WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

O tej akcji w Auchan gadałyśmy już jakiś czas temu. Trzeba będzie się ugadać w razie czego i iść większą paczką, co by w kolejkach nam się nie nudziło. ;) Ja, chociaż wcześniej deklarowałam się, że będę, to teraz na 100% nie wiem. Niby mam rzut beretem, ale jeśli będzie trzeba zbyt długo stać, to ja chyba zrezygnuję. :)

Marta jakkolwiek urodzisz i tak będziesz najwspanialsza mamą dla swojego dziecka!!!

Maluszek ja nie dotarłam dzisiaj na SR ;/ moja teściówka się spóźniła chwilę, ale to i tak nie miało znaczenia, bo taki korek był na ujeścisku, ze zawróciłam się do domu ;/
jak było ? i jak to w ogóle tam wszystko wygląda ?

domesko fajna akcja - ciekawe jakie będzie obłożenie :)

Marta - każda mama która kocha swoje dziecko jest dla niego najlepsza na świecie. :) a ty będziesz miała większy komfort psychiczny. jeśli jest taka sytuacja to turlaj się od lekarza do lekarza aż dopniesz swego. no i porozmawiaj o tym ze swoim ginekologiem, może on będzie mógł ci wypisać to zalecenie. trzymam kciuki. :* jesteś bardzo dzielna!

a tutaj kolejny event ciążowy w gdańsku ;)
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/2013/05/15/2930-czerwca-centrum-handlowe-auchan-gdansk/

hej hej dziewczątka. :)
ja do dzisiaj byłam niezaprzeczalnie pewna, że będę rodziła siłami natury chyba, że jakiś wypadek losowy się stanie. a tu dzisiaj moja zaprzyjaźniona rehabilitantka mnie pyta "a ty pewnie będziesz miała cesarkę co?" ja na to wielkie oczy, bo niby czemu? noszę okulary ale mam za małą wadę żeby się kwalifikować. mam jednak dosyć spore skrzywienie kręgosłupa i koleżanka powiedziała, że mogę mieć na tyle "skręconą" miednicę, że poród sn będzie niemożliwy. dotychczas wiedziałam tylko, że będzie mi ciężko chodzić w ciąży. brzusio jeszcze u mnie nieduży a ja już to czuję. nie rozczulam się nad sobą bo wiem, że będzie gorzej. :P będę musiała się wypytać gina co on o tym myśli.

mój patent na pustkę w głowie podczas wizyty u lekarza: zapisuj pytania na karteczce i pamiętaj, żeby ją wyciągnąć. :P jestem straszną gapą i na każdą wizytę taką karteczkę mam przygotowaną. gdyby nie to, pewnie chodziłabym w wiecznej niepewności nie dopytawszy o coś. ;)

Marta, przepraszam. Nie chciałam obudzić w Tobie złych wspomnień i niemiłych przeżyć. Mam teraz wyrzuty sumienia, że w ogóle wpadłam na pomysł, żeby Cię o to pytać. W końcu to Twoja prywatna sprawa, a mi nic do tego. Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam. :(

Marta głowa do góry, bo na pewno będziesz najlepsza mama na świecie dla swojej córeczki :) U mnie w bliskiej rodzinie były podobne przeżycia i doskonale Cie rozumiem.

Aga w SuperMamie ćwiczenia to typowa gimnastyka i ćwiczenia relaksacyjne. Ja dziś tez mam zajecia, ale o 20 juz ostatnie z teorii :)

Dora jeśli szukasz towarzystwa do ćwiczeń, to zapraszam na 18, ja bede chodzić :)

Marta a co ma sposob porodu do bycia mama, to sa dwie zupelnie niezalezne rzeczy. teraz rozumiem, mysle ze masz bardzo dobre podstawy. ja tez bede miec drugie przez cc bo nie jestem w stanie przejsc przez sn po moich przjesciach, pomimo ze bylam bardzo pozytywnie nastawiona na sn przy pierwszej ciazy.
ja mialam pierwsze spotkanie z polazna w drugiej ciazy dokladnie w 2 urodziny corki i poniewaz mnie pamietala zadala niewinne pytanie a jak porod i pomimo ze myslalam ze mam to juz poukladane i wsio jest ok to sie jej tak rozryczalam. od razu mi powiedziala ze sie kwalifikuje na cc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny,
mam prośbę do tych mamusiek które już chodzą do SR na Zaspie... napiszcie proszę jak to tam wygląda, w jakie dni i godziny są zajęcia i po ile trwają, i jak wam się podoba. Będę bardzo wdzięczna.

Katrine, no to fajowo :) Ja będę z mężem. Ale Wam zazdroszczę tych ćwiczeń... Ja to mam wrażenie, że zaczynam się już toczyć :/ . No ale może jak wszystko u mnie wróci do normy to dostanę pozwolenie i będę mogła dołączyć :). Jakby co to ja będę w bluzce w biało czarne paski z dużą kokardą ;)

Marta, od tego nas masz! :)

Dzięki Dziewczyny:)
Z tego wszystkiego ryczałam jak bóbr. Na szczęście moja mama zadzwoniła i jest już oki. Ona ma chyba jakis piąty zmysł, bo zawsze wie kiedy zadzwonić.

