WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Odpoczywam, wyciągnęłam podusie i leże, a mała szaleje.

Czy zakupy udane to sie okaże wieczorem, bo kupiłam kilka rzeczy dla Tomka :) Dla siebie nic :( Ale już przywykłam, że dla mnie nic nie ma.
Kończę za to zakupy dla młodej.
I szukam fajnej torby do wózka bo nie mam. Możecie coś polecić?

O Marta, widze ze w trakcie mojego pisania znowu Cie dopadlo. Mloda odpusc matce!

Dziewczyny dziękuję również za spotkanie:)

W autobusie myślałam,że się rozpłynę.Jak wróciłam do domu to odrazu pod prysznic weszłam.

Mamtu,Madleen,Katka Wy jesteście dla mnie taką oazą spokoju,że nie mogę się na Was napatrzeć jak Was widzę.Chciałabym być taka opanowana i spokojna jak Wy.Nawet nie wiecie jak Was podziwiam.Musiałam to napisać;)

Mnie spotkanie z anestezjologiem rozczarowało.Myślałam,że czegoś więcej się dowiem.Jakoś zdania nie zmieniłam,póki co chcę rodzić naturalnie.

Witajcie,

rowniez dziekuje za dzisiejsze spotkanie.
Juz nadrobilam dzisiejszy dzien w czytaniu :) wiec jestem na biezaco.

Spotkanie z anestezjologiem ..hmmm, przynajmniej teraz wiadomo po co one jest - aby szpital mial podkladke w razie braku swiadomosci na porodowce, hehe :)

Cleana, wspolczuje dolegliwosci, ale rowniez nie pomoge, bo nie doswiadczylam.

Carolajna, czyli rozumiem ze znowu twoje zakupy byly bardzo owocne :) Szkoda ze tylko w spuchniete stopy :)

Marta, dobrze ze juz Ci lepiej i szkoda ze Cie nie bylo.

Selene, szkoda ze sie rozminelismy :(

Dorotii, korzystaj z urlopu, rozumiem ze przyszly tydzie na Mazurach.

Walerka, ten pokoj to super sprawa, korzystaj jak mozesz.

A gdzie Aga?

Cleanna, mi lekarz od samego początku mówił że o mięsniach brzucha w ciąży mam zapomnieć. I właśnie jak wstaje to ciężar mam przenieść na ręce. Zobaczysz,dobrze bedzie. Ja to wiem:)))

Carolajna, zwolnij trochę i więcej odpoczywaj:)

A ja znowu przygarbiona jestem. Młoda jednak pokazuje kto tu rządzi i stara sie matkę do parteru sprowadzic hehe

Lepa super artykuł !!!

Dziewczyny jeśli chcecie zobaczyć co to dokładnie jest i sprawdzić czy macie coś takiego to podaję stronkę z dokładnym opisem. Jest nawet pokazane w jaki sposób można to na sobie sprawdzić samemu w domu:

http://brzuchpoporodzie.pl/rozstep-miesni-prostych-brzucha

Ogólnie mam jedno ćwiczenie, które muszę wykonywać, wizyta kontrolna za 2 tyg. Nie mogę używać mięśni brzucha czyli jeśli np wstaję albo się kładę to muszę to robić w odpowiedniej pozycji przekładając cały ciężar na ręce.

Julka o właśnie źródlana, nie mineralna - te mają odpowiednie ilości sodu, itd.

Walerka fajnie miec taki pokój, u mnie nawet ustronnego miejsca do karmienia piersią by nie było :/
No i super, ze rodzice przyjeżdżają i Cie odciążą trochę :)

Cleanna współczuję tych mięśni brzucha, trzymam kciuki żeby obyło się bez operacji jednak!!!\

No to Carolajna wyleguj się teraz :)
no właśnie, spotkanie informacyjnie średnio owocne, ale lista podpisana :P

Hej dziewczyny :)

Dziękuję Wam za miłe spotkanie :)

Ja 20 minut temu dotarłam do domku, bo postanowiłam przebiec się po sklepach. To nie był dobry pomysł, generalnie to przegiełam :( Nie mam siły, siedzę z nogami w wodzie, zjadłam zupę i chyba będę teraz leżeć. A dla towarzystwa mam miskę czereśni :)

Od anestezjologa nie dowiedziałyśmy się za dużo, spotkanie było krótkie, ale na liste się wpisałyśmy, więc jakby co trzeba mieć nadzieje ;)

Cleanna bardzo współczuję tej dolegliwości, pierwszy raz słyszę o czymś takim :( A coś więcej Ci powiedzieli?

nie strasz mi tez sie robi jajowaty, aczkolwiek do pepka nic sobie nie moge wsadzic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

