WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Selene bo zawsze jest najfajniejsze coś innego :P my kiedyś wybraliśmy się z Tomkiem na lotnisko pooglądać samoloty z bliska, a on zafascynował się autokarami i musieliśmy siedziec na przystanku i podziwiać stojący tam autokar :))))))))

a ja sklerotyczka oczywiście zapomniałam zapytać w szpitalu co dają - musze tam w końcu zadzwonić.

Powróciliśmy :) się nachodziłam, wszystko mnie teraz boli, ale było fajnie :) Mały zadowolony, a to najważniejsze. Byłam w szoku, że prawie całe zoo zszedł sam. Oczywiście największą atrakcją był traktor, który zbierał to i owo z wybiegów ;) W drodze powrotnej jeszcze zaliczyliśmy mcdonald'a. Teraz można poleniuchować na kanapie :)

Haze dzięki za info o szczepieniach. Ja się zdecydowałam jednak na engerixa. Choć jeszcze czekam na wieści od koleżanki co teraz dają na zaspie. Może w końcu urodzi ;) bo póki co echo.

no mam nadzieję, że mnie jednak ominie, z Tomkiem też miewałam podobnie, na szczęście na takich akcjach sie kończyło ;/

nie wiem czy do wszystkich to dotrze, ale ku przestrodze
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-07-18-057.pdf
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-07-18-056.pdf

znowu euvax - teraz to ja osobiście nie mam już żadnych wątpliwości co do szczepienia ;/

Haze nie chcę Cię martwić ale miałam podobnie z rwą jak Ty - najpierw mnie pobolewało, od czasu do czasu czułam nasilony ból, a później jak mnie złapało to już na amen. Oby Cię tak nie zaskoczyła rwa jak mnie, bo to duże utrudnienie w codziennym funkcjonowaniu, zwłaszcza kiedy ma się małe dziecko.

Tak, mój entuzjazm wobec prywatnych szpitali jakoś opadł. W Swissie rodziły moje dwie przyjaciółki i nie są do końca zachwycone. Tam nie uczą przystawiać do piersi tylko od razu butlę podają i obie miały cc mimo że zależało im na sn. Jedna z koleżanek na drugi swój poród zdecydowała się na Wejherowo i mówiła że tam miała dużo lepszą opiekę. Oczywiście wyposażenie, znieczulenia, gaz rozweselający - wszystko jest i na najwyzszym poziomie.

Julka no z tym karmieniem, to bardzo dziwne, dziecko może spac kilka godzin, ale nie dobę bez jedzenia - mnie by to na pewno zaniepokoiło.

Kurcze i naprwdę współczuję Ci z tą rwą i boję się, że u mnie zaczyna się coraz bardziej nasilać. Bo miałam do tej pory taka zrywową albo pobolewała mnie po prostu, ale funkcjonować mogłam, a wczoraj to koniec, nie mogłam chodzić, leżeć, siedzieć - tragedia :/ i jeszcze cała noga zdretwiała :/
dzisiaj jestem sama z Młodym - na szczęścia ból trochę odpuścił, wiec jakos funkcjonujemy ;)

Mi się wydaje, ze z prywatnymi klinikami jest tak (oczywiście nie generalizować) że oni ida po najmniejszej linii oporu. Żeby za wszelką cenę uniknąć komplikacji, nawet jak poród wcale nie wskazuje na komplikacje, a jednak trwa trochę dłuzej. Chociaż ja nie neguję i każdy wybiera to, co dla niego najlepsze dla scisłości ;)

Selene miłej wycieczki - my zoo planujemy na środę :)

Dzięki Walerka. Pytałam koleżankę czy mierzyli małemu cukier to odp że nie...ech...przynajmniej wiem że nie warto się łakomić na tę klinikę.

Cześć!
my już po śniadaniach, kawach itd. ruszamy do zoo :).
miłej niedzieli

Julka mi sie od razu czerwona lampka zapala bo tak wlasnie miedzy innymi zalatwili Jule, schrzanili porod a potem wiedzac ze stracilam mnostwo krwi I nie mam szans na normalna produkcje pokarmu ciagle mi mowili ze jest ok z karmieniem, a nie bylo, zamaiast do karmic ja. Jak przyszla polozna do mnie I ja zwazyla I okazalo sie ze stracila za duzo wagi, to od razu wyjela butle I jej dala, dziecku leci cukier w krwi I zapada w taka spiaczke, tak wlasnie bylo z Jula wogle sie nie budzila na jedzenie.

