WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

A ja dziś zaczęłam 7 miesiąc,nawet nie wiem kiedy to zleciało,zaczyna robić się ciężko,zwłaszcza jak mam się wtoczyć na 4 piętro.

Co do karmienia w miejscu publicznym,też uważam że kobieta powinna zachować klasę,karmiąc dziecko zakryć pierś jak się da,bo tak wywalić na zewnątrz to nie estetycznie wygląda,no ale różni są ludzie i każdy ma inne myślenie.Ja wogóle nie miałam tego problemu bo synek urodził się w styczniu i karmiłam tylko w domu,tyle co spacer i na karmienie wracałam,ale on z tych niejadków pociumkał 10 min i zasypiał,a ja się tak stresowałam na dworzu że będzie głodny i płakał,pilnowałam czasu,2-2,5 godziny i zaraz biegłam do domu.

No właśnie dlatego chyba pojedziemy. Ksawery w świetnym humorze odpuścimy sobie po prostu kąpanie w basenie i powinno być ok. Mam nadzieję.

Mamtu ja za dużo narazie z męża nie mam bo Ksawery nie odstępuje go na krok i ciągle się wydurniają. Pewnie jak młody pójdzie spać to trochę pogadamy. Chociaż obawiam się, że mój mąż po tylu atrakcjach pierwszego dnia w domu też padnie :) Ale fajnie jest wiedzieć że nie jestem sama.

Aga, jak brzuch? Odpoczęłaś trochę?

My wróciliśmy z Ikei, nic nie kupiliśmy, ale mamy w zasadzie wybrane wszystko, co trzeba. Także w razie czego (czyt. przedwczesnego rozwiązania ;)) mąż wie już co kupić i gdzie.

Poza tym obskoczyłam Rossmanna i kupiłam wkładki laktacyjne i Pampersy, także pierwsze zakupy dla Małego uważam za poczynione. ;)
A jutro składam zamówienie w aptece na resztę kosmetycznych i higienicznych 'pierdół', więc pozostanie mi tylko czekać na odbiór zamówienia.

Mąż miał mi przytargać ciuszki z piwnicy, ale zapomniał i poleciał na siłownię, więc już pewnie wieczorem się nie doproszę. A miałam ambitny plan poprać to co mam, żeby potem nie zabierać się za to na ostatnią chwilę.

Chyba powoli włącza mi się syndrom 'wicia gniazda' czy jak to tam się nazywa. W pierwszej ciąży jakoś tego nie odczułam (może dlatego, że przez 5 miesięcy leżałam plackiem), więc pewnie teraz będę nadrabiać zaległości. ;)

Sonia, współczuję tego choróbska. Nie wiem jak Ty się zapatrujesz na takie sprawy, ale ja to bym chyba jechała, mimo wszystko. Skoro Ksawery nie odczuwa dolegliwości jakoś bardzo dotkliwie, to może warto spróbować. Poza tym - zwyczajnie szkoda kasy. :/
Męża masz od dzisiaj? Fajnie jest? ;)

linka dobrze pamiętałaś ja szukam lekkiego wózka ale tylko gondolę bo spacerówkę już mam po starszym synu.

Aga mnie też ostatnio coraz częściej łapią takie bóle...niestety taki urok ciąży, im dalej w las tym gorzej.

Byłam z Ksawerym na kontroli i niestety dostał antybiotyk :/ i co ja mam teraz zrobić jak już 500zł zapłaciliśmy zadatku za ten wyjazd na mazury. A ogólnie Ksawery dzisiaj szalej tak, że prawie już z siebie wychodz i w ogóle nie wygląda na choregoi. Ale co się dziwić skoro ukochanego tatusia 3 miesiące nie widział.

Mnie niestety gardło boli i głowa więc też nie wesoło. :(

Mamtu, Marta mój mąż może z Waszymi sobie 5 przybić bo też ma takie cudowne teksty i jest mistrzem "komplementów".

Marta dobrze, że jednak dodzwoniłaś się do lekarza i Cię uspokoił :)

Właśnie rozmawiałam z lekarzem i mogę być spokojna:) Taromentin jest bardzo bezpiecznym lekiem dla Maluszka. Mam brać probiotyk osłonowo na żołądek i watrobę i powinno być lepiej. Młoda też coś tam bardziej pokopała, więc już jest lepiej z moją psychą.

Walerka, takie dekolty do pępka to przyznam, że mi jakoś też zbytnio sie nie podobają. Chyba się starzeje, bo jak miałam lat dwadzieścia to nosiłam takowe, a teraz jak bluzka mi za bardzo odsłoni dekolt to zaraz ją podciągam ;)) Plaża i urlop gdzieś nad morzem to i owszem. Ale tak to wole trochę tajemnicy niż obnażanie się przed całym światem.