~Dorotiii gdybym nie poszła do terapeuty manualnego czyli do kogoś kto się zna to żyłabym w nieświadomości... ogólnie jak np podnosisz się z łóżka napinając mięśnie brzucha to robi się taki jajowaty brzuch, widać że nie jest okrągły więc coś nie gra ale ja nigdy nie byłam w ciąży więc nawet na to nie wpadłam. Poza tym jak wkładałam palca do pępka przy napiętych mięśniach to jakby była tam pustka, mogłam sobie włożyć dość głęboko, normalnie jednak nie jest to możliwe bo pod pępkiem jest mięsień. Jeszcze wczoraj się z tego śmiałam, że taki dziwny brzuch robi się w ciąży a pod pępkiem mam dziurę... no a dziś już mi nie tak do śmiechu. Do tego terapeuty poszłam z innego względu, miałam skierowanie od mojego ginekologa a to wyszło przypadkowo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja sie urlopuje :) spalam do 9 a potem od razu na plaze pobieglismy. Bylo bosko ! Wiaterek przyjemny, woda w sam raz i nawet za duzo sie nie nabiegalam. Teraz siesta poobiednia i zaraz gdzies na miasto ruszymy.

Dziewczyny piszcie czy was zniechecili do zzo :)

Julka a ze kleks taki skrupulatny no no kto by pomyslal :)

Walerka jak masz taki pokoj to korzystaj!! Szkoda ze u mnie takiego nie ma :/
Dziewczyny jak wy jestescie w polu z przygotowaniami to ja jestem jeszcze za 3 rzekami, 4 lasami, potem jakas pustynia i dopiero moje pole :p
Cleanna a czym sie to objawia? Tez pierwsze slysze wiec nie pomoge:/

panda dzięki za informację. Czyli ze wszystkich forumowiczek tylko ja mam takiego pecha... no nic trudno ;/ nie jest mi do śmiechu tym bardziej, że nie mogę używać mięśni brzucha :( byłam dziś u terapeuty manualnego i mówił, że jest szansa ćwiczeniami coś z tym zrobić ale to trzeba regularnie około roku ćwiczyć i pewnie nie zawsze się uda...

Cleanna moja koleżanka to ma po ciąży blizniaczej. Tak podobno sie czasem zdarza...to sie operuje ale po porodzie. Ona miała mieć zabieg w Swissmedzie. Zapobiec chyba raczej nie można...ona jest ginekologiem gdyby mogla pewnie by to zrobiła ;-)

Walerka, nie byłam u swego gina z Sopotu - teraz siedzę u rodziców w Białymstoku więc tu skorzystałam z pomocy lekarskiej.
Dopiero teraz odkryłaś ten pokój? HIhi, nieźle :) Sporo drzemek straciłaś ;)

Mi też jest dzisiaj za ciepło :/

Marta pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu. ja się przeszłam po gdańsku, kupiłam spodenki, zjadłam lody i padam. Zdecydowanie też chcę chłodniej!

do poczytania o szczepiacych i nieszczepiacych: http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113161,14215558,_Najczesciej_nie_szczepia_dzieci_dziennikarki_i_piosenkarki___panie_.html

Cleanna niestety nie pomogę, bo nawet nie wiem o czym mówisz:( Ale może można temu wcześniej zaradzić?

Dziewczyny, jak spotkanie z anestezjologiem? Owocne?

Ja zalegałam najpierw na kanapie, a teraz w cieniu na balkonie. Młoda chyba się przełożyła, bo moge stać w miarę prosto. Tylko coś słabo mi. Jak nie urok to s****zka... Ja chcę 21 stopni! Please...

cleanne niestety nie pomoge, nie wiem czym to sie je.
Julka a dlaczego opuscilas wizyte?
no wlasnie cisza tu, ja wlasnie znalazlam ze jest u nas pokoj ciszy z lozkiem w pracy wlasnie jak ktos sie zle poczuje albo dla kobiet w ciazy lub do karmienia piersia wiec chyba zaczne korzystac i ucinac sobie drzemke w ciagu lunchu, moze to mi troche pomoze.
moi kochani rodzice przyjezdzaja na caly pazdziernik zeby mi pomagac, a do tego jeszcze probuje namowic kolezanke zeby przyjechala na tydzien do mnie, jak juz bede na maciezynskim ale zanim sie mlody urodzi, to sie przynajmniej nagadamy i z Jula mi troche pomoze.

Dziewczyny na spotkaniu to i cisza na forum. Przynajmniej nie ma kłopotów z nadrabianiem zaległości ;)

Dziś dzwonił do mnie mój gin - dr Kleks - pytając dlaczego opuściłam wizytę. I powiedział że do października dzidziuś ma prawo obrócić się jeszcze kilka razy. Tak więc jestem podbudowana tą informacją :)

Selene od kiedy dziewczyny pisały o nowym smaku lodów, cały czas myślę o tym słonym karmelu :)