WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Carolajna, dzięki piękne! :) Możesz zacząć przeglądać menu, bo stawiam Ci jutro coś pyszniastego ;)

Maluszek, no to faktycznie mogłaś się wściec :/. A te Twoje autobusy to zawsze tak jeżdżą jak chcą??

Selene, krem z brokułów?! Zjadłabym, oj tak... ;)

Widzę, że słoneczko trochę wyszło. A jak byłam na spacerze z psem to nie dość, że chłodno to zaczęło na mnie kropkować, ale oczywiście jak się z nim zawinęłam do domu to przestało :/. A tak chciałam się przewietrzyć...

a ja dopiero skończyłam robić obiad. Niby dużo nie robiłam bo krem z brokułów i żeberka, a zmachałam się jakbym w kopalni pracowała. Cała mokra jestem. Temp. w domu podskoczyła do 28 od tego gotowania masakra

Ale jestem wściekła;/

Latałam jak głupia,żeby się ze wszystkim wyrobić i zdążyć na zajęcia i co?Autobus mi nie przyjechał i jestem tak zła,że zaraz wyjdę z siebie i stanę obok;///A jakby tego było mało to wkurzył mnie jeszcze mąż;/

mialo byc kolo 20, z regoly troche ponad. duzo rzeczy to po prostu zdrowy rozsadek, a tylko pewne to doswiadczenie i wiedza. przyjdzie naturalnie po porodzie.

hmm, u mnie zimą temperatura nigdy nie spada poniżej 20 stopni, bo z racji tarczycy jestem zmarźluchem i przy 18-tu to już się trzęsę:/ czyli raczej trzeba mieć takie i takie: cienkie do domu, ciepłe na wyjścia... matko, jeszcze tylu rzeczy nie wiem, właśnie przeglądam butelki i podgrzewacze, i nie mam pojęcia, czym się kierować ... np. Avent i Medela mają porównywalne recenzje, więc chyba kupię Avent, bo tańsze...?

to zalezy jaka masz temp w domu, mysle ze minimum 18st czyli raczej cienkie body, wiec pewnie sie oplaca. tylko na wyjscia pewnie potrzebujesz cos cieplejszego, nie powinno sie przegrzewac dziecka.
u nas temp w nocu byla wlasnie kolo 18 a w dzien kolo i uzywalam glownie cienkich pajacy.

ja właśnie rozwiesiłam pranie i umyłam podłogi, po czym zorientowałam się, że pada deszcz, i tak się teraz zastanawiam, czy mi to wszystko poschnie... trochę wilgoci sobie w domu zrobiłam, nic to.
w Smyku trwa wyprzedaż kolekcji wiosna-lato, http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-krotkim-rekawem-3-pack-rozmiar-68,p1064146808,ubranka-dla-dzieci-p , tak tylko się zastanawiam, czy jest sens kupować takie cienkie body czy pajacyki; tzn. czy "zimowe" dziecko będzie je nosić w domu, czy tez mimo wszystko będą zbyt cienkie, i jednak trzeba się zaopatrzyć w kolekcję jesień-zima?

Aga to zaraz je wyciągnę z szafki co by jutro nie zapomnieć :))

Marta, jakby co będę Cię tam poszukiwać :)

Obiad w połowie przygotowany, kurze powycierane, ciuszki sie suszą :) Coś tam jednak zrobiłam dzisiaj, żeby nie było, że cały dzień tylko lenistwo :P

Carolajna, ja będę o 17 koło dworca jakby co:) bo mam ochote na kawe z "samochodu" :)))) no i musze o bankomat zahaczyć.

Carolajna, kochana jesteś! Ja już zupełnie zapomniałam, że je masz :). Jeśli to nie byłby problem to chętnie, bo akurat w dniu wizyty będę miała ostatni zastrzyk, a nie będę musiała się stresować, że muszę koniecznie w tym dniu wykupić receptę :)

Dziewczyny, natknęłam sie dziś na trojmiasto.pl na coś takiego:

http://www.trojmiasto.pl/Strefa-Zieleni-Wolnej-Od-Chemii-imp379566.html

Może któraś będzie zainteresowana:)

Marta mi też się dzisiaj nie chcę, ale idę bo zależy mi na tej pierwszej pomocy. Raczej tramwajem, bo ten ból w nodze dokucza mi coraz bardziej :( Możemy się spotkać przed zajęciami. Ja postaram sie wcześniej wyjść, bo chciałabym empik zahaczyć :)

Co do ochraniacza to przeciwniczki mówią o kurzu, mniejszym dostępie powietrza itp. Ale ja zamierzam go mieć w łóżeczku.

Aga wziąć dla Ciebie te zastrzyki jutro?

Ok :).

Dziewczyny, jakby co, to ja będę jechała z Gdyni autem, więc mogę kogoś po drodze zgarnąć ;)

Ania co do ochraniacza to wychodzi w praniu. Na ogół się przydaje trochę później jak dziecko się zaczyna bardziej kręcić, bo może się uderzyć, albo wkręcić rączkę, czy nóżkę.
My używaliśmy od początku bo mały to był wiercipiętek więc był bardzo przydatny i nie wyobrażałam sobie go nie mieć
Co do wad ochraniacza to słyszałam o takich, że podobno jest mniejsza cyrkulacja powietrza oraz ryzyko uduszenia gdyż dziecko może się wtulić.