Aguś, odpocznij trochę. Mnie też tak czasem pobolewa, ale wystarczy poleżeć lub zrelaksować się chwile i przechodzi. Do następnego razu ;)))

Aga jasne, że dam znać:-)

Walerka, tak właśnie myślałam, tylko wystraszyłam się trochę, bo akurat mi się te bóle zbiegły z generalnym przeciążeniem i były silniejsze niż zwykle... No ale teraz siedzę na tyłku, czytam i się nie ruszam...

Dora, no miałam na myśli ten mój kurs ;). Daj znać co Ci odpowiedzą na tego maila zgłoszeniowego to i ja od razu wyślę :).

Aga Twoj kurs sie zaczyna 18. 06 o 18 tej. A moj sie zacznie 23.07 o 19.
Gimnastyka odbywa sie non stop w czwartki o 18tej ( tak mnie informowala ta babka) teraz wyslalam zgloszeniowego maila do niej na czwartek 20.06. o 18 tej.

Aga pewnie ci sie macica rozciaga i uciska na pachwine, takie bole niestety beda, czesc urokow ciazy. albo dziecko gdzies tam sie usadowilo i cisnie.

Dora, zajęcia zaczynają się 18 czerwca o godz. 18.00 . Szukam jakiejś informacji o gimnastyce, ale nie widzę... Generalnie w mailu mam napisane, że "Szczegółowy grafik całego kursu ustalany na pierwszych zajęciach" ....

Walerka, wcale Ci sie nie dziwię - też bym się wpieniła... Każdy medal ma dwie strony, to fakt. No i racja - dopóki piersi stanowią obiekt seksualny i specjalnie wylewają się z dekoltu to jest ok, ale jeśli już musisz z nich zrobić "użytek" to jesteś "be", mimo starań o zachowanie minimum intymności :/.

Ja przeszłam się z psem i znów mnie boli... Dół brzucha, ale bardziej po prawej stronie...

Dziewczyny spadam do domku :)

Dorotii do zobaczenia w kinie jakby co :)

życzę wszystkim udanego popołudnia!!

z drugiej strony bardzo sie obruszylam jak mnie i kolezanke wyproszono z kawiarni kiedy karmilysmy, ladnie zreszta przykryte, nic na widoku. zrobilysmy odpowiednia kampanie i nas przeproszono. to jest ok jak dziewczyna ma dekolt do pepka ale jak sie dyskretnie karmi dziecko to juz nie. inna sytuacja mi sie przytrafila w restauracji jak sie pojawilam z 3 miesieczna Jula, znam moje dziecko w takich wypadkach ona spala budzila na jedzenie i spala dalej i delikatnie nam dawano do zrozumienia ze nie jestesmy mile widzialni bo jej placz moze zaklocac przyjemnosc jedzenia innym gosciom. tez zrobilam afere.

Aga - mam nadzieje ze do przodu egzamin.

Marta - daj znac czy wszystko ok.

ja teraz odliczam do konca 24 tyg bo tu od tego momentu uwazaja plod za dziecko i ratuja jakby sie przedwczesnie urodzilo, do 24tyg nie robia nic poza upewnienem sie ze dziecko nie cierpi i pozwalaja spokojnie umrzec.

moj maz juz sie nauczyl nie zadawac glupich pytan w roczaju are you ok jak sie np walne w cos i zwijam z bolu - oczywiscie ze nie ok

Coś mi teraz świta, że gimnastyka jest chyba w czwartki, czyli chyba 20 tego... zobaczymy co mi odpisze

Aga no ja właśnie napisałam maila do babeczki i czekam na odp., jak możesz to sprawdź dokładnie o, której rozpoczynasz teorię.

Marta, zapomniałam o jednym ważnym "szczególe"... Pan z Sydney (jak twierdzi) ... zwyczajnie cuchnie. Ale dajmy już spokój, bo jeszcze mnie tu znajdzie ;)

Idę w końcu, bo mi się pies posika ;)

I lepiej żeby nie igrał z Wami, bo moze kiedyś usłyszeć: dajcie mi człowieka, a znajdę na niego paragraf hehe

Aga, faktycznie żenada z tym wykładowcą... Skoro wykładał w Sydney to dlaczego tam nie został? :/ Tak czy siak, kij mu w oko (lub gdzie indziej:)) a Tobie musi dać pozytywną ocenę:)

Dora, tak - ja zaczynam kurs :). 18 właśnie. A o której ta gimnastyka? No bo teoria o 18.00 o ile dobrze pamiętam... Jeśli gimnastyka po to ja chętnie się stawię :D

hejka

ktoś się pytal czy do SR Super Mama potrzebne jest zaświadczenie od lekarza- Nie jest potrzebne:)

Kto teraz zaczyna kurs ? Aga chyba Ty ? i kto jeszcze?
Wybieracie się na gimnastykę 18 czerwca? to byśmy się razem ustawiły;)

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...