WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Cześć dziewczęta!

Ja używałam linomagu jeśli chodzi o pupę młodego. Zastanawiam się jak to jest z podkładami do szpitala. Jak rodziłam w redłowie to dawali taką fantastyczną ligninę. Lepsze to moim zdaniem, bo częściej się to wymienia, a na łóżkach i tak była folia. W sumie to przecież ich interes żeby te łóżka nie były brudne, więc dają chyba, prawda?

Chciałam się tylko wypowiedzieć w sprawie spania z mężem. Ja mojego nie widziałam od miesiąca, a wtedy był na weekend tylko. W sumie nie ma go w domu od majówki. I wraca dopiero na początku września. I nienawidzę spać sama. I jestem tak stęskniona że oszaleję niedługo :(

Dorotiii, ja też ogranicze pisanie dzis i ide robic obiad. Dzis zupa ziemniaczano-porowa z boczkiem ;) A dla mnie budyń hihi

No to Dorotiii jestem dobrej myśli, że po cc też będę mogła spokojnie karmić:)
A ja właśnie wróciłam z tesco i wiecie co: kobiety takie w wieku 50+ te spojrzenia na brzuch to mają niczym bazyliszek :/
Ale za to panie w aptece są zawsze uśmiechnięte i bardzo pomocne:)) I mają do mnie cierpliwość, bo czasem strasznie marudze...

Panda, będę myślami z Tobą na badaniu:) Będzie dobrze i miłego podglądania!

Walerka, jeszcze jeden dzień i ahoj letnia przygodo! :))

Maluszek, jak będziesz sie czuła na siłach jutro to przybądź na spotkanko:) Ale nic na siłe.

Sonia, widze że my to takie strażniczki ładu i porządku hehe. Ktoś musi:)

Panda, też wciągnęłam miche czereśni. Moge jeść bez opamiętania...

a piszecie o wysypkach i swędzeniach - mnie czasem swędzą nogi, ale jak już zaczynają to strasznie i ostatnio mówiłam o tym ginowi i powiedział mi że najlepiej kupić w aptece ten roztwór co się używa jak się ma ospę. Ponoć można go w ciąży stosować i najbardziej pomaga... no ale ja byłam u niego dopiero 2 tygodnie temu więc jeszcze tego nie kupiłam więc nie powiem czy się sprawdza :)

maluszek a pracy nie sapali że zwolnienie wzięłaś?
a jak wojewódzki się spisał na IP? pamiętasz jaki lekarz cię badał?

Czyli możemy pisać? Postaram się ograniczyć w takim razie. ;)

Hehe to bym sie wystraszyla jakbym wrocila a tu zadnego wpisu :) bylebym przed polnoca miala szanse nadrobic :)

Sonia a w ogole to od wczoraj juz chcialam napisac ze ja serdecznie zapraszam :) chlopaki sie pobawia a my pogadamy :)

Dorotiii, może umówimy się, że nie ma pisania dopóki nie wrócisz? ;)

Mamtu bo to bylo takie ciagle doczytywamie, jak kaczki karmilismt, jak po drabinkach rumcajs latal, jak w domu baja leciala... Ale ciagle bylam w plecy!!! Jak gonienie za ogonem! Chwilowo jednak sukces i jestem na bierzaco!!!
Po obiedzie musze do warsztatu po samochod jechac takze znow bede w plecy :(((

Dorotiii, przepraszam, ale uśmiałam się z Twojego opisu 'doczytywania' forum. ;)

A zwolnienia i urlopy fajne są. Podpisuję się obiema rękami! :)

Fajnie, że będziesz jutro.

