WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Marta dobrze, że piszesz, bo może też się przejadę do tesco po kostium, bo nic nie mam.

Carolajna - a bo mamy problem z pupą, i czasem mamy krew na pupie po zrobieniu kupy, wiec obstawiam pęknięcie jakieś w odbycie :/
choć tfu tfu odpukać od wizyty u pediatry, czyli 2 tygodnie nic się złego nie wydarzyło i pupa wygląda ładnie.

Marta brzuch dosyć szybko schodzi, także bardziej kieruj się biustem :)

No to teraz dzień dobry pełną parą :)

Pewnie macie rację z karmieniem - po pierwsze instynkt, a po drugie, tak jak Walerka napisała, pewnie większość dzieci sama da o sobie znać kiedy będzie potrzeba ;). Prawdę mówiąc jakoś nie mam obaw w tej kwestii :)

Arabelka, a to już koniec odwiedzin? Możesz odsapnąć? ;) Fajnie, że jesteś już przygotowana i w blokach startowych ;). No, ja niestety w środę odpadam...

Dora, jak wizyta?

Selene, Arabelka - fajnie, że macie miłe doświadczenia :). Ja ani razu nie zostałam przepuszczona w żadnej kolejce, a przez całą ciążę raz ustąpiono mi miejsca w autobusie, ale co zrobić ;). Może jeszcze się trafi :)

Carolajna, też muszę zrobić podejście do koszul... Może razem będzie raźniej ;)

Maluszek, za mnie też się chyba wyspałaś ;)

Haze, trzymam kciuki za Tomkową wizytę!

Marta, ja zaraz zamierzam legnąć się na balkon - nie jest to plaża co prawda, no ale i tak lepszej opcji nie mam ;). No i filterek mam już na podorędziu ;). A może dłonie posmaruj tym żelem Bielendy?

Mamtu, śpisz jeszcze? ;)

Marta może pomocz sobie dłonie w chłodnej wodzie, albo posmaruj sobie tym balsamem do stóp też w końcu chłodzi :)

Haze a czemu do chirurga z młodym? Bo coś mi umknęło chyba.
Oby Ci u dentysty poszło szybko i bezboleśnie :)

Dziewczyny, mam do Was pytanie: jakie rozmiary koszul do szpitala powinnam zakupić? czy o rozmiar większe niz np teraz? pytam, bo nie wiem jak szybko schodzi brzuch i czy lepiej sugerować się większym rozmiarem piersi. Mam jedną koszule, ale ona jest teraz na mnie w sam raz i obawiam się, ze nie wcisnę sie w nią we wrześniu...

Dzień dobry w poniedziałek!
Maluszek, to wyspałaś sie za mnie tym razem, bo ja wstawałam chyba co godzine...

Sonia, fajnie, że wypoczęliście.To najważniejsze:)) A jeśli tam pogoda aż tak bardzo Was nie rozpieściła, to tutaj nadrobi, bo zapowiada się bardzo ciepły dzień.

A ja wczoraj zaliczyłam plaże:) A przed plażą tesco w poszukiwaniu jakiegoś bikini. I jakie było moje zdziwienie jak przy kasie za 2 góry zapłaciłam 20 zł.:)) Co prawda żadna to super jakość, ale w tym roku musi mi wystarczyć. A na plaży była super pogoda, bo pięknie wiało i mogłam dłużej skorzystać ze słońca. Tylko fujara kremu z domu zapomniałam...

Macie jakiś patent na spuchnięte dłonie? Bo znowu mam jak serdelki i nie mogę zgiąć palców. Komicznie to wygląda.

Miłego dnia!

C do karmienia to zgadzam się z Lepą - instynkt wam powie co robić ;)
Ja budziłam tylko w szpitalu, bo mieliśmy problem właśnie z cukrem, ale jak się unormował i wróciliśmy do domu to po dwóch nocach odpuściłam i przestałam - Tomek budził się regularnie, dopominał się o swoje, więc jak dziecko jest zdrowe i nie ma żadnych problemów, to myślę, że pobudki co 2,5-3 h są niepotrzebne, bo można się zajechać ;)

Ja dzisiaj znowu bezsenność od 3 :/ przysnęłam na godzinę o 6.30 ale oczywiscie zaraz Młody wparował i po spaniu. No i muszę się ogarnąć, bo zaraz lecę do dentysty. A popołudniu mamy chirurga z Tomkiem i mam nadzieję, że jakoś ta wizyta lekko się odbędzie.

Maluszek my dzisiaj na SR idziemy z mężem, ale chyba na 19, bo się nie wyrobimy od lekarza.

Arabelka właśnie miałam pytać, co tak ucichłaś - fajnie, ze sobie wszystko już przygotowałaś.
Ja też mam zamiar po dkoniec lipca ogarnąć torbę do szpitala - niech sobie stoi i czeka :)

CZeść Sonia :)

Witam w ten słoneczny poranek!

