WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Oj, wczoraj chyba jakiś dzień małżeńskich sprzeczek był - ale trzymam kciuki żeby dziś się te sytuacje żadnej z nas nie przytrafiły! :)

Arabelka, też się zastanawiamy nad bazą, ale chyba się zdecydujemy - po pierwsze ze względu na bezpieczeństwo, a po drugie ze względu na wygodę... No i pewnie dla drugiego małolata nie będziemy kupować kolejnego fotelika, więc już zostanie do eksploatacji przez kolejne dziecko ;)

Dorotiii - Ty i ta Twoja rozrzutność! ;)
Ja też u wróżki nigdy nie byłam i cosik wątpię, że się wybiorę - chyba, że z czystej ciekawości - tego nie wykluczam ;)

mamtu ja byłam u wróżki 2 razy - raz bo koleżanka była i mi naopowiadała jak to śmiesznie było a że jest ta wróżka zarąbista i sprawdziło mi się wszystko co do przecinka to potem jak miałam dylemat ze zmianą pracy to znów do niej zawitałam! Kobieta jest doktorem psychologii, wróży z tarota i numerologii i ja jak wyszłam to tydzień czasu myślałam o tym jak to możliwe że obca osoba wie o tobie wszystko! bo ona wie wszystko...

ja chciałam 1 września obstawić ale po przemyśleniach jednak 25.08 :)

humor lepszy ale muszę chyba się przewietrzyć i kawę spić jakąś bo się obudzić nie mogę. Dobrze że dzisiaj mam interesy na Monciaku do zrobienia bo coś tam znajdę dla siebie :)

ja jeszcze nic w tchibo nigdy nie kupiłam! wszyscy coś tam kupują a ja jakoś nic wybrać nie mogę :)
Ale mam za to zakup dla malucha! w weekend kupiłam mu smoczek ;p

No właśnie ja też podłapałam to tchibo i oczywiście zaraz znowu nakupię pełno rzeczy i niekoniecznie wszystkie będą niezbędne ;)

Lepa, fajnie że się zdecydowałaś. Lot nie jest długi więc powinno być dobrze! Trzymam kciuki

Mamtu, super że wizyta udana! Ale nie rozpakowuj się znowu za szybko, bo pewnie będziesz rzadziej na forum A tego nie chcemy! :P
No i jeśli nagrodą są lody z sowy, to ja obstawiam 20 sierpnia! Bo jakoś tak wypada pełnia księżyca :) trzeba jakąś listę zakładów zrobić :P

Selene to dziwnie z tym brzuchem. Może to chwilowe? U mnie zamiast rozstępów popękane naczynka krwionośne wokół pępka, więc skóra zaczerwieniona. Śmiesznie to wygląda :)

Też jestem już umówiona na ten posiew. Z tego co zrozumiałam, z tym nic się nie robi, nie leczy się. Albo bakteria jest albo jej nie ma. Tak wczoraj powiedziała mi ginka. No chyba, że coś źle zrozumiałam, a może coś z tym robią dopiero na porodówce? Wiecie jak to jest ?

Katka, najważniejsze, że córa zadowolona :)

Dorotii, straszne co opowiadasz o tych babkach. Ale niestety myślę, że takie agentki, to zjawisko nagminne. A palenie papierosów w łazienkach w szpitalach czy przychodniach to dla mnie niedopuszczalne! Pamiętam, że nawet podczas 2-godzinnego badania na glukozę, babka nie wytrzymała i musiała w łazience zapalić. Koszmar jakiś!
Dorotii czasem się trzeba wypłakać, żeby złe emocje wyrzucić. Przytulam! Ja wczoraj też niestety zaliczyłam sprzeczkę z mężem i dziś mi tak nieswojo. Chociaż niby doszliśmy do porozumienia

Ja także nie mam bazy. Jako, że nie zmieniamy fotelika to już się nic nie zmieni w tym temacie.

Mamtu u mnie z tym zaspaniem to była wina, że budzik w komórce nie zadzwonił. Telefon się rozładował i cisza. Zawsze mi w komórkach dzwonił mimo rozładowania, a tu zonk. Teraz będę nastawiać drugi.

Ja na warsztaty 6 się wybieram.

Hej! :)

Atka, dobrze, że wszystko ok :) Odzywaj się ;)

Mamtu, ja zaklepuję 19 sierpnia ;). Wiesz co, z tym Tchibo to ja Cię posiekam! I teraz znów będę siedzieć, szperać, zamawiać... ;)

Dorotiii, ja w pierwszym trymestrze miałam fazę, że potrafiłam się obudzić w nocy i śmiać do rozpuku i momentalnie, płynnie! przechodziłam do płaczu. Nie pytaj dlaczego - pojęcia nie mam... ;) Także w sumie chyba lepiej mieć nawet byle jaki, ale jednak, powód ;).

Katka, to do tej 3 chyba nieźle poszalałaś ;).

Selene, po porodzie czucie na pewno wróci! :)

Fajnie, że się dziś spotkacie - zazdraszczam ;). Ja przed chwilą wróciłam ze spaceru z psem i widząc swój cień na chodniku stwierdziłam, że okrutnie się garbię! I teraz siedzę jakbym miała kijek w d*pie :p.

Dzięki Arabelka. :) Czyli jest nadzieja, że urodzę wcześniej. ;)

Ja nie miałam bazy do pierwszego fotelika, a że mamy ten sam, to już nie będę kombinować. Ale gdybym miała kupować nowy, to teraz już tylko taki z bazą.

Witam,

Mamtu to ja obstawiam 20 sierpnia :)
Ja niestety jutro nie dram rady pojechać na spotkanie z anestezjologiem, bo przyjeżdżają moi rodzice, wiec będę miała gości. Ale w innym terminie chętnie sie spotkam.
A ktora z Was zapisała sie na te warsztaty 6 sierpnia w Sopocie?

