WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Aga, Ania27 - udanych wizyt u lekarzy:) Dajcie znać "po".

Dzień doberek!

Marta, może już nie pij takiej mieszanki, bo sen conajmniej głupi :/. I nie przeciążaj się z tym prasowaniem!

Katka, masz rację - muszę zastosować metodę "forum jak lodówka" (aczkolwiek i tak otwieram je 100x częściej niż lodówkę) ;)

Julka, ja co prawda prasuję ciuchy (na szczęście mój mąż nie ma awersji do prasowania) i nawet mi to jakoś dratycznie nie przeszkadza, ale majty?! ;) Dla mnie prasowanie pościeli to abstrakt, więc mnie zabiłaś ;)

Mamtu, diabetolog na 16.30 - ciekawe na kogo trafię (miałyście do czynienia z dr Leonowicz - Jastrząbek może?) ... Dzięki za kciuki, dziewczyny - może dzięki nim wybłagam lody od czasu do czasu ;)

Selene, może trzepnij sobie wieczorami melisę? Bo przecież długo tak nie wyrobisz, bidulo!

Maluszek, jak będziesz miała okazję to odeśpij sobie dzisiaj... Smacznego urodzinowego ciacha! ;)

Ja chyba się też jeszcze położę, nie wyspałam się kompletnie. Tyle, że teraz już się rozbudziłam, no ale może spróbuję... Dzisiaj chyba w ogóle taki dzień, bo psy też się przewalają z boku na bok ;)

Dzień dobry!
Julka, wiem że to głupota z mojej strony że panikuje z kotem,a sama nie zalicze wizyty na IP. Na szczęscie wczoraj wieczorem uzmysłowiłam sobie od czego te bóle pleców mogą być. Sorry za dosłowność, ale miałam zatwardzenie i stąd ten skurcz:( Zrobiłam mieszanke typu mleko i morela suszona i do 1:30 toaleta była moja...
A potem jak poszłam spać, to śniło mi się mój facet mnie i dziecko zostawił. I podał powód: bo ty nie chcesz mieć więcej dzieci.

Kotek dzis jest cichutki, aż sprawdzałam czy żyje. Strasznie go musiało boleć... bo teraz odsypia te ostatnie dni i noce.

Dziewczyny, nie wiem jak to jest z chłopcami, ale faktycznie dziewczynki dają nam popalić. Nie mają dla nas litości;/ Oby tylko wyszalały sie teraz, a potem były w miare spokojne.

No to mam to swoje 21 stopni. I od razu lepiej się oddycha. Ja dziś prasuje to co naprałam wczoraj. Ciekawe ile mi zejdzie...

Miłego dnia!

Haze zdecydowanie dziewczyny bardziej dają wycisk. Z Maksem było o wiele lepiej mimo większej wagi mojej i jego. Jakoś mniej tych dolegliwości.
A i "zapomniałam się "pochwalić", że wczoraj i przedwczoraj w biedronce przepuszczono mnie w kolejece do kasy. Także jednak nie jest tak źle z tą uprzejmością :)

Haze przy następnym spotkaniu uregulujemy nasz dług;)

Maluszek dzięki - tylko zapomniałyście uiścić opłatę hehehehe :))))))))

Witam i ja w ten pochmurny poranek :)
Dobrze że w ciągu ostatnich dwóch dni puściłam trzy pralki z ciuszkami Młodej, to mi wsyztsko ładnie poschło :)

Co do prasowania, to ja niestety prasuję sporo, ale u mnie to też był wyznacznik zmęczenia :)
Pamiętam, że z czasem odpusciłam sobie prasowanie pajacy, śpiochów, body i pieluch tetrowych - resztę prasuję sukcesywnie do tej pory - ale Julka - zeby majtki ??? :))))

Mamtu sorki, ze dopiero teraz, ale dostałam wielką pakę ciuszków od koleżanki dziewczęcych i mam chyba milion pajacyków tych malutkich i jakby któraś chciała, to mam z 4 szt. chłopięce typowo, więc mogę odpsrzedać.