Złośliwość losu oczywiście jak ja już po urlopie to ciepło :)

Maluszek nie martw się napewno zdążysz jeszcze sporo czasu. Ja oprócz ciuchów nie mam jeszcze nic dla małej i z wyprawki mam tylko parę kosmetyków i tyle. Za to odczuwam już, że zaczyna się 3 trymestr. Coraz ciężej mi się oddycha, brzuch coraz większy i przeszkadza, kręgosłup nawala no cóż....

Arabelka ja też oczywiście piękny rocznik 85 :)

Maluszek nie stresuj się. Ja też jeszcze prania nie zaczęłam i nawet nie mam posegregowanych ciuszków, może dzisiaj się za to zabiorę :)

Ale zamówienie w aptece zrobione, jeszcze muszę kupić te cholerne koszule :) I mam już chyba wszystko.

Arabelka jak Ci zazdroszczę,że Ty już praktycznie jesteś gotowa do porodu.Wszystko przygotowane i Ty widać spokojniejsza dzięki temu.

Matko muszę też naprawdę się ogarnąć bo ja jestem taka panikara,że zaraz zacznę panikować, że nie zdąże;/

Hej dziewczyny.

Nadrobiłam weekendowe wpisy więć się malduję z rana.

Muszę poweidzieć,że nawet się wyspałam.Bałam się,że coś się poprzestawiało i nie będe już sypiać w nocy,ale w weekend spałam ładnie więc jest nadzieja,że sen do mnie powrócił;)

Ja dziś mam w planie poprać ciuszki;)Moja mama ju7ż mi nawet powiedziała,żebym zaczęła prać bo potem będzie mi coraz ciężęj i nic nie zrobie no i w sumie może i racja bo faktycznie coraz bardziej mi ciężko.Kłopoty z oddychaniem mam nadal.

No nic trzeba iść się ogarnąć,zjeść śniadanko i wypić kawkę.

Sonia fajnie,że już jesteś i że odpoczęłaś.To najważniejsze;)

Dzień Dobry w ten słoneczny poranek :)

Chyba dzisiaj kolejny upalny dzień przed nami :)

Ja od 6:30 już nie śpię, zjadłam śniadanie i z komputerem w łóżku sobie leżę, ale tylko chwilkę, bo ok 9 ma wpaść moja mama, więc muszę sie ogarnąć.

Apolonia gratuluje zakupu wózka. Ja nie chciałam wcale naszego do piwnicy chować, ale brak miejsca :( Za to fotelik ciągle stoi :)

Aga powodzenia na badaniach.

Sonia dobrze, że wypoczęliście i urlop udany :)

Arabelka ja wstępnie na środę jestem umówiona z koleżanką, tylko jeszcze nie wiem na którą. Jakby co chętna jestem :)

Robię kolejne podejście na doz.pl trzymajcie kciuki, żebym tym razem wszystko zamówiła :)

Witam poniedziałkowo :)
Aga powodzenia na badaniach :)
A co do wczorajszego wieczoru to oczywiście była kanapa, ale o 23 już kładałam się spać więc bez dramatu :)

Mnie wczoraj znowu w biedronce dwaj panowie przepuścili ( dodam, że przystojni panowie ;)). To już trzeci raz z rzędu. Najlepsze jest to, że potem wracałam do domu i się cieszyłam jak dziecko ;)

Apoloniaa gratuluję zakupu, niech się Wam spisze dobrze :)

Arabelka fajnie, że już tyle rzeczy gotowe :) od razu spokojniejsza głowa zapewne :) Teraz już tylko spokojnie czekać na narodziny dzidziusia :)

Miłego dnia :) dziś zapowiada się upalnie!

Ja tylko szybko, bo lecę na badanie - Dora, wypraszam sobie zapomnienie o mnie! ;) Bo ja naliczyłam nas 4 na spotkanie ;) Aczkolwiek byłabym wdzięczna za wstrzymanie się do przyszłego tygodnia, bo u mnie remontowe szaleństwo, a że już tyle z tym czekałyśmy to może nie będzie problemu? :)

A ja się jeszcze nie przyznałam, że ja też 82 :-)

To jesteśmy 3 chetne na spotkanie w Gdyni, może ktoś jeszcze się skusi?;-)

Zmykam spać, jutro rano wizyta u ginki. Dobranoc Wszystkim

Witam,

Nie było mnie parę dni, a tu ledwo nadrobiłam. Miałam ostatnio tabuny gości z noclegiem, wiec nie było kiedy podczytywać. Ale rodzice przywieźli mi mojego wiekowego już laptopa, który służył mi w czasie studiów. Powolne to jak ślimak, ale dzięki temu mogę leżeć i czytać :) Bo do siedzenia przed kompem to ja już się niestety nie nadaje.

Widze, ze Rocznik 82 i 83 silnie zasila czoło forumowego peletonu. To ja jestem nie daleko za Wami bo rocznik 85 :)

Co do gdyńskiego spotkania to ja tez chętna jestem na spotkanie i trzeba coś w końcu zorganizować. Lepa do BoboCentrum to ja często zajeżdżam, bo ode mnie obwodnica to prawie rzut beretem ;) Także może się tam kiedyś spotkamy ;)

A może macie chęć na spotkanie w środę w Gdańsku ? Bo wybieram się do lekarza i tak koło 11.30 będę już wolna, także z chęcią się spotkam. Jest ktoś chętny na spontaniczne wyjście :) ?

