WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Arabelka - dziękuję za odpowiedź, powiem szczerze że u mnie też mogło by być coś nie hallo spowodowane wziewami, które biorę od dwóch miesięcy w związku z astmą oskrzelową...

A właśnie, gdzie Ty chodzisz do pulmunologa? Bo z moim ten śmie***ący NFZ nie podpisał umowy i muszę na gwałt szukać nowego :/

Dziewczyny dzięki za opinie odnośnie bujaczkow. Chyba się zdecyduje na taki do 18 kg, aby dłużej posłużył. Ale to dopiero kupie po porodzie.

Apolonia jestem świeżo po wizycie u endokrynologa, który powiedział mi, ze najnowsze standardy mówią, ze norma TSH w ciąży jest do 2,5. Ale jeśli Ft4 jest w górnej granicy normy to nie ma stresu, bo dziecku się nic nie dzieje. Ja mam TSH 2,79, ale Ft4 w górnej granicy normy i teoretycznie powinnam dostać leki. Ale ze wcześniejsze wyniki w II trymestrze były dobre, to teraz podawanie leków nie ma sensu, bynajmniej na razie. Jedynie dostałam większą dawkę jodu i do kontroli za 3 tyg. Ale powodem podwyższenia TSH, mogą być u mnie leki wziewne na astmę, bo biorę je od półtora miesiąca i mogły zakłócić wynik. Podobno kiedyś w ciąży TSH się nie badało, tylko Ft4 i na tej podstawie włączało się leki. Teraz liczy się zarówno wynik TSH, jak i Ft4.

Aga ściskam Cie mocno i wierze, że wszystko będzie dobrze!

Sonia ale ten Twój Ksawery to jest mistrz! ;) Szczególnie z tymi dwiema torebkami na szyi ;) Widać, że sie chłopak nie nudzi w domu i zawsze cos sobie ciekawego znajdzie do zabawy :)

Czytam sobie o fotelikach i tak się natknęłam - dorotii coś dla Ciebie.

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/04/kubek-ratujacy-zycie.html

Ale cisza, śpicie już?! Ja oglądam Janowicza, dobrze mu idzie! :)

Porownalam ceny i butelka Avent jest w Smyku o 10 zl drozsza niz w Akpolu!
Sudocrem tez w Akpolu jest tanszy niz np. w Rossmannie:-)

Martula ściskam Cię, mam nadzieję, że szybko wrócisz, bo szybko problemy się rozwiążą!!!

Aga kurde no - Ciebie też sciskam!!! Niech wizyta w przyszłym tygodniu przyniesie jakieś lepsze wieści!!! A popłakac trzeba...

Soniano elegancko wali w telewizor ;) widać, ze roznosi go energia, nie ma co :)

Aga mam nadzieję, że przyszły tydzień faktycznie przyniesie lepsze wieści. Ściskam także. I tak jak napisano najważniejsze, że problem wykryty. I jak już także padło dla naszych maluszków zniesiemy wszystko żaby tylko było dobrze, a na pewno tak będzie.

Marta mam nadzieję, że sytuacja się szybko unormuje i wrócisz do nas.

My też po spacerze i mimo rozpoczęcia go od buntu o dziwo całą godzinę spędziliśmy na placu zabaw i bez protestów wróciliśmy do domu.
Teraz muszę trochę posprzątać.

Sonia Ksawery świetny :)

Aga dołączam do dziewczyn najważniejsze, że problem odkryty i że masz opiekę lekarza, głowa w górę, chociaż odrobinkę.

Marta szybkiego rozwiązania wszystkich kłopotów i wracaj tu do nas.

Dziewczyny kupiłam ten balsam do nóg bielendy i faktycznie jest super :)

Oj dziewczyny mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia te negatywne fluidy nas opuszczą i będzie tylko lepiej. Aga podpisuję się pod słowami mamtu. Najważniejsze, żebyś była po dobrą opieką i ja mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Marta - tulę! Mam nadzieję, że Tobie też się wszystko poukłada.

A Ksawery o dziwo tego statku nie rusza, a jak zaczął raczkować to już obstawialiśmy, że długo tam nie postoi. A jednak! A te zabawki to rozwala sto razy dziennie ale akurat jak kręciłam to nie :) Jeszcze wcześniej robił fikołki na dywanie ale nie zdążyłam nakręcić. My już po spacerze, ja padam i o dziwo Ksawery chyba też się zmęczył.

Aga, ja tam uważam, że w pewnych sytuacjach płacz jest potrzebny. Czasem po prostu na nic innego nie starcza sił. :/

Mocno wierzę, że przyszły tydzień przyniesie lepsze wieści. Wyniki rzeczywiście wyglądają nieciekawie, ale lepiej znać choćby najgorszą prawdę niż tkwić w nieświadomości. Trafiłaś na dobrych lekarzy, którzy w porę zdiagnozowali problem, a to już 3/4 sukcesu. Teraz będzie już tylko lepiej.