Marta jak zdrówko dzisiaj ? Ale powiem, że Ci, że te dziewczyny to chyba jednak bardziej w ciąży dają popalić, przynajmniej Młoda mnie bardziej męczy, niż męczył mnie Tomek ;)

Aga dobrej wizyty :)

Mamtu ja nie pamiętam, kiedy te wyniki miałam.

Hej dziewczyny;)

Ja miałam koszmarną noc.W ogóle nic nie spałam,no może z jakieś 30min w ciągu całej nocy;/Nie wiem co się stało,ale nie mogłam zasnąć.Kręciłam się z boku na bok,stękałam a mój mąż sobie smacznie spał.Jakiś koszmar normalnie.Zaraz pewnie padnę ze zmęczenia.

Jadę dzisiaj do pracy na urodziny koleżanki.Ciekawe jaka będzie atmosfera,aż się boję.

Marta mam nadzieję,że już dzisiaj lepiej się czujesz i skurcze minęły?

Carolanja Ty miałaś jeszcze siłę w ten upał chodzić po sklepach?No podziwiam Cię kochana;)

Hazę w roli taksówkarza sprawdziłaś się bardzo dobrze:)

Miłego dnia dziewczynki i nie rozpisywać się za dużo bo jak wrócę to znowu nie będe mogła nadrobić wszystkiego;)

witajcie w ten pochmurny piątkowy poranek,
czy niemogło być ak wczoraj?

Maluszek ta oaza spokoju to pewnie tylko pozory albo jakieś zboczenie zawodowe.
Ty chyba od poczatku bylaś zdecydowana na bez zzo?, my chyba z tych z wysokim progiem bólu, hehe :)

Marta, mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej, bylaś na IP?

Aga, no to zdążyłaś wczoraj jeszcze z cieplej pogody na dzialce skorzystać, dziś już byłoby z tym gorzej. Wiesz na forum to trzeba takie wiadomości zostawiać jak na lodówce: Pojechałam na działkę, będę po 19. :)

Julka, podziwiam Ciebie za to prasowanie, ja nienawidzę prasować, dlatego nie prasuję, albo jak trzeba to robi to mój mąż.

Mamtu, ale ta Pani ma dużo ciuszków do sprzedania i faktycznie wygladają bardzo dobrze. A co do paciorkowca to nie wiem, moge Ci tylko powiedzieć, że ostatnio ja miałam dostępne wyniki po równym tygodniu.

Carolajna ja do wózka miałam torbę x-landera, tą większą III i się sprawdziła, bo wszystko moglam zmieścić no i łatwo się przypina do wózka, niestety nowe są drogie, ale może używaną na allegro?
Ten producent x-landerów ma w ofercie jeszcze jedną tańsza swoją markę Detli i może taką torbę, tylko musiałabyś się dowiedzieć czy one by pasowały do x-landerów co do przypięcia do wózka.

Selene, biedulko Ty znów niewyspana.

Milego dnia,oby Was za bardzo nie wywiało.

Witam!
Nareszcie piątek :) i nie jest gorąco.

Walerka fajny pomysł z tym pokojem. U nas też powinno coś takiego być. Niewątpliwie korzystałabym z takiego udogodnienia :)

Cleanna pierwszy raz spotykam się z taka przypadłością. Ale mam nadzieję, że uda się jednak samymi ćwiczeniami pozbyć problemu.

Szkoda, że się faktycznie rozminęlyśmy, ale na pewno niedługo będzie kolejna okazja do spotkania :)

Marta mam nadzieję, że wczroajsze dolegliwości już minęły i dzisiaj będziesz się lepiej czuła.

Dorotii u mnie za to bez kaszy snu nie ma. Leci hasło mleko i natychmiast trzeba robić no inaczejawantura na cały blok :) a przy oakzji inne rzeczy i tak wpadają. żeby on tak obiad jadł to byłoby dobrze - bo u nas to jest największym problemem.

