WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Laski a co Wy na to żeby w tabelce oprócz nicków umieścić nasze imiona? Bo ja nie mogę sie połapać a nie będę nickami do was gadać tak publicznie, no nie? :)

Mamtu mi się zdarzyła ostatnio, że koleżanka dotykała brzucha, ale trwało to może z 10 sekund :) A tak to chyba mi się nie zdarza. Jest to dla mnie trochę dziwne. w sumie nawet sie nie zastanawiałam jakiego mam co do tego uczucia :)

A tak w ogóle to na kawę trzeba było wpaść.

Musimy się Dziewczyny chyba powymieniać numerami telefonów, bo czasem forum nie wystarcza. ;)

Marta, i jak, dodzwoniłaś się do lekarza?

Dziewczyny, to ja trochę zboczę z tematu, ale nasuwa mi się ostatnio jedno pytanie, dotyczące dotykania brzucha ciężarnej. Akceptujecie? Zdarzają Wam się w ogóle takie 'incydenty'? Nie mam tu na myśli jakichś obcych osób z ulicy, bo to się rozumie samo przez się, ani też najbliższych (męża, starszych dzieci), którzy są 'uprzywilejowani' w tym względzie.

Będąc ostatnio w odwiedzinach u teścia zostałam obdarowana czułością ze strony szwagierki, w formie głaskania brzucha właśnie, na którą zareagowałam może nie ostro, ale dość stanowczo mówiąc, że dopóki to jeszcze NIE JEST DZIECKO, a MÓJ BRZUCH, to wolałabym, żeby nie traktowano go w sposób zbyt 'osobisty'. Szwagierka spojrzała na mnie zdziwiona i miałam wrażenie, że ma ochotę popukać się w czoło.

I tu nasuwa mi się pytanie - tylko ja tak mam? Dziwna jestem czy jak? Jakie macie podejście do tego typu czułości? :)

Katka, ten ośrodek ma powstać dokładnie w tym samym budynku, w którym był (bo już niestety splajtował) Lewiatan. To, co budują naprzeciwko, to szkoła. :)

Sonia teraz to na pewno będę sie nad tym zastanawiać, jeszcze na szczęście mam chwilke do porodu :)

Mamtu, nasz tez na szczescie nie choruje, odpukac, ale na te zdrowe to od czasu do czasu trzeba pojsc - szczepienia itd, a niestety w tej naszej przychodni to straszna rotacja tych pediadrow, chyba od urodzenia Mikiego to juz 4 raz wybieralismy pediadre, bo co rusz okazuje sie ze juz nie pracuje. I teraz tez wybralismy ta o podwojnym nawisku i zastanawiam sie jaka jest ta druga, albo tez zaczerpne opini o tej przychodni na Kielpinku, jak bedziesz cos wiedziala to podziel sie.
W zeszly weekend wybralismy sie na spacer w Twoje rejony, jakas odmiana od kierunku poligon, ogolnie duzo sie tam buduje. Czy ta przychodnia na Karczemkach to ten budynek kolo boiska zaraz za Kalina, obok nowego bloku - jeszcze niezamieszkalego z Lewiatanem na dole?

No wiesz może Tobie on podpasuje możesz spróbować ale ja tam mam nie miłe z nim doświadczenia....

Sonia ja go nie znam osobiście, tylko z tego co mi mama opowiadała, nawet nie czytałam żadnych opini. Ale skoro tak piszesz to jeszcze to przemyślę i podowiaduję się coś o lekarzach bliżej domu.

carolajna, ja wiem ze zaufany pediatra to wazne ale nie wiem czy ciagniecie sie z chorym dzieckiem przez cale miasto to dobry pomysl tak logistycznie.

Jeszcze w tej samej przychodni przyjmuje dr Tosik i ona rewelacyjne podejście do dzieci i zawsze wszystko dokładnie wyjaśniła ale u niej mega kolejki i jak dziecko chore to ciężko się było do niej dostać a u Kosno zawsze wolne terminy bo strasznie mało ludzi się do niego zapisywało.

O matko naprawdę podoba Ci się ten lekarz?! Ja miałam całkiem inne o nim zdanie. Uciekłam z tamtej przychodni . 9 m-cy się opiekował Ksawerym od urodzenia....w ogóle nic nie mówił na wizytach nic nie można się było od niego dowiedzieć...ja miałam mega problemy z Ksawerym to jedyne co mi potrafił zaproponować to zrezygnowanie z karmienia naturalnego a gdy w styczniu przez niego wylądowałam z Ksawerym na tydzień w szpitalu przeniosłam się do innej przychodni. No ale widocznie każdy ma inną opinię o danym lekarzu ja w każdym razie bym go zdecydowanie nie poleciła.

