WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Moim zdaniem ani sterylizator ani podgrzewacz się nie przydaje. Ale ja też z tych nie sterylizujących, smoczki raz na tydzień przelewałam wrzątkiem ;)

Ja też uwielbiałam wszelkie obozy i kolonie. Najlepiej wspominam obozy konne...ach...te czasy...

Ksawery dzisiaj mocno ćwiczy moją cierpliwość, od rana nic nie jadł :/ Nie ma apetytu czy co? nie wiem. Dobrze, chociaż, że pije. Po południu mamy lekarza.

Dziewczyny współczuję remontowego syfu ale jak będziecie miały ładnie po!

U mnie nowych rozstępów nie ma poki co, stare po okresie dojrzewania zostaly mi na biodrach i posladkach. Teraz smaruje się od samego początku i mam nadzieję, że nie wyleza.:-)

Moja mama też kupila sporą część wyprawki, z wózkiem na czele.

My mamy sterylizator do mikrofali avent. U nas przez pierwsze trzy miesiące był w ruchu i się przydał. Potem to już myliśmy butelki płynem. I dokładnie jak pisze dorotii trzeba sprawdzić czy zmieści się w mikrofali.

arabelka ja kupiłam poprzednio sterylizator do miktofali TT ale okazało się że był za duży i mi się nie mieścił do mikrofali więc jakby co to spójrz na wymiary ;p ja go sprzedałam ale nowego nie kupiłam.
Ja używam butelek MAM (polecam z czystym sumieniem) i one mają funkcję samosterylizacji w mikrofali więc nie potrzeba do nich żadnego urządzenia. No ale ja w ogóle nie jestem z tych sterylizujących i od wielkiego dzwona wyparzałam tylko butle. Tym razem też nic nie kupuje z takiego sprzętu.

U mnie póki co o rozstępach ani widu, ani słychu ;) I mam nadzieje, ze do końca ciąży już tak zostanie. Z tym, ze ja nigdy nie miałam rozstępów. I gdyby koleżanka w liceum mi nie pokazała jak to wygląda, to bym nie wiedziała.

Dziewczyny mam pytanie czy używałyście sterylizatora do butelek, czy w ogole warto to kupic?Znalazłam cos takiego od razu z podgrzewaczem, ale nie wiem czy to faktycznie sie sprawdza.
http://allegro.pl/happyfamily-sterylizator-do-butelek-podgrzewacz-i3329453460.html

I jeszcze jeden do kuchenek mikrofalowych

http://allegro.pl/sterylizator-mikrofalowy-canpol-szczotka-szczypce-i3335046959.html

katka a z jakiego hufca ten obóz i mogę spytać dokąd ?
ja w ogóle uwielbiam takie obozy - sama jeździłam a potem wiele lat jako opiekun. Nawet jeszcze w ciąży z Dominikiem na urlopie ostatni obóz zaliczyłam.... mruu aż się rozmarzyłam na same wspomnienia :)

jejku ja mam masakryczne rozstępy po pierwszej ciąży, ale teraz smaruje się mustelą i póki co jest super - nie dość że nie ma nowych to stare lepiej wyglądają... odpukać oczywiście

Witam Was:)
Nie martwcie się rozstępami,będą to będą,co zrobić?Ja też w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego,kiedy to w 42 tygodniu już skóra nie wytrzymała i wokół pępka mam piękne słoneczko:)Widzę,że teraz to słoneczko z rozstępami rozciąga się pięknie,no ale cóż mam płakać?Trudno.Poza tym nie mam na brzuchu ani nigdzie indziej i jestem happy z tego powodu.
A u nas ciąg dalszy upałów,ale jest lekki wiaterek więc jest przyjemnie,lubię taką pogodę,wczoraj byliśmy nad jeziorem i nasz mały ciagle w wodzie,nawet nauczył się pływać z pływaczkami.
Odkurzyłam całe mieszkanie i tak się zmeczyłam że musiałam zrobić sobie przerwę na kawę,zaraz mycie podłóg a potem może uda mi się ubrań poprasować.

Rany, nie straszcie. Mi wystarczą te na tyłku. Nie chcę więcej. ;)

Ja chyba przepływów nie miałam sprawdzanych, albo nic o tym nie wiem.

Arabelka, no to nasze mamy mogą sobie podać ręce ;). Ja badanie przepływów miałam już na połówkowym.