Dora dobrze, ze nic się nie stało Wam, ani Dzidzusiowi. Mam zawsze stresa jak widze jakiegoś nieudacznika na drodze. I tak samo jezdze w adapterach, daje mi duzy komfort psychiczny i mam nadzieje, ze tez bezpieczeństwo.

Pochwale się, ze zostałam ostatnio pozytywnie zaskoczona przez nasze ulubione berety ;P Stanęłam w supermarkecie w kolejce na dziale mięsnym i przeraziła mnie wizja stania, bo było ponad 20 osób! Ale wstyd mi było pchać się na początek kolejki i prosić o przepuszczenie. Dwie panie oburzone tym, ze stoję na końcu kazały podejść mi do początku kolejki. Jak tylko podeszłam do lady to starszy pan krzyczał, "teraz pani kolej, bo pani jest uprzywilejowana i niech pani z tych przywilejów korzysta" : ) Tak mi się milo zrobiło, a zakupy zrobiłam w minutę, zamiast stać dobre pól godziny w kolejce.

A odnośnie przegotowań, to mogę odetchnąć już z ulgą, bo moja szafa już jest pięknie przyszykowana dla Dzidzusia. Ubranka w rozmiarze 56 i 62 poprane i wyprasowane. Kosmetyki pielęgnacyjne i higieniczne pięknie ułożone w koszyczku. Czekam jeszcze na zamówienie z podkładami ( ale ja to chyba za dużo tego będę miała, dwie paczki dużych i dwie paczki mniejszych podkładów! Najwyżej będę się dzielić w szpitalu ;) ) I w sumie mogę zacząć pod koniec lipca pakować torbę do szpitala. Bo już 34 tydzien wybił, wiec powoli pakowania czas zacząć! Pozostaje do kupienia łóżeczko z materacem, bazę do fotelika i adaptery do wózka i parę drobiazgów. Ale to już na sierpień zostawiam.

Przewijak kupiliśmy w Ikea taki drewniany, stacjonarny do łazienki, abyśmy mieli gdzie Malego wycierać i przewijać po kąpieli. I taki usztywniany nakładany na łóżeczko do pokoju, ktory mozna nałożyć na ten drewniany. Ale jak sie sprawdzi to czas pokaże.

Wiesz co Aga 90% matek nie ma tego problemu, raczej w druga strone, co jest dobre bo wiesz ze wsio jest ok. Z regoly dos dosadnie sie dopominaja o jedzenie.
Ja dalej nie moge spac, wykancza mnie to.

O widzicie, to się zmienia w zależności od wydawcy i roku wydania publikacji. Jak z ilością jajek ile powinno się dawać :) Ja w każdym razie nie budziłam, zazwyczaj budził się sam, ale jak się nie budził to nie budziłam i zawsze był w samym środeczku siatki centylowej. Tu się znowu sprawdza ten matczyny instynkt.
A co do przewijaka to każdemu odpowiada co innego, to jak z wózkami. Ja na komodę nie miałam miejsca, na łóżku się bałam więc przewijaliśmy młodego na podkładzie rozłożonym na łóżku. A znajomi mieli ten przewijak co się go do ściany przyczepia, taki składany, z Ikei i też byli bardzo zadowoleni

ostatnio coraz bardziej interesuje się karmieniem. Ciekawa jestem jak to będzie u nas:-)
Wyprawka już praktycznie cała gotowa, to trzeba przemysleć karmienie i pielęgnację. Gorzej, że w tych kwestiach jest wiele teorii np. co do diety kobiety karmiącej. Szwagierka przez jedną polozną prawie nic nie jadła, schudla w 2 mies. jakies 14 kg! az ją lekarz opoerdzielił.

Dora, nie strasz! ;)

Selene, a Ty w wyrku czy na kanapie? ;)

Sonia, fajnie, że jesteś :). Grunt, że wypoczeliście, a Ksawery pewnie wniebowzięty :)

Ja dzisiaj, w związku z wywołaniem tematu przez Julkę (i dzięki Ci! ;) ), poczytałam o karmieniu i faktycznie przez te początkowe dni/tygodnie powinno się malucha budzić jeśli sam tego nie robi.

Apoloniaa, gratuluję zakupu wózka :)

Kładę się, bo już ledwo na oczy patrzę. Chociaż natknęłam się na powtórkę "Czasu honoru", więc... Może być różnie ;)

Witam Was w tym przyjemnym dniu :)

Dora - już myślałam że urodziłaś, czytałam Twojego posta z wybałuszonymi oczyma.... :P

Mam pytanie do doświadczonych mamusiek,
co lepiej się sprawdza? przewijak na komodzie czy na łóżeczku?

Kupiliśmy dziś wózek - Mutsy 4 Rider - fioletowy, już nie mogę się doczekać kiedy zjawi się w domu. Mąż się śmieje, że muszę koniecznie wsadzić do niego jakiegoś bobasa "lalkę" i przejechać po okolicy rundę honorową :P