WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Wow Mamtu! No to ja bęz ciążowych nie wychodzę bo mnie wszystko gniecie :)

A co do pizzy...no jak zamawiać to już w ogóle super :) mogłabyś tylko leżeć, pachnieć z telefonem pod ręką :P :) perspektywa super :) Tylko kto by otwierał drzwi i odbierał zamówienia :P

Panda, tylko nie piec. Co najwyżej - zamawiać. ;)

Aga, nie bij. ;)
Ja tydzień temu nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam sobie bananową kaszkę dla dzieci - sam cukier. Nie muszę pisać, że po godzinie zabrakło mi miejsca na wyświetlaczu? ;)

Panda, moje koleżanki ostatnio stwierdziły, że ja nie wyglądam jak w ciąży, tylko jakbym sobie TAM COŚ wsadziła. ;) I że ogólnie śmiesznie, bo od tyłu to w ogóle nie widać nic. Ale to chyba dobrze, że w brzuch idzie, a nie w inne części, bo wciąż jeszcze noszę spodnie sprzed ciąży i mam zamiar je nosić do końca. ;)

Dorotiii, czyli są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie! ;)

Mamtu - nie wiem czy zastrzelić Ciebie czy siebie za tę Twoją "cukrzycę" ;). A tak serio, to super, że możesz sobie pofolgować :). Kto wie, może i ja spróbuję z pizzą ;). Ciekawe co by się stało jakbym zjadła litrowe Grycany truskawkowe... ;)

Mamtu nic jak tylko piec pizze serowe na sniadanie-obiad i kolację :P na deser ewentualnie mufinki :P

Dziękuję Wam Dziewczyny :*

Ja też zastanawiam się nad tą wystawą body... do końca sierpnia ale mój Mąż twierdzi, że nie podołam tym widokom :P :) chociaż mnie bardzo to ciekawi... :) Zobaczymy może się jeszcze wybierzemy :) w końcu nie wiadomo kiedy będzie kolejny raz okazja...i czy w ogóle będzie...

Aniu tak jak mówisz idę na to spotkanie organizacyjne 5 sierpnia o 17. Mam nadzieję, że po mojej wizycie 30 lipca nic się nie zmieni...ach ten mój "optymizm"....

Dziewczyny ile Wy przybieracie na wadze? Ja ostatnio w 2 tyg przybrałam 300g :/ trochę dziwnie co nie?? :/ a od początku z jakieś 6kg.. wczoraj koleżanka powiedziała, że wyglądam jakbym połknęła arbuza :/ ale komplement co nie? :P

Panda, miło czytać, że u Ciebie wszystko w najlepszym porządku. Cieszę się, bo na pewno jesteś trochę spokojniejsza. Trzymaj się i oby tak dalej! :)

Julka, współczuję tej rwy. Nieźle musi Ci dawać popalić, skoro jesteś skazana na kule. :/ Nie sądziłam nawet, że to może być tak przenikliwy ból. Trzymam kciuki, żeby jednak szło ku lepszemu. :)

Aga, kciuki za cukier zaciśnięte. :)

A ja wczoraj poszalałam i po zakupach wciągnęłam caaaałą duuuużą pizzę. Na dodatek serową. I co się okazało? Że po godzinie miałam cukier 101 mg/dl. Myślałam, że z krzesła spadnę. A rano po dwóch kromkach pieczywa z wędliną i pomidorem z rana potrafię mieć 130 mg/dl. I bądź tu człowieku mądry. ;)

Katka, tekst z Grey'em - boski. Nie wiedziałam, że lektura może aż tak działać. ;)

Panda, ciesze sie ze u Was wszystko ok, masz racje oby tak dalej i zadnych wiecej chorob, do 30lipca juz w sumie nie jest daleko.

Madleen dzieki za opinie o wystawie, chyba bede musiala to jw takim razie jeszcze przemyslec - w sumie czas do konca sierpnia, wiec jeszcze troszke.

Dorotii, ja dostalam Greya na Gwiazdke, wiec tez czytalam na poczatku stycznia :), bodziaki widzialam na razie tylko na "zagranicznych" stronach.

