WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Marta, ja nie wiem co Cię tak dziwi - widziałaś żeby "panie w Twoim wieku" na macie, z koperkiem w ręku rozmawiały przez telefon? NIE! Niech da Ci to do myślenia... ;)

Marta ktoś do Ciebie za głośno mówił może? ;)

Ja nie jestem dzisiaj jakoś specjalnie wyspana, ale mam pełno energii :)
Ciasto w piekarniku, pranie sie pierze, a teraz chyba idę sprzątać łazienke :)

Maluszek, ja biore na szczęście luteine dopochwowo, więc smak mnie omija szerokim łukiem ;)))

Wiecie co, wczoraj rozmawiałam godzine przez telefon i dziś ucho mnie dziwnie boli i gorzej słysze. Chyba musze uważać na cuda techniki, bo one okazuje się nie takie cuda...

Maluszek, no widzisz jaki psikus ;). Ale ja często nawet nie reaguję jak ktoś mówi do mnie pełnym imieniem - od zawsze byłam Agą i tak już zostało ;).
Fajnie, że się wyspałaś mimo wszystko :). Chociaż ta pogoda to zachęca raczej do dalszego tulenia poduchy...

Cześć dziewczyny.

Ja się dziś odziwo wyspałam mimi,że obudziłam sie o 3.50 i nie mogłam zasnąć,ale potem jakoś usnęłam i wstałam o 8:)

Marta Kochana widzę,że mnie wpisałaś na listę spotkania,dziękuję Ci bardzo;)

Co do miejsca spotkania to w przyszłym tyg mają być mega upały więc im bliżej tym lepiej bo mi też będzie ciężko dojechać.Już wyprawa PKS-em jest dla mnie mega wyzwaniem a jeszcze potem kolejny środek transportu to mnie wykończy;/Ale do Wrzeszcza dam radę dojechać bo już dalej napewno nie;(

Katka nie wróż mi porodu po terminie proszę Cię.Ja się modlę żebym przed terminem parę dni urodziła bo ja już mam dość.Weż tam jeszcze raz spojrzyj w te fusy;)Może komuś innemu ten termin wypatrzyłaś;)Skup się Kochana na tych wróżbach bardziej;)

Panda ja też miałam bóle jajników i bóle krzyża,ale przeszło.Napewno wszystko jest ok.Najważniejsze,że czujesz maleństwo.Dziś się uspokoisz po wizycie u koleżanki.Fajnie,że masz taką możliwość.

Aga to mnie zaskoczyłaś bo ja myślałam,że Ty masz na imię Agnieszka;)Agata to bym nie pomyślała.Przyzwyczaiłam się do Ciebie jako Aga;)

Marta co do luteiny to ja ję też brałam w pierwszym trymestrze a potem ją odstawiłam i wszystko było ok więc nie urodzisz wcześniej jak ją odstawisz tak mi się wydaje.
Jak sobie przypomne ten ochydny smak tej luteiny to mnie mdli;/

Mamtu Ty moje GÓRU gdzie Ty jesteś????????Daj znać,że wszystko ok u Ciebie.Pomagasz panom cekolować;)?

Miłego;)

Carolajna, no właśnie ja też tak uważam i słyszałam to już od dwóch położnych, także chyba coś w tym jest :). Zresztą w mojej książce - biblii też wychodzą z tego założenia :).

Lepa, poczekamy :). Nawet lepiej, bo i ja już nie będę się wić ;)

Marta, ja mam to samo - tak jak nigdy nie przepadałam za słodyczami, tak w ciąży pokroić bym się dała (i co mi z tego krojenia :/), jak mój mąż; z racuchami/naleśnikami itd. to samo - nigdy nie lubiłam, a teraz mogłabym albo raczej chciałabym non stop, tak jak mój mąż. Geny! ;)

Selene, no może to i dobrze ;)

Lepa udanego wypoczynku :)

Aga duży M. nie poszalał, bo raz, że dzisiaj do pracy, a dwa, że jeszcze bierze leki w związku z zatokami i zabiegiem. Ogólnie chłopaki nie poszaleli bo wszyscy do pracy. Po 22 grzeczniutko poszli do domu :)

Ale mi smaka narobiłyście tymi koktajlami i pizzami... idę do bufetu coś kupić bo zgłodniałam od tego czytania :)

Dzień dobry:)
Panda, miewam podobne bóle jak Ty i lekarz powiedział, ze na tym etapie ciąży są one najnormalniejsze w świecie. U mnie dodatkowo są te bóle jak na okres i skurcze i lekarz pewnie dla mojej spokojności przepisał luteine.
Super, że masz możliwość zrobienia usg to na pewno Cię uspokoi. Przytulam Cie i nie płacz Kochana:) I koniecznie daj znać "po".

Słoneczko, też Cię nie lubie za ten koktajl... ;) U mnie mikser padł ostatnio (tzn ta góra do miksowania owoców) i jestem niepocieszona.

Carolajna, takiego smaka mi narobiłaś tymi racuchami z jagodami, że dziś wybieram się na ryneczek i musze zrobić. A tak w ogóle to ja nienawidze racuchów, zawsze mnie po nich mdliło ale w ciąży uwielbiam je... Młoda chyba ma smaki jak tata, bo R bardzo lubi.

Lepa, odpoczywaj i korzystaj z pomocy:))

Selene, współczuje niewyspania. A ta pogoda w ciągu dnia ma sie zmienić, podobnie jak wczoraj.

