WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Czyli jednak każdemu pasuje co innego. ;) Z jednej strony chciałabym coś, na co nie wydam fortuny, z drugiej - żeby było w miarę wygodnie.
A te staniki Alles to tylko przez neta czy można gdzieś stacjonarnie obejrzeć i przymierzyć?

Aga moje kciuki też zaciśnięte :)

Mamtu ja mam staniki firmy Alles jeszcze z pierwszej ciąży także sporo już znosiłam, ale się w ogóle nie zniszczyły i dobrze leżą. Jestem bardzo zadowolona. A H&M mama jest na matarnii.

Ja kobinezon kupię na 68.

No i fakt upałów to ja też nie lubię, ale też bez przesady. Słońce wróć!

mamtu ja miałam jeden i byłam nie zadowolona bo był strasznie sztywny i cisnął w co rusz to innym miejscu.
Ja jak pisałam mam z poprzedniego razu dwa alles i teraz dokupiłam jeszcze jeden. A te takie bez fiszbin zupełnie miękkie to tylko do spania a to już wtedy obojętnie jakiej firmy.

ale śmieszny ten kombinezon :)
ja mam po dominiku jeden 62 drugi 68 a potem jeszcze dostałam po kimś chyba na 80. Także mam nadzieję że w te młody się jakoś wpasuje. Jedynie może jakiś taki mięciutki lekki bym chciała dokupić na jasień jeśli nie będą masakrycznie drogie.
A w ogóle Dominik urodził się 61 cm a w kombinezonie na 62 to tonął i chyba po 3 miesiącach dopiero był w miarę.

Czesc dziewczyny :)

Mamtu oddawaj słońce!!!

Aga trzymam kciuki za wyniki.

Dorotii wspolczuje tych strasznych dolegliwości Twojemu mezowi :|

Maluszek mi też się wydaje, ze powinnaś się przejść do specjalisty, skoro wcześniej chodzilas a teraz masz takie doły. Niech Ci pomoze jeśli samej Ci ciężko. Tylko nie myśl ze się wymadrzam. Martwię się po prostu.

A ja mam dwa kombinezony dla małej tylko rozmiar muszę sprawdzić bo dostałam je i wydają się malutkie, ale to różnie bywa :)

Może ja też dzisiaj smyka zalicze, tylko najpierw mam bank po pracy, nie wiem czy na Smyka starczy mi sił ;)

Haze, dzięki za info. Chyba muszę się do H&M przejechać w takim razie, bo mnie właśnie mniejsze obwody interesują. A byłaś w GB czy gdzie? Na Matarni jest H&M Mama?

Aga trzymam kciuki!!!\

Mamtu ja ostatnio przymierzałam w H&M - koleżanka bardzo sobie chwaliła, a na mnie niestety nie leżały dobrze :( ale ja mam szeroki obwód pod piersiami i po prostu mnie cisnęły, a więcej niż 85 i miseczka D nie było :/

Aga, kciuki za ciśnięte!

Sonia, tym razem to nie ja. W prawdzie cieszę się, że nie ma upałów, ale aż taką zołzą nie jestem. ;)

Dziewczyny, jakie kupujecie staniki do karmienia? Macie już coś? Jakieś typy?
Miała któraś z Was może staniki z H&M Mama?

Aga trzmymam kciuki za lepszy wynik!

Kombinezon zimowy wziełam na 68, a takie grubsze pajace na 62.

ojej dobiero teraz przeczytalam aukcje z linka i okazuje sie ze sprzedajaca z Przymorza, zastrzegam ze to nie jest zadna reklama, nie znam i nikogo nie polecam.

witajcie w pochmurny poniedzialek, Mamtu znowu schowala slonce.

Chyba forumowe dobre fluidy podzialaly na mojego meza, bo wczoraj po poludniu wstal i troche pochodzil, a dzis poszedl do pracy, co prawda sztywny jak kij, ale poszedl.

Selene, dobrze ze u Was z mezem tez lepiej.

Haze dzieki za linka do kanapy, fajna, no i super ze macie sponsora :)

Julka, wspolczuje straty telefonu i to jeszcze w tak bezczelny sposob.

Aga przesylam Ci strzala energetycznego i powodzenia na dzisiejszej glukozie.

Walerka gratuluje badania i malego lewonoznego pilkarza.

Mamtu, zazdroszcze lozka, u nas odwrotnie po 5 latach spania w wygodnym wielkim lozu, max do grudnia musimy sie z nimi rozstac i oposcic sypialnie, placze.

