WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Ja też miałam przenoszoną ciążę 9 dni. Tak jak piszą dziewczyny, to jest już kres. Człowiek na maxa ociężały i ma serdecznie dość a tu jeszcze wszyscy dzwonią i pytają Już? Już?

A ja dziś pół nocy nie spałam, nie mam pojęcia czemu, do tej pory nie miałam problemów. Zasnęłam po 3. I młody też miał dziś kiepską noc, budził się, biegłam go przytulić i zasypiał, ale ja jednak już się wybudzałam. Czuję się jak zombie. Wzięłam dzień urlopu na żądanie, zaprowadzę synka do przedszkola i idę spać...

Dzień dobry!

Selene, ja właśnie myślałam o paracetamolu, ale skoro piszesz, że na Ciebie nie działa, to rzeczywiście pozostaje tylko przeczekać. :/
A ten paracetamol to tak nic a nic Cię nie rusza? Bo może choć trochę by Ci ulżył?

Kiedy czytam o tych Waszych przenoszonych ciążach, to jestem przerażona. Głupie to, ale przez pół ciąży człowiek martwi się, że urodzi za wcześnie, a przez drugie pół - że przenosi.

A ja dziś w nocy nie mogłam spać. Położyłam się jak zwykle o 24:00, o 1:00 wstałam na siku, o 2:00 obudził się Młody, a potem jeszcze od przeciągu tak mi zaczęła roleta łopotać, że się znowu obudziłam. :/
Na dodatek zaczęłam myśleć o głupotach i nie mogłam zasnąć. Siedzę teraz nieprzytomna, wyglądam jak zombie i popijam kawę, żeby się choć trochę otrzeźwić.

Miłego dnia!

Witam w czwartek!
Aga także przytulam. Na pewno będzie dobrze, dasz radę. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze. Teraz już na pewno same dobre wieści będziesz nam przekazywać!

Julka współczuję rwy, znam ten ból. Mam nadzieję, ze mimo wszystko nei będziesz musiała czekać do porodu i jak maluszek zmieni pozycję do odpuści.

Arabelka fajnie, że masz lepszy humor :) Mam nadzieję, że już tak pzoostanie.

Dora i anavaw cieszę się, że wszystko u Was w porządku po badaniach :)

Mamtu nic nie brałam na ten ból, bo nie za bardzo wiem co. W zasadzie chyba ewentualnie paracetamol, ale on akurat na mnie nie działa, więc z góry mogę sobie odpuścić. Z rana oczywiście jest w miarę, ale podejrzewam, że wieczorem znowu będzie to samo. Najgorsze, że to się rozkręca. No ale cóż pozostaje zacisnąć zęby i do przodu! W końcu jeszcze/aż trzy miesiące! Chociaż czuję się ociężała jak słonica.
No i mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży. Maksa 11 dni po terminie urodziłam i u mnie też to były najgorsze dni. Tym razem przy takiej aktywności liczę jednak, że będzie to po prostu w terminie.

Miłego dnia :)

Dobranoc! :)

Idę spać. Spokojnej nocy wszystkim i kolorowych snów :)

No niestety, coś za coś. Mam nadzieję, że ten nowy lek Ci pomoże. :)

A co do opieki nad dzieckiem to już się trochę martwię, bo Młodego oddaję do przedszkola jeszcze tylko do końca przyszłego tygodnia, a potem - wakacje. Nie wiem jak dam radę jednocześnie oszczędzać się i zajmować moim 'tajfunem'. Liczę na to, że może na dwa tygodnie uda mi się Go opchnąć mojemu teściowi, ale zobaczymy jak będzie. W każdym razie - powoli zaczynam schizować. :)

Carolajna, nie tyle na remont, co na sypialnię z prawdziwego zdarzenia, bo do tej pory ten pokój był raczej graciarnią i składzikiem, w którym tylko spaliśmy, a teraz będziemy mieć prawdziwy małżeński azyl. Kto wie, może jeszcze uda mi się męża namówić na trzeciego dziecia? :P

8 lat czekania na remont to długo :) Ja się nie dziwię, że się cieszysz. Mnie to nawet nowa ramka czy świeczka mega cieszy :)) A co dopiero nowy kolor na ścianach :)

Tak,tak minerał a w składzie dodatków co nie miara,tak samo jest z witaminami dla cieżarnych,no ale z drugiej strony jakoś muszą ulepić tą tabletkę,co nie?

No widzisz Mamtu nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i sypialnia będzie już z głowy,ja też się cieszę że pokoik dziecka już pomalowany i jest w moich od dawna zaplanowanych kolorkach:)Teraz czekamy tylko na szafę i można ciuszki prać,łóżeczko składać.A w sierpniu ma przyjechać do nas mój tata,więc odsapnę trochę od młodego i przygotuje jeszcze co trzeba dla dzidzi.

