WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Melduję się w nowym wątku :)

Madleen - dziękuję baaardzo za kontakt do SR Zaspa :D

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyniku TSH

miesiąc temu miałam 2,55
mój gin przepisał mi Euthyrox 25
teraz mam 2,35...

i nie wiem czy to dobrze czy to źle...

przez tę granice Glukozy całą noc nie spałam, do tego nad ranem dostałam sms z Przychodni Pulmunologiczno Alergologicznej że NFZ nie podpisał z nimi umowy - a miałam mieć wizytę w poniedziałek - w ciąży co 2 miesiące i za Chiny Ludowe nie wiem co mam teraz zrobić... niech szlak trafi też NFZ :/

Ja mam też zwykły leżaczek, podobny do Mamtu, też fisher price tylko inny wzór. Nie zmieniam bo u nas się sprawdził, dla mnie bomba.
Moja koleżanka ma taką mini huśtawkę i bardzo sobie chwali. Zwłaszcza wibracje bo jej córa zasypiała od razu.

Co do szpitalnych wdzianek. To mój M. dostał na Zaspie dwa lata temu cały piękny zielony komplecik, niby było płatne.

Haze, a gdzie kupowałaś farbę? W jakimś markecie gotowce czy z mieszalnika? Nas jutro czeka maraton budowlano - wnętrzarski. :)

Aga, gratuluję. :)

Madleen, no to miłego podglądania :). Zdaj relację jak wrócicie! :)

Marta, jak to kiedyś Katka napisała "na kobiece smutki, najlepsze są zakupki" :). Także wierzę, że wrócisz z nową energią i pozytywnym nastawieniem!

Co do bujaczków to zastanawialiśmy się właśnie nad tym, co Dorotiii wstawiła na końcu albo nad tym:

http://allegro.pl/caretetro-lezak-lezaczek-bujaczek-nosidelko-astral-i3362246193.html

Ale jeszcze nie widzieliśmy go na żywca, także nie wiem na który się w końcu zdecydujemy (pewnie żaden z tych :p ).

Arabelka, ja też zazwyczaj dostaję kopniaki od lewej strony, naprawdę rzadko porusza mi się druga strona brzucha ;)

Pochwalę się, że przed chwilą dostaliśmy wyniki i kolejny egzamin mam do przodu :D. Także jeszcze tylko jedne wyniki i kto wie - może wrzesień mnie ominie ;)

o te co dorotii wkleiła na końcu też fajnie wyglądają :)

Arabelka zdecydowanie w typie co pokazała Mamtu, przede wszyztskim starczy też na dłużej - ja właśnie się rozglądam za jakąś używką znowu z fiher price :)
poprzednio miałam właśnie bright starts (tylko inny model) i dla mnie to był totalny niewypał i na szybko tez szukałam tego co wyzej, bo mi kilka koleżanek polecało

Mamtu mój mąż już miał 3 lata temu cały zestaw porodowy, czyli koszula i spodnie, ale w kolorystyce zielonej, kolor nadziei w końcu ;)
Madleen trochę to głupie moim zdaniem, bo przecież nie wszyscy chodzą do szkoły rodzenia i nei każdy do takiej informacji dotrze. Zresztą co - nie wpuszczą tatusia na porodówke ? Chyba nie bardzo mają do tego prawo. Pewnie mówią to wam, zeby zaoszczędzić chociaż na kilka mundurkach, choć to przecież i tak idzie do prania.

Pięknie w końcu popadało i się atmosfera oczyściła, bo wczoraj to rzeczywiscie powietrze stało - dobrze że przynajmniej słońce nie waliło. Dzisiaj przyjemnie i słoneczko wyszło :)

Mam dzisiej popołudniu gości, więc idę robić ciacho :)

A i wczoraj w końcu potraktowałam próbnikiem farby moją jedną salonową ścianę, także mam piękny fioletowy akcent na środku ;) ale dobrze ze kupiłam, bo jednak to nie ten kolor co chciałam :P

Arabelka ja miałam leżaczek bright starts własnie ślimaczka dla Dominika i to była jedyna rzecz którą sprzedałam a to dlatego że był strasznie niestabilny, nie było mowy żeby wraz z dzieckiem przestawić go chociaż o pół metra i był wagowo do 11 kg. Teraz napewno będę szukała takiego do 18 kg, znaczy się już znalazłam zaraz poszukam i wkleje linka :) Ten co był do 11 to już od 9 praktycznie jak dominik się wiercił to go przeważał i bałam się go tam sadzać.
tylko my nie mieliśmy huśtawki a taki http://allegro.pl/bright-starts-taggies-lezaczek-slimaczek-i3363775063.html

ale ogólnie co do firmy to zastrzeżeń nie mam - ładne, porządne wykonanie no ale dla mnie zdecydowanie był nie praktyczny.
aaa i moja kotka go uwielbiała!! najbardziej odczuła stratę :)

http://allegro.pl/bright-starts-lezaczek-bujaczek-3w1-do-18kg-2wzory-i3343711917.html - ja się teraz nad tym zastanawiam

Arabelka, ja nie miałam takie elektrycznego cuda, ale zwykły bujaczek z pałąkiem, o taki:
image
Uważam, że to jest jedna z tych rzeczy, które ratowały mi tyłek, kiedy musiałam coś zrobić i jednocześnie mieć Młodego na oku.
Ale nie używałam go od początku. Nie pamiętam kiedy go kupiliśmy, ale na pewno nie zaraz po narodzinach.
W każdym razie - polecam, czy zwykły, czy taki jak Twój to już nie ma znaczenia. :)

Witam w nowym wątku :)

Ale mamy tempo :)

Mamtu padła ze śmiechu z Twojego wstępu :)
Ciesze sie, ze ktg wyszło dobrze, możesz troszkę odetchnąć i sie nie martwic skurczami.

