WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Ania, współczuję dolegliwości związanych z nogami.
Mi, o dziwo, zdecydowanie lepiej w tej kwestii. Łykam magnez 2x dziennie i jest ok, także dzięki za sugestię. :)

Dziewczyny, mogę Wam napisać co zamawiałam w aptece, ale to chwilę potrwa, zanim się dokopię do zamówienia. :)

Tutaj nie ma znaczenia tabletka na tarczycę przed badaniem,ale ja nie biorę jak idę pobrać krew,natomiast przed glukozą można śmiało wziąść,ja nawet byłam po lekkim badaniu bo nik mnie nie poinformował że takie będę miała więc zjadłam,wynik miałam 110,więc pomimo tego chyba ok?

Tak walerka lepszą,to prawda,ale dopiero teraz jak zmieniłam lekarza,bo tamta polka to pracowała na akord i to nie tylko moja opinia,wiele polek do niej specjalnie jezdziło,bo nie mieszka w moim mieście a ona takie podejsćie ekspresowe miała do nich.
Ale widzisz tutaj nikt nie robi prenatalnego czy połówkowego USG,owszem mierzą niektóre rzeczy ale to nie to samo,bo np.przezierności karku nie robią.Ja na moją lekarz z Polski u której prowadziłam pierwszą ciąże też nażekać nie mogę,a chodziłam do niej na NFZ do przychodni.

Ja tez się cieszę bardzo na to spotkanie :)
mam nadzieję, że nic nie wypadnie takiego, co by mnie wstrzymało przed nim!

Mamtu nie taka zorientowana, właśnie robiłam zamówienie dwa dni temu w aptece i przypomniałam sobie o tej witaminie i sprawdziłam w książeczce Młodego ;)

widzisz a mi zawsze przypomina zeby nie brac hormonu tego dnia, ciekawe. dziewczyny tarczycowe jak to jest u was?
Ania - widzisz masz lepsza opike niz w Pl na panstwowa sluzbe bo w Pl sie naleza 3 usg a w UK 2, po 20 tyg juz nie robia chyba ze specjalne przypadki (podobno sie do takich kwalifikuje)

glowa mnie boli, czuje sie do niczego a do tego mam tylko takie pitoly do zrobienia a to jeszcze gorzej, bo jak bym byla mega zajeta to by mi dzien szybciej uplynal

Walerka, ja badanie Ft4 zawsze mam robić po tabletce - moja endo nawet mi to pisze na skierowaniach za każdym razem żebym nie zapomniała. Dlatego mam dylemat, ale z tego, co wyczytałam w necie to Euthyrox nie ma wpływu na badanie glukozy...
Oby ten ostatni dzień w pracy zleciał Ci niczym mrugnięcie okiem! ;)

Melduję się i ja:)

Fajnie macie ze spotkaniem,zawsze to jakaś odskocznia od codzienności noi ile ja bym dała żeby mnie jacyś goście nawiedzali:)

Wczoraj na noc musiałam łyknąc magnez i od dzisiaj znów regularnie będę brać bo znów nogi dają o sobie znać przed spoczynkiem czyli film z seri"Latające nóżki" a Tobie Mamtu przeszło już po tym magnezie?

Ja z mężem od dawna nie śpię,ale to ze względu na jego pracę,wraca każdego dnia w nocy,1-3 godzina więc lepiej jak śpimy osobno bo przynajmniej mnie nie budzi,a na weekendy spotykamy się w sypialni zawsze rano nasz synek do nas przychodzi.