Marta, u mmnie byly pieluch 110g w rozmiarze 70x80, najwazniejsze aby byly w dobrym gatunku i zachowaly swoja miekkosc po wielu praniach, dobra metoda - macanko :)

Maluszek, mam nadzieje ze u Ciebie lepiej z samopoczuciem , nie daj sie, niestety czasem cos boli, uciska itd, mnie wczoraj trzy razy na spacerze bol, spowodowany jakims uciskiem powalil na kolana, no ale to te uroki ciazy.

Sonia, mi zostal kombinezon po Mikolaju i go bede uzywac, rozmiar 62 H&M (chociaz u nich ta rozmiarowka jest troszke wieksza nizby wskazywala na to metka), bylam bardzo zadowolona, nozki sa w worku a do fotelika zamochodowego zaminia sie na nogawki, leciutki i mieciutki.Kolor unisex zarowno dla chlopcow jak i dziewczynek, co roku ten model u nich wraca w ofercie. Wygladaja one tak: http://allegro.pl/kombinezon-hm-dla-chlopca-62-68-i3358503973.html

Właśnie wypiłam to paskudztwo... I czekam. Dzięki za kciuki, przydadzą się ;)

Sonia, radzę najpierw zadzwonić do Smyka - ja jak szukałam to i tak musiałam zamówić z allegro, bo nigdzie nie mieli na stanie, a na ich stronie internetowej była niedostępna... Także żebyś nie musiała jeździć na marne ;) .

Zabieram się za książkę ;)

Rozpisałam się to mi posta wcięło :/

Mamtu czy to ty nadal przetrzymujesz słońce w swojej szufladzie?! Oddawaj!

Dorotii współczuję twojemu mężowi dolegliwości ;)

Ja się chyba dzisiaj też wybiorę do smyka. Od razu kupię tą poduchę do spania. A jaki rozmiar kombinezonów zimowych kupujecie?!

Ja dziś dużo lepiej. Gardło odpuściło i mam nadzieję, że nic na Ksawerego nie przeszło. Dziś w końcu spaliśmy osobno i mały przydreptał do mnie dopiero o 6 - ale już dalej nie chciał spać. Walerka a jak zamontujesz taką bramkę to mała nie będzie krzyczeć, że masz przyjść?

Witam poniedziałkowow :)
Walerka cieszę się, że badanie udane u wszystko dobrze. Fajnie, żę Julia zadowolona u dziadków. Zatem odpoczywajcie i bawcie się dobrze :)

Dorotii współczuję chorego męża. Wiem jaka poważna choroba ten katar ;). Więc teraz przed Tobą 7 ciężkich dni. Nie daj się! My kobiety musimy bć silne :D A co do grześków to jest po prostu hurtowa wersja dla ciężarnych. Ja już drugą paczkę wciągam.

Maluszek no niestety takie "uroki" ciąży. Codziennie coś nowego. Trzeba to po prostu przyjąć i niestety "przecierpieć".

Ja dzisiaj oczywiście niewyspana. Młody z uporem maniaka u dziadków spać 22.30, a wcześniej godzina turlania po łóżku. Do domu wracamy dopiero jutro, mam nadzieję, że tam wróci do normalnego trybu zasypiania. Do tego oczywiście nie mogłam zasnąć, no bo przecież po co. Noi jeszcze futro moich rodziców w końcu wyniuchało, że połowa łóżka wolnai postanowił się wtarabanić. I jak to kot rozwalił się w poprzek, a ja się musiałam gnieść na małym kawałku łóżka. Dzisiaj zamykam drzwi do pokoju!

Miłego dnia :)

Dzieki dziewczyny. Zobaczymy jak bede spiewac paru dniach bez Juli ale dla mnie wazne jest ze ona jest ok, ja jakos przezyje. Mezowi tez jest ciezko.
Nawet nie wiedzialam ze sa rozne tetry, no coz czlowiek sie uczy cale zycie.
My wlasnie zminilismy lozko Juli na normalne wiec jak wroci bedzie miec niespodzianke a my pewnie nowy rozdzial w zyciu, zastanawiam sie nad zalozeniem bramki na jej dzwiach bo ona z nami spac nie umie a odwiedzin I skakania po lozku o 6 rano nie zcierpie.
Czy ktoras miala usg w 24 tyg. Ile wazyly wasze maluchy, tak z ciekawosci bo lekarka nie mogla mi wydrukowac bo cos jej tam sie zacielo I nie wiem jak to centylowo wyglada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do przecen w Smyku to ja juz na wiosenej kupilam zimowy kombinezon. Był tańszy o 70%. Tylko na przecenach tam kupuję.

