WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Panda, najważniejsze że u Was wszystko dobrze:) A jeszcze sie naspotykamy razem z naszymi Maluszkami:) Odpoczywaj i rozmawiaj z Synkiem, co by zaczął delikatnie przekręcać się na prośbę ginki:))

Panda, wszystko brzmi bardzo optymistycznie i oby tak dalej :) Dwa miesiące szybko zlecą, a jak znajdziesz sposób na zachęcenie malucha do obrotu, to mi go proszę zdradź.

Mnie chyba jutro nie będzie..muszę odpuścić..jutro odpoczywam..ostatnie dwa dni latalam po lekarzach, terapeutach, sklepach...że dziś już czuje brzuch..jutro mam silne postanowienie czynnego odpoczynku :-)

Panda, baaaardzo się ciesze:))) Aż miło czytać takie posty, tym bardziej od Ciebie:))

No widzisz panda a wszystkie Ci to mówimy że będzie dobrze to będzie,cieszę się że masz dobre wieści z wizyty,no to teraz już z górki jak to się mówi i bądz dobrej myśli,inne odganiaj.

Katka dziękuje za pamięć :-* teraz mam chwilke więc mogę napisać dwa słowa :-) dziś po wizycie wszystko w najlepszym porządku kamień spadł mi z serca. Synek jest nadal synkiem, kolejny Maluch podobny do mojego Męża-chyba ma silne geny ;-) waży 1300g. Nie jest owiniety pepowina wokół szyi, ma drożny przelyk (bo tyle sie ostatnio nasluchalam że musiałam sie upewnić też w tych kwestiach). Jedyne co.to ma żylaczka na przewodzie pepowinowym ale to jest dla mnie i dla Niego bez większego znaczenia tak mi powiedziała ginka więc staram sie nie martwić i nie myśleć o tym. Poza tym powiedziała że czas zacząć mówić do Dziecka aby przekrecilo sie główką w dół...ale na pytanie do kiedy ma na to czas odpowiedziała że do 40-42tyg czyli do końca ciazy więc nie jest źle. Dowiedziałam sie też dziś że od 22 września jestem już w terminie i mogę spokojnie rodzić. Poza tym pocieszyla mnie że jeśli na tym etapie wszystkie narządy są prawidłowo rozwinięte to małe szanse aby coś jeszcze się w tej kwestii zmieniło :-) jeszcze tylko niecałe dwa mce!!!! Oby szybko i zdrowo zlecialy i w miarę bez-objawowo :-)
Przeżyliśmy ostatnie ważne usg!!! :-) uffff.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam wieczornie :)

Aga no jakbym wiedziała to bym zrobiła więcej tej brokułowej ;) może następnym razem, u nas dość często bo młody jest fanem :)

Carolajana współczuję tego bólu. Ale racja spróbuj z colą. U mnie działało chociaż na chwilę. A ostatnio (odpukać) nie jest źle z tymi bólami. Krzyż trochę pod koniec dnia się odzywa, ale w porównaniu z tym co było to pikuś :) Teraz tylko mój pęcherz biedny, mała go boksuje jak nie wiem co. Nie raz zapiszczę z bólu. Małe wredoty ;)

Ja zupełnie zapomniałam o tym meczu, ale zaraz włączę.

Carolajna, to że moja Młoda będzie wredna to ja wiem;) po mamusi niestety...Ale co tam!

Kurcze, wole tak gadać, ze przegrają a potem niesamowicie miło sie rozczarować;)

Tak Ania83, spotykamy się o 12:)

dziewczyny, czyli jutro Manhattan koło Starbucksa o 12? Panda będziesz? poznałybyśmy się jeszcze przed SR :) Relanium w końcu nie wzięłam, wyżyłam się sprzątając mieszkanie, a potem pogoda się poprawiła i zaliczyłam spacer do lasu, także już jestem spokojna. Nie wygląda, jakby w nocy miała być kolejna burza, także mam nadzieję, że dziś odeśpię i jutro nie będę Wam smędzić w tym Wrzeszczu :))

W następną środę idę do gina.
Ale chyba się wybiorę do rodzinnego jak nic nie minie, bo zwariuję.

