WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Arabelka zatem możesz sobie usiąść z moim mężem przed telewizorem ;) On ciągle ogląda te programy o operacjach itp. Nawet przed zabiegiem oglądał na youtubie jak ten jego będzie wyglądał. Ja tylko zerknęłam, a już mnie zmierziło. Takie rzeczy to nie dla mnie, ja z tych wrażliwców ;)

Walerka nie zazdroszczę problemów ze snem. Może faktycznie będzie lepiej jak się brzuch obniży.

U mnie dzisiaj noc nie taka najgorsza. Młody poszedł spać chwilę po 21. Choć to zasługa tego, że nie spał w dzień. Ale przynajmniej w miare szybko zasnął dla odmiany. No więc trochę pospałam i to jak kamień bo nawet nie zarejestrowałam kiedy maly wtarabanił się nam do łóżka. Zaczyna się wędrowniczek z niego robić.

Miłego dnia!

A ja znowu spac nie moge. Chyba juz doszlam dlaczego, po prostu brak mi tlenu. W tej ciazy mi uciska na przepone I jak spie to sie gorzej oddycha I sie budze. Wogle masakra bo to jeszcze 3 moesiace zostaly a mi sie bardzo ciezko oddycha, nie wiem co bedzie pozniej, moze brzuch troche opadnie.
Jula regolarnie spada z lozko na poduchy, z nich na podloge I dalej spi, wogle jej to nie robi. Wiem ze jest straszna wiercipieta z niej ale chyba musze zainwestowac w taka specjalna nakladke zeby tak nie spadala.

Zmykam do spania. Dobranoc! :)

No, Dora, nie dziwię Ci się. Zastanawiam się gdzie leży granica między szeroko pojętym 'luzem', a zwykłą ludzką przyzwoitością. Dla mnie takie zachowania to patologia i tyle. :/

2 letnia córka kuzyna dosłownie rozbiera swoją mame (przy imieninowym stole) w poszukiwaniu cycka. I to nie z glodu bo je juz stałe pokarmy, a tylko dlatego, że jest nauczona ciumkac i bawić się cyckiem kiedy chce i gdzie chce. Ja się czulam skrepowana.

Ja to Wam powiem, że też mnie dziwią takie filmy i zdjecia publikowane w necie.Ja mogę ogladać- lubie takie medyczne programy, ale nigdy nie pokazalabym swojego porodu rodzince czy znajomym. Zapowiedzialam mężowi, aby mi przypadkiem do szpitala jego rodzina nie wparowała. Z mojej strony też tylko moi rodzice mają wstęp. U szwagierki to cale wycieczki chodzily- porażka jakaś. Nie wyobrazam sobie też karmienia piersią przy kimś. ... dlatego tez zamierzam używać laktatora. Podczas "wyjść" będę karmić butelką.

Carolajna, gratuluję udanej wizyty. I dobrze, że z tym ciśnieniem wszystko okej. To teraz już bliżej niż dalej. :)

Arabelka, ja też chętnie posłucham Twojej historii, jakby co. Bo niby zarejestrowałam, że jesteś po wypadku, ale zupełnie nie pamiętam czy mówiłaś już coś o nim.

Dziewczyny, ja na 99% w weekend pozbywam się Młodego, więc o ile nic się nie zmieni to w czwartek możemy się wreszcie umówić na te konsultacje. Marta, Haze, Carolajna, Katka, pasuje Wam, jakby co? :)

Aga widzę, ze powoli dochodzisz do wprawy z obsługą igły, super! Mnie martwi fakt, ze ostatnio po cesarkach wypisują zastrzyki przeciwzakrzepowe. I jeśli będę miała cc i sama będę musiał się kłuć to chyba zejdę na zawał ;p Bo panicznie sie boje igły, a widok wkłuwania mnie paraliżuje, wiec nigdy nie patrzę. A na ślepo robić sobie zastrzyki, to chyba nie dam rady ;p I dziwne jest to ze jako dziecko robiłam zastrzyki wszystkim lalkom i nie miałam oporów.

Sonia opowieść o moim wypadku to temat rzeka. Książkę idzie napisać o tym, co się działo po. A konsekwencje tego wypadku ciągną się za mną jak smród w gaciach przez tyle lat. Ale kiedyś na spotkaniu przy kawie opowiem Ci w dużym skrócie.

Mamtu to się zacznie gorący czas remontu i stresu. Bo te remonty do przyjemnych nie należą, ale za to efekty już sa bardzo przyjemne, czego Wam życzę :)

Pomidorową z ziemniakami to ja znam, ale do tego musi być makaron lub ryż i jest bardzo smaczna :) Ale ogórkowa z makaronem to jest hit, muszę kiedyś spróbować;)

Lepa, a wiesz ze ja to bym chciała zobaczyć taki filmik z cesarki :) Uwielbiam oglądać operacje, kiedyś bardzo chciałam zostać lekarzem chirurgiem, ale mój lęk do igły był silniejszy. Także wszystkie programy i filmy medyczne z operacjami to ja oglądam z wielką pasją ;) Selen ja na miejscu Twojego męża, też bym była ciekawa co się działo podczas zabiegu ;) Ale wiem, że nie każdy lubi oglądać takie krwawe obrazki.