Mamtu, ja też nie wiedziałam jak to rozpoznać dopóki ich wczoraj nie ujrzałam - bezwzględnie wiedziałam, że to TO. Akurat na tyłku nie miałam, jedynie na biodrach kilka, właśnie po okresie dojrzewania... A te moje d*pne to nie mam pojęcia czy z dnia na dzień czy jak I mnie nic nie swędziało akurat, bezobjawowo przyszły... Na szczęście, żeby je było widać trzeba odchylić pośladek (wybaczcie ;) ) i pewnie pozostałyby niezauważone, ale przez przypadek wczoraj w przymierzalni się ujawniły, mendy jedne...

Katka, prawdę mówiąc wątpię - chyba nawet nie znalazłabym tyle czasu w ciągu dnia żeby go non stop przebierać ;). A strój wikinga jest bombowy! I ja też zazdroszczę Ci umiejętności manualnych...!

Selene, przypomniały mi się pierwsze warsztaty - byłam wtedy chyba w 3 miesiącu, zadowolona jak gwizdek, że nie mam żadnych rozstępów (no bo niby skąd? :p ) , a Ty sprowadziłaś mnie na ziemię tekstem, że całą ciążę nie miałaś, a na koniec wyszły... ;)

mi wyszły z dnia na dzień. Dosłownie w oczach się robiły w pierwszej ciąży. W przeciągu dwóch tygodni na końcówce samej. Teraz powoli wychodzą, a zaczęło się od swędzącej skóry, wręcz piekła. I po jakimś czasie kilka się pojawiło.

Katka, pomysł na strój bombowy! :)

Selene, zaczęłam się oglądać z tego wszystkiego, ale chyba jeszcze nic nie mam. A one tak wychodzą z dnia na dzień?
Ja w pierwszej ciąży nie miałam, ale brzuch nie był taki duży, więc mam obawy czy tym razem się nie 'dorobię' kilku pasków. :/

Katka strój świetny :) podziwiam, że potrafisz coś takiego stworzyć. Ja mam niestety dwie lewe ręcęt do takich prac ręcznych.

Mamtu świeże rozzstępy swędzą i są czerwone. Stare są jasne, albo takie sine powiedzmy.

Aga, ciekawe czy Tymon zdąży choć raz każde ubranko przymierzyć :)

To jest generalnie obóz harcerski, ale rzez pierwsze 3 dni będą spali na łódkach i tam będą wikingami. Inspiruję się trochę tą propozycją http://mlodamama22.pinger.pl/m/8751438 tylko w dziewczęcej wersji, co prawda nie znalazłam wczoraj w sklepach odpowiednich wc dywaników, ale znalazłam w szafie substytut w postaci kurtki jansowej z odpowiednia podszewką, do tego dokupiliśmy rzemienie, elementy na hełm, sukienkę, żałuję tylko że nie mam takiego paska.

Dziewczyny, a jak wyglądają takie 'świeże' rozstępy? Ja mam kilka na tyłku właśnie, ale takich starych, jeszcze z okresu dojrzewania, a zupełnie nie pamiętam jak one wyglądały, kiedy były nowe. Po czym poznać, że coś się robi / zrobiło?

Witam poniedziałkowo :)

Sonia myślę, ze taka dłuższa kuracja tranem pomoże Ksaweremu, tylko pewnie trzeba czasu. A mi się ciągle chce śmiać z tych torebek zawieszonych na szyi Ksawcia ;)

Walerka cieszę się, ze wakacje udane i wypoczęłaś :) A wakacje po to są, aby troszkę się poobjadać ;)

Katka sto lat dla Mikusia :)

Mamtu ja te problemy jelitowe mam co chwile, ale pocieszam się, że już nie cale 2 miesiące i jelita wrócą na swoje dawne miejsce ;)

Aga widzę, ze nie tylko Twoja mama przeżywa babciowe szaleństwo ;) Wczoraj dostaliśmy dostawę 3 siatek ubranek dla Małego, które przywiózł mi kuzyn od mojej mamy. Jakiś czas temu zrobiłam segregacje ubranek i poukładałam je w szafie rozmiarami. I stwierdziłam, ze wcale tak dużo tego nie ma. I jak powiedziałam, mamie ze muszę jeszcze dokupić trochę w tych mniejszych rozmiarach, to poleciała do sklepu u kupiła różności ;)