Wredne baby z nich będą pewnie ;)

Marta teraz była ta jedyna umówiona bramka hihi ;)

A kiedy masz wizyte u ginekologa? Może on coś poradzi?
Coś te nasze dziewczynki dają nam nieźle popalić ;)

No to rewelacja! Bieniuk strzelił bramkę:)))))

Walerka też bym się martwiła że jak coś złego się dzieje a oni nie robią cc,przecież to normalne że w zagrożeniu życia czy zdrowia muszą zrobić,ale nie chodzi mi o to,tylko że tutaj chętnie to robią i mogą mi wkręcić że dla bezpieczeństwa moich żylaków lepiej operację,a w Polsce w drugą stronę że nie jest to wskazanie i nic nie powinno się stać noi komu wierzyć?A wiem że tutaj na tym zarabiają a szpital w moim mieście ponoć zadłużony,położna mi mówiła że jak pracowała to kobiety które przez nią przeszły to miała tylko 5% cesarek a oni teraz mają 40% więc jest różnica spora,a dlatego już nie pracuje bo za dobra była,szybka i nie dawała się męczyć rodzącym,ponoć teraz przyjezdzają z bólami,one nie pomagają urodzić,po czym dają znieczulenie akcja się zatrzymuje i w rezultacie robią cc.Chciałabym w to nie wierzyć i mam nadzieję że ze mną tak nie zrobią,ale strach przez te opowieści jest,więc nie dziw mi się.

Wiem, że ma niestety :)
Tylko to mnie już boli od kilku dni tylko raz mniej a raz bardziej. Ona się wierci jak szalona. Ale spróbuję się powyginać.

Carolajna, biedactwo:(( Przykro mi, że tak Cie boli. Może zwolnij faktycznie troszke i odpuść sobie. Poodpoczywaj troche.
I może spróbuj zrobić ten koci grzbiet i napij sie coli. Może to na Młodą podziała i przestanie uciskać.
A tak swoją drogą to chyba Tomek ma trochę racji, ze Cie opierdziela. Nie ma co tak sie forsować.

Aż mnie ciarki przeszły podczas tej chwili ciszy na stadionie...

Aga,Marta no te moje PKS-y to ostatnio sobie jeżdża jak chcą;/Jutro to chyba wyjdę na przystanek z 2 godz wcześniej żeby zdążyć dojechać na 12;/

Jeszcze mnie teraz zaczęły krzyże boleć:(

No cicho tu jest.Ja też zmykam oglądać mecz;)

Miłego wieczoru;)

Chyba mnie szlag zaraz trafi :( Nie mogę chodzić tak mnie boli, niby w pachwinie, ale jeszcze trochę plecy, normalnie masakra. Popłakałam się jak już wróciłam z SR :(
I jeszcze Tomek mnie opierdzielił, że ja zamiast odpoczywać to coś ciągle robię i zagroził że mnie przywiąże do łóżka jak nie zacznę odpoczywać.

Na pocieszenie zjadłam lody z McDonalda :)

Panda, a jak Twoja dzisiejsza wizyta, ok?

Dobry wieczór:)
Panda, jak się miewasz? Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze:)

Moherek była bardzo miła i oddała parasol. I mój facet stwierdził, że starsza pani nie jest taka straszna ;)

Maluszek, co za chamstwo z tym autobusem... A często tak się zdarza? A myślałam, że do Kolbud jeździ czerwony zwykły autobus.

Ależ tu cisza. Czyżbyście przygotowywały się do oglądania meczu,w którym Lechia przegra sromotnie 10:0? Albo po 1 połowie Lechia poprosi chłopaków z Barcelony "chłopaki, no dajcie chociaż 1 bramkę strzelić"... :P

Spokojnego wieczoru:)

ania83 ja biorę relanium zarówno w dawce 2 mg jak i 5 mg bez problemu dostałam receptę od ginki ze względu na obciążony wywiad ginekologiczny....biorę w razie potrzeby najczesciej na noc :)

a ja powoli zasypiam w pracy i wlasnie kombinuje co z obiadem bo mialo byc chinski stir fry ale moj maz postanowil isc na silownie, a przed to on nie je a to ten typ obiadu ktorego nie da sie odgrzac i caly moj misterny plan padl i nie wiem co zrobic. musze przejrzec co mam w lodowce (prawie nic bo nie bylo nas w weekend i zakupy nie sa zrobione) i cos wykombinowac.
Zaraz do domu i tak pol tygodnia z glowy bo w piatek mam wolne.

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?