Aga, oby cukier poobiedni byl w normie.

hehe no Julka nie dość że w ciąży to i o kulach aż się prosi żeby się przed Ciebie wepchnąć ;p
ja za to w weekend miałam w miarę pozytywne odczucia bo poszłam na ryneczek z dominikiem i zaliczył tam centralną glebę, dla mnie nic takiego ale chyba była widowiskowa bo ja mu powiedziałam żeby wstawał ale 3 osoby pośpieszyły nam z pomocą i w końcu jakiś Pan Dres ala pudzian ustawił mi dziecko do pionu :))))
A wczoraj w lecrercu kupiłam pół kosza Kubusi bo były w super promocji a oczywiście w kasie nabili mi 2 razy tyle więc stałam do punktu obsługi klienta i tam mi kazali wszystkie butelki wystawić na ladę - miałam ich ponad 30. Jeden Pan który stał za mną powiedział Paniom że to chyba żart jakiś ale jak się okazało że pomimo wszystko trzeba to sam mi te butelki powyciągał :)
A inny fakt że mi zwrócili 28 zł różnicy!!

Marta, jak tam? Obiad gotowy? ;) Ja właśnie wciągnęłam, zobaczymy jaki będzie cukier...

Arabelka, mnie też rozczulają zwierzaki, a dzieci już niekoniecznie ;). I nie sądzę żeby się to u mnie zmieniło ;). A ja cały czas chcę się zabrać za Greya, ale coś mi po drodze wpada w łapki i jakoś nie mogę zacząć ;). A w restauracji miałaś zupełną rację! Popieram :)

Madleen, fajnie, że się odzywasz :). Z tą łaskawością cukrzycy to się jeszcze nie wychylam - okaże się ;). Póki co wiem, że nie mogę tykać pieczywa :(.
Tak czułam, że coś z tymi adapterami było nie tak - dobrze, że już ok :)
No i też chcieliśmy się wybrać na Human Body... ale wśród moich znajomych nie natknęłam się na ani jedną pozytywną opinię i podobnie jak u Katki, skapitulowaliśmy. Ale może warto jeszcze to przemyśleć...

Panda, bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku! :)

Julka, po raz kolejny zaskakujesz mnie swoim tupetem...! Oczekiwać żeby przepuścili ciężarną o kulach - do czego to podobne?! ;) A tak serio to chyba tego nie skomentuję, bo będzie niecenzuralnie... A kiedy planujecie powrót??

Julka nie zazdroszczę tego bólu. No, ale skoro lekarz mówi, że i tak jest w miarę to trzeba mu wierzyć.
I zupełnie nie rozumiem czego się spodziewałaś w sklepie, że ciężarną o kulach przepuszczą? ;)
A tak na poważnie to faktycznie przepuszczanie, przepuszczaniem, ale już wpychanie się przed to chamstwo. Tzreba było rabanu narobić.

Panda cieszę się, że u Was wszystko dobrze i choróbsko odpuściło. Na pewno wszystko będzie dalej dobrze :)

Tu nie ma znaczenia planowana czy nie tylko zagrozenie zycia dla dziecka lub matki, no chyba ze ma sie zalozozne zzo, wtedy tylko dokladaja i tyle.
no moje dziecko ma po raz pierwszy czkawke, albo dla mnie wyczuwalna. Julka miala bardzo czesto i tak jej zostalo przez pierwsze miesiace, ciekawe jak bedzie z mlodym, mi akurak nie przeszkadza, a wiem ze to dobrze bo przepone cwiczy.
USG sa do konca tylko te w 32-34tyg to tak jak 12 i 20 tydz jest miarodajne w pewnych aspektach.
panda super ze wszystko ok, juz blizej niz dalej.

Dziewczyny ciężko mi Was nadrobić :( wszystko przez ten ból bo nie mogę ani posiedzieć chwilę dłużej z kompem ani poleżeć...pocieszam się tylko że lekarz powiedział że moja rwa i tak jest dla mnie łaskawa bo jeszcze mogę chodzić :D o kulach wprawdzie ale jednak - zatem można powiedzieć że wymiatam ;)

Słuchajcie, cofam wszystkie złe słowa nt trójmiejskiej kultury przepuszczania ciężarnych w sklepach!!! Tutaj jest gorzej hehe Byłam ze 3 razy w sklepie, 2 razy w spożywczym i 2 razy wepchnęła się przede mną beretówa w kolejce do kasy. Raz na chama nic nie mówiąc, a raz tłumacząc jakie to życie ciężkie na stare lata i że do kościoła się spieszy hehe I raz byłam w aptece, kolejka zakręcana, ja o kulach i z brzuchem i oczywiście nikt mnie nie przepuścił, ale KULTURKA bo też nikt przede mną się nie wepchnął hehe nooo Białystok miasto rasistów i chamów - tu się urodziłam tu się wychowałam :D

Maluszek ja tak samo myślałam kiedy byłam w ciąży z Filipem. Czułam się jak ostatnia wyrodna ponieważ nie czułam za grosz instynktu macierzyńskiego będąc w ciąży. W ogóle nie czułam że pod sercem noszę DZIECKO, nie wiem jak to wytłumaczyć ale nie czułam że będę matką. W 8 mc bawiłam się na disco jeszcze :P ale jak Filipek się urodził, od pierwszych sekund jego życia - zrozumiałam że już nie mogłabym bez niego żyć

Dora, znieczulenie ogólne przy cc (planowanej czy też nie) jest podawane bardzo ale to bardzo rzadko. Wiele moich koleżanek miało nieplanowaną cc i żadna z nich nie miała znieczulenia ogólnego. Takie znieczulenie bardzo źle wpływa na dziecko i od niego się odchodzi. Wikipedia nie jest wiarygodnym źródłem informacji, więc bym się nie sugerowała.