Marta, Posterisan to maść. Ja w końcu nie zaliczyłam tej apteki, jutro z rana podjadę ;)

Mamtu, ja w tej ciąży ze wszelką mądrością się rozmijam ;)

Selene, no to pracowity dzień za Wami! :) Teraz będziesz przynajmniej spokojniejsza :)

Julka, diabetolog o tych na czczo mówiła tyle, że na razie spokojnie - dopóki nie dojdą do 110/120. No ale wg niej za mało jadłam na noc i dlatego zaleciła mi taką porządną kanapkę zaraz przed snem - zobaczymy jak będzie... A te pozostałe w sumie ciężko stwierdzić, bo wcześniej mierzyłam po 2h, tak jak zaleciła ginekolog, więc większego problemu z nimi nie było...
Fajnie, że Filipek zadowolony - nie ma to jak u dziadków :). A kiedy Twój mąż wraca?
Z tym karmieniem faktycznie trochę zaskakujące... Ale ja tam się nie znam ;)

Aga dziwne te Twoje cukry. A diabetolog coś na ten temat mówiła?

Dziewczyny błagam Was, przynajmniej wieczorem nie piszcie o drożdżowych plackach czy ciastach - ja je uwielbiam, dałabym się za nie pokroić bez znieczulenia...

Mamtu, odkąd jestem w Bstoku to zupełnie nie myślę o porodzie. Bo nie mam na razie żadnego planu - czy tu zostać z tą swoją rwą (ale u moich rodziców nie ma warunków dla naszej 4) czy wracać do domu i co...sama nie dam rady w ostatnim miesiącu z Filipem i rwą...naprawdę mam wielki mętlik w głowie.

Haze, nie wiem co ze Swissem. Po dzisiejszej wizycie u koleżanki obawiam się, że w prywatnych szpitalach jeśli poród sn miałby potrawać dłużej niż 30 minut to od razu by mnie pocięli. A cc boję się jak ognia. Jak popatryłam dziś na koleżankę która 10 minut wstawała z łóżka a później zobaczyłam obok rozbrykanego Filipa to aż mnie brzuch zabolał...

A powiedzcie mi proszę - bo się zastanawiam - koleżanka urodziła wczoraj przez cc o 13, i do dzisiaj do 14 dziecko nic nie jadło - tylko spało. Położne mówiły żeby nie budzić i nie karmić, że jak zechce to się upomni. Nie dziwne to?? Jak sobie przypomnę Filipa to on cały czas przy cycku był. Ale to było po sn, może po cc jest inaczej??

Aga Filip u moich rodziców śpi lepiej, często całą noc :) w ogóle uwielbia tu być :)

Witam nową Mamusię. Miło, że do nas dołączasz i fajnie że zasilasz nasze spore grono Gd :) A i nasza Aga będzie miał kgogoś w swoim wieku :))

Ja też dziś odczuwam jak nigdy lekkie skurcze jak na okres i tak cały dzień,poza tym brzuch urósł jak arbuz że w sukience mi dziś było żle bo nagle za krótka się zrobiła.
Szafa złożona,trzeba jeszcze tylko dorobić półki,noi w tygodniu też będę przeglądąć ciuszki,a dziś nie mogłam się powstrzymać w sklepie i kupiłam synusiowi śliczny welurkowy dresik w dalmatyńczyki.

Witam nową przyszłą mamusię i widzę że masz tą lekarkę co ja z pierwszym synem,jest ok,prawda?

Dora współczuję przeżyć i stresu :( Najważniejsze, że wszystko dobrze. Oczywiście kciuki zaciśnięte.

Marta dobrze, że bóle przeszły.

Witaj Arli :)

My dzisiaj sporo zrobiliśmy. Pokój przemeblowany. Ciuszki posegregowane. O dziwo okazało się, że mam mało do sprzedania i sporo zostaje. Wyprawkę praktycznie mam całą. Pozostał do zakupu kombinezon i czapa :) Teraz jeszcze na wieczór góra prasowania zrobiona i mogę wyciągnąć się na kanapie. A dziś kanapa z lodami :)

Miłego wieczoru :)

Dzięki dziewczyny:-)

No niby nie. Ja jem dopiero około 7:00, czasem o 8:00, więc 7 godzin powinno wystarczyć. I bądź tu człowieku mądry.

Aga, a ten posterisan to maść czy czopki? :)

Dora, wszystko będzie dobrze:))

Carolajna, może zostanie Ci wybaczone, pomyślę ;)

Mąż dzwonił, że na dziś koniec prac - aż jestem w szoku, że tak wcześnie, także jadę po chłopaków ;)

Mamtu, no właśnie - może i ja będę koczować do północy? ;) Chociaż i tak nie śpię dłużej niż 7h , więc nie wiem czy to taka duża przerwa w dostawie żarełka...

Dora, kciuki zaciśnięte, ale mam nadzieję, że bez potrzeby. Na pewno wszystko jest w porządku. Cieszę się, że lista jest okej. :)

Aga, te poranki są najgorsze. Ja, mimo, że staram się jeść codziennie to samo z rana, cukier mam za każdym razem inny. I tak - raz mam np. coś koło 100, a następnego dnia po tym samym - 130. Na czczo wprawdzie jakoś trzymam się normy, ale jem ostatni 'posiłek' ok. 24:00 (pół białej bułki i szklanka kefiru).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga co tym Twoim cukrom odbiło?
Przepraszam za leczo ;)

Dora, pewnie, że są kciuki! :) Wszystko będzie ok!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1