WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Słoneczko ja też nie wierzę w te bzdury :)
Co ma być to będzie a my takie małe żuczki na większość rzeczy i tak wpływu nie mamy :)

Dziewczyny mimo chłodnego prysznica dalej jest mi tak gorąco, że szok :(

Walerka, położna z SR mówi to samo co Ty a propos jedzenia podczas karmienia. I ja zamierzam tak robić:)
Moja mama przyjedzie do mnie 15 października. Faruriru:) Już się nie mogę doczekać!

panda ja nawet juz nie zwracam uwagi co mnie tam kluje, boli i strzyka, taki urok ciazy niestety.
Aga - ja jadlam wszystko, smazone, gotowane, jak widzialam ze cos powoduje kolki to odstawialam - u mnie to byla papryka i brokuly ale kalafior juz nie. oczywiscie nie najadalam sie grochowki i fasolowki 5 talerzy ( i tak nie lubie) ale pamietam bigosu troche zjadlam i zylysmy obie. to jest tak albo dziecko ma dojrzaly uklad pokarmowy i jest ok albo nie i wtedy prawie wszystko bedzie draznic.
Zebyscie widzialy co tu dzieci jedza i mamy zreszta tez jak karmia.
ja mialam wczoraj okropny wieczor, nie moglam sobie znalezc miejsca bo znowu mi mlody na pluca uciskal i nie moglam oddychac, za to noc troche lepsza bo z przerwami ale juz tylko na siusiu

Słoneczko, ja tam nie wierze w te proroctwa, bo wg nich to Polska ma być potężnym mocarstwem :P
A z tymi urodzinami chłopców to chyba tak nie do końca, bo położna z SR twierdzi, że rodzą sie same dziewczynki :)) Wśród moich koleżanek to ostatnio na 5 rodzących był tylko 1 chłopiec. Wniosek: do wojny jeszcze baaaaardzo daleko :)))

Dora, mój gin stale mi to powtarza, zebym się oszczędzała, bo widzi że jestem w gorącej wodzie kąpana. Mówi: jak coś boli albo czuje pani zmęczenie to proszę odpocząć, położyć się. Ale tak to nic szczególnego nie mówił.

W życiu bym nie pomyślała, że jesteś jędzą ;P

Witajcie
Panda trzymam kciuki

Marta a dostałaś jakieś zalecenia, żeby się oszczędzać? nie dźwigać? wiecej odpoczywać? bo moja ginka to mi niczego takiegi nie powiedziała.

Dziewczyny świetna ta książka:-)

Że tak powrócę do tematu "Royal Baby" :P nie wiem czy już wiecie ale oficjalnie podali imiona :)
Będzie George Alexander Louis :)
I wszystko pięknie, nawet by mi się podobało gdyby nie jedna rzecz...
I wojna światowa na angielskim tronie zasiada George V
II wojna światowa na angielskim tronie zasiada George VI (ojciec obecnej Królowej)
zatem czy to proroctwo?? czy zbieg okoliczności?? jedyny plus w tym że wg obliczeń mały książę zasiądzie na tronie jako król za ok. 70lat :P
Do tego zauważyłam ze baaaaardzo dużo chłopców się teraz rodzi, albo urodzi, a jak to mówią, że jak się dużo chłopców rodzi to będzie wojna :/

Hej Carolajna, to dobrze że mama się spóźnia. Masz czas, żeby wskoczyć pod prysznic :P

Powiedziałam wczoraj R, że wzięłaś mnie za nauczycielke. Uśmiał sie, ale za chwile dodał, że ostoją cierpliwości to ja nie jestem więc pewnie wzięłaś mnie za nauczycielke-jędzę;)))

Marta nie mam pojęcia skąd mi się bierze ta energia, ale po wyszorowaniu kabiny, wc i umywalki, no i wytarciu lustra i kurzu z szafek opadłam z sił i jestem spocona jak po maratonie :)
W dodatku mimo śniadania jestem głodna wrrr.... A moja mama się spóźnia, pipa jedna!

No to super Panda, że możesz jeszcze kogoś poprosić o doładowanie:)) Trzymaj sie dzielnie i pamiętaj, że Synek czuje Twoje nastroje ale i tak jest silny:) Buziole!

