WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Mamtu o której będziesz jutro dzwoniła w sprawie tego anestezjologa?Pytam bo koleżanka chce do mnie wpaść rano i nie wiem o której by mogła przyjechać żebym potem zdążyła dojechać do Gd.

No to melduję się po zakupach. Nie uwierzycie co kupiłam. Arbuza i fasolkę szparagową. Poza tym wypiłam kawę w IKEA i to by było na tyle. :P A nie, przepraszam, zakupiłam jeszcze proszek do prania dla Nowego, żeby mu wreszcie coś przygotować, bo po wczorajszej rozmowie z Martą stwierdzam, że niby rodzić mam pierwsza, ale z przygotowaniami to jestem jeszcze daaaaleko w polu.

Katka, gdybym wiedziała, że jesteś chętna, to dałabym znać wcześniej. Chociaż je też to tak w sumie na ostatnią chwilę wymyśliłam. Trzeba było dzwonić. ;) Jeżdżę autobusami, ale jak się dobrze wyceluje, to z przesiadką zajmuje to niecałe 20 minut, także spoko. Następnym razem musimy się zgadać. :)

Carolajna, potwierdzam. Dwa w zupełności Ci wystarczą. Ja miałam jeden taki malutki na początek, później kupiłam duży ikeowski, którego Młody używa w sumie do teraz.

Haze, no nie wiem, nie wiem. Jeśli Walerka nie ma nic przeciwko, to możecie się dzielić. Mi tam wszystko jedno, a bardzo chętnie urodzę tego 17-ego. :D Walerka, niekoniecznie musi być słony karmel. Nie będę Wam wybierać smaków, jakby co. ;)

Julka, szczerze? To ja Wam w sumie życzę tego szybkiego rozpakowania, żebyście nie musiały się zbyt długo męczyć. I oby żadna z nas tej ciąży nie przenosiła w każdym razie.

Aga, my sobie możemy przewidywać zakończenie prac, a i tak wszystko zależy od szanownych fachowców i ich 'dostępności'. Domyślam się, że raczej do przyszłego tygodnia to my się nie wyrobimy, także zazdroszczę tej środy jak cholera. :/

Maluszek, ja wypijam dwie kawy, czasem jedną, ale to rzadko. Mam nawet zalecenie lekarki, bo moje ciśnienie "leży na podłodze", jak to wczoraj pięknie określiła. :P

Carolajna, kocham Cię za to wspomnienie o pomidorówce. Właśnie mąż nakupił pomidorów, więc zaraz sobie zrobię. Wprawdzie tylko z ryżem, ale już mi ślinka cieknie. Dzięki!

No i jeszcze aktualizacja chętnych na lody:
14.08. - Marta
15.08. - Carolajna
16.08. - Julka
17.08. - Walerka i Haze
18.08. - Madleen
19.08. - Aga Bl
20.08. - Arabelka
21.08. - Katka
22.08. - Panda
23.08. - Selene
24.08. - Maluszek
25.08. - Dorotiii
26.08. - Ania27

Kurde, baba przecież pytała mnie o termin porodu i jakoś nie powiedziała, że to na styk. Ale skoro mowicie, że to taki szajs, to nie ma co żałować. Jeżeli zajecia są na takim samym poziomie co organizacja to porażka.

Spoko moge miec epidural i nawet nie 24 a tylko 12 godzin po ostatnim. Zastrzyku. Dowiedzilam sie ze cc robia w pon, wt I czw a jak zacznie mi sie akcja porodowa to mam jechac do szpitala I mam wybor rodzic naturalnie, brac znieczulenie ogolne do cc albo czekac az minie te 12 godzin I wtedy cc z zzo.
No I ze ustalaja termin blizej 38 tyg tzn zaraz jak sie skonczy 38 to tna wiec mam szanse na porod 7 pazdziernika.

Dora, no ja zrozumiałam to tak samo jak Ty.

Na ich stronce jest tak napisane:

" Kurs trwa ok 10 tygodni. Obejmuje 10 spotkań teoretyczno-praktycznych dla par oraz gimnastykę dla kobiet w ciąży, na którą można uczęszczać do końca ciąży.
Spotkania odbywają się 2 razy w tygodniu w godzinach wieczornych"

Wg mnie teoria to spotkania.... ehh jak ta szkola mnie wkurza- od samego początku!

Dora, ja chyba też dostałam informacje, że zajęcia są 2x w tygodniu, no i też myślałam, że chodzi o teorię (nikt nie rozróżnił teorii i ćwiczeń), a już tym bardziej nie myślałam, że ćwiczenia przybiorą formę aerobiku i nie będę mogła w nich uczestniczyć :/.
Ale może w sezonie wakacyjnym inaczej to wygląda i faktycznie będziesz miała teorię 2x w tygodniu, nie mam pojęcia...

No teraz to mnie rozwalilyscie!!!! Ja pierdziele! No to ja faktycznie moge nie zdążyć! Ale co za baba walnieta, ja mam maila od niej gdzie mi napisala, że teoria jest dwa razy w tygodzniu. Wtorek i czwartek na 19....

Ręce opadają. ...

Dora, ja mam teorię raz w tygodniu - we wtorki. A w czwartki są ćwiczenia.

Arabelko z tego co mnie babka poinformowała, to teoria ma być dwa razy w tygodniu, przez 5 tygodni! No tylko mi nie mówcie, że znów mnie źle poinformowano! bo specjalnie liczylam, że teorię zakoncze w 36tc.