No nic, przepraszam za swoje wynaturzenia na forum i jeszcze raz Wam dziękuje za wyrozumiałość:)

Aga-dziś będę z narzeczonym, niech też powoli wgryza się w tajniki bycia tatusiem:>
a gimnastyki nie mogę się już doczekać bo niestety głównie z uwagi na pracę moje zajęcia ruchowe w ciąży ograniczały się na razie do spacerów i kilku wygibasów na dywanie. miałam się zmobilizować do regularnego chodzenia na basen ale jak człowiek wraca wieczorem po pracy to jakoś tak zawsze znajdowałam jakąś wymówkę niestety:>

Marta rozumiem Twój strach przez porodem SN. Myślę, że nie powinnaś mieć problemu ze skierowaniem od psychiatry. A mamą na pewną będziesz cudowną :) dla swojego dziecka jego zawsze najważniejsza :)

Carolajna współczuję bólu. Znam to zwłaszcza jak akurat nie można sobie pomóc :(

Ania niepoważne podejście. Nie dziwię, że się wkurzyłaś. Dobrze, że chociaż uniknęłaś "pocałowania" klamki. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz inną SR.

Aha dobrze, że jesteś trochę spokojniejsza! i koczuj na tej kanapie ;)
A co do spania to chyba śpię jednak za dużo. Właśnie uskuteczniłam sobie dwu godzinną drzemkę. W sumie jeszcze jutro tylko takie spokojne warunki. Od czwartku M. już zostaje ze mną.

Julka, tutaj to chyba typowa gimnastyka, prawda Arabelka? Zresztą dzisiaj się dopytam :). Ale dzięki, że napisałaś, bo w sumie nie przypuszczałabym, że ćwiczenia mogłyby polegać jedynie na nauce oddychania i masażu ;) Udanego po południa w Jastrzębiej! :)

Aha co do SR Super Mama to mój kurs lipcowy będzie na godzinę 19! Dlatego wybrałam lipiec, żeby m. zdążył dojechać zawsze!

Gimnastyka tez jest na 18 i 19

Aga musisz dopytać o tą gimnastykę:)

Dziewczyny dajcie znać co ze spotkaniem. Zaraz wyjeżdżamy do Jastrzębiej i będę dopiero późnym wieczorem. Sonia a zadzwonić do szpitala lepiej tuż przed wizytą, prawda? Wtedy będą wiedzieli ile rodzących mają na stanie :) A jeśli spotkanie nie wypali to i tak pojedziemy do swissu?

Aga, może dowiedz się na czym mają polegać te ćwiczenia w SR. Moje ćwiczenia polegały na nauce oddychania w czasie porodu i na masażu :) Tak więc nie był to jakiś wielki wysiłek fizyczny. Ale wiadomo, co szkoła to inne zajęcia.

Pozdrawiam Was i życzę miłego popołudnia!

Dora, wcale Ci się nie dziwię, że Ci się samej na ćwiczenia nie chce chodzić, tym bardziej, że jesteś aktywna :). Dzisiaj podytam jak to z tym jest w ogóle. Bo ja teraz wizytę mam mieć 22 lipca, no ale jak będę potrzebowała zaświadczenie to muszę pójść szybciej...

Katrine, a Ty na gimnastykę będziesz chodzić? :)

Marta masz prawo rodzić tak jak Ci się podoba! Mnie po raz kolejny dziś wkurzyła rodzinka męża - a dokładniej szwagierka, zadzwoniła zaczęła mi "doradzać" w sprawie wyboru szpitala i straszyć "chlustającymi" wodami płodowymi, bólem krocza i innymi. Normalnie szlag mnie trafił.Powiedziałam, jej że to moja decyzja i koniec. Widzę jednak, że będę musiała radykalnie ograniczyć kontakt z jego rodziną, bo oni nie szanują cudzych decyzji. Zaraz pewnie by chcieli się wchrzaniac do wszystkiego

Marta wracając do Ciebie- słuchaj wewnętrznego głosu, ważne żebyś Ty się czuła komfortowo i bezpiecznie, wtedy na pewno Twoje dziecko też będzie się tak czuć:)

Dora, ja to się w sumie teraz zastanawiam, że nie wzięłam ani żadnego zaświadczenia ani nic... Ginka się mnie zapytała czy ja aby nie pracuję, bo od razu chciała mi L4 pisać, na co ja, że studiuję, no ale, że to już końcówka, więc powiedziała, że ok. A tak jak mówię - moja pustka nie pozwoliła mi pomyśleć o całej reszcie...

w sumie, to skoro te zajęcia trwają od 17:30 do 20 raz w tygodniu, to najwyżej mój chłop będzie się trochę spóźniał:) chyba też tam jutro zadzwonię i zapytam o miejsce. może w końcu byłaby to okazja, by któreś z Was poznać w realu:)

Marta, rąbnąć to dopiero ja Ciebie mogę! Będziesz super matką, dla swojego dziecka idealną :). I nie waż się nawet myśleć inaczej! Każdy niesie ze sobą swój bagaż, Twój jest akurat taki i nie pozbędziesz się go. Ale niczego on nie przekreśla - teraz po prostu musisz działać, tak jak to robisz, żeby Twoje cc doszło do skutku, no i już! Niedługo będziesz miała swoją istotkę u boku :)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...