WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Ania konieczny to chyba nie jest. I pewnie ma tyle samo zwolenniczek co i przeciwniczek :)

Maluszek ja sobie właśnie zrobiłam kawe :) Mam nawet ciastka :)

Nie chce mi się jakoś zabrać za obiad, ani za nic :(

a powiedzcie mi jeszcze... czy ochraniacz do łóżeczka jest niezbędny?

własnie przejrzałam ofertę IKEA dla małych dzieci i chyba się zdecyduję na część rzeczy stamtąd, tzn. na pewno łóżeczko, materacyk i ochraniacz, ale też jakieś śpiworki, ręczniczki, pościel itp., a może jeszcze dywan w przyszłości:) nakręciłam się, by zrobić Mu pokoik "leśny", te niektóre motywy są naprawdę super... ale najpierw zobaczę, co dostanę od kuzynki po jej Kacperku, choć różnica wieku będzie tylko 5 miesięcy, więc oprócz ubranek, to z tego typu "gadżetów" nie zdąży jeszcze wyrosnąć do października....
odkurzyłam mieszkanie i mam teraz wrażenie, że nie ma czym oddychać, mimo porobionych przewiewów:( tak jakby powietrze nie zawierało tlenu w ogóle.....

Marta my robimy większe zakupy w sobote i wtedy mój mąż ze mną jedzie i dźwiga siaty;)No ale widzisz mimo to mnie zawsze kuszą świeże owoce i jadę w tygodniu też na ryneczek.

Matko robie obiad na dziś i na jutro i już mi nogi w tyłek wchodzą za przeproszeniem;/Od godziny stoję w kuchni i już mam dość.Strasznie mnie nogi bolą aż pieką normalnie.No i tej kawy to sobie jeszcze nie zrobiłam bo nie mam nawet kiedy jej wypić.Ale zaraz robie sobie przerwe i zrobie sobie kawke;)

Wiem,wiem Arabelka ale mój lekarz to mi za wiele nie powie bo on nawet nie wiem co to jest,co mnie śmieszy żeby doktor z takim doświadczeniem jakie ma nie wiedział że to żylaki.
Musze z kimś o tym porozmawiać ale jak czytam w necie to żylaki nie są wskazaniem do cc chyba że są jakieś mega duże,bolesne itp,w pojedyńczych przypadkach,ale tutaj boję się o takie rzeczy pytać bo im zależy na cc to powiedzą że tak jak najbardziej noi mam problem,a do Polski teraz nie pojade zeby porozmawiać z lekarzem.

Ja też jutro będę raczej w okolicach 12.30 bo muszę najpierw Ksawerego spać położyć bo przy teściowej nie zaśnie. Mój R mnie wczoraj wkurzył bo dzwoni do mnie z tekstem "tylko nie pozwalaj, żeby moja mama dźwigała Ksawerego" nosz kurczę sam go przyzwyczaił do noszenia na rękach a teraz lepiej żeby jego żona w 7 m-cu ciąży dźwigała niż mamusia....

A z tym wielkim dzieckiem to jakaś masakra...

Ania, nawet jak nie ma świadków a Ty zglaszasz to na policję to oni zareagują, bo muszą i pojadą do tego gościa. Nie dadzą mu mandatu, ale poucza. A na niektórych to już działa. Ja kiedyś zadzwoniłam po hycla i koles odbierając psa musiał zapłacić 200 złotych. A piesek był spory i rzucał się na ludzi.

Ale mam zgage bleee... Muszę ja czymś zagryzc ;)

Ania27 jak to sie mowi, lepiej wybrac lepsze zło. Jesli porod naturalny miałby doprowadzić do pęknięcia żylaków, silnego krwotoku i narazić Twoje zycie, to nawet bym sie nie zastanawiala nad cc. Bo skutki moga byc nieodwracalne. Ale o tym powinien oczywiście zadecydowac lekarz.
Mnie na początku przeraziła wizja cc, ale po rozmowach z lekarzem i moim ogólnym stanie jaki jest teraz stwierdziłam, ze nie ma co robic z siebie bohatera, kosztem własnego zdrowia i zdrowia dziecka.
Zreszta gdybys porozmawiała z Dorotii na żywo na temat cc, to na pewno zmieniłabyś podejście na pozytywne :)

A właśnie Dorotii będziesz jutro?

Mamtu to masz cudowną temperaturę :) Ja nie mam termometru to nie wiem ile jest, ale rozebrałam się, siedzę tylko w majtkach i koszulce ;) Wypiłam wodę z lodem i troszkę mi lepiej :)

A to dziecko okropnie wielkie co za masakra, jak ta kobieta musiała się męczyć.

Ja właśnie piorę kolejną porcję ciuszków małej, ale z prasowaniem to się jeszcze chyba wstrzymam.