Julka podziwiam zapał do prasowania. Ja co prawda nie lubię, ale prasuję dość często, ale tylko to co muszę. Na ogół rzeczy do pracy. Za prasowanie majtasów to musieliby mi zapłacić, a i tak bym się pewnie nie skusiła ;)

Aga powodzenia u diabetologa dzisiaj.

A Dorotii mi to chyba tego wyspania nie życzyłaś ;) 4 godziny dzisiaj spałam. Wczoraj wieczorem znów ból kręgosłupa mnie złapał, aż był moment, że się popłakałam. Jakoś przez noc przeszedł na szczęście. Tylko rwie od czasu do czasu. A tu jeszcze 2,5 miesiąca. Choć Pani sprzedawczyni wczoraj w sklepie myślała, ze ja to już zaraz na porodówkę jadę - od razu poczułam się jak wieloryb ;).

Miłego dnia!

A ja już chyba mam dość upałów,uwielbiam takie lato,ale może nie koniecznie w ciąży,od 3 tygodni po 30 stopni,dobrze że jest lekki wiaterek i noce są znośne,choć znów robią się cieplejsze,dziś też zaliczyliśmy wodę,byliśmy z synem na basenie,oczywiście musiał mnie wyciągnąć na duży,brodzik dla dzieci nie wystarczył,ale ze zjeżdzalni zjeżdzał sam,bo tam się wpada do wody,więc nabierał powietrza a ja tylko go asekurowałam na dole.

Noi zaczyna robić sie ciężko,piszę to z pełną świadomoscią,brzuch urósł i wkurza mnie że noszę go na udach bo tak nisko,zresztą z Matim też tak miałam,dlatego toaleta nocna czasem kilka razy,do tego gorąco i póżniej jestem nieprzytomna w ciągu dnia,a wieczorem już dość mam wszystkiego,ledwo łazę i nic zrobić nie mogę.No to ponażekałam.

Dobrej nocy Wam życzę,śpijcie dobrze i śnijcie...Ja z rana mam wizytę,trzymajcie kciuki.

Mąż odebrał dziś z poczty malutkie pajace dla Nowego kupione od jednej forumki, więc mam już wyprawkę do szpitala. :) Poza tym mogę Wam z czystym sumieniem polecić zakup ciuszków z tego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/dla-bobasa-0-3-m-t478229,1,161.html
Wszystko czyściutkie, pachnące, dokładnie zapakowane i wyglądające jak nowe. :)

Nie wiecie może ile się czeka na wyniki paciorkowca?

Julka, zapomniałam napisać, że po przeczytaniu Twojego wpisu o prasowaniu poczułam wyrzuty sumienia, bo ja prasuję raz na pół roku i to tylko wtedy, kiedy potrzebuję czegoś niewygniecionego. ;) Poza tym jesteś nieźle zboczona. Żeby gacie prasować to już przegięcie. :P

Jestem i ja. Dzięki za słodkie spotkanie. Mam wyrzuty sumienia, ale warto było raz się przełamać. ;)

Maluszek, ja też do domu wróciłam spocona jak szczur, więc prysznic zaliczyłam od razu po wejściu. A z tą oazą spokoju to padłam. Pamiętasz moją opowieść o wczorajszych zakupach 'wędliniarskich' z mężem? Chyba jednak nie do końca można mnie nazwać osobą zrównoważoną. ;)

Marta, przepraszam, że piszę dopiero teraz, ale wcześniej jakoś nie miałam siły odpalić kompa. Jeśli masz ochotę to oczywiście dzwoń. :)
A jak się czujesz w ogóle? Daje Ci córa popalić, nie masz lekko.

Selene, szkoda, że nie miałaś z nami kontaktu. Miło byłoby Cię spotkać.

Aga, na którą masz jutro wizytę u diabetologa?

Cleanna, ostatnio gdzieś czytałam o tej Twojej przypadłości. Niestety w większości przypadków da się to usunąć jedynie operacyjnie, a ćwiczenia można sobie niestety w d*psko wsadzić. Ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie obyło się bez najgorszego.

