
Carolajna, olej kuzynkę bo szkoda Twoich nerwów. Ja w sobotę miałam znajomych na kolacji i usłyszałam od jednej kobiety, że sporo przytyłam i żle wyglądam. No to się wkurzyłam i jej przygadałam. Szybciej przynajmniej wyszli :/ Także tak jak mówisz: są osoby, które "uwielbiają" dogryzać i wytykają te nasze dodatkowe kilogramy. Ale olejmy je wiadomo czym, bo i tak super wyglądamy:) I moim zdaniem Carola ładnie wyglądasz, a ona może Ci zazdrosći.

Mamtu, ta Twoja cukrzyca to jakaś oszukańcza bestyjka ;) Bardzo się cieszę, że wszystko w normie. Oby tak dalej!
Fajny miałas weekend:) Aktywna byłaś również za mnie, bo ja wczorajszy dzień przeleżałam w łóżku. Właśnie Młoda coś nieruchliwa... Dobrze, że dziś ide do lekarza bo inaczej padne na zawał.

Oczywiście witam nową koleżankę Lucy:))

Aga, śliczny wózeczek:) Bardzo mi się podobają Navingtony, ale na moje drugie piętro to niestety musze mieć w miarę lekki.

Wybaczcie, ale nie pamiętam która z Was jest po wizytach ale wszystkim gratuluje, bo zapamiętałam że same dobre wieści:)))

Arabelka, dzięki za nazwy lekkich wózków. Zaraz sobie je obejrze:)
Mamtu,Ty kiedyś mówiłaś o xlanderze xa, tak? Jaki on jest w użytkowaniu? Byłaś z niego zadowolona?

Walerka, mam do Ciebie pytanie: czy mogłabyś mi polecić jakąś angielską strone z wózkami? Podejrzałabym sobie i może trafie na coś fajnego:)) A że mama przyjeżdża we wrześniu to moze mi przywieźć.

A tak w ogóle super, że jeździsz autkiem. Nie będziesz zależna od komunikacji, a to duze ułatwienie:) Chociaż ja lubie poruszać się komunikacją, bo ze swojego Chełmu to mam prawie wszędzie blisko.

Arabelka, ja śpie na lewym boku i czasem na wznak i tez niestety często mam ręce za głową. Najbardziej to obawiam się tego rozciągania we śnie;) To rzadko mi się udaje skontrolować od razu, dopiero po chwili myśle że "przecież jestem w ciąży i chyba tak nie można".

Panda, mam nadzieje, że dziś lepiej:) Uściski posyłam:)

Miłego dnia dziewczyny:))

Carolajna, ja od siebie to mogę podpowiedzieć coś z Littles Pet Shop albo My Little Pony. U Młodego w przedszkolu teraz to jest na topie, więc na każde urodziny kupujemy jakiś zestaw i jest ok. Ewentualnie polecam też klocki lego, ale takie różowe, dziewczęce zestawy - fajny i rozwijający prezent. :)

Carolajna może jakąś grę odpowiednią dla tego wieku - tyle tego teraz jest :)
W sumie nie wiem, co ta dziewczynka preferuje - może jakieś puzzle, kucyka jakiegoś fajnego ?

Walerka dasz radę :) Chociaż szef d*pek :/

u nas juz lepiej ale na wejscie do pracy moj szef mnie wkurzyl bo chce zebym prezentowala dzis po tygodniowej nieobecnosci o czym poinformowal mnie o 8 rano dzisiaj.
Znow nie spalam pol nocy, budze sie o 2 i nie spie do 4 nad ranem, do tego o 5.30 Julia zazyczyla zeby ja wysadzic na nocnik wiec noc w plecy. dobrze ze mlody przynajmniej kopie regularnie to sie o niego nie martwie.
powiem wam ze mam dosc, mialam ochote wrocic do domu.

Dzieki dziewczyny :) Kochane jesteście. Jednak nie ma to jak inne ciężarówki :)

a teraz jeszcze pomóżcie mi wymyślić prezent dla 4-latki :)

Kurczę ja miałam dość ciężki weekend, a raczej tydzień, bo mąż mój albo w pracy, albo przy remoncie u mamy, więc ja non stop z Młodym i w weekend juz mi Mała dać znać, ze czas przystopować :/
Tak mnie kuło i ciągnęło z lewej strony, ze musiałam sporo poleżeć, więc Młody miał weekend bajkowo-samoobsługowy ;)
Na szczęście dzisiaj już mi lepiej - chyba muszę nauczyć się oszczędzać i przystopować trochę ...

Dorotii co do fotelika, to pamiętam że my przymierzaliśmy pod kątem tego, czy nam pasów starczy ;)
Co do zaniedbania straszaka, to mam to samo... tym bardziej, ze Tomek idzie od września do przedszkola i to się paskudnie zbiega z czasem narodzin Małej, no ale mam nadzieję, że jakoś przez to przebrniemy. Tym bardziej że to jest cygan, więc myślę, że kwestia pobytu w przedszkolu nie będzie problemem samym w sobie, a jedynie poczucie odtrącenia - aż mnie sciska jak o tym myślę :(

Panda - to na pewno gorszy dzień, a z maleństwem wszytsko jest w porządku - jak dzisiaj się czujesz ?

Carolajna daj spokój i nie przejmuj się słowami sfrustrowanej samą sobą kobiety!!! a tak btw. ja byłam dość szczupła, a tyję w zastraszającym tempie, identycznie jak przy Młodym - już mam prawie 13 kg na plusie :/

Mamtu no cukrzycę to Ty masz łaskawą rzeczywiscie - niech już tak zostanie !!! :)

Ej co wy z tym spaniem na lewym boku - zaleca się, ale nie jest to konieczne wcale, ja śpię tylko na prawym teraz, bo ogólnie to tylko na brzuchu i wcale w niczym to nie przeszkadza i nie trzeba się przestawiać. Na pewno śpiąc na prawym boku nie robicie krzywdy maluszkom ;)

carolajna w ogóle się nie przejmuj, tak to jest w ciąży że trzeba przytyć.... trzeba by się martwić jakby waga stała i brzucha nie było widać. Jak ktoś myśli inaczej to on ma problem.

Aga to na szczęście nasz fotelik pasował bez mierzenia :))

Arabelka, no grunt żeby Wam odpowiadał :). Ja na szczęście nie musiałam sugerować się wagą. Mam nadzieję, że Hartan Wam się sprawdzi i będziecie zadowoleni! Dla mnie skrętne kółka nie do przejścia, ale nie będę się już powtarzać ;). A wytłumacz mi, proszę, jak Ty to robisz, że budzisz się z rękoma w górze?! ;)

Carolajna, nie powinno się, ponieważ jest wtedy ucisk na główną tętnicę i utrudnia to dopływ krwi, tlenu itd. do łożyska. Ale wiesz... ja wychodzę z założenia, że bez przesady ;)

Inne tematy z forum

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...