WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Dzień dobry!

Walerka, udanego wyjazdu! Odpoczywaj i nic się nie martw. Julka na pewno doskonale sobie bez Was poradzi i będzie się świetnie bawiła. A Ty zażywaj wolności i ciesz się urlopem, a po powrocie koniecznie zdaj relację z Francuskich wojaży. :)

Selene, mi to optymalnie wystarczyłaby waga 3000 i mogę rodzić. Dlatego też tak mocno nastawiam się na wcześniejsze rozwiązanie, oczywiście - w granicach bezpieczeństwa. Szczerze mówiąc mam nadzieję na powtórkę scenariusza z poprzedniej ciąży - urodziłam dwa dni po odstawieniu leków i naiwnie wierzę, że i tym razem tak się uda. ;)
Trzymam kciuki za Twojego męża. A gdzie ma robioną tę przegrodę?

Ja dziś śmigam na kontrolę do diabetologa. Mam nadzieję, że te moje cukry, skaczące po lekach, to nic złego. Trochę się stresuję. :)

Miłego dnia!

Dzień dobry!
Skoro jestem dziś na urlopie to wiadomo od 6 na nogach :/
Mąż zaraz jedzie na zabieg prostowania przegrody nosowej, denerwuję się chyba bardziej niż on.

Ja też bym wolała żeby z wagą się pomylili w drugą, no ale cóż. Mylą się w różną niestety, i to sporo. Mi by wystarczyło jakby mała miała 3700 :)
Mamtu mnie zatrzymali na patologii bo jakiś młody doktorek z IP stwierdził "ciężkie tętno płodu" po czym się zawinął i nic więcej nie powiedział i nawet nie miałam szansy na zapytanie co to oznacza. Więc byłam tak przestraszona, że aż się poryczałam. Jak się okazało na drugi dzień jak rozmawiałam sobie już z dziewczynami, które tam były to on po prostu wszystkie babeczki, które były po terminie zatrzymywał. Więc zupełnie nie wiem po co mnie straszył. Potem tętno było cały czas takie same i nikt nie miał uwag.
A z tymi zmianami tak jest najgorzej trafić właśnie jak się zmienia personel. Jak właśnie byłam na tej patologii to położna mnie dopiero na porodówkę posłała już po zmianie, sama powiedziała, że chce mnie oszczędzić. Więc one same tak mówią nawet.

Walerka na pewno wszystko będzie dobrze. Mała będzie zadowolona, u dziadków zawsze jest dobrze, a Wy sobie odpoczniecie :).

Selene wow - no to prawie kilogram się pomylili i jeszcze w tą stronę :/
Ja to bym chciała żeby Mała tak do 3 kg ważyła, byłoby idealnie :P

Dorotii dobrze, ze nie wywiesiła tabliczki nieczynne :P

Walerka będzie dobrze!!! :)))

To ja mam dobre wspomnienia z mojego IP tu to jest inny w ciagu dnia a w nocy porodowka, byli bardzo mili I przejeci o 3 nad ranem, mialam przepowiadajace ale regolarne I duzo wiec sie wystraszylam w 32 tyg. A na ten dzienny chodzilam regolarnie w ostatnich tygodniach juz z nakazu lekarza I strasznie fajne babki tam byly. A wogle sobie mysle ze polozna to taki fajny zawod, jest sie z ludzmi w jednym z najszczesliwszych momentow ich zycia a one tak czesto maja fochy.

Jula spakowana, ja zalamana, maz mnie pociesza, moi rodzice w siodmym niebie.
Mlody jest chyba wzdluz ulozony bo kopniaki w pra web pachwinie a serce wysluchala z lewej troche wyzej

Ja tez uciekam ale u mnie cisza dzisiaj w brzuchu, malo co sie wiercil maluch :/
Dobranoc wszystkim mama i maluszkom :)

No dobra, na mnie już czas. Tabletka w dziób i do wyrka.
Dobranoc!:)

Szkoda tylko, że moje dziecko coś nie chce spać. Wierci się od godziny jakby chciało mi żebra rozepchnąć. Już nie wiem jak mam się ułożyć, żeby było nam wygodnie. ;)

Selene, to ja szczerze mówiąc wolę, żeby mi się pomylili w tę stronę co u Haze niż w tę co u Ciebie. ;) Aż strach się bać.
A czemu Cię zatrzymali?

Dorotiii, fajna akcja z tą IP. Mam nadzieję, że nie trafię na porodówkę akurat chwilę przed zmianą personelu.

O kurcze selene to duzy twoj synus byl!!
Ja na ip bylam tylko jak na porod jechalam i chyba bylo ok. :) zadnej rewelacji ale zlewki tez nie zauwazylam .