Jeszcze raz ściskam Cię mocno!

Marta, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie wszystkich przykrych spraw. Mam nadzieję, że jak sytuacja się unormuje, to wrócisz do dawnej formy. Tulam!

Czesc Dziewczyny, ja tym razem odpadam z wszelkich spotkań w ciągu 1-2 tygodni. Mam za duży problem w domu i nie jestem w stanie na niczym innym się skupić. Odezwe sie za jakiś czas, jak sie sytuacja unormuje.
Pozdrawiam...

Dzięki Panda, no i super, że u Ciebie wszystko w porządku!

Mamtu, wiesz co... Ja po prostu jak to zobaczyłam to poczułam jakby ze mnie wszystkie siły jakie tylko miałam zeszły, uleciały... Siedzę i ryczę... A wizytę mam w poniedziałek, jakoś muszę dotrwać. W dodatku z urodzinami małolatów po drodze...

Teraz dopiero spojrzałam, że pomerdałam wyniki - odwrotnie d-dimery 703, a fibrynogen 6,5 . Ale mniejsza o to...

Panda, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. I czuć w Twoich wpisach dużo więcej spokoju. Same plusy. :)

Aga, nawet nie wiem co Ci napisać, żeby nie zabrzmiało idiotycznie. Trzymam mocno kciuki, jakkolwiek się sytuacja nie rozwinie musi być dobrze. W końcu lekarze na pewno wiedzą co robią. Ściskam!
Wizytę masz w poniedziałek, dobrze pamiętam?

Ja właśnie spojrzałam na swoje wyniki (te, które robiłam rano) ... D*pa, d*pa, d*pa ... Fibrynogen (norma max. 500) - 703,7 ; d-dimery (norma 1,8-3,5) - 6,5 ... Pewnie bez heparyny się nie obejdzie...

Mamtu dziękuje jakoś leci...powoli do przodu..dziś koleżanka ma dyżur w szpitalu więc jadę sie uspokoić bo wizyta dopiero za tydzień w piątek..

Ale bardzo sie cieszę że u Ciebie wszystko dobrze sie układa tzn. że skurcze odpuszczaja a szyjka trzyma to super wieści :-)

Obiad z mizerią...mniam! Ja mam identyczny tylko z kalafiorem ale to też bardziej kolacja niż obiad bo koło 18 dopiero jem jak Mąż wraca z pracy..

Swoją droga widzę że dziś dzień sprzątania ja też odkurzalam i pieklam ciasto teraz ogladam mecz tenisa...tradycyjnie jak od dwóch tygodni ;-)

Marta czekamy na zakupkowe nowinki :-):-)

Aga gratuluje zdanego egzaminu! Obyś we wrześniu mogla już tylko myśleć o porodzie i Maluszku a nie jakichś tam egzaminach ;-)

Witam,

ale szybko lecą te wątki! Mój syn je obiady w przedszkolu, ja kupuję w pracy więc gotować nie muszę, tylko jakieś kolacyjki i przekąski i bardzo mi z tym dobrze...

Ja też jestem z tych wyrodnych matek. Nie lubię jak np rodzice czy teściowie mi syna karmią łyżeczką, "bo to szybciej i czyściej", ja chcę żeby sam jadł, choćby mu to długo szło, bo wiem że potrafi. Ale już raz dzwoniłam do męża z płaczem że jestem złą matką, bo dziadkowie to go tak rozpieszczają, a ja mu każę sprzątać, myć ręce, prosić i przepraszać. Ale to hormony były. Bo wiem że to dla niego dobre...

Haha Sonia niezłe :)
Mój wali w telewizor autkami. Też myślałam, że zaraz zrzuci te wszystkie zabawki :)
Zdziwiona jestem też, że ten piękny żaglowiec tak tam stoi nienaruszony ;)

Sonia, no nie mogę. Normalnie cudnie! Ja nie wiem co Ty chcesz od Ksawerego - jest fantastyczny!
Zastanawia mnie tylko powód, dla którego Ksawery miał zamiar zjeść telewizor. No, ale o gustach i smakach się nie dyskutuje. ;)

Ja ze spotkania raczej odpadam tym razem.

sonia ale widzę pewne różnice - mój wczoraj tak walił sitkiem w telewizor a nie rączką no i te zabawki ładnie poskładane w rogu to aż mnie intrygują :) już myślałam że je zrzuci wszystkie jak tam podszedł a jednak nie. Troszkę mnie zawiódł :p

Tak wygląda siedzenie z moim dzieckiem w domu :)

http://www.youtube.com/watch?v=yk5nBj4oB78&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=UF09We7BmAw&feature=youtu.be

no nic to idę na ten spacer bo mi chatę rozniesie!