Walerka, jak tam Twoja kwalifikacja? ;)

Dora, ja jestem rozczarowana tą SR :/. Ok, jest darmowa (chociaż stówkę przecież trzeba było zabulić), ale przecież to nie znaczy, że ma być jakościowo słaba (a wg mnie jest). Tak jak Arabelka pisze - położna miła, ale to nie o to chodzi na tych zajęciach... Jak dziewczyny piszą o ich SR to niebo a ziemia :/. Nie żebym jakoś wybrzydzała, po prostu wydaje mi się to takie na "odwal się". Zero jakichś takich interakcji (poniekąd pewnie to kwestia grupy), ale ja też nie wiem jak jest na tych czwartkowych spotkaniach z ćwiczeniami, także mówię tylko o wtorkach. Prawdę mówiąc do tej pory nie dowiedziałam się niczego nowego... Poza tym, że szwy nierozpuszczalne są zazwyczaj niebieskie...

Marta, w końcu jesteś ;).

Haze, u mnie na stopy błogosławieństwem jest rossmannowski jeleń ;).

Maluszek, ja właściwie w ogóle kawy nie pije, ale ze mnie żaden kawosz nigdy nie był ;). Ja to takie oszustki lubię - latte, inkę itd. ;)

Lepa, ja jak już wrócę do siebie to też w końcu pójdę na pedicure, bo odkładam to na wieczne nigdy ;). Ale Wam dobrze z tymi owockami!

Dora powiem Ci, ze jeśli chodzi o poród naturalny to mam niedosyt wiedzy (choć ja ostatnio przestałam się nastawiać na naturalny, bo raczej będzie cc). Szczególnie, jeśli chodzi o ćwiczenia oddechowe z położną, bo to jest bardzo ważna wiedza. Bo niby mieliśmy te ćwiczenia oddechowe, ale w takim telegraficznym skrócie i mało z tego, co pamiętam ( wtedy inna pani położna prowadziła te zajęcia). I tak jak Madleen pisała o swojej SR to widzę, ze jest inaczej i maja zajęcia ze specjalistami z danej dziedziny, a nie że wszystko prowadzi jedna osoba. Choć ta pani położna jest miła, ale to nie o uprzejmość tu chodzi ;) I tak patrzę na Twój termin to Ty możesz do końca zajęć teoretycznych nie dociągnąć ;) Ja się cieszę, ze mam już zaliczoną SR ,bo teraz nie dałabym rady chodzić w te upały.

witam dziewczęta!

A ja wczoraj byłam tak zmęczona i śpiąca cały dzień że stwierdziłam że dziś biorę dzień wolny. Mam jeszcze 10 dni do wykorzystania za zeszły rok i oczywiście cały urlop z tego roku. To jak wykorzystam sobie tak na luzie te 10 dni to pewnie już pójdę na zwolnienie (zamierzałam od września ale chyba wcześniej jednak wymięknę). I dziś rano wstałam wyspana o 7! Jak młody wstał to po śniadaniu zaprowadziłam go do przedszkola a sama pojechałam na obciążenie glukozą. Nie było tak źle, słodkie to dziadostwo, ale do przeżycia. Tylko że dwie godziny siedzenia to już była 11.40 i już byłam głodna koszmarnie. Ale skoczyłam na bułki z serem do bomi i te cholerne lody słony karmel (nie żeby mi się chciało słodkiego ale nie mogłam się oprzeć, skoro już byłam pod Sową...) i potem na halę po owoce i warzywka i po młodego do przedszkola i teraz siedzimy i wpierniczamy czereśnie i maliny! :)

A ja też coś miałam ostatnio przy porodzie, chyba paciorkowca (muszę papiery sprawdzić) i dlatego nas trzymali dzień dłużej w szpitalu. Muszę spytać swojej lekarz co w związku z tym.

Halle Berry jest wg. mnie tak piękną kobietą, że wygląda o wiele lepiej ode mnie, choć starsza prawie drugie tyle. I czy w ciąży, czy z drewnianą nogą czy z kopytami jelenia i tak wygląda lepiej niż ja. Ale tak już jest. Żeby ktoś był piękny to inni muszą być zwyczajni. no i to co napisała Aga - ma sztab ludzi którzy o nią dbają. A moja służba... akurat wszyscy na urlopie od 29 lat... myślę że ona równie często obiera ziemniaki jak ja oprawiam dziczyznę i skubię gęsi z piór...

Ale co do stóp i sztabu specjalistów to ja się wybiorę chyba na pedicure, bo moje stopy są w kiepskim stanie a w autobusie jechała ze mną dziewczyna i miała tak ładne stopy, że chyba nigdy takich nie miałam. A co, należy mi się!

Maluszek na razie mi dobrze bez pracy :) Póki co nie mam czasu się nudzić.
Właśnie kończę jeść moją pomidorówkę z pulpecikami i zmykam się spotkać z koleżanką, ale tak na chwilkę a potem jadę do mamy :)

Ja sobie właśnie zrobiłam też kawkę zbożową i lece na tarasik;)

Maluszek odsypiam poranne pobudki ;)

Ja potrafię wypić nawet 3 dziennie, takie rozpuszczalne z łyżeczki z mlekiem.

A ja zależy od dnia. Czasem dwie, czasem jedną... Ale przeważnie to są lury a nie kawy. No i ja sporo pije kawy Inki:)

A tak w ogóle Carolajna to jak Ci bez pracy,dobrze?Nie brakuje Ci jej?

Ja się też niby ograniczyłam do jednej dziennie rano,ale zdaża mi się,że dwie wciągne.

Maluszek ja piję jedną, czasem zdarzą mi się dwie, ale rzadko.