Dziewczyny powodzenia na badaniach i dajcie znać zaraz po nich.
Madleen ja też mam znów wizytę 5.07 więc dowiem się ile mały urósł przez dwa tygodnie i mam nadzieję że nic tym razem lekarz mi nie powie niepokojącego dla mnie.

aga bl - przed robieniem ft4 i ths i tak nie powinnas brac hormonu wiec mozesz zalatwic za jednym kluciem.
tu glukoze robia do 30 tyg, ja mam dopiero 26.07 i nawet ine wiem jaka dawke ale tu daja taki napoj energetyczny do wypicai - Lucozade wiec nie jest tak zle, o smaku cytrunowym, do tego masz jesc wysoko cukrowe potrawy dzien przed.
ja mialam straszna noc, spalam moze razem 3 godziny. do tego Julia wstala o 7 wiec nici z odespania. no ale dzis ostatni dzien w pracy, chyba sie stresuje tym jej wyjazdem. ja tez nie lubie spac bez meza, a moze on bardziej beze mnie, twierdzi ze spac nie moze.
u nas w koncu pogoda, fajniej od razu, moze tez pojedziemy dzis do parku po pracy. a jaka zapowiadaja na nastepne 2 tyg?

O ja też jestem za upublicznieniem list :D z chęcią zweryfikuję swoją, bo jak znam życie na pewno o czymś zapomniałam.

Ja też się cieszę na spotkanie. Mój M. podpytywał gdzie się umawiamy, najchętniej by wpadł na chwilę bo chciałby zobaczyć takie skupisko "ciężarówek" ;) Generalnie też się cieszy, że mam z kim pogadać o tych ciążowych sprawach bo jego nei zamęczam ;). Jedynie marudzi bo go czasem przepędzam od kompa żeby poczytać posty ;)

O, a jeśli nie to czy ja też mogłabym prosić o podesłanie? :)

Marta, mój mąż też mówi, że się uzależniłam ;). Ale myślę, że takie uzależnienie to może mieć każdy! :)

Mamtu, ja też się ciesze że się z Wami spotkam:) I nie brzmi to śmiesznie, bo ja też tak mam hihi.
Mój facet jest wdzięczny, że jest takie forum, gdzie mogę pogadać a nie zadawać mu tyle pytań, na które on i tak nie zna odpowiedzi :)))))
Chociaż ostatnio stwierdził, że jestem od Was uzależniona, bo jak siadam do kompa to pierwsze co to sprawdzam nowe posty hehe.

A czy mogę mieć prośbę? Mamtu,Madleen podesłałybyście mi taką liste apteczną? Będę wdzięczna:)

Mamtu, Madleen - a nie chciałybyście tych list upublicznić? ;) Chętnie bym je skonfrontowała ze stanem swojej (niewielkiej) wiedzy w tym temacie... :)

Oj, Madleen - te moje wakacje i wypoczynek to mi się rozmywają, bo od poniedziałku zamiast się wylegiwać to zaczynam praktyki w sądzie... Ale mam nadzieję, że po tych 2 tygodniach zakończą się te moje wojaże.

Mamtu, właśnie z tego powodu mi jest trochę (a może trochę więcej niż trochę??) smutno, że mnie jutro nie będzie... No ale mam nadzieję, że niedługo nadarzy się kolejna okazja do spotkania :)

A w ogóle to szlag mnie trafi - remont się przesuwa, na początek sierpnia... I potrwa min. 2 tygodnie, co za pewne oznacza tyle, co do końca sierpnia... I powiem Wam, że naprawdę waham się już czy jestem aż tak zdesperowana żeby to zrobić, bo nie dość, że syfu będzie co nie miara to jeszcze nas nie może być wtedy w domu, także całą ferajną siedzielibyśmy u mojej mamy, co może mnie wykończyć nerwowo... Z drugiej strony, jak nie teraz to kiedy... Ech.

A tak na marginesie muszę Wam napisać, że bardzo się cieszę, że się jutro znowu spotkamy. Już nie mogę się doczekać.
Mój mąż nie bardzo jest w stanie zrozumieć, że można się tak bardzo polubić (i w sumie chyba zżyć) z kimś, kogo zna się tylko kilka miesięcy, widziało się go kilka razy, a większość 'rozmów' przeprowadza się przez internet.
Wiem, że to pewnie brzmi śmiesznie, ale ja naprawdę czekam na jutro z niecierpliwością. Musiałam Wam to napisać. :)

Madleen, a co zamawiałaś z aptecznych rzeczy? Może się wymienimy listami, bo chętnie sprawdziłabym czy o czymś nie zapomniałam. Z resztą jutro odbieram drugie już zamówienie, bo zorientowałam się, że nie wszystko wzięłam w pierwszym.