Witajcie wieczornie. :) Melduję się cała i (w miarę) zdrowa. ;)

Katka, mi też zawsze lepiej po takim spotkaniu. To chyba działa trochę jak dodatkowe doładowanie. :)

Walerka, udanego wyjazdu! I gratuluję pozytywnego badania.

Sonia, współczuję tego bólu nogi. Może to rzeczywiście jakieś nerwy? Mnie tak kłuje w boku, że czasem nie mam pojęcia jak usiąść czy na którym boku się położyć. :/
Marta, widzę, że u Ciebie też nie lepiej. Jak się czujesz? Przeszło po tej No-spie?

Maluszek, ja bym jednak nie obstawiała, że to jajnik. Mnie tak właśnie boli w boku, bo Mały trzyma tam nogi, więc być może u Ciebie jest podobnie. Ucisk na jakiś nerw jest bardzo bolesny i czasem tak promieniuje, że trudno dokładnie zlokalizować źródło. Głowa do góry! Damy radę.
Nie chciałabym, żebyś mnie źle zrozumiała, ale wydaje mi się, że ciąża taka jak Twoja, bez obciążeń i zagrożenia nie powinna powodować u Ciebie takich ciągłych stresów. Niektóre sprawy trzeba ogarnąć trochę bardziej racjonalnie. Nie chciałabym też umniejszać Twoich dolegliwości, ale ja od samego początku zażywam całą masę leków na podtrzymanie, w tym hormony (w sumie już 10 tabletek dziennie), mam skurcze kilkadziesiąt razy dziennie, skracającą się szyjkę, cukrzycę ciążową i zalecone leżenie, ale staram się trzymać pion, bo inaczej mogłabym zwariować. I tak, jak napisała Julka - ciąża niestety nie jest takim 'błogosławieństwem' jak mogłoby się wydawać, W każdym razie fizycznie jest to najcięższy dla organizmu okres, a zmiany, które w nim zachodzą nie mogą pozostać bez echa. Każda z nas boryka się na co dzień z problemami różnej natury i nie warto licytować się kto ma gorzej, ale wydaje mi się, że do wszystkiego warto podchodzić z rozsądkiem i dużą dozą opanowania. Tego i Tobie i sobie życzę. :)

Aga, mój mąż też raczej z tych 'chomików', więc tym większy był mój szok, kiedy zobaczyłam opustoszałą sypialnię.
Dziś wybraliśmy łóżko w Ikei, więc jak tylko mąż skończy remont i malowanie pokoju - kupujemy sobie wreszcie (po ośmiu latach) szerokie, małżeńskie łóżko. Jupi! :D
A kiedy masz powtórkę z badania glukozy? Jutro? Trzymam kciuki, żeby tamten wynik okazał się jednak pomyłką.

Marta, z pieluszkami nie pomogę, bo ja swoje dostałam, a teraz nie zamierzam kupować.

Julka, współczuję przejść z telefonem. Co za patałach pokusił się o grzebanie w wózku? Żal d*psko ściska. :/

Miłego wieczoru!

Witajcie wieczorową porą.
Po naszym spotkaniu dopiero dzisiaj udało mi się usiąść do forum i nadgonić wszystkie wpisy. Bardzo dziękuję za miłe spotkanie. Wróciłam podbudowana i pozytywnie nastawiona, a tego zdecydowanie potrzebowałam :)

Aga współczuję cukrzycy, ale na pewno szybko poradzisz sobie z nową dietą i będzie dobrze! Wiedzę, że Tymon ma już prawie całą wyprawkę skompletowaną :)

Dołączam się do opinii Agi o foteliku firmy Cybex, jeśli dobrze pamiętam to solidna niemiecka firma. Kupiliśmy dokładnie Cybex Atom 2 taki jak tu: http://www.smyk.com/cybex-aton-2-fotelik-samochdowy-0-13-kg-kolor-heavenly-blue-2013,p1064363919,swiat-niemowlaka-p
I faktycznie ren fotelik wypadł bardzo dobrze w testach Adac, a to był dla nas priorytet, bo jednak do dziadków mamy kawał drogi...