Aga, może ustalmy, ze spotykamy się o 12 w srodku w Manhattanie koło Starbucksa, ok? :)

Dziewczyny, to jutro o 11.30 czy o 12.00 ostatecznie?

Ania83 - niezależnie od świadków bez skrupółów dzwoń po straż miejską/policję! Przecież jeżeli złodziej ukradnie Ci portfel to mimo, że nikt tego nie widział to on Ci go ukradł, a nie pożyczył, więc przestępstwo miało miejsce! Nienawidzę takich typków - zawsze sama mam nerwa, bo mój pies to kawał zwierza, ale za to sierota totalna i inne często się na niego zasadzają (fakt, że najczęściej yorki, ale zdarzają się i większe okazy :p).

Słoneczko, najpierw dostałam wielkich oczu kiedy przeczytałam ile ta dziewczynka ważyła. Ale jeszcze większych (i załzawionych) dostałam jak przeczytałam, że to przez cukrzycę...

Maluszek - z rodziną na zdjęciu się zgadzam. Choć z drugiej strony, gdyby nie moja rodzina to nie wiem co by się teraz stało... Niestety sytuacja jest taka, że nie przejmuję się "na darmo". Delikatnie mówiąc jest masakra, ale o tym jutro...

Arabelka, ja akurat burzę bardzo lubię, ale pewnie gdyby niedaleko stał taki żuraw to miałabym identyczne myśli jak i Ty ;)

Sonia, a teściowa nadlatuje (na swojej wypucowanej miotle oczywiście) jutro czy dziś? ;)

Ania83 - no właśnie jak zainwestujesz w dobry materacyk to tym bardziej chyba warto go chronić przed niepotrzebnymi zalaniami? ;) Więc myślę, że taka mata jest bardzo przydatna, szczególnie, że "wypadki przy pracy" mogą się zdarzać ;)

Carolajna, będziesz jechała tramwajem czy idziesz na piechote na SR? Może się gdzieś spikniemy po drodze? A tak naprawde to nie chce mi sie iść na te zajęcia dzis. A jeśli będzie ciąg dalszy o porodzie to urwe się z zajęć;)

Carolajna: a jakie są argumenty "przeciw" temu ochraniaczowi? a co z matą na łóżeczko, jak się zainwestuje w dobry materacyk to i tak się ją podkłada?

ja mialam bo moje dziecko zawsze lubilo byc przytulone jak spalo, wiec fajniej w ochraniacz niz szczebelki, zreszta juz tak miala w brzuchu, na usg zawsze lezala czolem albo policzkiem wtulona w brzuch. za to definitywnie odradzam baldachim, tylko kurz lapie.
Aniu - glukoza tez w Polsce nie jest darmowa, z tego co kojarze dziewczyny placily za to badanie. tu robia tylko w wypadku wystepowania okreslonych wskazan takic jak wiek, ktos w rodzinie, czy nadmierny wzrost. moj maz wazyl kg mniej bo 5.2kg i tesciowa twierdzi ze byl to najlatwiejszy porod ze wszystkich. nie sadze ze dziecko musi byc chore, tylko trzeba na nie uwazac po porodzie wlasnie ze wzgledu na wysoki cukier.
po drugie, nikt ci na sile cc nie zrobi, to jest operacja na ktora musisz podpisac zgode, wiec jezeli bedziesz uwazala ze nie jest potrzebna to po prostu nie podpiszesz i powiesz nie. nie wiem skad ci sie wzielo ze beda ci ja robili wbrew twojej woli. troche mam wspolnego z pacjentami i szpitalami i pewne zasady musza byc przestrzegane na calym swiecie, jedna z nich jest to ze to jest twoje cialo i ty o nim dysponujesz. wierz mi ze wieksza tragedia jest w druga strone, jak nie robia cc i dziecko umiera albo rodzi sie uposledzone. o to, to bym sie martwila.

Sonia, nie przejmuj się gadaniem męża. Teściowa jest dorosła, więc jak nie będzie się czuła na siłach to go po prostu nie weźmie na ręce i tyle. Ksawery jak zobaczy, że babcia nie bierze na ręce to zrozumie. Jestem tego pewna. Ci faceci... U mnie jest podobnie, ale wychodze z założenia że jeszcze za dziecko moge pomyśleć, ale za kogoś dorosłego to juz nie ;) Bez przesady.

Maluszek, no to masz spore zapotrzebowanie na te owoce i warzywa:)) To dobrze, tylko nie przemęczaj sie.

Ja właśnie wstawiłam karkówkę do piekarnika i mam w nosie reszte obiadu. Do tego surówka i cześć:)

A my w piątek jedziemy do przyjaciół nad jeziorko i już się nie mogę doczekać. Co prawda ja pewnie nie skorzystam z kąpieli, ale tam jest taka cisza, że mi to w zupełności wystarczy.

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...