Kolezanka za to na zaspie na ip byla o 5:45 a pani ja poinformowala ze o 6 konczy zmiane i juz nie przyjmuje tylko konczy papiery robic :p no i czekali ponad 20 min :p

Haze super, że u Was wszystko w porządku :).
Aga nieciekawie z tymi praktykami, trochę to nie poważne z ich strony. Oby sytuacja się szybko wyjaśniła.
Z tymi IP to chyba wszędzie tak jest. Też mam nie przyjemne doświadczenia. Do tego mnie niepotrzebnie zamknęli ba patologii.
A z wagę to trzeba brać z przmrużenirm. Mi przed porodem 3600 wyliczyli a było 4440. Także sporo się mogą mylić.

Dobrej nocy w takim razie. :)
Mnie jeszcze czeka godzina siedzenia, więc siedzę z laptopem na kolanach, żeby nie usnąć.

No mówię Ci, ja była mega zestresowana tą wagą, tym bardziej że ja sama ważyłam prawie 4 kg i mój mąż też - a tu Młody miał 3300 :)

dobra spadam do wyrka - do jutra :)

Haze, świetny tekst. Zabiłabym babę. ;)

A z tą wagą to mnie pocieszyłaś, bo jak zobaczyłam na usg 1780 gramów, to mi szczęka opadła na posadzkę. Mam nadzieję, że albo to błąd pomiaru, albo - Młody w końcu przystopuje.

Ja pamiętam, jak pojechałam na IP bo mi wody odeszły w ilości sporej, a ta mnie pyta czy to na pewno wody, czy się nie posikałam :/
oczywiscie olałam ją, bo co się będę głupią babą przejmować :P

Ja poprzednią ciążę się stresowałam, bo mi gin ciągle mówił,że duży, duży - będzie ponad 4g, a urodził się okruszek :)

Taa, a ja się martwię w druga stronę. Że mój Mały jest za duży. Nie dogodzisz ciężarnej. ;)

Ania ja cykle miałam dość długie 30-32 dni, ale co do owulacji to nie powiem Ci dokładnie, choc w sumie w nią celowaliśmy i wyszło ;)
Obstawiam że to było jakoś w 16, 17 dniu cyklu.
A w którym tygodniu miałas te 1000 g ?

W ogóle powiem wam, ze kocham mojego gina, bo na mój duży skok wagi od zeszłej wizyty powiedział, spokojnie nie jest tak źle :P

Panda, bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko okej. :) To co - widzimy się jutro? :)

Maluszek, ja też nie mam dobrych wspomnień z IP, chociaż byłam tam ze skierowaniem i to zaledwie dwa razy. Ale, że ja z tych niewymagających to również miałam zlewkę i jakoś dawało się przeżyć. Najgorsze było dla mnie to oczekiwanie, bo zawsze było coś pilniejszego niż kolejna ciężarna do zbadania. ;)
Teraz mam skierowanie na IP na czwartek za tydzień i sama jestem ciekawa jak będzie tym razem.

Haze, gratuluję udanego badania. :) Dobrze, że wszystko jest w porządku. Oby tak dalej.

No to tak jak ja Haze,też miałam poranione i bolały jak ssał niemiłosernie,karmiłam przez nakładki dopuki sutki się nie naprawiły:)

Ładna waga maluszka,noi nie wiem co mam teraz myśleć jak mi tylko 1000 gram wyliczył lekarz,a powiedz wiesz może kiedy masz owulację,noi jak długie cykle?

Ania27 mi kapturki na piersi tez uratowały życie, bo miałam straaasznie poranione brodawki, a Młody ssał dobrze, bo byłam nawet w poradni laktacyjnej. Dzięki nim byłam w stanie w ogóle jakkolwiek karmić.

Witam i ja wieczornie i oczy przecieram, bo czytałam, czytałam, a końca nie było - no ale dobrnęłam :P

Julka ja chodzę do Nitkowskiego.
My po wizycie i wszystko super, miało być szybkie usg, ale zmolestowałam gina i mi ładni Małą pomierzył i wyszło, ze waży 1374 g - jak to powiedział lekarz - przeciętniak :P
No jak napisałam córka nadal córką i widziałam wszystko na własne oczy i obrócona teraz główką w dół.
Rozmawiałam z lekarzem o planie porodu i powiedział, ze jak najbardziej się go respektuje, jeżeli oczywiście nie ma zagrożenia dla życia matki i dziecka. W wodzie jakby co porodów nie ma, bo nie ma przeszkolonego personelu :/

Co do ciuszków to ja już mam większość popraną i poprasowaną, ale ja tak mam już po prostu ze wszystkim ;) struś pędziwiatr :P

Marta ja też się nie cackam z sąsiadami :P chyba że uprzedzą wcześniej, ale to tez w granicach rozsądku ;)

Walerka super z tym przedszkolem i dodatkową kasą :)

Wiecie co Izby przyjęć chyba w ogóle mają to do siebie, ze tam zazwyczaj jest niemiło :/

Aga niefajnie z tymi praktykami, strasznie poważnie do sprawy podchodzą rzeczywiscie :/

Przebieram już nogami na jutrzejsze spotkanie :)

Inne tematy z forum

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (119 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...