No proszę, Haze, Ty to jesteś zorientowana. Ja zupełnie nie pamiętałam już jak to było. Wiedziałam tylko, że na początku nie, ale jak później - to już zupełna abstrakcja. ;)

tak, tak - doniesienie do karmienia :)

Madleen - podaje się od 8 doby

Ups, znowu czegoś nie doczytałam. Haze, sorry :)

Mamtu, dzieki za czujność:)

Marta na pewno dasz rade karmić, pozytywne nastawienie to część sukcesu :)

Panda bedzie dobrze :) Dawaj znac jak po wizycie.

Maluszek jak się czujesz?

Marta, chyba chodziło o donoszenie dziecka do karmienia w szpitalu. ;)

Madleen, ja nie brałam jeszcze K+D, bo nie bardzo się orientuję jakie się teraz podaje dawki i co najlepiej wybrać. Poza tym, jeśli będę musiała karmić MM, to wtedy nie podaje się tak samo jak przy karmieniu naturalnym, więc ja się na razie wstrzymam. Mąż kupi po porodzie. A w szpitalu się jeszcze nie daje, więc jest trochę czasu.

Co do majtek - biorę tylko te siateczkowe, 6 sztuk. Te jednorazowe są do d*py, i dosłownie i w przenośni. :)

Melduję się w nowym wątku.
Ania27 nie miałam usg w ogóle bo byłam u lekarza w przychodni (nie posiadają takiego sprzętu :) Do mojego lekarza na dokładne usg idę 5 lipca, to będzie już 31 tydzień, więc z wagą nie pomogę

Selene współczuję bólu kręgosłupa. Wiem jaka to męka. Na szczęście na razie mnie nie połamało do reszty, ale jak zabieram się za sprzątanie, albo idę na spacer to szybko sobie uświadamiam, że posiadam coś takiego jak kręgosłup.

Sonia potwierdzam poducha jest bardzo fajna, też z nią śpię. Myślę, że warto kupić.

Haze mówisz zdominowany :) Ja mam za miękkie serce, a jeszcze po obejrzeniu tego filmiku to już w ogóle nie mam sumienia http://www.youtube.com/watch?v=PKffm2uI4dk Filmik polecam wszystkim miłośnikom kotów :) jest obłędny!

Mamtu, ja też z tych nocnych Marków. Wczoraj położyłam się przed pierwszą (ogarniałam doz.pl), ale przynajmniej rano odespałam.

Dziewczyny dajcie znać co wasi lekarze myślą o tych planach porodu, też jestem bardzo ciekawa.

Panda trzymam kciuki żebyś dotrwała do końca bez żadnych nieprzyjemnych ekscesów.

Aga będzie dobrze! Życzę powodzenia. A potem już tylko relaks i wakacje! :)

Ja wczoraj przygotowałam sobie produkty w tej aptece doz.pl. Jeszcze myślę o czym zapomniałam, ale generalnie pozostaje tylko sfinalizować zamówienie. Dziewczyny powiedzcie mi czy Wit D i K trzeba podawać już tak wcześnie? Kupujecie na start? I czy do szpitala bierzecie tylko te siateczkowe majty czy jeszcze jakieś jednorazowe. Bo trochę tego jest do wyboru i nie wiem czy kupować?

Dzięki Dziewczyny:) To już wiem, że ja też przegadam z lekarzem temat planu porodu:)

Haze, a dlaczego miałabyś nie donosić? Wszystko będzie dobrze:)

Jak ja lubie, gdy sie z kimś umawiam i ten ktoś nie przychodzi i nawet telefonu nie odbiera:/ To, że siedze w domu to nie oznacza że można mnie tak olać :/

Inne tematy z forum

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...