A co do spotkania jutro to ja dojadę tak ok 12:40, T. mnie podrzuci w drodze do pracy, to nie będę musiała się tłuc tramwajem.

to straszne, że kazali tej kobiecie rodzić naturalnie tak wielkie dziecko, poza konsekwencjami dla jej ciała, to też wydaje mi się niebezpieczne dla dziecka? przecież mogło nie przejść przez kanał rodny i się zaklinować... no chyba że to kobieta z tzw. patologii, która ani razu nie odwiedziła lekarza w ciąży, stąd nie miała badanego poziomu glukozy.... a mówiłam Wam, że ta dziewczyna, która urodziła w Gdańsku największe dziecko, to moja znajoma jeszcze z czasów podstawówki? widziałam tą Małą na zdjęciach na Fejsie, jest śliczna, ma kręcone włoski jak aniołek normalnie.....
wracając jeszcze do sprawy wczorajszego incydentu z psami, to wszystko rozgrywało się w tzw. "Strefie spacerów z psami", gdzie zgodnie z regulaminem można spuszczać psy ze smyczy, przy czym psy ras średnich i dużych powinny mieć założony kaganiec. Z tym kagańcem to faktycznie miałoby sens, gdyby 100% właścicieli je zakładało, ale wystarczy, że jeden nie ma i rzuci sie na takiego, co ma założony i już ten drugi nie ma żadnej możliwości samoobrony, więc nie dziwię się, że nikt ich nie zakłada.... w grudniu sytuacja wyglądała tak, że ja byłam sama z moim psem, a (prawdopodobnie) syn tego faceta, którego spotkałam wczoraj, sam ze swoim. Tamten bez żadnego ostrzeżenia rzucił się na mojego, ten chłopak podbiegł i odciągając swojego nagle szarpnął i stąd prawdopodobnie wzięła się ta największa rana, pod którą jak się okazało był rozerwany mięsień skośny brzucha. Zero świadków, grudzień po godzinie 21, ja oczywiście bez telefonu, jedyne o czym myślałam to szybko wracać do domu i zawieźć psa do weterynarza, tak więc policji nie wezwałam, mój K. pobiegł szukać tego faceta, bo chcieliśmy sprawdzić czy pies był szczepiony, ale tamten zdążył się ulotnić. Minęło parę miesięcy (w międzyczasie przypadkiem wyczaiłam, w którym domu ten pies mieszka, bo to na drugim końcu mojego osiedla), no i wczoraj ten starszy facet z pyskatą kilkunastoletnią córką i tym kundlem bez smyczy..... po złapaniu psa wciskali mi, że on nigdy żadnego psa nie pogryzł, i nie wiedzą dlaczego "pierwszy raz" zareagował tak na innego psa... no i nie wytrzymałam. Po barwnej wiązance przekleństw które z siebie wypuściła, powiedziałam mu, że wiem gdzie mieszka i że jeszcze raz zobaczę tego psa bez smyczy lub kagańca, to wzywam straż miejską. No ale wczoraj nic na szczęście się nie stało, świadków oczywiście też nie było, więc wzywanie straży czy policji byłoby bez sensu, bo de facto żadnego przestępstwa nie było....

To dziecko wyglada jak male sumo! Podejrzewam, ze zdrowe to dziecko raczej nie będzie. Masakra! To przerażające, ze kazali jej rodzic naturalnie ( chyba ze sama chciała?!). Nawet nie chce myślec w jakim stanie musi byc krocze tej kobiety, bo wyjściu takiego giganta.

Ostatnio na usg jak zapytałam lekarz ile Mały waży, to sobie żartowal, że w 6 kg sie zmieści. To skwitowałam to tak, zeby nawet pan doktor tak sobie nie żartował ;)

Marta, to są właśnie plusy mieszkania na, delikatnie mówiąc, zadupiu. Jedne z niewielu pewnie, ale lepsze to niż nic. ;)
Z Chełmu to rzeczywiście do nas żadnych połączeń nie ma, chyba, że czymś w stylu Gryfa 801. Jakbyś się jednak zdecydowała, to zapraszam. :)

Mamtu, z chęcią bym przyjechała ale z Chelmu nie mam dylizansu:)) Ale faktycznie już sobie przypominam, że jak jezdzilam do koleżanki za Auchan to tam zawsze było chłodniej.

Selen to też,ale dlaczego miała niezdiagnozowaną cukrzycę w tak cywilizowanym kraju,no cóż...niektórzy myślą że za granicą to tak pięknie i kolorowo,a tu też jak widać różne rzeczy się dzieją.

Ja przez te swoje żylaki bardzo boję się porodu,wczoraj złapałąm doła jak dam radę w tych bólach skoro już teraz mnie tam boli?A może będą chcieli mi zrobić cesarkę...nie chce,boję się jeszcze bardziej.

u mnie są 22 stopnie, a w mieszkaniu 26 i 90% wilgotność, więc generalnie płynę...

Maluszek, a dlaczego Ty latasz z siatami? Zacznij Kobieto dbać o swój kręgosłup bo masz tylko jeden. Może niech mąż robi te cięższe zakupy w soboty a Ty tylko lekkie w tygodniu. Dbaj o siebie:) Jeszcze się nanosisz Malenstwo na rękach, więc teraz odciazaj plecy.
Ja tak przyzwyczailam mojego faceta, że terax sam mi nie pozwala na dźwiganie.

Marta, u mnie jest w tej chwili 17,2 stopnia. Przyjeżdżasz? :P

Ania współczuję przejść z sierciuchem. I dobrze, że zrobiłaś, że zjechałaś właściciela tamtego psa, trzeba było jeszcze policję wezwać co on sobie myśli!
No nieźle z tym dzieckiem. Zupełnie nie rozumiem czemu naturalnie rodziła.

Ania83, a nie możesz podejść na policję i zgłosić że ten gnojek chodzi z psem bez smyczy i kaganca? Jeśli znasz jego adres to ja bym tak zrobiła. Co za wiesniak:/
A Malenstwo pewnie zostało dobrze przez Ciebie ukolysane i stąd cisza w brzuszku była.
Co do relanium nie pomogę, bo mi lekarz nie chciał przepisać.

Też się zastanawiam gdzie Mamtu masz te 18 stopni, bo u mnie termometr pokazuje 23;)) i wiatr też taki ciepły coś.

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...