Dziewczyny nie zebym dzisiaj olala forum ale ... Weszlam o 10 patrze i mysle spokojnie zaraz doczytak co u was ciekawego i co widze na koncu? Nowy watek :)))) do teraz doczytywalam!!
Ja na 98% tez jutro bede :))) i tez sie doczekac nie moge!
Marta ja mialam problem z karmieniem po cc bo wojewodzki ma tylko jedna sale pooperacyjna na poloznictwie i byla ona zajeta wiec lezalam na ginekogii a dziecko na poloznictwie. Pierwsze 2 dni byly ciezkie ale tak jak julka pisze polozne robily wszystko zeby mi pomoc i po tygodniu nie bylo tematu. Ale jak sie zwolnilo miejsce na poloznictwie to bylam w pokoju z dziewczyna tez po cc i ona nie miala zadnego problemu z karmieniem takze trzeba byc dobrej mysli.
Ja sudocremu tez nie uzywalam - moze ze 2 razy ale sa tacy niestety co go kupuja wiadrami i smaruja przy kazdej zmianie pieluszki. Nuestety mam 2 parki znajomych ktorzy tak robia a na basenue co 2 mama tak robi jak podgladalam... Koszmar.
Jak bylo u nas jakies male odparzenie to bepanten super dzialal.
Nakladki na piersi napewno w wojewodzkim maja i dawali badz sprzedawali jak komus byly potrzebne. Ale zdecydowanie zadziej sie nie przydaja niz przydaja wiec chyba szkoda kasy zeby je kupiwac na zapas.
Ja jak mamtu polecam obcinaczki,do dzisiaj nozyczkami by mi bylo ciezko obciac paznokcie mlodemu.
A powiem wam ze jednak latwiej jest jak sie do pracy nie chodzi :)) zakupy zrobione przy okazji spaceru, obiad ugotowany w miedzyczasie, dziecko wytulone i nie mam poczucia ze ciagle mamy za malo czasu dla siebie, nawet ciasto upieczone i dom ogarniety. A tak to ja po 22 dopiero biore sie za takie przyziemne rzeczy :// no ale nic jeszcze troche popracuje i tez bede wiecej w domu.

Słodkich snów w takim razie. :)

Dziękuje za pamięć :-* wizytę mam na 18.15 więc jeszcze trochę niepokoju...
Mamtu antybiotyk nadal biorę chyba jeszcze z dwa trzy dni..nie wiem nawet ile zostało...właśnie zjadlam znów miche czeresni o masakro... Teraz chyba sie zdrzemne czas do wizyty szybciej zleci... :-P

Julka ja też bym sąsiadów na pal nabila. Na szczęście teraz mam spokojnych, ale jak jeszcze rok temu mieszkałam na Zaspie to Ci z góry robili imprezy, a zdolu awantury i wrzeszczeli na dzieci :|
Walerka moja siostra leżała kilka lat temu na oddziale hematologiczno-onkologicznym i ja po pierwszej wizycie od niej wyszłam z płaczem, bo nie mogłam patrzeć na te biedne dzieciaki. Na szczęście siostra więcej juz tam nie trafiła.

komus juz dawalam linki do artykulow, ja osobiscie pracujac w Instytucie Badan nad Rakiem krwi nie deponowalam, zrobilam dokladny wywiad co i jak, do czego to sie przyda, pogadalam z moimi onkologami (nikt z nich nie deponuje) i stwierdzilam ze malo przydatne - mam nadzieje ze nie bede zalowac bo zawsze jakis tam procent jest ze dziecko akurat zachoruje na to co mu sie by ta krew przydala. Ja za to jestem jak najbardziej za oddawaniem krwi do ogolnego banku krwi pepowinowej bo tu szansza ze komus sie przyda jest wieksza i bardziej realne ze bedzie wykorzystana w lepszym celu. to jest bardziej zerowanie na strachu rodzicow przed rakiem. a wogle powiem wam ze unikam kantyny w szpitalu bo jak widze te dzieci z wenflonami, pomimo ze wiem ze 90% wyzdrowieje to i tak zawsze rycze. nie wiem jak daja rade ci onkolodzy z pediatrii. a teraz w ciazy to juz wogle.
ja juz nie moge sie doczekac wizyty z usg w niedziele.

zgadzam sie, Marta, zebys ty mnie widziala w pierwszej ciazy, ty jestes wysoko wyluzowana porownujac do mnie.

Selene, no to powodzenia! ;)

Julka współczuję nocy i podziwiam cierpliwość. Ja bym ich nabiła na ten pal ;)

Maluszek mam nadzieję, że będziesz się dobrze czuła i się spotkamy.

A ja tymczasem uciekam na zakupy do Lidla i do domku :)

Acha, bo już chciałam nadgorliwie pytać jak było, ale wstrzymam się w takim razie. ;)

I też Was bardzo polubiłam i z chęcią spotykałabym się z Wami codziennie:)

Pisała chyba, że wieczorem.

Maluszek, dobrze, że piszesz. :) Przyjdź jutro, ale nie za wszelką cenę. Jeśli nie będziesz się czuła na siłach to lepiej odpuść, niż miałabyś żałować. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok i się jednak zobaczymy.

A Panda na którą miała mieć wizytę? Pamiętacie może?

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...