WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

no tak jak facet chory to już prawie koniec świata :) mój znowu żeby mnie nie martwić to zawsze twierdzi że nic mu nie jest - chociaż czasem akurat mógłby "pochorować". ale my obydwoje z tych pracoholików :)

Dorotii jeśli cukrzyca jest regulowana tylko dietką to obojętne jaki szpital tylko jak włączona jest insulina to już Kliniczna (i Zaspa też wchodzi w grę z tego co wiem). głównie chodzi o malucha, w przypadku ciąży z cukrzycą insulinową mogą się pojawić problemy z serduszkiem u malucha i po narodzinach jest dodatkowa obserwacja i sprawdzają serducho. a z tego co ostatnio powiedział mi kardiolog to zrozumiałam że parę tygodni od narodzin jeszcze też będzie trzeba serducho sprawdzić. ale byliśmy robić w zeszłym tygodniu echo serca maluchowi i póki co jest wszystko ok więc jestem dobrej myśli :)

miłego dnia ciężarówki ja zmykam do laboratorium (już mi bokiem te laboratoria wychodzą.... też tak macie?)

Aga uwielbiam czubrycę, a gdzie kupujesz ? Bo ja zamawiam zawsze większe ilości w internecie ;)

Sonia ja mam rwę kulszową non stop prawie i chodzę, jak kulawy kot, często jest na to tylko jedna rada - urodzić ;)
A boli mnie od pachwiny, bo kość biodrową, przez uda, czasem aż do pięty :/

Wzięłam 2 nospy ale na razie skurcze dalej nie ustępują :/ A z tą nogą to raczej nie jest ta rwa kulszowa bo u mnie to jest stały ból....jakby taki mocny ucisk. A jak śpię i chce się przekręcić na drugi bok to mega mnie boli....hmmm jakby to powiedzieć...na dole ;) tak jakby mi miało wszystko wypasć. Nie wiem o co chodzi. Dzisiaj na pewno spacer odpada więc młody będzie musiał jakoś ze mną w domu wytrzymać...

Aga narobiłaś mi smaka tym indykiem :)

Maluszek, ciesz się z wolnego i rób to wszystko na co normalnie nie masz czasu i na co uwierz mi niedługo w ogóle nie będziesz miała czasu ;)

No to macie ambaras z facetami ;) Ja swojemu standardowo robie wtedy rosól, kupuje czosnek i nakazuje to jeść, bo niestety na zwolnienie nie pójdzie. Nie mówię o katarze, ale jak ma gorączke to musi iść do pracy:/
A potem jak przychodzi z pracy to jest cieżko chory i oczekuje, ze będę przy nim skakać hehe.

Młoda ma już dziś 3 czkawke. Nie wyrobie :/

Maluszek, dokładnie - delektuj się wolnym ;) Ja na razie jeszcze nie doszłam do tego etapu, ale kroczę w jego stronę... ;)

Dorotiii, no cóż - tak jak pisałam, na katar nie ma mocnych! ;) Wspieraj męża w tych trudnych dla niego chwilach! ;)

Selene, ja miałam taki etap jak zaczęłam czuć ruchy - jakiś batonik żeby Młody się pobudził i siedziałam z rogalem na buzi ;)

Kawkę już wypiłam;)Pewnie zaraz coś poczytam, bo co tu innego robić w taką ponurą pogodę.A potem muszę jakiś obiad zrobić,ale pomysłu brak.

Maluszek, powiedz mamie, że na dziś zapowiadają deszcze, więc lepiej żeby nie myła okien;)
A teraz delektuj sie wolnym :) Kawusia, książka/prasa i błogi spokój na tarasie :)

No to polecam Ci zakup (albo na następne spotkanie odsypię Ci trochę :) ). Nie umiem Ci powiedzieć do czego ten smak jest podobny... Dla mnie ona jest wyjątkowa ;). Bardzo aromatyczna i taka inna właśnie! ;) Tylko trzeba uważać, bo często są podróby - ja ostatnio się nadziałam i kupujemy już tylko w jednym, sprawdzonym miejscu.

Aga ale smaku narobiłaś:)

Aga też widziałam to z tymi facetami. Godzinę wytrzymali biedaki i potem na wizji przepraszali wszystkie kobiety :)
A swoją drgoą Marta gadżet bardzo ciekawy, przydałby się :)

Carolajna na pewno by nas zgarnęli, pewnie myśleliby, że stamtąd uciekłyśmy ;)

Sonia współczuję z tą nogą, zwłaszcza, że jeszcze za małym musisz nadążyć. Oby szybko przeszło. Może spróbuj z tą pepsi jak Marta kiedyś pisała. Mała się przemieści to może odpuści.
Swoją drogą zaczynam się uzależniać od tego sposobu wpłynęcia na dziecko ;) co drugi dzień pochłaniam puszkę coli.