Miłego dnia:))

Kochane, do trojmiasta wracam dopiero po przyszlym weekendzie. Wiec wszelkie spotkania Gdynskie moze by tak po 5 sierpnia? A jak nie to na nastepne sie zalapie

Aga masz rację co do tej diety, bo ja też nie zamierzam się głodzić :) Moja mama też nigdy na żadnej diecie nie była, a żadne z nas kolek i alergii nie miało :) Więc mam nadzieję, że jeżeli będę karmić to moja kruszyna nie będzie miała brzuszkowych problemów :)

Carolajna, chyba mnie przeceniasz - mimo mojej obecnej cukrzycowej desperacji, nie dałabym rady zjeść takiej ilości na raz :p. Chociaż.... :p

A ja zjadłam rogalik z dżemem brzoskwiniowym i truskawkowym na śniadanie :) Ale koktajl też bym wypiła :)

Aga Ty tak nie szalej z lodami i pizza bo nie będziesz mogła nakarmić Malucha jak tyle zjesz ;)

Ja idę zaraz robić ciasto z przepisu Haze a potem jadę z mamą do babci na kawkę, wczoraj miała imieniny :)

Sonia, no właśnie niby wiem, ale z drugiej strony to od szkoły zależy, a ja ostatnio doszłam do wniosku, że jeśli wszystko będzie ok to nie zamierzam się zmuszać do jałowego jedzenia i jeść normalnie, jak przed ciążą (nie żebym jadła tylko lody i pizzę :p ). Generalnie słyszę coraz więcej głosów, że nie ma potrzeby restrykcyjnej diety przy karmieniu piersią i widzę na to coraz więcej przykładów "w środowisku" ;). Zobaczymy jak to będzie w praktyce...

Hehehhe ja codziennie na śniadanie sobie robię koktajl :P kupuję kiść bananów na kilka dni, codziennie litr mleka i kanapki popijam świeżutkim, spienionym koktajlem - mniam!! :D
Nawet mi się nie chce/nie opłaca chować miksera - tylko wpinam ten kubek koktajlowy i jechane :P
Dzienna poranna dawka wapnia musi być ;P
czasami zaszaleję i wrzucę albo świeżą morelę, albo dżemu z porzeczek (w ciąży mam bzika na punkcie cierpkich i kwaśnych smaków - m.in. dżem/konfitura z porzeczek w lodówce musi być;P).

Aga z tymi lodami i pizza to niestety będziesz musiała się jakiś czas wstrzymać jak będziesz karmić piersią :)

Witam w ten pochmurny poranek! Mam nadzieję, że słonko jeszcze się pojawi.

Panda ja wczoraj i 2 dni temu miałam takie okropne kłócia w lewym jajniku. Okropne taki przeszywający ból. Chyba to taki "urok" trzecieigo trymestru, że ciągle coś dokucza. Mimo wszystko trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze.

Selene współczuję nie wyspania :/

Lepa korzystaj z pomocy dziadków ile się da :) Ja też bym chętnie Ksawerego sprzedała komuś na spacery, bo już za nim nie nadążam...

Cześć dziewczyny :)

Panda mam nadzieję, że dzisiaj się już lepiej czujesz i jesteś spokojniejsza. Na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry. I nie denerwuj się tak bardzo, bo przecież maluszek wszystko czuje. :) :*

Lepa a długo u rodziców będziesz? Odpoczywaj i korzystaj ile się da :)

Miłego dnia.

Dzień dobry!

Marta, jak dla mnie ta restauracja na dachu to dobry wybór :)

Lepa, udanego wypoczynku! A wrócisz do środy? ;)

Na temat jedzenia to ja już nic nie mówię... WSZYSTKO bym zjadła! Mam ambitne postanowienie, że po porodzie zjem litrowe pudełko (albo dwa) truskawkowych grycanów, po czy zamówię największą pizzę i ją zjem :D

Ania83 - rozumiem, że na spotkanie w Gdyni się piszesz? ;)

Panda, spokojnie! Teraz coraz częściej coś będzie bolało, gdzieś będzie rwało... Takie zmiany i dolegliwości są normalne! Ale rozumiem Twoje obawy i bardzo się cieszę, że masz tę koleżankę, która może pomóc Ci uspokoić myśli! Odezwij się po!

Selene, no i widzisz - łaska Maksa na nic się zdała... ;) A Big M. w jakim stanie powrócił? ;)

Słoneczko - już Cię nie lubię za ten koktajl... ;)

Dzieńdoberek Kochane!! :D

Ja właśnie skończyłam pochłaniać śniadanko i popijać je koktajlem mleczno-bananowym :D

Mżonek się śpieszy do wyjścia do pracki, więc za chwilkę będę miała mieszkanie całe dla siebie - tylko obawiam się że znów popadnę w totalne lenistwo i cokolwiek z sobą zrobię o 12 :/

W VNS kiedyś kiedyś byłam na rozmowie w sprawie pracy (dostałam ją:P) bo oprócz restauracji oni mają sklepy jubilerskie i wynajmują mieszkania turystom ;)

I racja manhattan też świeci pustkami odkąd powstała bałtycka :)

Witam wszystkie!
Ja wczoraj przyjechalam z synkiem do rodzicow do Olsztyna, niech troche pobiega z dziadkami, bo mama juz nie ma tyle sily... Buziaki przesylam!