Współczuje Wam tych remontów. Ja do niedawna to samo przeżywałam, 3 miesiące biegania i załatwia remontowego. Ale na szczęście nie mieszkaliśmy w tym remontowanym mieszkaniu, bo nawet nie było jak, bo to remont od stanu deweloperskiego. Ale póki co na dobre skończyliśmy i nawet pokoik Małego jest już zrobiony. A wczoraj zawiesiliśmy firaneczki z rybką Nemo na czele ;)

Dziewczyny wczoraj byłam w Super-Pharm i były Pampersy w promocji. Za dwie paczki 2, po 80 szt zapłaciłam 70,48 zł. Wychodzi po 0,44 zł za sztukę. Warunek, ze trzeba kupić dwie paki.
http://www.superpharm.pl/promocje/index

Mam pytanie, kiedy powinno się zrobić pierwsze badanie przepływów?

No to Katka wszystkiego naj dla synka :)
Hmm ten strój wikinga brzmi ciekawie ;)

Mi zostało dokładnie jeszcze trzy tygodnie. Także jakoś już zleci mam nadzieję.

Aga ja z rozstępami też się przywitałam tydzień temu. Moja "kolekcja" brzuszna się powiększyła :/

Katka, no to tona gratulacji! Dla Mikołaja na skończenie 2,5 roku, dla Ciebie na rozpoczęcie III trymestru i dla Córy na wyjazd wikingowy. ;)

A co się tyczy naszego fachowca - jeszcze nie wiem kiedy przyjdzie, ma dzwonić w tym tygodniu, wiec mam nadzieję, że najpóźniej w przyszłym zacznie robotę. Tyle, że on jest w takim wieku, że chyba ogrodniczki z opuszczoną szelką mogłyby wywołać odwrotny do zamierzonego efekt. Także lepiej, żeby był jednak kompletnie ubrany. ;)

Aga, a tymi rozstępami od d*py strony ;) to się nie przejmuj. Najgorsze są imho te na brzuchu, więc o ile resztę byłabym w stanie znieść, to rozstępów na brzuchu nie przeżyję.

No i uśmiałam się z tekstu o stroju wikinga ;) Co jak co, ale zazdroszczę Twojej Córce tego obozu (no i stroju rzecz jasna) ! :)

Hehe, coś w tym jest ;). Tylko obecność dwóch upierdliwych psów na niewielu m2 mnie przeraża... ;) No, ale nic to! Muszę iść się w końcu za to zabrać, bo jak nie to z tym ruszeniem w piątek może być krucho ;).

Zapomniałam się Wam "pochwalić" - gdybym wypięła się do Was tyłkiem, to tylko dlatego, że chciałabym przedstawić "nowy nabytek" - rozstępy... Moja wczorajsza zmora :/

Katka, babusia szaleje, także wczoraj u niej spędziliśmy ponad godzinę na sortowaniu i liczeniu (bodajże 4 czy 5 siat...), no a u nas są dwa kartony, które odziedziczyliśmy po naszym chrześniaku, także to mi jeszcze zostało, bo po powrocie od mamy przeliczyliśmy jeszcze wczoraj to, co zwiozła nam wcześniej do szaf i kilka skromnych sztuk, które kupiliśmy sami ;)

Wiajcie poniedziałkowo,

dla mnie początek tego tygodnia to jednocześnie początek III trymestru :), no i Miki kończy dziś 2,5 roku :)

Synek jest naprawdę dzielny, trzoszkę ma tych krostek, na szczęście rozumie że nie wolno drapać no i powoli już pojawiaja się strupki, jeszcze troszke i będzie po ospie.

Walerka super że miałaś udane wakacje.

Selene, trzymaj się dzis dzielnie, jeszcze trzy tygodnie Ci zostały, prawda?

Mamtu a fachowiec w tym tygodniu się zjawi?, ciekawe czy będzie miał ogrodniczki z opuszczoną szelką :)

Aga, dobrze, że znalazłaś sobie zajęcie, ale jak przeczytałam, że już ciuszków cześć przejrzałaś i jeszcze zostały 2 kartony, to się za głowę złapałam. To wszystko kochana przyszła babusia?

A córka wyjeżdża jutro rano, także wczorajszy dzień zleciał mi pod hasłem ostatnie zakupy obozowe, a mąż siedział niestety w domu z synem. Jeszcze dziś musze zrobić strój wikinga i pakowanie.

Dora, łączę się, mi też starsznie brakuje wycieczek rowerowych.

Miłego dnia