Achhh...kusi mnie wizja porodu w Bstoku. Takich warunków nie zapewni mi nawet swissmed co tu dają prywatne kliniki, i to za jedyne 1500 za sn lub 2 tys za cc. Gdybym miała do dyspozycji u rodziców 2 pokoje a nie jeden, to bym się nie zastanawiała. A tak, we 4 osoby w jednym pokoiku i to nie u siebie - nie wchodzi to nawet w rachubę :(

panda super, ze wszystko dobrze u Ciebie i Maluszek rośnie zdrowo. Oby te choroby odeszły od Ciebie na dobre.

dorotii na pewno w dłuższej perspektywie karta Rossne sie sprawdzi,bo jak na razie jestem początkującym użytkownikiem tej karty, wiec zniżki mam male. Ale widzę, ze u Ciebie to sie sprawdza :) I masz racje, dla naszych milusińskich tez by jakaś kartę wymyślili :)

Panda, też masz być na potkaniu organizacyjnym 05.08 o 17.00? Mi też lekarka powiedziała, że to USG po 32 tyg. będzie ostatnim oceniającym stan dziecka, łożyska itp przed porodem, chyba że wyjdzie coś nie tak. ale później na każdej wizycie będzie jeszcze robiła takie krótkie, oceniające serducho oraz monitorujące ułożenie. Pogoda się poprawia, więc zmykam na spacer:)

no ja po spotkaniu z szefem, przynajmniej wiem co mam robic przez nastepne pare tygodni, tylko mnie wkurzyl bo cos co sugerowalam od dluzszego czasu, w koncu sie zgodzil a tak bym miala to zrobione i mogla dalej cos ruszyc.
Jula byla dzis gleboko niezadowolona ze ide do pracy i zreszta ze Adrian idzie tez.

A jeśli chodzi o moje dolegliwości to odpukać..narazie chyba jest ok..chociaż w sobotę miałam wrażenie że coś mnie łamie..ale narazie jest w miarę.. Dziękuje :-)

aaaa to wszystko jasne :)

Dorotiii robi mi usg co wizytę i pewno będzie tak nadal chodzi tylko o to że to usg jest 'obowiazkowe' w myśl obowiązujących przepisów. Na szczęście Ona zawsze co wizytę mi sprawdza to co akurat jest ważne lub co mogło się zmienić.

Katka, ja z mamą spędziłyśmy na tej wystawie prawie 3 godziny, a i jeszcze mogłybyśmy siedzieć, tylko ja nie dałam rady :)

Wg mnie eksponatów dużo. Kolejno przedstawiane są wszystkie układy ludzkiego organizmu: kostny, mięśniowy, krwionośny, oddechowy, pokarmowy, oddechowy, rozrodczy. W każdym pomieszczeniu są studenci medycyny, którzy omawiają eksponaty, pokazują laserem szczegóły i odpowiadają na pytania. Także większość zwiedzających gromadzi się wokół takiego studenta i słucha :) No i wiadomo, jedni przygotowani są lepiej, jedni gorzej, ale muszę powiedzieć, że trafiłyśmy na tych profesjonalnych, tylko jeden kręcił i mieszał się w zeznaniach ;)

Dla mnie bardzo ciekawa była sala z ludzkimi płodami - niesamowite!

Jedynym minusem była wentylacja. Robiło mi się słabo, bo było bardzo dużo halogenów i lamp, od których w pomieszczeniach robiło się duszno i gorąco. Brak krzesełek żeby przysiąść w razie czego. No i nawet wody nie można zabrać ze sobą... Ale i tak uważam, że warto! Polecam odwiedzić wystawę przed południem w tygodniu, bo jest masa ludzi...

panda a jak zdrówko? wyleczyłaś wszystkie dolegliwości?
a po tym 32 tygodniu to lekarka mówiła ci że już w ogóle nie robi się usg? bo ja z tego co pamiętam to poprzednio miałam do samego końca co wizytę usg więc się tak zastanawiam.

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?