Ania, no to dobrze, że już kończysz tamten, ale nie odpuszczaj brania nowego za szybko. Po co się męczyć? W końcu magnez to nie jakiś silny lek, a minerał. :)

Carolajna, domyślam się, że mój 'remoncik' przy Twoim zeszłorocznym to pikuś. Na więcej pewnie bym się nie porywała, ale ta sypialnia tak mnie już męczyła od jakiegoś czasu, że w sumie się cieszę, że wyszło jak wyszło. :)

Dobry Wieczór mamusie :)

Miałam iść już spać, ale jakoś tak musiałam zajrzeć, a całe popołudnie mnie nie było :) Mama u mnie była z siostrą i pojechały po 21, ale przynajmniej mogłyśmy bez facetów poplotkować :))

Aga ściskam Cię mocno, dasz radę. Najważniejsze, że u Tymona wszystko dobrze, a do końca już coraz bliżej.

Mamtu życzę aby remont szybko się skończył i żeby było ślicznie tak jak chcesz.
Jak sobie przypomnę nasz remont w zeszłym roku to teraz bym nie dała rady to była maskara :((

Nie,nie mam dużo,jeszcze tylko jutro i koniec,chcem go skończyć,ja tam nie jestem taka wrażliwa,jak tylko przechodzi odstawiam lek,im mniej tym lepiej,antylekowa jestem.

Ja w 42 tygodniu biegałam po mieście,byłam w formie,teraz też wspinam się na 3 a czasem 4 piętro i jest dobrze,jestem twarda,tylko sapie i dyszę jak już jestem u góry:)

Agus, sciskam Cię mocno i równie mocno wierzę, że będzie dobrze:) I faktycznie nie wstukuj w wyszukiwarkę haseł. Trzymaj się Kochana i nie smutkuj, bo Tymon też się smuci. Buziole!

A ja podjelam decyzję, że nie ma malowania w tym roku. Mój facet od 2011 nie miał urlopu, a teraz po maratonie i 7dniowym stylu pracy musi odpocząć a nie malować. Za bardzo boję się o jego zdrowie i mieszkanie musi poczekać...

No i byłam dziś na urodzinach i w końcu jadlam sushi:)))) Oczywiście nie surowa rybę, ale wedzona. I młodej chyba smakowalo, bo nie skopala mnie;)

Julka, trzymaj się dzielnie i wracaj w sierpniu bez rwy kulszowej.

Nie pamiętam co komu jeszcze miałam napisac, ale wszystkie Was pozdrawiam:)

No i właśnie dlatego ciąża nie powinna trwać dłużej niż do 38. tygodnia. :)

Ja sie na koniec toczyłam dosłownie...to był jakiś koszmar. A Ksawery nie był mały urodził się 3700g

Ania, oby nie. Może to tylko chwilowe i samo przejdzie? Albo rzeczywiście jakiś tik nerwowy, chociaż na to magnez powinien pomóc. A ile jeszcze masz tego 'starego' leku? Dużo? Bo może lepiej od razu zacząć ten nowy i zobaczyć czy działa?

Sonia, ja już teraz czuję się jak słonica, chociaż przytyłam niby tylko 6 kilogramów i boję się pomyśleć jak miałabym funkcjonować w 39. czy 40. tygodniu ciąży. :/ Młodego rodziłam na przełomie 35. i 36. tygodnia, tym razem wolałabym nosić trochę dłużej, ale bez przesady.

Ja też bym chciała urodzić w terminie,bo również 12 dni po terminie wspominam najgorzej i najdłużej,ale jeśli dziecko jest faktycznie mniejsze to lepiej niech urodzi się jak już będzie gotowe z wagą około 3 kg nawet jakby to miało być po terminie i ja tak właśnie obstawiam że urodze coś koło 20 września,a jak 23 to już inny znak zodiaku hehe

Nie bo kończy mi się już ten lek i wezmę go do końca w takiej dawce jak piszą dla dzieci,a pózniej mam nowy co się jedną tabletkę dziennie łyka.A to oko to może jakieś inne zaburzenia elektrolitowe albo nerwowe,zdarza się raz na ruski rok:)Z nogami w nocy chyba lepiej,choć zobaczę jeszcze kilka nocy.

Mi się marzy nie przenosić tej ciąży. Ksawerego urodziłam 5 dni po terminie i te 5 dni wspominam najgorzej z całej ciąży...

Ania, a zwiększyłaś w końcu dawkę magnezu?

Aga, to wczorajsze kucie zostało jakoś w miarę sprawnie ogarnięte. Ja jeszcze dziś wymywałam resztki pyłu z mieszkania, ale ogólnie dało się przeżyć. Trochę się boje tego tynkowania, cekolowania i malowania w przyszłym tygodniu, ale mąż mnie uspokaja, że tym razem lepiej zabezpieczy pokój i nie będzie takiego syfu w mieszkaniu.
Poza tym już oczami wyobraźni widzę naszą nową sypialnię, więc nie ma takiej siły, która by mnie teraz mogła do remontu zniechęcić. No i mój mąż wymyślił, że ścianę pomalujemy na mój wymarzony, szary kolor. :)

Ania, wolałabym jednak, żebyś się myliła. ;) Je wcale nie chcę jeszcze dwa miesiące chodzić z tym brzucholem. Po cichu liczę, że się rozsypię tak w 37. tygodniu najpóźniej. Wiem, wiem - zdrowie Małego najważniejsze. Ale jeśli wszystko będzie ok, to lepiej szybciej niż po terminie. :)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...