Aga biedna jestes z tym kłuciem. Ja to strasznie tego nie lubie, choć juz zdarzyłam sie przyzwyczaić.

Moj Mały od rana dzis sie wierci i kopie i wystawia d*pke;) Śmiesznie to wyglada jak jedna strona brzuch jest wystająca i twarda :) Tylko zastanawia mnie fakt, ze po prawiej stronie rzadko czuje ruchy,w większości po lewej mnie kopie.

Dziewczyny ja dzis tez mam pytanie odnośnie bujaczka dla dzidzusia. Chce zakupic bujaczek, zeby miec czym dziecko zabawić i moc normalnie w kuchni cos robic i dziecko miec na oku. Czy ktoras z Was uzywała podobnej zabawki?np:

http://www.brightstarts.pl/index.php?p1780,hustawka-slimaczek-bright-starts-6909

I co mnie zastanowiło, ze w Smyku widziałam podobno praktyczniej w tej samej cenie, a w necie zawsze jest troche taniej.

Marta, trzymaj się! Wierzę, że zakupy to będzie strzał w dziesiątkę i wrócisz do nas z nową energią chwalić się zdobyczami. :)

A ja właśnie zrobiłam obiad na dziś, jeszcze muszę poświęcić kilka chwil niedopieszczonemu ostatnio odkurzaczowi i walnę się spać. Mam nadzieję, że z lepszym niż wczoraj skutkiem.

Medluje się w nowym wątku z bezbłędnym wpisem:)

Pogoda jak dla mnie jest fantastico. Lepszej nie mogę sobie wymarzyć...

Ja dziś tylko na chwile, bo humor mam strasznie spieprzony i stale rycze, wiec nie nadaje się do korespondowania. A że zakupy najlepszym przyjacielem kobiety to chyba dzis pojade do Kamamy kupić cos dla siebie.

Miłego dnia i spokojnego weekendu Mamuśki:)

Co do wstępu - mam pewien niedosyt. Zapomniałam uwzględnić panów w ogrodniczkach. :/

Ja tam nie wiem o co Wam chodzi z tym deszczem, bo u mnie właśnie wychodzi słońce. Gdyby nie fakt, że sąsiad zza ściany znowu wierci (remont 'ciążowy', trwający od miesiąca :/) byłoby fan-ta-sty-cznie. :)

Panda, jak się czujesz? Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie okej?

Carolajna, właśnie wczoraj oglądałam tę ofertę i rozpylacz bardzo mi się spodobał. ;)

Madleen, no to powodzenia. Miłego podglądania! :)

http://www.tchibo.pl/rozpylacz-do-cytrusow-p400035002.html

Dziewczyny padłam :P Cytryna w sprayu ;PP

Mamtu padłam ze wstępu :))

Dziewczyny jesteśmy coraz lepsze.
Aga biegnij zaklepać panów ;P

Aga, tak dzisiaj podglądamy maluszka. Wizytę mamy o 17, jak mąż wróci z pracy.

Położna mówiła na szkole rodzenia, że takie wdzianko trzeba samemu kupić dla taty. Wydało mi się to dziwne, że nie dają tego w gratisie... ale podejrzewam, że zależy od szpitala. Ciekawe. A poza tym co, nie wpuszczą, jak do porodu przyjedziemy bez wdzianka? :)

Mamtu wstęp super :)

Aga ja od zawsze byłam fanką panów w ogrodniczkach, a jeszcze jak by byli wysmarowani oliwką to już w ogóle ;)

Madleen współczuję bólu głowy. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej!

Również sie melduje w nowym! ;-)

No Dziewczyny padlam po przeczytaniu zaległości z wczoraj i dzisiejszego wstępu :-) jak tak dalej pójdzie to admin nam zastrzeże albo zmoderuje wątek :-P:-P:-)

Zapomniałam Wam napisać, że pytałam wczoraj na IP o te konsultacje anestezjologiczne i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Odbywają się w czwartki, teoretycznie o 13:00, ale często zdarzają się opóźnienia lub odwołania z powodu natłoku pracy na oddziałach, więc mam dzwonić.

Poza tym na nowo 'zapoznałam' się z listą rzeczy niezbędnych na porodówkę, tę samą która wisi od kilku lat i uwzględnia np. książeczkę RUM. :P

I spotkałam świeżego tatusia w niebieskim wdzianku. Jak rodziłam 5 lat temu, to dla mężów były tylko takie fizelinowe 'koszulki', a teraz widzę, że standard się podnosi, bo dokładają też spodnie w gratisie. ;)

Madleen, oby Ci już odpuściło... A Wy dziś na wizytę? :) Czy to dopiero w przyszłym tygodniu?