A wstawianie fotek po porodzie jakikolwiek by był ten poród, lekki czy ciężki, to tez powoduje we mnie niesmak. I większość noworodków wymęczona porodem, niestety, ale do pięknych nie należy. A tu jeszcze wszyscy się rozczulają jakie słodkie, piękne i różowiutkie, a te biedne dzieci są wymęczone i spuchnięte. Choć zdarzają sie wyjątki :)

Carolajna gratuluje pozytywnej wizyty :)

Tatuś szczęśliwy :) W ogóle źle napisałam, bo on pierwszy raz był ze mna na takiej wizycie klasycznej, bo na genetycznym i połówkowym byliśmy razem, ale to u innego lekarza :)

Carolajna, gratuluję:) A jakie odczucia Tomka po podgladaniu? :)

Ania, ja bym spalaszowala tą pizzę. Kobieta w ciąży nie może być wystawiana na takie próby;)))

A co do kg to ja od soboty przybralam 2 kg:))) A nic takiego nie jadłam.

No duża, duża, ale mam nadzieję, że aż taka duża do porodu nie będzie ;)

Carolajna gratuluję udanej wizyty. Niech panna rośnie zdrowo :)

Carolajna duża ta Twoja dziewczynka! Zazdroszczę tego kilograma na plusie bo ja przez ostatnie 4 tyg przytyłam 2 kilo. Ale gin mówiła, że to może być od tarczycy....ja się na tym kompletnie nie znam.

Cześć:)

Rosół z ziemniakami i inne takie udziwnienia do mnie nie przemawiają :/
A filmowania porodu sobie nie wyobrażam, a jeszcze żeby to potem komukolwiek pokazywać, fuj :(

Jestem po wizycie u gina. Mała ułożona główką w dół, waży 1400g, wszystko ok. Dostałam żelazo, mam brać 1 tabletkę dziennie i kontrolować ciśnienie, bo miałam za wysokie, ale po 10 minutach było w normie, więc nie wiem skąd to wyższe. Od poprzedniej wizyty 3 tygodnie temu przytyłam tylko kilogram :) Uf...
Pierwszy raz Tomek był ze mną na wizycie, więc razem pooglądaliśmy małą :)

Ania, a zjedz na zdrowie, niech się obejdą smakiem ;) ja bym nie wytrzymała! teraz mi smaka narobiłaś :)

wyobraźcie sobie, że w piekarniku mam gorącą aromatyczną pizzę, a mój facet ze swoim bratem szaleją gdzieś po chwaszczyńskich polach z wykrywaczem i własnie przysłali smsa, że spóźnią się godzinę i będą o 22..... jestem tak zła i głodna, że chyba zaraz zjem ją sama!

mój tata do tradycyjnego rosołu z makaronem dorzuca jeszcze ziemniaki, bo twierdzi, że tak się jada na Kaszubach. A co do filmów z porodu, to wystarczy wrzucić na youtuba hasło "poród" w różnych językach i przekonać się, że ludzie nie robią z tego żadnego halo i upubliczniają nie tylko dla rodziny/znajomych, ale i obcych ludzi z całego świata.... Osobiście muszę przyznać że obrzydzają mnie nawet zdjęcia matek w czasie karmienia, uważam iż również ta czynność jest bardzo intymna. Pamiętam że jako kilkuletnie dziecko zobaczyłam zdjęcia cioci karmiącej moją kuzynkę z mega cycem na wierzchu :)) i od tego czasu mam traumę, sama nie wiem, czy chcę karmiś piersią, no ale ja to w ogóle nienormalna jestem :))

Hello:)
Mamtu, pomidorowka z ziemniakami to mój eksperyment. Pychota.
Rosół z ziemniakami już jadlam w domu u babci. Też dobry:)
Ale kanapka z masłem, ketchupem i chipsami - chyle czoła, bo na to bym nie wpadła hehe.

Co do filmów z porodu to dla mnie jest to tak intymne, że aż obrzydliwe gdybym miała oglądać czyjś poród... Ludzie to mają pomysły... Szkoda, że nie pytają wcześniej czy ktoś chcę oglądać.

Aga, brawo z kluciem:)) wzięłas byka za rogi!

O jacie was na chwile zostawic to wszystkiego mozna sie spodziewac... No ogorkowa z makaronem, pomidorowa z ziemniakami ... Filmy z porodow !!! Ozesz :/
Ostatnio znajomi wrzucili na fejsa zdjecie pol minuty po porodzie i mama i dziecko. Grzecznie poinformowalam meza za zabije go jak mu cos takiego przyjdzie do glowy!!!
Sonia ja chetnie na spotkanie z tym ze nie wiem czy moge w sobote. No ale dam znac jak najszybciej.

Ale nawet fotki dzieci... kolega kiedys wstawil na facebooka zdjecie coreczki tuz po porodzie. Porod byl bardzo ciezki, zona rodzila kilkanascie godzin, w koncu lekarze zdecydowali sie na cesarke to ona z wycieczenia stracila przytomnosc, intubowali ja itp. No to dziecko tez to na 100% odczulo. Na fotce dziewczynka lezala na brzuszku, w nosie miala rurki tlenowe przyklejone plastrem i byla cala w plamy czerwone. Ja kumam ze tata dumny ze coreczka, ze ksiezniczka... ale ona nastepnego dnia juz wygladala swietnie, jak bobas, wypoczeta, wyspana i najedzona. To nie mozna takich zdjec upubliczniac?