Dziewczyny mam pytanie czy korzystacie z bazy do fotelika, głownie chodzi mi o ten pierwszy fotelik?

Dziś na Tchibo jest dostawa gratis. Wyjdzie na to, że znowu zamówię, a potem połowę oddam. :P

Dorotiii, dzięki za wyjaśnienie. Ja nigdy nie byłam u wróżki, bo jakoś sceptyczna jestem, jeśli chodzi o tego typu sprawy, ale ciekawość to ciekawość. ;)
Mam nadzieję, że humor masz dziś już trochę lepszy?
Zapisuję na 25 sierpnia. :)

No niechże się któraś zadeklaruje na wcześniejszą datę, może coś przed 20-tym? :P

to i ja obstawię 25 sierpnia :)

nie można do wróżki bo uwaga przepływ energii i coś tam może spowodować zaburzenia u dziecka, odklejanie się łożyska etc. Dokładnie nie wiem, ale po prostu jak ja byłam to ewidentnie odpadła osoba która umówiona była przedemną i zagaiłam w stylu: o ktoś nie przyszedł. No i wróżka mi powiedziała że przyszła dziewczyna w 6 tygodniu i myślała że ona się nie kapnie że ona jest w ciąży :) a ona tarota rozstawiła i pierwsze co widzi to ciąże więc ją wyprosiła ;p

w sumie to na sam koniec dnia wkurzył mnie mąż - więc nie że bez powodu, ale potem już sama wiedziałam że nie warto i chciałam się uspokoić a po prostu nie mogłam. No pierwszy raz w życiu mi się to zdarzyło że wiedziałam że bez sensu, że już jest ok a ryczałam coraz bardziej... masakra i jakie to było wykańczające :)

Dzień dobry! :)

Ja jak zwykle słabo spałam, ale widzę, że Selene za mnie 'poszalała', więc czuję się nawet nieźle wypoczęta. ;)
Selene, mój mąż też dziś zaspał. Może taki dziś dzień po prostu?

Co do spotkania, to ja się na razie nie deklaruję. Być może jutro wejdą fachowcy z cekolowaniem, więc wolałabym jak najszybciej wracać do domu.

Dorotiii, dlaczego nie można do wróżki w ciąży?
Spotkanie mamy o 13:00, jeśli w ogóle się odbędzie.
A co Cię wczoraj wieczorem tak wzięło na płacz? Coś się stało?

Selene, zaklepuję dla Ciebie 23 sierpnia, w takim razie.

Miłego dnia!

ja z chęcią dołączę na kawkę. Akurat będę wracać z pracy to mogę wdepnąć :)

a o której macie to spotkanie z anestozjologiem?
ja jutro już mam wolne tylko że raczej nie mam z kim rumcajsa zostawić a z nim to cześć bym wam powiedziała i tyle pewnie ;/

ja wczoraj się przed snem tak poryczałam że nie mogłam się uspokoić a dzisiaj przez to jestem wykończona...

mamtu w ciąży do wróżki chodzić nie można ;p przynajmniej do tej co ja kiedyś u niej byłam :)

Witajcie,

haze to prawie moglysmy umowic sie na nocny spacer, bo ja poszlam spac po 3, ale pospalam troche dluzej bo do 7:30 :)

A Ty, Mamtu, nie mialas problemow z zasypianiem?

No ja mysle ze po jutrzejszym szpitalu obowiazkowo gdzies przycupniemy.

Milego dnia.

Ja dzisiaj znowu pobudka o 4.30 ale tym razem przez głupiego kota, który naprawdę miał szczęście, ze uszedł z życiem :/
usnęłam koło 6.00, ale nie na długo bo Młody ;)

Ja też się planuje powoli wyzbywać się ciuszków po Młodym, własnie wczoraj cykałam te większe juz ubrania i spociłam się, jak mysz :P

Najgorzej to te aukcje robić, bo już tutaj nie wystawiam, bo czasem mam wrażenie, ze te kobiety, które cos chcą, dogadują się, a potem się nie odzywają mają po 15 lat :/

jeśli jutro spotkanie w szpitalu dojdzie do skutku, to ja bardzo chetnie na jakąś kawkę wyskocze po :)

Dziewczyny a kiedy jakieś spotkanie organizujemy, bo ja się stęskniłam za Wami;)?

Może jutro po tym spotkaniu z anastezjologiem, bo też rozważam na nie się wybrać?

Cześć dziewczyny;)

Ja dzisiaj tak krótko:)

Miłego dnia;)

Dzień dobry :)
Dzisiaj cieplutki poranek, co oznacza, że będzie gorąco.

Mamtu chyba faktycznie chciałam się wyspać za Ciebie bo aż zaspałam do pracy. Wstałam o 6. Ostatnio zaspałam kilka lat temu!
A co do terminu porodu to ja obstawiam w takim razie 23 sierpnia :)

Aga szanse na powrót czucica przed porodem w zasadzie nie istnieją. Także muszę cieprliwie poczekać do końca września. Ważne żeby wróciło po :).

Ja też właśnie muszę się zabrać z przegląd i pozbycie się ciuszków małego. Tylko najpierw zdjęcia trzeba porobić. Chyba w weekend to musimy ogarnąć, bo miejsce potrzebne w domu. Mam nadzieję tylko, że u nas się z Marceliny Marcel nie zrobi przy porodzie!

Miłego dnia :)

Dobranoc Mamtu.

Brooke też ładnie, jakby co. ;)

Ok, 21 sierpnia dla Katki. Kto da więcej? ;)

Ja w takim razie zrobię pierwsze podejście do zasypiania. Może dzisiaj się uda.
Do jutra. Dobranoc!

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...