Aga ja właśnie robię pierś z indyka w rękawie, dzięki temu nie jest sucha.

hehe to nie jestem sama z tą piżamą :) ufff jednak stanowimy niezłą siłę :) jeszcze mamtu zaraz taką dokupi żeby nie odstawać ;p

A czemu z cukrzycą można rodzić tylko na klinicznej? coś inaczej się dzieje ?

No u mnie dalej szpital - katar dalej się trzyma. Miałam jechać wczoraj do ikei i tego kappahala a mąż miał zostać z dominikiem ale był tak chory że musiał się położyć i zasnął. Tak więc ja poszłam na popołudniowe biegi z rumcajsem i dalej nic nie kupiłam. ach szkoda słów bo jeszcze dzień i ten katar mnie przerośnie!!

Aga smacznego indyczka życzę :))
Soniu trzymaj się z tą nogą, może pochodź trochę na czworakach żeby mała zmieniła położenie to może przejdzie ;p

a kiedy w ogóle planujecie to spotkanie?

Hej dziewczyny.

Ja powinnam mieć chyba kompa odpalonego 24h żeby być na bieżąco:)

Ja dziś też przespałąm całą noc i obudziłam się o 6.17 więc jestem z siebie dumna;)No i nie zapeszam,ale ból ustąpił;)Coś tam trochę może zaboli ale nie myślę o tym.

Mój mąż poszedł dziś do pracy po długiej nieobecności więc zostałam sama i nie wiem co będe robić.Namówiła bym mamę żebyśmy pojechały do Gdańska pochodzić,ale ona zabrała się za mycie okien;/

Tak myślałam Aga ;)

a czubrycy to nie znam. do czego ma podobny smak?

Dopiero teraz zauważyłam, że wcięłam wcześniej zdanie odnośnie tego gadżetu ;). Bo ten, co Ty Marta wysłałaś, to o kopaniu i jest bombowy, a ja kiedyś widziałam jak podłączyli facetów do takiego, który symulował poród. I ta reszta o moim mężu to a propos tego była ;)

Nie, Marta - jeszcze nie mam, będę improwizować ;). Ale póki co mam plan ją zrobić w rękawie, do którego powrzucam czosnek, paprykę itd, żeby było aromatycznie, a samą pierś natrę czubrycą (uwielbiam tę przyprawę). No i w zasadzie to tyle. Tę drugą część piersi, którą zamroziłam, zamierzam z kolei już trochę "zmodernizować" - zrobię w niej kieszonkę i napcham szpinakiem :). Tylko teraz nie chce mi się ruszyć do sklepu po szpinak, więc muszę poczekać do następnej tury pieczenia ;)

Mamtu,orientujesz się ile mam dni na odebranie zamówienia z doz.pl? Czy lepiej zadzwonic i powiedzieć, ze odbiorę za kilka dni? Z góry dzieki za odp:)

Aga, a tą pierś z indyka to jak zapiekasz? Masz jakis patent? Bo ja z chęcią zrobiłabym:)

Wtorkowe dzień dobry!

Właśnie wciągnęłam cukrzycowe śniadanie ;). Zaraz lecę piec pierś z indyka, żebym miała na drugie śniadanie do kanapki (Mamtu, mogę zamienić pierwsze śniadanie z drugim, co?).

Panda, wizytę mam w poniedziałek i wtedy wszystkiego się dowiem. Sama jestem ciekawa...

Alkar, nie zazdraszczam... Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, z tego co piszesz to i do insuliny ;). Trzymam kciuki za Twój bezproblemowy poród, mimo że nie w Swissie! :)

Selene - no popatrz, taka oczywistość, a ile radości potrafi wywołać ;) Udało się Maksowi ;)

Sonia, nieciekawie z tą Twoją nogą... Wizytę masz 9? Czy pokręciłam?

Marta - gadżet bezbłędny ;). Już widzę mojego męża... Zawsze mnie to fascynuje - jest honorowym krwiodawcą, regularnie oddaje krew, a zwykłe uderzenie w palec to po prostu armagedon... O katarze to już nie wspomnę - na niego nie ma mocnych; wtedy granica pomiędzy życiem a śmiercią niebezpiecznie się zaciera! ;) A propos - Dorotiii, jak Twój szpital domowy? ;)

Carolajna, na bank by nas zwinęli;)) Raczej niecodzienne byłoby zjawisko. A jak dla ludzi co nowe/nieznane znaczy nienormalne ;)))
Odliczasz dni do wolnego?

Dzień Dobry :)

Ja w drodze do pracy, jak się cieszę ze to juz ostatni tydzień :)
Marta ja też się nie nauczyłam będę ćwiczyć w pracy ;) Jakby co będę udawać trudny egzemplarz, który powoli opanowuje ta trudna sztukę ;)

Ja też mam wizję ciężarówek w koszulach w parku ;) Myślicie, ze zwinęli by nas do psychiatryka? ;)

Miłego dnia :)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...