Dr. Kosno w przychodni na Pomorskiej.

Carolajna a jak się nazywa ten pediatra z Żabianki?

Panda się coś ostatnio nie odzywa...mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie. Daj znać!

Dorotii, bo ty masz umowe na nieokreslony, prawda?
Macierzynski to nie wychowawczy, nie przepada Ci nic i nie liczy sie proporcjonalnie, mozesz calosc wykorzystac w tym roku przed macierzynskim, a jak nie wykorzystasz to nie przepada tylko bedziesz mogla skorzystac po powrocie z macierzynskiego/rodzicielskiego.

A Twoj Domiknik to taki zbity jest po prostu i tez jest wysoki.

sonia super ze wsio ok i dalej dziewczyna.

Gratuluje chlopaka Peri beda sie bracia bawili.

Tu rozka wogle nie ma, u nas w domu jest kolo 20 st i body i pajacyk byl zupelnie wystarcza, zimy nie sa takie mrozne wiec mam nadzieje.

Ja planuję naszą małą zapisac do przychodni na Żabiance, w sumie niby kawałek z Centrum, ale jest tam lekarz, do którego moja mama śmiga z moim rodzeństwem i jest zawsze bardzo zadowolona, bo jak to mówi lekarz jest zyciowy facet :)

Katka, chodzimy do tej z podwójnym i ona rzeczywiście jest 'taka se', ale że zbyt dużego wyboru nie mamy, a Młody nie choruje na potęgę (tfu! tfu!), to nie ruszam się stamtąd.
A wiesz, że na Kiełpinie na przeciwko szkoły otworzyli nową przychodnię? Bo może warto tam uderzyć? Ja na razie się wstrzymuję, muszę zasięgnąć opinii, szczególnie na temat pediatry/ów. U nas na Karczemkach też budują nowy ośrodek, ale jeszcze nie wiem czy to prywatny czy państwowy, ale z zewnątrz widać, że jeszcze masa roboty przed nimi i prędko się nie otworzą. :)

no to carolajna razem będziemy oglądać hehe :) jednak świat jest mały :)

Katka jak się już pojawiłaś to ja się pozwolę dopytać jak to jest z urlopem - skoro mam od września/października mieć macierzyński to po mimo tego mogę teraz już wykorzystać cały przysługujący urlop za ten rok? czy muszę to proporcjonalnie wyliczyć?

Kurde to jednak te 19 kilo z bilansu mojego rumcajsa to masakra ;/
No ale Katka 98 cm to wysoki chłopak!!

witajcie,
na poczatek przeprosze Was ze dzis bede pisala bez polskich znakow, ale niestety kompy mi szwankuja :( same klopoty.

Ja juz tez po glukozie, po 2h mialam 74, wiec mozna grzeszyc :)
Zrobilismy tez Mikiemu zalegly bilans 2 latka (98cm i 14,7kg tak ze duzy chlopak)
Mamtu, mam pytanie odnosnie naszej przychodni, po tej zmianie pediatrow to z Mlodym chodzisz do tej o podwojnym nazwisku czy pojedynczym? My bylismy u tej z podwojnym, ale wydala mi sie "taka se", a niedlugo trzeba bedzie wybrac cos dla Ridza, wiec sie zastanawiam nad ta druga.

Mamtu, dobrze ze u Mlodego temperatura nie rozwinela sie w nic gorszego i jest ok. U corki czesto takie sytuacje mielismy, do tej pory tak jej sie zdarza a to przeciez duza dziewczyna juz.

Sonia , dla Ciebie i Ksawergo duzo zdrowka

Marta ja tez bym zadwonila do lekarza lub podjechala na IP, tym bardziej ze bierzesz ten antybiotyk, trzymam kciuki.

Dorotii ja tez zazdroszcze kina, moze nie do konca Kac Vegas ale zawsze fajnie wyjsc.

Maluszek a jak z Toba, wyruszylas dzis do pracy czy olalas cieplym moczem?

Tak do multikina na 19:30 :) Bynajmnie tak wczoraj robiłam rezerwacje. To może sie spotkamy :)

Inne tematy z forum

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...