A tymczasem ja spadam, bo moge tak z Wami siedzieć przez cały dzionek a obiad sie sam nie ugotuje.No i musze zabrać sie za prasowanie, bo sterta rośnie i przewala sie z fotela hehe

Marta13...zaraz jadę do bioterapeutki..może mi poprawi nastrój...ehhh...
Dziękuje :-*:-*

Ja przed ciążą słodkie jadłam tylko raz w tygodniu a teraz mnie ciągnie codziennie;/

Spokojnie Panda, to normalne, że wolisz nie zapeszać. Moje niektóre zachowania też z tego wynikają i cały czas obawiam sie, że przywioze kołyske i wózek do nas do domu to coś się wydarzy. I tak odwlekam ile mogę. Ale ja tam wiem, że wszystko będzie u Ciebie, u mnie i u wszystkich Mamusiek dobrze :))
A dzis do tej 14 to może spróbuj się zdrzemnąć?

A wiesz Maluszek, że ja do tej pory tez tak funckjonowałam, że słodkie musiało być? A od jakiś kilku dni to słodkie mi nie pasuje. I np dziś wciągnęłabym jakieś kwasidło.

Hej Dziewczyny :-* Dziękuje za słowa otuchy...trochę mnie pocieszylyscie.. Dziś na usg idę na 14 dam znać po...co za noc..dziś też zero słońca nic się nie chce..po wczorajszym opadlam z sił..już mój optymizm i wiara legły w gruzach..dobrze że we wtorek mam psychiatre..opadły mi piórka jeśli chodzi o kompletowanie, szykowanie i planowanie czegokolwiek...

Wciągnęłam śniadanie i teraz trzeba kawkę zrobić.Znowu mnie do słodkiego ciągnie;/Nie ma już dnia żebym czegoś słodkiego nie wciągnęła;/

Ah Marta, no przeciez u Ciebie juz wszystko wiemy i tak ma pozostac. Tfu, tfu, cofam zyczenie.

U mnie tez Baltycka, tylko w razie koniecznosci, szkoda ze Alfa mi tak nie po drodze, bo tez bardzo lubie to centrum

Katka, to ja może poproszę o nie życzenie porodu przed terminem ;) Jakoś będę wyjątkiem pewnie w tej całej ekipie ciężarówek hehe.

I też lubie Manhattan za te pustki "cisowskie" :) Bałtyckiej nigdy nie lubiłam. Jeśli już to wole Alfe lub Przymorze.

Witajcie,

Panda bedzie dobrze, musi byc, kolezanka zapewne Cie dzis uspokoi. Zrobi usg, a moze porosisz ja tez o ktg? Aby byc bardziej spokojna.

Selene, biedaczko Ty znow niewyspana.

Ania83, w sumie w szpitalu po porodzie az tak dlugo nie lezalam, bo z pierwszym 6 dni z drugim 5dni. Lekarze szybko reagowali i mielismy naswietlania od 1 doby. Dzieci mialy zoltaczke patologiczna, czyli wlasnie bodwyzszony poziom bilirubiny od pierwszej doby, zoltaczka utrzymywala sie do ok 2-3 miesiaca. Czesto w zwiazku z tym kontrolowalismy poziom bilirubiny i zelaza i morfologie, bo w konflikcie obak zoltaczki jest tez niedokrwistosc. Przez 4 miesiace podawalismy wiec zelazo. Konflikt w AB0 moze wystapic a nie musi, wystepuje raczej rzadko, po porodzie zbadaja krew pepowinowa pod katem grupy i BTA. Nie ma co sie martwic na zapas.

Dla mnie Wrzeszcz tez moze byc, najwazniejsze zbysy sie jakos pomiescily i nie musialy krzyczek przez dlugosc calego stolu :)
A manhattan wlasnie lubie za te pustki :)

Maluszek, kazdej z nas bym zyczyla porodu tak z tydzien przed terminem, ale coz trzeba sie pogodzic ze swoim losem :)

Milego dnia.

Marta, o kangurowaniu to ja już słuchać nie mogę - wiecznie tylko S. opowiada jak to on będzie KANGUROWAŁ! ;) Nie wiem czy bardziej podoba mu się czynność czy samo słowo :p

Carolajna, skad Ty bierzesz tą energię? Ja zjadłam śniadanie i nie mam siły się ruszyć do kuchni, by zrobic kawe...a za chwile usne na siedząco.

Wczoraj mój R dopytywał mnie o co chodzi z tym kangurowaniem hehe. I szczerze powiedziawszy to miał wypieki na twarzy i zajarany był tym jak gwizdek ;)

Aga,no masz racje. No wygłupiłam się na maksa! Taka dzidzia piernik ze mnie ;))))