Miłego wieczoru! :)

Jeju jeju o tych rozstępach mięśni prostych w życiu nie słyszałam, ale za to widziałam wiele osób z takimi brzuchami jak w artykule. Mi też jajo się robi kiedy próbuję podnieść się używając mięśni prostych. Ale wiem że używanie tych mięśni w czasie ciąży jest zabronione.

Dorotii też się zdziwiłam telefonem Kleksa :) ale to jest fajny gość jednak :D w prywatnych dają wyprawkę ale i tak nie wytrzymam tu do porodu, mimo że jestem tak samo z przygotowaniami jak ty, albo może i za jeszcze jedną górą. Także te wyprawki są dla mnie kuszące...

A wiecie że ja prasuję wszystko, dosłownie WSZYSTKO - łącznie z gatkami swego męża :) więc cóż...ale rozumiem że można tego nie lubić, bo nie znam drugiej takiej osoby jak ja :)

Marta Tobie brzuch boli, a nie pojedziesz na IP. A jak sierściuch postęka to z nim od razu do weta?? Oj oj oj :)

Marta mam nadzieje ze kot sie lepiej czuje.
Dziewczyny i tak farta mialyscie ze od pierwszego razu zalapalyscie sie na to spotkanie.
Ja jutro jeszcze sie plazuje a w sobote ruszamy na mazury. Musze sprawdzic czy internet tam maja zeby czasem cos podczytac co piszecie.
Julka a te wyprawki to daja w prywatnych szpitalach czy w panstwowych??
Dziewczyny zycze wam zebyscie sie dzisiaj wszystkie wyspaly :)))
Ja ide rumcajsa klasc a strajkuje od kilku dni i nie chce kaszy pic na noc a on nie jada kolacji wiec mam wyrzuty ze dziecko glodne spac klade :( probowalam dac kanapki serki budynie i inne cuda a on nic nie chce. Taki to maly dziwak ach....

Marta jak Cie to niepokoi to może jedź na IP?
A kotek sobie poradzi, nie martw się, przecież nie mogłaś wiedzieć, że coś mu jest.

Katka, ja już nie wiem co mam zrobić żeby przeszlo. No nic, czekam aż Młoda się zlituje;) Tylko niepokoją mnie skurcze w dolnej części pleców...

Mój men był u weta z kotem, bo to było dziwne że aż tak bardzo jeczal w nocy. I faktycznie ząb go musiał boleć:(( Teraz jest po głupim jasiu, a ja mam wyrzuty sumienia... Stara i głupia.

Katka, już jestem! Dzięki za pamięć :). Rano zebrałam się na działkę, posiedziałam do 15 (niestety jakoś nie było okazji wystawić się do słońca, więc nadal jestem bladą twarzą ;) ). No a jak wróciłam to pod prysznic i po zakupy, także dopiero teraz nadrobiłam co naskrobałyście :)

Lepa, zdecydowanie podzielam entuzjazm dzielenia niedoli - no komu jak komu, ale Wam w pierwszej kolejności (póki co jedynej) mogę się "pochwalić" hemoroidami :p. Zaraz przeczytam ten podesłany artykuł :)

Co do prasowania - ja zamierzam wyprasować raz i już ;). Także sierpień/wrzesień upłyną pod znakiem prania i prasowania na zmianę ;).

Haze, muszę przemyśleć zakup tego czajnika :)

Julka, no padłam z tą wyprawką! Szok! I podzielam - ja też już chcę do domu... Choć przy Tobie ta moja chęć to pikuś na pewno...

Marta, Selene - te Wasze Córy to jakieś rozrabiary ;). Chłopaki póki co chyba mniej dokuczają swoim mamuśkom ;)

Dorotii, urlopujesz się do weekendu czy dłużej? Czy teraz na te Mazury ruszacie? :)

Carolajna, jak jest masażer i są czereśnie to przecież nic więcej nie potrzeba ;) Odpoczywaj sobie ;). Ja niedoświadczona w torbach - mamy taką do kompletu do naszego wózka i jest cudna, ale czy praktyczna to się dopiero okaże ;)