Walerka życzę udanych wakacji! Julka jest w dobrych rękach, z maluszkiem w brzuszku wszystko w porządku to i mama może teraz naładować baterie :)

Julka współczuję historii z telefonem. Dla mnie to byłaby ogromna strata - uświadomiłam sobie, że nie mam nigdzie skopiowanych kontaktów i chyba najwyższy czas żeby to zrobić...

Fajnie, że udało Wam się dostać na to usg w Auchanie. Ja już nie znalazłam w ten weekend ani czasu, ani siły żeby jeszcze tam dotrzeć.

Marta specjalnie wyjęłam pieluchy, które kupiłam jakiś czas temu, jeszcze są w folii i nie ma na etykiecie nic o gramaturze. Wymiar 80 x 80, jakość 1 i tyle :)

Dbajcie o mężów, bo z tego co piszecie to są w potrzebie! Mój na szczęście aktualnie nie choruje, ale cały weekend dogadzam mu, obiadkami i śniadankami :) i chyba dzięki temu miał więcej cierpliwości i chęci na zakupy wyprawkowe. Kupiliśmy furę dla synka, materacyk, wanienkę i stelaż, także sukcesywnie wykreślam coś z listy.

Kolorowych snów :)

Walerka udanych wakacji zycze :) twarda jestes ze zdecydowalas sie jechac bez julki ja ( chyba niestety) jestem z tych mam co nie potrafia na dluzej nic noc oddac dziecko babci pomimo ze wiem ze by mu nic zlego sie nie stalo i ze z babcia by mial raj :) pozdrow przystojnych francuzow i baw sie dobrze :)

Hehe julka teraz to wszystkie juz wiemy jak do ciebie trafic :p
Maluszek zaleznosc jest taka ze jak cos mozna bylo brac na poczatku ciazy to tym bardziej mozna na koncu takze bierz apap zeby bol troszke odpuscil.
Dziewczyny chcialam dolaczyc mojego meza do grona chorych. Tylko wiecie operacje, dyski, skaleczenia to nic!! Moj ma katar!!! Do tego stan podgoraczkowy..... Nie wiem czy jestescie w stanie to sobie w ogole wyobrazic :p bierze tabletke za tabletka, poada sie i oczywiscie przedewszystkim mnie doprowadza do szalenstwa!!!
Kusicie mnie tymi wyprzedazami w smyku moze jutro uda mi sie na chwile wyskoczyc i zrobic ten pierwszy zakup :)
My wrocismy z krotkiego wyjazdu i jeszcze musialam zrobic duze zakupy bo nie mialam kompletnie nic w domu. Jak sie natargalam siat to poszlam na rower z rumcajsem i zaczelo tak strasznie padac. Oczywiscie nie mielismy sie gdzie schowac i bieglismy w tym deszczu- ja dodatkowo z rowerem na plecach i moje dziecko tylko krzyczalo "mama gazu" a ja juz myslalam ze zaraz urodze!!! Ach :/
Aga trzymam kciumi zeby to 75 jutro wyszlo lepiej niz 50!!!
Mamtu trzymam kciuki ze sofa jeszcze stoi na swoim miejscu :p
Selene u mnie w biedrze byly te grzeski malinowe pakowane po 10 sztuk!!! Ozesz ty nie ostrzeglas nas ze to hurtowo trzeba je jesc :) bylam twarda i powiedzialam sobie ze napewno nie sa takie dobre i nie kupilam :)
Ja akurat kupilam lozeczko w mama i ja bo tam sa mebelki vox kids i dokupismy lozeczko i szafe do zestawu. Ale trafilismy na jakas promocje i dostalismy lozeczko turystyczne w gratisie :)
Panda i sonia zdrowka zycze!!
No a jutro w pracy doczytam kto jeszcze co pisal bo na telefonie to tak pobierznie jestem tylko w temacie.

Maluszek ja mam wrazenie ze mnie boli prawy jajnik, ale to prostu mlody mnie tam skopal I dlatego boli. Wogle sie zalamalam ze wygladem teraz jak w zeszlej ciazy koniec 7 miesiaca a ja nawet 6 nie skonczylam. Nie pomaga ze zjadlam 2 kg czeresni z polski I mnie wzdelo.
Juz spakowani, troche wczesny start ale jak na wakacje to sie lepiej wstaje.
Julka szaleje u dziadkow, tylko podobno do nas dzwoni I cos tam po swojemu oppwiada.

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...